Ο «περιστερώνας» του λιμανιού και το Λιμεναρχείο Γαυρίου. Ιστορίες χαμένες στην μετάφραση των ψήφων!!!

 

Ο "περιστερώνας" βρήκε ένοικο μετά από έντονη πολιτική αντιπαράθεση! Το Λιμεναρχείο Γαυρίου θα βρει στέγη; Ή, μήπως επειδή δεν έχει ψήφους κανείς συμπολιτευόμενος ή αντιπολιτεύομενος δεν ενδιαφέρεται    (φωτ. Εν Άνδρω).

Τι είναι πιο σοβαρό για το Γαύριο; Ένα πρακτορείο ταξιδίων να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο ή το λιμεναρχείο Γαυρίου να στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο; Η απάντηση μοιάζει εύκολη: προέχει η διευκόλυνση της δημόσιας υπηρεσίας. Δεν είναι τόσο εύκολη. όμως, για τον Δήμο Άνδρου και δεν είναι καθόλου εύκολη για την αντιπολίτευση του Δήμου!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επιχείρηση είχε ζητήσει τον «περιστερώνα» στο λιμάνι του Γαυρίου για να στεγάσει τις δραστηριότητες της. Λογικό αίτημα. Όμως οι υπηρεσίες του Δήμου και τοπικοί παράγοντες είχαν άλλη γνώμη. Μιλούσαν για γραφείο πληροφοριών του Δήμου Άνδρου. Ο δήμαρχος ταυτίστηκε με τις υπηρεσίες και τους τοπικούς παράγοντες κατά την ψθφοφορία στο ΔΣ. Η αντιπολίτευση στήριξε την επιχειρηματικότητα.

Πέρασε τελικά η πρόταση να δωθεί ο «περιστερώνας» στο πρακτορείο ταξιδίων. Ο δήμαρχος έχασε. Η αντιπολίτευση (με την βοήθεια δημοτικών συμβούλων και του δημνάρχου) πέρασε την πρόταση της και κατήγαγε νίκη γοήτρου σε ένα ελάσσων θέμα. Μέχριν εδώ όλα καλά.

Όμως εκτός του «περιστερώνα» στο λιμάνι έχουμε εδώ και μήνες το Λιμεναρχείο Άνδρου που θέλει να φύγει από το κτίριο που είναι στο Γαύριο (δεν εξυπηρετεί) και ζητά τον πάνω όροφο του παλιού δημαρχείου Υδροιύσας που είναι είναι άδειος.

Εδώ κολλήσαμε. Η αντιδήμαρχος στέλνει το θέμα στο Τοπικό του Γαυρίου. Το Τοπικό το στέλνει στον δήμαρχο. Ο δήμαρχος το στέλνει στις υπηρεσίες. Και ο καιρός περνά. Μαθαίνουμε πως υπάρχουν «τοπικές αντιδράσεις». Και κάπως έτσι το θέμα μένει… ακίνητο!

Ο δήμαρχος κάποια στιγμή δήλωσε: «το προχωράμε Περιμένουμε την μελέτη του Λιμεναρχείου με τις τροποποιήσεις». Ο Λιμενάρχης απάντησε: «κάτι πάει να γίνει». Το αξιοπερίεργο είναι πως η αντιπολίτευση και με τους δύο επικεφαλής της, που γράφει και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα (δήμαρχο, συμβούλους παρόντες και απόντες, τοπικούς, ΜΜΕ κλπ), για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ψελλίσει... ΤΙΠΟΤΑ!

Κι όμως το θέμα συζητιέται καιρό. Πάει κι έρχεται στην αντιδήμαρχο, στο Τοιπικό, στον δήμαρχο., στις υπηρεσίες. Το Λιμεναρχείο διαμαρτυρήθηκε μέχρι και στο υπουργείο Ναυτιλίας! Όμως οι δύο επικεφαλής δεν το ξέρουν! Δεν το γνωρίζουν! Σχεδόν μοιάζει να… μην υπάρχουν!

Αν καταλαβαίνουμε το θέμα του «περιστερώνα» το «έτρεξε» η αντιπολίτευση γιατί υπήρχε πολιτικό κίνητρο. Αν δεν υπάρχει καταλαβαίνουμε πως δεν ενδιαφέρονται; Δεν ενδιαφέρεται λοιπόν κανείς για μια δημόσια υπηρεσία που προσφέρει στην Άνδτρο! Πέρα από το Εν Άνδρω, που ρώτησε και την αντιδήμαρχο, που ρώτησε και τον δήμαρχο, που ρώτησε και ξαναρώτησε τον Λιμενάρχη!

Αλήθεια ξέρουν οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ποιος είναι ο ρόλος της; Ξέρουν πως πρέπει να «τσιγκλάνε» τον δήμαρχο αν δεν τρέχει ένα θέμα; Ξέρουν πως πρέπει τα θέματα εξυπηρέτησης των δημοσίων υπηρεσιών να τα έχουν σε προτεραιότητα;

Για τη στάση τους υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι ένα θέμα που συζητιέται τόσο καιρό στο Δήμο Άνδρου και που έχει φτάσει μέχρι και στον ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας. Η δεύτερη είναι πως αν το θέμα δεν έχει πολιτικά οφέλη δεν τους ενδιαφέρει. Και τι ψήφους να έχει η μεταστέγαση ενός Λιμεναρχείου;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζουμε με τη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα (μέσω του Εν Άνδρω που ασχολείται καθημερινά με την Άνδρο) να ενδιαφερθεί περισσότερο ο δήμαρχος και να κάνει κάτι να το λύσει και να το μάθουν και οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που από ότι φαίνεται περιμένουν να μάθουν τα νέα από εμάς!!!…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόλη αφηρημένο το ρεπορτάζ
η αλήθειά είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζει το λιμεναρχείο στο Γαυριο τους διώχνει το έχουν κάνει κοτέτσι
όταν φυγή το λιμεναρχείο ο ιδιοκτήτης πρέπει να το ξανακτίσει αν το επισκεφθείς θα καταλάβεις
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το έχω επισκεφθεί. Το Λιμενικό θέλει να φύγει από εκεί για το υψηλό ενοίκιο πάντως

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατόπιν επικοινωνίας του Εν Άνδρω με το Λιμεναρχείο πήραμε την ακόλουθη απάντηση:
Το Λιμεναρχείο ζητά την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δημοτικών χώρων και δεν ζητά έξωση άλλων υπηρεσιών. Και στα δύο του έγγραφα, για τα οποία ποτέ εδώ και καιρό δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς, αναφέρεται σε νόμους και Διαταγές που απαιτούν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την περικοπή δημοσίων δαπανών μέσω δωρεάν παραχώρησης ή έναντι χαμηλού μισθώματος κτιριακής εγκατάστασης για τις στεγαστικές του ανάγκες. Γνώμονας των ενεργειών του είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, που κάποιοι είτε αγνοούν είτε θέλουν να αγνοούν. Όλα είναι απόλυτα κατανοητά χωρίς καμία επιθυμία επέκτασης σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

....ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ ! !
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ -ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ,Σ ΤΗΣ ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΟΥΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΙ ΔΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ !
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟ ‘’ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ’’ ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ! !
ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΘΕΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !

This comment was minimized by the moderator on the site

το μηχάνημα της περιφέρειας που όλοι παίρνουμε νερό για τα σπίτια μας, που θα το πάνε ....οι φωστήρες τώρα του ΔΉΜΟΥ εαν νοικιαστεί ο χώρος αυτός ? ?
Μα καλά κανένας δεν έχει μυαλό στο Γαύριο ? υπάρχει σύλλογος επαγγελματιών ? υπάρχει κανεί ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΕΙΓΟΝ ! ! - ΕΠΕΙΓΟΝ ! ! - ΕΠΕΙΓΟΝ ! !
O ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ! ! ΜΑ ΚΑΛ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΑΝΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ? ? ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ? ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΞΟΔΑ, ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΗΣ ΤΟΥ ??
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ? ?
ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΑΥΤΟ ? ?
ΕΠΕΙΓΟΝ ! ! - ΕΠΕΙΓΟΝ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει και ένα παλιό δημοτικό που κάθεται να στεγαστουν δημόσιες υπηρεσίες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα είναι ο Λιμενάρχης να μας πει γιατί ζητάει το κτήριο του Δήμου για Λιμεναρχείο ????? Θα έρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα καλά δεν ντρέπεται τους λέει φυγέται να στεγαστούμε εμείς όλοι χρείζουν θεραπείας δεν εξηγείται αλλιώς

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο αξιότιμος πρόεδρος του Γαυρίου για την παραχώρηση της κοινότητας στο Λιμεναρχείο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά αυτό το είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο ΔΣ (βλέπε βίντεο )είπε μάλιστα ο Δήμαρχος να σεβόμαστε την απόφαση του εκάστοτε προέδρου και ότι δεν μπορεί ο Δήμος να το παραχωρήσει ήταν κάθετος σε αυτό ! Από την αντιπολίτευση μείζων και ελλάσων ζητάτε τα ρέστα ????? Θα τρελαθούμε όλοι μαζί ?????

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωφείλουμε στο λιμεναρχείο υποχρεωση γιατί πληρώνειι το ρεύμα του συνεταιρισμου γυναικων Μπατσιου. Που ο δήμαρχος τις εχει χωρις ενοικιο και.με δωρεάν ρεύμα. Αυτο που το υπουργειο Ναυτιλίας πληρωνει το ρευμα των γυναικων που οικονομάνε είναι μέγα σκάνδαλο

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπερα σας.Ειμαι επιχειρηματιας του νησιου και θα ήθελα κι εγω με τη σειρα μου να νοικιάσω τον επανω όροφο του παλαιου Δημαρχείου στη Χωρα. Θεωρω πως ειναι ο πλεον καταλληλος χωρος για να στεγάσω γραφειο διεκπερεώσεων. Θα ηθελα κι εγω τη συνδρομη και τη βοηθειας σας. τις επομενες μερες θα σας στειλω τον αριθμο πρωτοκολου της αιτησης μου. ευχαριστω

Περισσότερα