Βράδυ Κυριακής 8/7: βελτιωμένη η κατάσταση στο Γαύριο... "κόλαση" στη Ραφήνα!

 

Βελτιωμένη χτες η κατάσταση στο Γαύριο. Μετά τα τρία δημοσιεύματα του Εν Άνδρω η αστυνομία ήταν στη θέση της και συνεργάστηκε σωστά με το λιμενικό που έκανε ότι μπορούσε. Το Γαύριο λειτούργησε. Φυσικά το φθινόπωρο θα πρέπει ο Δημος Άνδρου να αναλάβει τις ευθύνες του: να αφήσει τα λόγια που λέει επί 4ετία και να προχωρήσει σε έργα ποου δεν έχει κάνει επί τετραετία (φωτ. Εν Άνδρω).  

Δυο όψεις είχε το ταξίδι της επιστροφής από την Άνδρο χθες (Κυριακη 8.7), για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν με τα βραδινά πλοία (Θεολόγος, TeraJet, SuperFerry) που έφυγαν από το νησί με λίγα λεπτά διαφορά το ένα από το άλλο - και το Andros, λίγο αργότερα.

 Στο Γαυριο η κυκλοφορία των οχημάτων αισθητά βελτιωμένη, η προσέγγιση στο λιμάνι και τις προβλήτες χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, αφού η Αστυνομία βρισκόταν από νωρίς στις σωστές θέσεις, εκεί που στενεύει ο δρόμος και έκλεινε για λίγα λεπτά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας έτσι ώστε να αποφευχθεί μποτιλιάρισμα.

Η συνεργασία των αστυνομικών με τους λιμενικούς έλυσε εν μέρει το πρόβλημα, με την συνεχή ροη των αυτοκίνητων που αναχωρούσαν, αφού προηγουμένως είχαν φύγει προς την Χώρα τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Στις αναχωρήσεις των πλοίων δεν σημειώθηκαν καθυστερήσεις ούτε παράπονα από τους επισκέπτες που έφευγαν από το νησί.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παρά την μεγάλη κίνηση στο Γαύριο. Έφυγαν 2450 ταξιδιώτες και 530 αυτοκίνητα σε περίπου μια ώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά τα τρία δημοσιεύματα στο «εν Ανδρω» που έφερε στην δημοσιότητα το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Γαυριο, είναι αλήθεια oτι χθες η κατάσταση ήταν αισθητά βελτιωμένη κυρίως από λήψη μέτρων εκ μέρους της Αστυνομίας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε περίπου 45λ. διακινήθηκαν από το λιμάνι, περίπου 2.450 ταξιδιώτες και περίπου 530 αυτοκίνητα.

Ακριβώς η χθεσινοβραδινή κίνηση είναι η εξής:

SuperFerry 300 επιβατες 82 ΙΧ

Terajet 900 επιβάτες 180 ΙΧ

Θεολόγος 900 επιβάτες 182 ΙΧ

Andros 340 επιβάτες 83 ΙΧ 

ΣΥΝΟΛΟ 2440 επιβάτες 527 ΙX

Η «ΚΟΛΑΣΗ» ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

 Στο τέλος του ταξιδιού τους στην Ραφήνα όμως, όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους περίμενε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Γύρω στις 10 που τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι, επέστρεφαν και το «Πανόραμα» από το Μαρμαρι και το Superrunner από τις Κυκλάδες! Στις προβλήτες «έχανε η μάνα το παιδί…»

 

Η φωτογραφία είναι από την προηγούμενη Κυριακή βράδυ 1/7 στη Ραφήνα. Πλήρες αδιέξοδο. Χτες βράδυ ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος και πολύ χειρότερη η κατάσταση. Όμως ο υπουργός και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν βλέπουν τίποτα και έχουν το ένα δρομολόγιο πάνω στο άλλο να φτάνουν στη Ραφήνα! (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω),

Στον στενό δρόμο που οδηγεί στην έξοδο του λιμανιού και στον ακόμα πιο στενό δρόμο που κατευθύνει τα αυτοκίνητα έξω από την πόλη, το απόλυτο χάος. Σχεδόν ολόκληρη η Ραφήνα είχε αποδιοργανωθεί!

Μποτιλιάρισμα και πολύωρη αναμονή να ξεμπλοκάρουν τα ΙΧ, τα λεωφορεία, τα πούλμαν και τα φορτηγά, που η ουρά τους έφτανε μέχρι τα φανάρια της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δημοσιεύουμε μια ακόμα φωτογραφία από την πάγια πλέον κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας με την ελπίδα κάποτε να "αναβλέψουν" οι ερμόδιοι και να κάνουν κάτι με τις ώρες των δρομολογίων που αυτοί όρισαν (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Επιβάτες από Άνδρο κατήγγειλαν ότι έμειναν  επί ώρα με τα αυτοκίνητα τους εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία, επειδή δεν μπορούσαν να βγουν ούτε στις προβλήτες!

Τα ίδια συνέβησαν και πέρυσι το καλοκαίρι κάθε Κυριακή βράδυ και παρ όλα αυτά οι… «σοφοί» του υπουργείου Ναυτιλίας, εγκρίνουν χωρίς στοιχειώδη λογική και φέτος τα δρομολόγια παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της δημοτικής αρχής της Ραφήνας.

Υπάρχει χρόνος ακόμα για βελτιώσεις και αλλαγές αφού βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου και η κίνηση δεν έχει κορυφωθεί. Τι θα γίνει άραγε μετά τον δεκαπενταύγουστο που θ’ αρχίσουν οι μαζικές επιστροφές?

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απο κεκτημένη ταχύτητα στο προηγουμενο σχόλιο μου εγραψα λανθμασμένη την ωρα αφιξης των πλοιων της Golden Star Ferries (20:50, ενω η αναφερόμενη ώρα της εταιρείας ειναι 19:50).

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε Μπασαντή ολοκληρωμένο το αρθρο σας, αν και η κατάσταση στην Ανδρο δεν αλλάζει δυστυχώς. Η συνεχής καθυστέρηση των Superferry απο Ηράκλειο προς Ραφήνα που ποτέ δεν έρχονται 20:50 (αυτη δίνουν ως ώρα άφιξης στο Γαύριο στα προγράμματά τους) και η μικρή καθυστέρηση του απογευματινού δρομολογίου της Fast Ferries απο Ραφήνα προς Κυκλάδες, που φθάνει συνήθως από 19:45 εως 20:00, είναι από μονη της ικανή να προκαλέσει μποτιλιάρισμα στο λιμάνι του Γαυρίου με την μικρή για τα δεδομένα της κίνησης είσοδο-έξοδο του για τα ιχ και τα φορτηγά οχήματα. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουν ολοι, αλλά κανείς επι σειρά ετών δεν έχει φροντίσει να κάνει κατι για να λυθεί το θέμα. Γράφεται συχνά οτι η Δημοτική αρχή δεν εχει κάνει τίποτε. Ποιος αλήθεια εχει φωνάξει για το ζήτημα του περιφερειακού δρόμου, που ακούγεται ως έργο χρόνια τώρα, χωρίς καν να εχει γινει η παραμικρή κίνηση? Ποιος εχει ασχοληθεί με το Λιμενικο Ταμείο Ανδρου Τήνου από το οποίο έχει να δει σημαντικό έργο το νησί της Ανδρου δεκαετίες ολόκληρες? Προφανώς οι υπεύθυνοι ικανοποιούνται με μερικές δεκάδες λίτρα χρώματος που δπαπανούνται απο τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς του για διαγράμμιση των θέσεων αναμονής οχημάτων στις δυο προβλήμτες και το βάψιμο των γύρω τοίχων και επιβατικών σταθμών. Εν ετη 2018 εκεί θα μείνουμε μονον?