Συνεχίζονται οι μηνύσεις κατά του Γιάννη Καπάκη. Νέα μήνυση κόλαφος…

 

Φωτογραφία και σχόλιο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ τον Ιούνιο για τον ΓΓΠΠ Γιάννη Καπάκη και τον υπουργό Νίκο Τόσκα.  

(Συνεχίζονται οι μηνύσεις για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι με τους 99 νεκρούς εναντίον του δημοτικού συμβούλου Άνδρου Γιάννη Καπάκη. Κατά του πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής δεκάδες μηνύσεις στις οποίες του αποδίδονται βαρύτατες ευθύνες για την καταστροφή και και τους θανάτους. Τη νέα μήνυση υπέβαλε κάτοικος του Νέου Βουτζά που έχασε την γυναίκα του 41 ετών. Αναδημοσιεύουμε στοιχεία της μήνυσης από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την ιστοσελίδα iefimerida.gr  - Εν Άνδρω)

(α) Νέα μήνυση από πολίτη κατά αρμοδίων…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.gr

«Βρίσκομαι, δυστυχώς, στην θλιβερή θέση, να θρηνώ, τόσο τη σύζυγό μου, ηλικίας μόλις 41 ετών, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο (απεβίωσε από θερμικά εγκαύματα) κατά τη γνωστή και ολέθρια πυρκαγιά της 23/7/2018 στην Ανατολική Αττική, όσο και για τον εαυτό μου, ο οποίος υπέστην και εγώ πολύ σοβαρά εγκαύματα σε πολλά μέρη του σώματός μου» αναφέρει στην μήνυση που κατέθεσε κάτοικος του Νέου Βουτζά για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, από τις οποίες σήμερα συμπληρώνονται τρεις μήνες.

Στην μήνυσή του, ο Π. Μ στρέφεται εναντίον των:

 1. Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, κατοίκου, ως εκ της πρώην εργασίας του, Αθηνών (Ευαγγελιστρίας αρ.2, Τ.Κ. 10563).
  2. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, κατοίκου, ως εκ της θέσεώς της, Αθηνών (Λ. Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 15744).
  3. Ηλία Ψινάκη, Δημάρχου Μαραθώνος Αττικής, κατοίκου, ως εκ της θέσεώς του, στο Δημαρχείο Μαραθώνος Αττικής.
  4. Κατά των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος Αττικής.
  5. Κατά των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
  6. Κατά των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
  7. Κατά παντός, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, συνυπευθύνου και συνυπαιτίου για τα τραγικά συμβάντα από την πυρκαγιά της 23 και 24/7/2018 στην Ανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«…όταν περί ώρα 12.00 της 23/7/2018 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέττας, δόθηκε εντολή, να μετακινηθούν εκεί όλα σχεδόν τα πυροσβεστικά μέσα (οχήματα, αεροσκάφη, πυροσβέστες κ.λ.π.) από την Ανατολική Αττική και έτσι, όταν περί ώρα 16.00 - 16.30 περίπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Νταού Πεντέλης και άρχισε, να επεκτείνεται προς το Ν. Βουτζά και τις άλλες εκεί περιοχές, δεν υπήρχαν τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα, είτε για την άμεση επέμβαση και ιδίως για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο της έναρξης, δηλ. στο Νταού Πεντέλης, είτε για την παρεμπόδιση της επέκτασής της…

…Για τον λόγο αυτό, όταν περί ώρα 16.00 - 16.40 εκδηλώθηκε η φωτιά σε συγκεκριμένο σημείο της Νταού Πεντέλης και άρχισε, να επεκτείνεται, τα αναγκαία πυροσβεστικά μέσα έλλειπαν από την Ανατολική Αττική και είχαν φύγει για την Κινέττα, και γι΄ αυτό, πέραν και των άλλων πολλών παραλείψεων, είχαμε τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα (99 νεκροί μέχρι σήμερα κ.λ.π.).

Πρόκειται για ενέργεια των αρμοδίων σαφέστατα ακατανόητη και εγκληματική, ενώ εάν δεν είχαν απομακρυνθεί τα πυροσβεστικά μέσα και ήταν στη θέση τους, υπήρχε μεγάλη ελπίδα, ίσως και βεβαιότητα κατάσβεσης της φωτιάς στην αρχή και στην πηγή της και έτσι, θα είχε αποφευχθεί η πρωτοφανής φονική τραγωδία.»

(β) Νέα μήνυση-κόλαφος σε Δούρου, Ψινάκη, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, ΓΓΠΠ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: iefimerida.gr

Νέα μήνυση κατά της Ρένας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας κατατέθηκε σήμερα για τη φωτιά στο Μάτι.

Δικηγόρος, εκπροσωπώντας κάτοικο του Νέου Βουτζά ο οποίος υπέστη εγκαύματα και έχασε τη σύζυγό του, κατέθεσε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, η σύζυγός μου βρήκε τραγικό θάνατο και εγώ τραυματίστηκα (κάηκα) πολύ σοβαρά και σώθηκα από θαύμα, πλήρως εγκαταλελειμμένοι και οι δυο μας, τόσο από την Περιφέρεια και τον δήμο μας όσο και από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, αλλά και από τους άλλους, κατά τον νόμο, αρμόδιους και υπεύθυνους και αυτό έγινε κατά παράβαση της σχετικής ως κατωτέρω ειδικότερης νομοθεσίας της πατρίδας μας, σχετικά με την Πολιτική Προστασία».

Αναλυτικά, η μήνυση στρέφεται κατά:

 1. Του Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, κατοίκου, ως εκ της πρώην εργασίας του, Αθηνών (Ευαγγελιστρίας αρ.2, Τ.Κ. 10563).
  2. Της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, κατοίκου, ως εκ της θέσεώς της, Αθηνών (Λ. Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 15744).
  3. Του Ηλία Ψινάκη, Δημάρχου Μαραθώνος Αττικής, κατοίκου, ως εκ της θέσεώς του, στο Δημαρχείο Μαραθώνος Αττικής.
  4. Των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος Αττικής.
  5. Των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
  6. Των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
  7. Κατά παντός, καθ' οιονδήποτε τρόπο, συνυπευθύνου και συνυπαιτίου για τα τραγικά συμβάντα από την πυρκαγιά της 23 και 24/7/2018 στην Ανατολική Αττική.


Πηγή: “Νέα μήνυση-κόλαφος…”, iefimerida.gr

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

 1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΟΥ