Υπογράφηκαν τελικά τα επίμαχα δρομολόγια της Golden Star από τον υπουργό Ναυτιλίας!


 

Πανοραμική φωτογραφία του Superferry II στο λιμάνι της Σαντορίνης τέλος Οκτωβρίου 2017. Το πρωινο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Σαντορίνη είχε αντιδράσεις από άλλες ακτοπλοϊκές και έγινε μεγάλος θόρυβος αυτές τις μέρες μέχρι να υπογράψει ο υπουργός Ναυτιλίας (φωτ. Εν Άνδρω).

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας (δες ανακοίνωση του στο τέλος της ανάρτησης) μετά από μέρες μεγάλου θορύβου και αναστάτωσης υπέγραψε τα επίμαχα δρομολόγια για τα δύο πλοία Superferry & SuperferryIIτης GoldenStarFerriesαπό Ηράκλειο!

Αναλυτικά, από 13/4 μέχρι 30/4 τα δύο πλοία θα ξεκινούν μέρα παρά μέρα από Ηράκλειο για Σαντορίνη μέχρι Μύκονο. Από 2/5 μέχρι 31/5 τα δύο πλοία ξεκινούν, το ένα από Ραφήνα στις 7:50 για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Ιό – Σαντορίνη – Ηράκλειο και το άλλο από Ηράκλειο στις 7:40 για Σαντορίνη – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα.

Τέλος τα δύο πλοία από 1/6 μέχρι 30/9 θα ξεκινούν εναλλάξ από Ηράκλειο στις 9:30 για Σαντορίνη – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα. Και επιστροφή κανονικά όπως τα προηγούμενο διάστημα από Ραφήνα στις 7:50.

Σγμείωση: Μεχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουμε καμία αντιδραση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που αντιδρούν στην απόφαση. Περιμένουμε και θα σας ανακοινώσουμε κάθε εξέλιξη με νέα ανάρτηση.

«Εν Άνδρω»

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τροποποιήσεις δρομολογίων για τις εταιρίες Golden Star Ferries και SeaJets

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση των δρομολογίων του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ, της πλοιοκτήτριας εταιρίας Golden Star Ferries, για το χρονικό διάστημα  από 13 Απριλίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και μέχρι τις 31 Μαΐου και από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40. Η εταιρία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα  πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιριών.  Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου2018, τα συγκεκριμένα πλοία  θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.  

    Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο  ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ, της εταιρίας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου και μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο και Ρέθυμνο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.

 Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρίες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.

   Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών, και παρά το γεγονός ότι το ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries,  ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η εταιρία SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2  του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η  εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος άλλων πλοιοκτητών.   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet