Δύο έργα της Περιφέρειας στην Μονή Παναχράντου: Ηλεκτροφωτισμός και δρόμος

 Αυτός είναι ο φωτισμός του αύλειου χώρου της Μονής Παναχράντου. Φωτισμός στον δρόμο γύρω από το μοναστήρι δεν υπάρχει (φωτ. Εν Άνδρω).

Χρόνια το μοναστήρι της Παναχράντου ταλαιπωρείται από την έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο και στον εξωτερικό αύλειο χώρο του. Δύσκολο να βρεις άκρη μέσα στη νύχτα στον χώρο που παρκάρουν τα αυτοκίνητα όταν έχει αγρύπνια ή στις μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα. Κι ακόμα πιο δύσκολο να πάει κανείς από τον κακοτράχαλο δρόμο από τα Φάλικα. Και τα δύο δημοτικά έργα που δεν έγιναν.

 Για τον ηλεκτροφωτισμό γύρω από αυτό και της αυλής του η προσπάθεια ξεκίνησε πριν δύο χρόνια από το Επαρχείο Άνδρου που έβγαλε τα χρήματα και έκανε σύμβαση ώστε να τα κάνει ο Δήμος. Όμως λόγω κακής οργάνωσης του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κ. Γκλάρα πέρασε ο καιρός των 18 μηνών της σύμβασης και το έργο δεν έγινε. Να σημειώσουμε προς πληροφόρηση του δημάρχου και της υπεύθυνης κ. Λ. Πολίτου πως ο εν λόγω κύριος πηγαινοέρχεται στην Άνδρο μερικές μέρες την εβδομάδα!!!

Το έργο ξαναδρομολογήθηκε λόγω επιμονής του επαρχείου και της Περιφέρειας. Και είναι η δεύτερη φορά που ο περιφερειάρχης υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση για τον ίδιο ηλεκτροφωτισμό. Έχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε αν ο κ. Κ. Γκλάρας θα ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο και αν θα τον ελέγξουν η κ. Λ. Πολίτου και ο δήμαρχος Άνδρου για μην χαθούν για δεύτερη φορά τα χρήματα.

Με την σύμβαση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, ενώ ο Δήμος Άνδρου, ως φορέας εκτέλεσης,  αναλαμβάνει την κατασκευή του, σε εφαρμογή μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ, Το έργο αφορά στην επέκταση του ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού δικτύου, με την τοποθέτηση 14 στύλων φωτισμού. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ασφαλής η πρόσβαση επισκεπτών και μοναχών στο μναστήρι. Όλα αυτά προς γνώση του Κ. Γκλάρα ώστε να μην χάσει πάλι τις προθεσμίες...

Δεύτερο έργο είναι η ολοκλήρωση του δρόμου Φάλικα – Μονή Παναχράντου. Αρχικά ο δρόμος ήταν 1200 μέτρα άθλιος μισοκατεστραμένος χωματόδρομος. Τα 800 μέτρα έγιναν από τον Δήμο Άνδρου σε δύο φάσεις γιατί αρχικά ο τσιμεντόδρομος έγινε με λάθος προδιαγραφές. Πιθανόν ο κ. Κ. Γκλάρας δεν πήγε ποτέ να δει πως στρώθηκε ο δρόμος. Και ο δήμαρχος με τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών αντί να ελέγξουν τον δρόμο και να βάλουν τις φωνές στον Κ. Γκλάρα για την κακή επίβλεψη έβαλαν τις φωνές... στο Εν Άνδρω, που έφερε στην επιφάνεια τον κακοσχεδιασμένο δρόμο!!!

Ο δρόμος διορθώθηκε, όπως διορθώθηκε, αλλά έμειναν άλλα 400 μέτρα άθλιου χωματόδρομου. Έρχεται τώρα το Επαρχείο και με την μεγάλη εργολαβία για τους επαρχιακούς δρόμους του νησιού θα ολοκληρώσει και αυτό το μικρό κομμάτι δημοτικού δρόμου.

Τελικά κάτι γίνεται στο νησί. Όμως για να γίνει όπως είδαμε χρειάζονται δύο φάσεις. Πιθανόν γιατί δεν υπάρχει οργάνωση στον Δήμο Άνδρου. Και δεν υπάρχει έλεγχος όταν ο υπεύθυνος αλλού ζει, αλλού εργάζεται, δίνοντας ελάχιστη προσοχή στο έργο του.

«Εν Άνδρω»


ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet