Η ΜΟΜΑ στην Άνδρο! Ξεκινά με τους αγροτικούς δρόμους στο Κόρθι.

 

Στη Λιθοδομή κατά την σημερινή άφιξη και συνάντηση των επικεφαλής της ΜΟΜΑ με τους τοπικούς παράγοντες στο Κόρθι.

Σήμερα Τρίτη 3/7 έφτασε στο Κόρθι το πρώτο κλιμάκιο της ΜΟΜΑ με επικεφαλής τους τεχνικούς της που θα μετρήσουν και θα προετοιμάσουν το έδαφος αρχικά για την διαμόρφωση μιας σειράς δρόμων της περιοχής. Το κλιμάκιο υποδέχτηκε ο πατήρ Αντώνιος και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Ι. Σκόρδος.

Η ΜΟΜΑ ήταν ένα στρατιωτικό σώμα που έμεινε στην ιστορία του Μηχανικού για τις θρυλικές διανοίξεις δρόμων σε όλη την Ελλάδα επί 10ετίες. Διαλύθηκε κάποια στιγμή πριν πολλά χρόνια όταν θεωρήθηκε – μεγάλο λαθος – πως δεν χρειαζόταν. Ανασυστάθηκε επί υπουργίας Π. Καμένου και άρχισε πάλι να βοηθά στην χάραξη, διάνοιξη και συντήρηση δρόμων στην επαρχία.

Στην παραλία του Όρμου Κορθίου οι αξιωματικοί του Μηχανικού και ο πατήρ Αντώνιος.

Θυμίζουμε πως κατά την επίσημη επίσκεψη Π. Καμένου στην Άνδρο πήγε για δύο ώρες στην Μονή Παναχράντου. Εκεί την ώρα του καφέ και της φιλοξενίας θέσαμε θέμα στον υπουργό θέμα διαμόρφωσης των δρόμων της Παναχράντου, της Ναυτικής Βάσης και της Φάσας. Ο πατήρ Αντώνιος παρενέβη και ανέφερε και τις δυσκολίες που έχουν οι αγροτικοί δρόμοι του Κορθίου. Ο υπουργός υποσχέθηκε πως σε πρώτη ευκαιρία θα έστελνε στο νησί τηγ ΜΟΜΑ. Αλλά ζήτησε και την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Άνδρου. Ο παρών αντιδήμαρχος της περιοχής Ι. Σκόρδος πρόθυμα συγκατένευσε.

Στη συνέχεια τα πράγματα ακολούθησαν τις διαδικασίες. Ο καιρός πέρασε. Η ΜΟΜΑ κάπου ξεχάστηκε. Ώσπου σήμερα το πρωί ειδοποίησαν από το Πεντάγωνο πως οι επικεφαλής μηχανικοί της ΜΟΜΑ έφταναν στο Κόρθι με σκοπό να εξετάσουν τους υπό διαμόρφωση δρόμους.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της ΜΟΜΑ στην Άνδρο και με την προοπτική να μεταβεί και στη Ναυτική Βάση στον Αμόλοχο και στην Φάσα προτείνουμε να ζητηθεί από τον υπουργό μιθα περαιτέρω βοήθεια για τους πολύ κακούς χωματόδρομους της Βόρειας Άνδρου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να απκτήσουν αξιοπρεπή πρόσβαση τα χωριλα της, καθώς και ο Ζίργκος, η Βόρη κλπ.

Τελικά απέδωσε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στην Άνδρο τον Δεκέμβριο στο Κόρθι στην γιορτή του Αγίου Νικολάου. Να θυμίσουμε πως την πρόσκληση στον υπουργό είχε κάνει ο εφημέριος του Όρμου πατήρ Αντώνιος σε συνεργασία με φίλο του Π. Καμένου από το Γαύριο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Την εποχή της ΜΟΜΑ κατασκευάστηκαν οι παλιοί και καλοί δρόμοι της Άνδρου! Τα χάλια είναι αυτά που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια, και όχι η ΜΟΜΑ!

This comment was minimized by the moderator on the site

αδερφέ γιατι χαλιέσαι για τη ΜΟΜΑ ; Τόσες δεκαετίες δίχως ΜΟΜΑ καλά βυζαίνατε τα δημόσια και δημοτικά ταμεία αναλαμβάνωντας δημόσια έργα με τετραπλάσιες χρεώσεις απο όλη την Ευρώπη. Δουλεύατε 10 μεροκάματα και χρεώνατε 35 . Δουλέυατε 1 μηχάνημα και χρεώνατε 4 / ημέρα . Δυστυχώς η εποχή με τις παχιές αγελάδες έχει περάσει . Η ΜΟΜΑ είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι άφησε έργα τεράστια και σημαντικά σε κάθε τόπο το κυριότερο οτι έφτιαχνε ήταν αξιόπιστο και με μηδενικό κόστος για το κράτος. Με τις υγείες σου λοιπόν......

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΜΑ.ΕΡΕ ΧΑΛΙΑ