Απορρίφθηκε και η τελευταία προσφυγή των αντιτιθέμενων στον ΧΥΤΥ Άνδρου

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου απορρίφθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και η τελευταία προσφυγή των αντιτιθέμενων στο έργο του ΧΥΤΥ Άνδρου και άνοιξε ο δρόμος ώστε το έργο πλέον να προχωρήσει απρόσκοπτα. Όπως γράφει το Δελτίο Τύπου:

«Ένα επιπλέον «εμπόδιο» στο καίριο θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ Άνδρου και στην οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, ξεπέρασε ο Δήμος Άνδρου. Στις 20 Ιουλίου 2018, έναν μήνα μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ για τον ΧΥΤΥ Άνδρου, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων «Άγιος Φίλιππος» και δύο πολίτες του νησιού προσέφυγαν κατά της απόφασης, επικαλούμενοι ότι αυτή έχει σοβαρές πλημμέλειες, ως εκ τούτου είναι μη νόμιμη και πρέπει να ακυρωθεί.

Η απάντηση ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος απέρριψε την προσφυγή με απόφασή του, που μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ουδεμία πλημμέλεια διαπιστώνεται στην αιτιολογία της προσβαλλομένης και κάθε περί του αντιθέτου λόγος είναι απορριπτέος ως αβάσιμος και αναπόδειχτος».

Στην απόφαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2018, παρατίθενται λεπτομερώς και εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης της προσφυγής, γεγονός που δικαιώνει για ακόμη μία φορά τον Δήμο Άνδρου. Να σημειωθεί ότι την υπεράσπιση των θέσεων του Δήμου μας ανέλαβε η Νομική Σύμβουλος Δρ. Α. Καλλία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη θεσμική θωράκιση του Δήμου Άνδρου στην υπόθεση του ΧΥΤΥ…»

Όπως περιγράφει το Δελτίο Τύπου:

«…Οι προσφεύγοντες ανέπτυξαν τις θέσεις τους κατά της χωροθέτησης του έργου, ωστόσο αυτές απορρίφθηκαν ως αβάσιμες, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Στο κείμενο της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζεται ότι «στην ΑΕΠΟ τέθηκαν ειδικοί όροι, δικλείδες ασφαλείας για την κατασκευή και λειτουργία του έργου καθώς όπως προκύπτει, το επίμαχο έργο αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά, με βάση τα δεδομένα που ορίζονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, έχοντας προβλεφθεί κάθε μέτρο για την αποφυγή περιβαλλοντικής επιπτώσεως στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής».  

Παράλληλα, οι προσφεύγοντες επικαλέστηκαν ελλιπή δημοσιοποίηση στοιχείων για το έργο, γεγονός που καταρρίπτεται, καθώς «…το ενδιαφερόμενο κοινό ζητούσαν και ελάμβαναν όλα τα σχετικά με τον φάκελο της υπόθεσης έγγραφα στοιχεία, που εισέρχονταν στην υπηρεσία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε ουδείς εκ των προσφευγόντων να στερήθηκε της γνώσης των ως άνω συμπληρωματικών στοιχείων και της διατύπωσης των αντιρρήσεών του». Εξάλλου, «.. δεν  απαιτείται εκ νέου η τήρηση της διαδικασίας δημοσιοποίησης όταν τα συμπληρωματικά στοιχεία αφορούν λεπτομερειακά επιμέρους θέματα, μη επηρεάζοντα τις βασικές παραδοχές της μελέτης του έργου». 

Και το δελτίο τύπου καταλήγει με αναφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ομοφώνως που έγινε από το ΠΕ.Σ.Π.Α. στις 22 Ιουνίου και στην απόρριψη της προσφυγής των ενιστάμενων με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Άνδρου η ένταξη του ΧΥΤΥ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα γίνει εντός του 2018 και η δημοπράτηση και συμβασιοποίησή του να γίνει το 2019. Στόχος να καταστεί λειτουργικός έως το 2021.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ: Η Κομισιόν ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί την απορρόφηση των χρημάτων και ζητά επίσπευση διαδικασιών. Άρα ζητά να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ...

"Η Κομισιόν ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια Αττικής, «όπου δεν έχει εγκριθεί ούτε ένα έργο μέχρι στιγμής», όπως επίσης και για τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό απαντά, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική στην ΕΕ, κ. Κρέτσου, σε αίτημα του Νίκου Χουντή, να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με τα ποσά που είναι διαθέσιμα στις περιφέρειες για εκτέλεση έργων διαχείρισης αποβλήτων, όπως και το ποσοστό έγκρισης και απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων.

Στην απάντησή της, η κ. Κρέτσου, επισημαίνει ότι, ενώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν τεθεί στη διάθεση της Ελλάδας 929,2 εκ. ευρώ, για τη διαχείριση οικιακών αποβλήτων, από αυτά, σήμερα, στον 5ο χρόνο του 7ετούς προγράμματος, έχουν εγκριθεί (όχι απορροφηθεί) έργα μόλις 337,3 εκ. ευρώ, και σημειώνει ότι, «η Επιτροπή ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Αττική, όπου, μετά την πλήρη αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων το 2015, δεν έχει εγκριθεί ούτε ένα έργο μέχρι στιγμής»".

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ! http://www.chountis.gr/index.php?page=text&;CategoryId=11&id=5047

This comment was minimized by the moderator on the site

δυστυχώς αυτό που θα έπρεπε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, γίνεται πραγματικότητα. ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, 2 χιλιόμετρα απο υπέροχες παραλίες και τοποθεσίες, 35 χιλιόμετρα από το Κόρθι και 31 από τη Χώρα, με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση, ενώ όλα ανεξαιρέτως τα απορριματοφόρα να διασχίζουν καθημερινά το πιο επιβαρυμένο κομμάτι του οδικού δικτύου του νησιού για να φτάσουν εκεί. Και όλη η περιοχή προς το Στενό, ξερή, άγονη, χωρίς παραλίες, χωρίς τίποτε, τάχα μου natura... Θερμά συγχαρητήρια νησιώτες, πάλι τα καταφέρατε, με την ίδια συνέπεια που πετάτε ό,τι βρείτε όπου βρείτε όλο το χρόνο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία τα λέει ο οικουμενικος ςπατριάρχης. Ο σεβασμιώτατος Σύρου Δωρόθεος συμφωνεί άραγε; Γιατί η Πλουσκα ανήκει στο Μοναστήρι της Αγίας δηλαδή στη Μητρόπολη Συρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Καθήκον του Ορθοδόξου ο σεβασμός προς τη φύση” λέει ο οικουμενικός πατριάρχης
ΤΟ ΠΑΡΟΝ , September 30, 2018 στις κατηγορίες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ,

«Η Ορθοδοξία εκλαμβάνει τον άνθρωπο ως ιερέα της Κτίσεως» υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στη σχέση αγάπης και σεβασμού που οφείλει να έχει ο άνθρωπος προς τη φύση και το περιβάλλον, κατά την επίσκεψη του το πρωί τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή παρουσία μας εδώ, στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και η κοινή μας προσευχή για το περιβάλλον, μαρτυρεί τη χριστιανική μας ευαισθησία για το μεγάλο δώρο του Θεού, τη δημιουργία, μέρος του οποίου είμαστε και ημείς» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Δόξα, λοιπόν, τω Αγίω Θεώ και για το νέο μεγάλο δώρο Του, στην καρδιά της ευλογημένης γης της Μακεδονίας, του υδροβιοτόπου τούτου, του Καλοχωρίου».

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές, μητροπολίτες, ιερείς. Ο κ. Βαρθολομαίος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη λιμνοθάλασσα και στα είδη πτηνών που φιλοξενεί μόνιμα και εποχιακά, για να υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο η εκκλησία τοποθετείται για τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον. «Ο υδροβιότοπος αυτός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από λίγες μόνο δεκαετίες είναι μια έξυπνη και χαριτωμένη θα λέγαμε, όσο και ευεργετική απάντηση του Θεού στην επίμονη υπεράντληση υπογείων υδάτων, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή αυτή παλαιότερα» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι συνήθως προχωρούμε εις την κάλυψη των αναγκών μας κατά τρόπο βουλιμικό και όχι οικονομικό και οικοφιλικό, χωρίς πολύ έννοια για τα υπόλοιπα πλάσματα του Θεού, ή για τις ανθρώπινες γενιές που θα έρθουν μετά από μας. Αυτό πνευματικώς κρινόμενο είναι βεβαίως, αμαρτία. Έρχεται όμως συχνά η αγάπη του Θεού και κάνει μια υπέρβαση της δικής μας αμαρτία με θαύματα, όπως αυτή η λιμνοθάλασσα, η οποία είναι ένας παράδεισος για τα άλλα πλάσματα του Θεού, όπως τα πολυάριθμα και πολυποίκιλα πτηνά μόνιμα, ή αποδημητικά, που βρίσκουν εδώ τροφή και ανάπαυση».

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πανίδα της περιοχής, στα φοινικόπτερα, τα φλαμίνγκο, τους καλαμοκάνηδες, τα αηδόνια, που βρίσκουν στον υδροβιότοπο, καταφύγιο, άφθονη τροφή και ασφαλή φιλοξενία «δύο βήματα, μόλις, έξω από τον συμπαγή αστικό ιστό» και πρόσθεσε: «Θαύμα οφθαλμών και ξεκούραση ψυχής, για όσους επισκέπτονται το Καλοχώρι, όπως σήμερα ημείς». Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρθολομαίος παρέπεμψε στις «επίμονες» προτροπές, του γέροντα Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη, προς τα πνευματικά του τέκνα, «να αγαπούν οπωσδήποτε τη φύση, τα φυτά, τα ζώα, τα πουλιά» και πρόσθεσε:

«Γιατί η στοργική επαφή μαζί τους είναι, όχι μόνο καθήκον χριστιανικό, αλλά και μια αληθινά υπέροχη ψυχοθεραπεία, θαυμάσια και αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους και της καταθλίψεως, που είναι οι μεγάλες μάστιγες της εποχής μας».

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε ότι αφορά στη διάδοση του μηνύματος της αγάπης του περιβάλλοντος, «εμβύου και μη, οργανικού και ανοργάνου», διότι, όπως, είπε αυτό είναι καθήκον του ανθρώπου «εφόσον ο Θεός τον έθεσε στον Παράδεισο», λέγοντας του, «εργάζεσθαι αυτόν και φυλάττειν» και παράλληλα «του έδωσε την εξουσία να δώσει αυτός το όνομα, σε κάθε ζώο, σε κάθε πτηνό, σε κάθε ενάλιο δημιούργημα». «Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει όχι μια αόριστη αλλά μια πολύ συγκεκριμένη και θερμή σχέση αγάπης με όλα τα πλάσματα του Θεού» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε : «Πιστεύουμε ότι είμαστε οικονόμοι και όχι ιδιοκτήται και κατεξουσιασταί της δημιουργίας, την οποία χρωστούμε να αντιμετωπίζουμε ευχαριστηριακώς και όχι καταναλωτικώς, στοχαζόμενοι υπεύθυνα όλους τους συγκατοίκους μας επάνω στη γη, ανθρώπους ζώα, πουλιά, με τις ανάγκες των και μάλιστα όχι μόνο τους συγχρόνους μας, αλλά και αυτούς που θα ακολουθήσουν στους προσεχείς αιώνες και χιλιετίες μέχρι της συντελείας».

«Η Ορθοδοξία εκλαμβάνει τον άνθρωπο ως ιερέα της κτίσεως και όχι ως αδιάφορο περαστικό, ή ακόμη χειρότερα ως βουλιμικό και παμφάγο καταναλωτή. Και αυτό ακριβώς το μήνυμα, προσπαθούμε με όλες τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μας, οικολογικά συνέδρια και συμπόσια, ημερίδες, ομιλίες, εγκυκλίους, παρεμβάσεις, κτλ, να μεταδώσουμε σε μικρούς και μεγάλους, σε υπευθύνους κυβερνήτες και σε ευαίσθητους πολίτες όλου του κόσμου». Ο κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε τους πολίτες να έρχονται συχνά και να επισκέπτονται το χώρο και πρόσθεσε: «Να αναπαύεσθε, θαυμάζοντας τα μεγαλεία του Δημιουργού, να χαίρεστε την ομορφιά του τοπίου, την παρουσία των πουλιών, τη γαλήνη των νερών ..να ειρηνεύετε, να στοχάζεστε να λεπτύνεται η ψυχή σας ..και να επιστρέφετε κατόπιν εις τα ίδια, ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, με ζωντανή ελπίδα και με δημιουργικό όνειρο».

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος σε παρελθούσες «στρεβλώσεις και αδικίες», που είχαν ως αποτέλεσμα την «διαχρονική υποβάθμιση του δυτικού παρακτίου θαλάσσιου μετώπου» και παρέπεμψε στο σχέδιο δράσης της περιφέρειας, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Terrament, με χρηματοδότηση από τρείς πηγές (Interreg, ΕΣΠΑ, ΠΕΠ υπουργείων) και με επτά βραχυπρόθεσμες και με επτά μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για τον εξωραϊσμό και την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία υποδομών και την κατασκευή ενός μεγάλου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Εθνικό Πάρκο του Αξιού.

«Πλέον, καταργούμε την ασυνέχεια και δημιουργούμε μια ενιαία και συνεχιζόμενη παράκτια ζώνη, που θα διατρέχει ολόκληρη της Θεσσαλονίκη, από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. «Σας καλωσορίζουμε εδώ, στο δήμο Δέλτα, το Καλοχώρι, τη Θεσσαλονίκη μας, την πρωτεύουσα της μίας και μόνης Μακεδονίας» είπε, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Τζιτζικώστας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη του στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και στη δυτική πλευρά της πόλης, που όπως είπε για πολλά χρόνια «αδικήθηκε» σε έργα και σε υποδομές και υπογράμμισε τα αισθήματα αγάπης για τον συνάνθρωπο και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, που όπως είπε, «το αξίζουν».

«Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί το ταχύτερο» είπε, μιλώντας για τον υδροβιότοπο, ο κ. Βαρθολομαίος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη συνεργασία όλων αυτό θα επιτευχθεί. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τη βιομηχανία Χαΐτογλου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε η οικογένεια Χαΐτογλου και τον ξενάγησε στο εργοστάσιο, όπου παράγεται το κύριο προϊόν της, ο «Μακεδονικός Χαλβάς».

Ο κ. Βαρθολομαίος είδε από κοντά τα στάδια της παραγωγής, τη ζύμωση του χαλβά και έδωσε τις ευχές του, στους ιδιοκτήτες και στους εργαζόμενους της μονάδας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής απόδημου ελληνισμού) και Ιωάννης Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Γιώργος Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ) και Γιώργος Λαζαρίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Αστέριος Γαβότσης, Ευθύμιος Φωτόπουλος, κ.α.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ανδριώτη:
Μάλλον θα έπρεπε να συμβουλεύεστε το διαδίκτυο για να μάθετε τι εστί ΧΥΤΥ. Το χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες, τα Πανεπιστήμια, οι εταιρείες, οι φοιτητές...Οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες είναι στο διαδίκτυο και μάλιστα με παρουσία στο facebook. Εσείς τι συμβουλευόσαστε, το καφενείο; Θα συμβούλευα να ξεκολλήσετε ΕΣΕΙΣ από αυτά τα πεπαλαιωμένα "κέντρα πληροφόρησης" και να έλθετε στον 21ο αιώνα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδριώτη στην Ελλάδα ζεις εμπιστεύεσαι εσύ μια δημόσια υπηρεσία να διαχειριστεί σωστά κάτι? Εγώ όχι πάντως...

This comment was minimized by the moderator on the site

φανταστήτε τον Ζορμπά να χορεύει συρτάκη στον χυτυ...ωραία θέαμα για να απολαύσουνε οι τουρίστες. αλήθια θα κάνουν δηλώσεις οι τρεις που που έκαναν προσφηγή;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι είμαστε... αχαρακτηριστοι. Όλοι ξέρουμε το καλύτερο και έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα σε επίπεδο συζητήσεων και καφενείου ΜΌΝΟ! Είμαστε ιδεαλιστές και φιλόσοφοι αρκεί να μην θιγούν τα συμφέροντα μας. Έχουμε τις καλύτερες και ιδανικότερες λύσεις αλλά ΜΑΚΡΥΆ από μας!
Όταν όμως φτάνουμε στην πράξη κοιτάμε μόνο την πάρτυ μας.
Η κακοήθεια σε όλο της το μεγαλείο!
Η οποία κακοήθεια δεν σταματά εκεί αλλά συνεχίζει με προπαγάνδα και παραπληροφόρηση (είτε εκούσια είτε λόγω αμάθειας) και όλα αυτά υποκινούμενα από ανδριωτες του δεκαημέρου, από συνταξιούχους και ηλικιωμένους που έχουν λύσει τα προβλήματα τους και ποσώς τους ενδιαφέρει το νησί και οι μόνιμοι κάτοικοί του.
Αλλά αυτοί είμαστε. δεν μας ενδιαφέρει να δοθεί λύσει. Θέλουμε μόνο να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα για να μπορούμε να καθόμαστε στο καφενείο και να λέμε ότι μας φταίνε οι άλλοι. ΔΕΝ ΜΆΣ ΦΤΑΊΝΕ ΠΆΝΤΑ ΟΙ ΆΛΛΟΙ!
Το ίντερνετ πλέον μπαίνει παντού. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει να δει τι σημαίνει ΧΥΤΥ και πώς δουλεύει;
Πώς βγαίνει συμπέρασμα ότι πρόκειται για νέα χωματερή;
Επιτέλους ξεκοληστε από το Facebook.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΨΙΝΟΠΑΡΕΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Α! Μπα το στέλνουν σε έναν φίλο μου. Κι αυτός το προωθεί σε μένα. Καλό ε;;; Τι λες με συμφέρει ρε Τάκη ή όχι εσύ που ξέρεις καλά από ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα