Π. Σκουρλέτης: «προκλητικό πως όλα έγιναν καλά… θα γίνει απόδοση ευθυνών!»

Της Έλενας Καραμαγκάλη, CNN Greece

 

Την ώρα που τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν για το ποιος ή ποιοι έχουν την ευθύνη για την μη εκκένωση της περιοχής στο Μάτι και αν το συντονιστικό υπό τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση γνώριζε ή όχι για νεκρούς, η κυβέρνηση επιλέγει να μην αποδίδει ευθύνες.

Όπως προέκυψε χθες από την κατάθεση της κ. Τσούπρα, περιφερειακής συμβούλου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής στο πεδίο την ενημέρωσε επισήμως στις 18.10 ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τη Διώνη, δηλαδή στην αντίθεση κατεύθυνση από τη φορά που τελικά πήραν οι φλόγες. Επιπλέον η ίδια παραδέχθηκε πως δεν υπήρξε συντεταγμένη εκκένωση της περιοχής και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν σε άτακτη φυγή.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκουρλέτης χθες δήλωσε ευθέως πως είναι προκλητικό να ισχυρίζεται κάποιος πως όλα έγιναν καλά με τόσους νεκρούς σε μια δήλωση που όσο κι αν είναι αυτονόητη, φαίνεται πως υπάρχει η δυσκολία αποδοχής της.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προανήγγειλε την απόδοση «κάθε είδους ευθύνης» αφού πρώτα ολοκληρωθεί η συνολική αποτίμηση αυτής της τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάρει το πολιτικό κόστος επάνω του απλώνοντας «δίκτυ προστασίας» στους υπουργούς του, με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να οδηγηθεί σε βιαστικές και εν πολλοίς επικοινωνιακές «καρατομήσεις». Ωστόσο, η πολιτική φθορά που υφίσταται ο ίδιος σύντομα μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη καθώς η κυβέρνηση δείχνει αδυναμία διαχείρισης της τραγωδίας και φαίνεται εγκλωβισμένη σε μια άγονη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Φυσικά, υπάρχει το σχέδιο αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων όμως πρόκειται για μια αντίδραση που ακολουθεί τα γεγονότα κι έρχεται μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠO CNN Grecce

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τους συριζαίους αποδεικνύεται ότι οι αριστεροί...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατανοητή η οργή σας όμως καλό θα ήταν να μην απλώνετε το θέμα εκτός ορίων. Όσα λέτε ξεκινούν μια συζητηση πολύ πέρα από τα όρια της συγκυρίας στην οποία επικεντρωνεται αυτό το site. Αν θέλετε σταθείτε στα γεγονότα των ημερών.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro