ΠΕΣΠΑ 29/3/18: Το τελευταίο τρένο για την… Πλούσκα!!!


Ο τίτλος του σπουδαίου γουέστερν με τον Ράσελ Κρόου στα ελληνικά ήταν «το τελευταίο τρένο για την Γιούμα». Το τελευταίο τρένο για την Γιούμα ήρθε κι έφυγε, όμως ο Ράσελ Κρόου δεν το πήρε ποτέ! Το ίδιο προβλέπουμε ότι θα συμβεί στις 29 Μαρτίου 2018 που έχει οριστεί το ΠΕΣΠΑ για την Πλούσκα. Το τρένο θα έρθει και θα φύγει χωρίς η Άνδρος να το πάρει. Θα μείνει στον σταθμό της Αποκεντρωμένης ξεψυχώντας ανάμεσα στα σκουπίδια της.

Στην ταινία ο πρωταγωνιστής αγωνίζεται να φύγει για τη Γιούμα και να δικαστεί από ένα ανεξάρτητο δικαστήριο. Μπλοκάρεται στην πόλη όπου θα φτάσει το τρένο, ενώ τον εγκαταλείπουν οι δύο σερίφηδες και τον πολιορκούν όλοι οι ερίφηδες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το "γουέστερν" που διαδραματίζεται στην Άνδρο τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι σερίφηδες της επιστήμης πλέον ότι και να πουν δεν ακούγονται, καθώς οι ερίφηδες της πολιτικής έχουν μπλοκάρει τα περάσματα.

Στο «πέρασμα» του ΠΕΣΠΑ στις 29/3/2018 η Άνδρος θα αγωνιστεί να μπει στο τελευταίο τρένο για το ΕΣΠΑ! Επί 27 ολόκληρους μήνες και πέντε υδρογεωλογικές γνωματεύσεις δεν τα έχει καταφέρει. Για την ιστορία τέσσερις εξ αυτών λένε πως μπορεί να γίνει ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Η μια λέει πως δεν μπορεί! Για την ιστορία - και πάλι - στις θετικές γνωματεύσεις μια είναι της υδρογεωλογικής υπηρεσίας των Κυκλάδων, μια του μελετητή, μια έξτρα του Δήμου Άνδρου, μια του πανεπιστημίου για προηγούμενη θέση ακριβώς δίπλα στη σημερινή. Η μια κατά είναι δύο καθηγητών που δουλεύουν για μερικές δεκάδες υπερδραστήριους κατοίκους. Όλοι στο ΠΕΣΠΑ κοιτάνε επί 27 μήνες την μια και προσπερνάνε τις τέσσερις! Και ο κ. Θεοδωρίδης ζητά και μια ακόμα από το ΙΓΜΕ!!! Δεν επαληθεύονται φήμες που λένε πως έχει ζητήσει και μια από τη NASA!!!...

Στις 29 Μαρτίου 2018 θα σφυρίξει, λοιπόν, το τελευταίο τρένο για την Πλούσκα. Αλλά αμφιβάλουμε - με τόση συγκέντρωση «πυρών» στο ΠΕΣΠΑ - αν μπορέσει η Άνδρος να μπει σε αυτό. Κατά της χωροθέτησης θα παραστούν οι δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ (Καπάκης-Καπετάνιος), 10-20 κάτοικοι, δικηγόρος που εκπροσωπεί άλλους τόσους, δυο πρώην σύμβουλοι του Σουσούδη, μια τοπική σύμβουλος, ένας πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων και όποιος άλλος προκύψει και δεν ξέρουμε. Υπέρ της χωροθέτησης θα παραστεί ο δήμαρχος (Σουσούδης) και η δικηγόρος του. Επιπλέον ο έπαρχος (Λοτσάρης), ένας-δύο καθηγητές και κάτοικοι που στηρίζουν την ολοκλήρωση του έργου. Μέχρι στιγμής μαθαίνουμε πως ο κ. Θεοδωρίδης έχει δεχτεί να μιλήσουν όλοι που είναι κατά! Αλλά μάλλον αντιδρά να μιλήσουν και όλοι όσοι είναι υπέρ!

Και δύο εκπλήξεις:

Η πρώτη είναι πως αυτή τη φορά θα παραστούν δημοσιογράφοι του αθηναϊκού και του τοπικού Τύπου, που έχουν γνώση του θέματος. Κατάφεραν οι δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ με τις άστοχες και εκτός κάθε διαδικασίας παρεμβάσεις τους να πολιτικοποιήσουν ένα θέμα επιστημονικό και με τις απίστευτες υπερβολές τους να το καταστήσουν από τοπικό σε εθνικό.

Τρανή απόδειξη πως τυχαία βρίσκονται στη θέση του ΓΓ μιας και ο τρόπος που δρούν δείχνει άγνοια λειτουργίας της δημόσιας διοικησης και επιπλέον πλήρη άγνοια της πολιτικής. Κατάφεραν η «νίκη» τους (αν φυσικά επέλθει) σε προσωπικό επίπεδο να είναι πύρρεια, ενώ σε κοινωνικό αυτοί (και ο πρόεδρος του ΠΕΣΠΑ) θα χρεωθούν όλη την κοινωνική αναστάτωση που θα προκύψει από την ασφυξία με τα σκουπίδια στην Άνδρο.

Η δεύτερη αφορά τον κ. Θεοδωρίδη και τα μέλη του ΠΕΣΠΑ. Μάθαμε πως ο δήμαρχος Άνδρου συμβουλευόμενος έγκριτη δικηγόρο έχει υποβάλει υπόμνημα στο οποίο επισείει την τραγική κατάσταση ενώπιον της οποίας ήδη βρίσκεται η Άνδρος -  χωρίς χωροθέτηση - και την ακόμα τραγικότερη που θα επέλθει τους επόμενους μήνες. Στο υπόμνημα επισείει αστικές, ποινικές και διοικητικές ευθύνες του προέδρου και των μελών του ΠΕΣΠΑ, που επί δυόμιση χρόνια έχουν υπερβεί τις αρμοδιότητες του νόμου καθυστερώντας μια απόφαση που έπρεπε να έχει βγει από τον Ιανουάριο του 2016!

Για να στηρίξει τη θέση του ο δήμαρχος έχει ζητήσει γνωματεύσεις από τους νομικούς που συνέγραψαν τον σημερινό νόμο το 2011 πάνω στον οποίο οι του ΠΕΣΠΑ (σύμφωνα με τους νομικούς) αυθαιρετούν.Εδώ που έχουν φτασει τα πραγματα μπορεί η υπόθεση του έργου "το τρένο για την Πλούσκα" να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια σε διάφορα δικαστήρια της χώρας για τον κ. Θεοδωρίδη και τα μέλη του ΠΕΣΠΑ. Ίδωμεν...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι προβλέψεις με βάση την διάταξη των δυνάμεων - ενόψει ΠΕΣΠΑ - δείχνουν πως οι δύο μεριές έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις δυνάμεις.. Στην πλευρά αυτών που είναι κατά της χωροθέτησης εμφανής είναι η πολιτική στήριξη των δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ (έχουν παρέμβει με χίλιους δύο τρόπους όλο αυτό τον καιρό) και φυσικά με την δήλωση της παρουσίας τους στο ΠΕΣΠΑ. Στην πλευρά αυτών που είναι υπέρ της χωροθέτησης για πρώτη φορά δείχνουν πως έχουν προετοιμαστεί - πέρα από διοικητικά και επιστημονικά που όπως δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν και πολλούς στο ΠΕΣΠΑ - και πολιτικά με την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Αλλά και νομικά με υπόμνημα και στοιχεία για υπέρβαση εξουσίας. Συνεπώς σε αντίθεση με το φιλμ η μάχη γύρω από το τελευταίο τρένο για την Πλούσκα προβλέπεται πολύ δύσκολη ακόμα και γι’ αυτούς που θα την κερδίσουν, αν την κερδίσουν…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

είναι δυνατόν να μην υπάρχει δεύτερη μελετη!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

'Επαναλλαμβάνουν τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο Καπάκης οι άνθρωποι του Μόνο που αυτή την φορά οι "Γκεμπελισμοί" τους σκοντάφτουν στα ΜΜΕ του... ΣΥΡΙΖΑ!
Όσο αγράμματοι κι αν είναι δεν μπορούν να αναιρέσουν πως πριν λίγες μέρες δύο γνωστά ΜΜΕ της Αριστεράς (του ΣΥΡΙΖΑ) υποδέχτηκαν με διθυραμβικές κριτικές το έργο μας "Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ", που αναφέεται στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Μάνο Χατζιδάκι.
Ελπίζουμε ο απόστρατος πυροσβέστης να ξέρει ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν στον ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα.
Του θυμίζουμε λοιπόν πως η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (με μια σελίδα στις 3/3/2018) και η ΑΥΓΗ (μισή σελίδα στις 5-6/3/2018) καλωσόρισαν με εξαιρετικές παρουσιάσεις το βιβλίο μας.
Πως μπορεί να το εξηγήσει αυτό ο απόστρατος πυροσβέστης, πρώην πασόκος και νυν διορισμένος κυβερνητικός του ΣΥΡΙΖΑ; Αν ισχύουν οι αθλιότητες που έγραψε εναντίον μας τότε θα πρέπει να παραδεχτεί πως τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ομόθυμα... και "φασίστες"!!! Ανεξήγητο!!!
καθόλου αναξήγητο. Εύκολη η εξήγηση. Ο πυροσβέστης και οι φίλοι του δεν ξέρουν το έργο αυτού τον οποίο επιχειρούν να βρίσουν. Ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ όλου του φάσματος το ξέρουν!!!
Επίσης ο συνταξιούχος πυροσβέστης και οι φίλοι του δεν αντέχουν τον διάλογο και την διαφωνία. Έτσι όποιος τους κάνει κριτική είναι... φασίστας!!!
Δυστυχώς οι άνθρωποι που έζησαν στα λασπόνερα του κομματικού σωλήνα και εγκαταβιώνουν στον σημερινό κυβερνητικό κρατισμό, μην έχοντας έργο, απλώς έμαθαν να πετάνε χαρακτηρισμούς λάσπης στον ανεμιστήρα σε όσους παράγουν έργο.
Αυτός είναι ο πολιτικος πολιτισμός τους και αυτόν μοιράζονται στην "Άνδρο της ζωής τους"...
Καληνύχτα σας...
...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΝΔΡΩ
Έχεις δίκιο φίλε. Όμως εσείς που θα μείνετε θα βλέπετε τα σκουπίδια στους δρόμους σας στο Γαύριο και στο Μπατσί θα αναρωτιέστε ποιος φταίει; Και θα φταίει ο... αλλού!!! Αλλά θα είναι "αργά για δάκρια Στέλιο"...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για όλα φταίει Διαμαντή ο Σουσούδης σε ακατάλληλη θέση πάει να χωροθετήσει και θα οδηγήσει την Ανδρο σε αδιέξοδο .Μην ρίχνουμε ευθύνες εκεί που δεν πρέπει
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχεις δίκιο κόρη μου. Ότι πεις. Τέσσερις μελέτες λένε Πλούσκα και μια 20 κατοίκων λέει αλλού. Δύο δήμαρχοι λένε Πλούσκα ένας διορισμένος ΓΓ του ΥΠΕΣ - που τερμάτισε τρίτος για δήμαρχος με 12% και έχει μείνει επικεφαλής του εαυτού του - λέει αλλού. Βρείτε το αλλού. Κάντε τις μελέτες αλλού. Πείστε αυτούς που μένουν αλλού να τα δεχτούν. Μετά στείλτε τα πορίσματα σας - σε 5-6 χρόνια - να τα τα δημοσιεύσουμε στο Εν Άνδρω. Και μετά ψάξτε για χρήματα για να πάτε αλλού. Μέχρι τότε όμως να κοιτάτε αλλού γιατί τα σκουπίδια σας θα είναι στους δρομους σας. Και πλέον δεν θα φταίνε οι αλλοι, αλλά εσείς που κοιτάτε αλλού γι΄αλλού...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro