Απίστευτο! Το νησί μπορεί να χαρακτηριστεί οπουδήποτε… βιομηχανική ζώνη!

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την απάντηση της προέδρου του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου για κάτι που αναφέραμε. Και για το οποίο καταλήγαμε πως περιμένουμε το ΦΕΚ από Δευτέρα για τις βιομηχανικές ζώνες στην Άνδρο. Όμως η απάντηση - για μια παρανόηση - της προέδρου του Φιλοπρόοδου μας ανάγκασε να επανέλθουμε Κυριακάτικα στο ρεπορτάζ.

Ζητήσαμε τηλεφωνικά από αρμόδιο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας και από σχετικό με τα της Πολεοδομίας να μας εξηγήσουν αναλυτικά τα περί αδειοδότησης της εταιρείας Βαλμάς Α.Ε. στο Γαύριο. Επιπλέον ζητήσαμε πάλι από την εταιρεία Βαλμάς Α.Ε. να στείλει τις δικές της απόψεις ώστε να κατατεθούν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και να μάθουμε τι συμβαίνει με το όλο ζήτημα.

Και έκπληκτοι βρήκαμε πως η Άνδρος ολόκληρη – μη υπάρχοντος ξεκαθαρισμένου καθεστώτος για τις διάφορες ζώνες – μπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε!!! Κι αυτό γιατί οι αρμόδιοι του νησιού, αλλά και οι κάτοικοι του, όταν θεσμοθετούσαν αυτές τις διατάξεις μεταξύ 2010 και 2011 δεν συμφώνησαν σε τίποτα!!! Σε αντίθεση με την Τήνο και την Μύκονο. Εκεί συμφώνησαν κι έχουν θεσμοθετημένες ζώνες. Συνεπώς όπως μας εξήγησαν όλο το νησί μας είναι σήμερα εν δυνάμει 200 μέτρα από την ακτή… βιομηχανική ζώνη!!! Το ίδιο μας εξήγησαν πως ισχύει και για τις τουριστικές και για τις οικιστικές ζώνες!!!

Δηλαδή όλοι δεν ήθελαν τότε να ορίσουν συγκεκριμένη βιομηχανική ζώνη. Ίσως για να μην χαλάσουν την ζαχαρένια κάποιων. Και πέτυχαν να μετατρέψουν όλο το νησί σε… βιομηχανική ζώνη! Αρκεί να συμφωνήσει η Πολεοδομία με τον χώρο και η Διεύθυνση Βιομηχανίας με τους περιβαλλοντικούς όρους!!! Κάτι που συνέβη – όπως είπαν – στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου  η μεν Πολεοδομία συμφώνησε με τον χώρο (γιατί έχει και άλλες αντίστοιχες μονάδες στην περιοχή, η δε Διεύθυνση Βιομηχανίας ήρθε και έλεγξε και εξέφρασε θετική γνώμη για όλα τα περιβαλλοντικά μέτρα που τα βρήκε με πολύ υψηλά στάνταρ. Άρα – όπως μας εξήγησαν – το σημείο που είναι η μονάδα είναι αδειοδοτημένο! Συνεπώς νόμιμο! Με χαρακτηρισμό βιομηχανία «μέσης όχλησης»!

Σημείωση: Μετά την επιθετική απάντηση της προέδρου του Φιλοπρόοδου μας τηλεφώνησε ο Γραμματέας του Ομίλου και είχαμε μακρά φιλική συνομιλία στην οποία εξηγήσαμε λεπτομερώς την παρανόηση που προκάλεσε την έκρηξη της προέδρου η οποία δεν έχει μάλλον ιδιαίτερη σχέση με το διαδίκτυο. Τέλος του θυμίσαμε την πολύχρονη συνεργασία του Εν Άνδρω με τον Φιλοπρόοδο που προφανώς  αγνοεί ή δεν θέλει να μάθει η νέα πρόεδρος. Δικαίωμα της…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Έχει λοιπόν δίκιο η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου στο σημείο αυτό που μας επισήμανε την παρανόηση μας στο καθεστώς πλήρους έλλειψης βιομηχανικών ζωνών στο νησί. Έχουμε όμως κι εμείς δίκιο που καταλάβαμε πως το σημείο που έβαλε την βιομηχανική εγκατάσταση της η εταιρεία είναι… βιομηχανική ζώνη. Όπως και τα άλλα σημεία τριγύρω αφού όλα πήραν νόμιμες αδειοδοτήσεις από τον Δήμο και το Υπουργείο! Δίκιο έχει και η εταιρεία που αναζητά χώρους για να επενδύσει. Δίκιο έχουν και οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο θέμα. Δίκιο έχουν και οι υπηρεσίες που αδειοδοτούν τυχαία αφού δεν υπάρχουν καθορισμένες περιοχές για οτιδήποτε στο νησί.

Αλήθεια μετά ταύτα έχει κανείς άδικο; Κανείς! Σε αυτό το νησί όλοι έχουν δίκιο. Όλοι εκπροσωπούν όλους. Και όλοι μαζί τον λαό. Και αφού ο λαός και οι εκπρόσωποι του έχουν πάντα δίκιο καταφέραμε να είμαστε το ΜΟΝΟ νησί  ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!! Άρα, είμαστε το μόνο νησί που μπορεί να έχουμε μη θεσμοθετημένα «θεσμοθετημένες» ζώνες για οτιδήποτε, 200 μόλις μέτρα από την ακτή!!! Αυτό λέει το ΦΕΚ του 2011!

Κάπως έτσι έχουν τοποθετηθεί νόμιμα και διάσπαρτες παντού όλες οι οχλούσες δραστηριότητες: μάντρες οικοδομικών υλικών, σφαγεία, λατομεία, βιοτεχνίες, συνεργεία, χωματερή, μάντρες παλιών αυτοκινήτων κλπ. Πρακτικά έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω κι εδώ, όπως και με τα σκουπίδια, που απλώνουν πλέον παντού αφού δεν τα θέλουμε κάπου...

Τώρα τι θα γίνει με τα δύο σιλό της εταιρείας Βαλμάς Α.Ε. στο Γαύριο δεν ξέρουμε. Μαθαίνουμε πως πολλοί κάτοικοι ετοιμάζουν προσφυγή. Μιλούν για το άρθρο 24 του Συντάγματος! Μιλούν για οπτική ρύπανση. Μιλούν για πολλά. Τα καταγράφουμε όλα και περιμένουμε να δούμε είτε έναν κάποιο διάλογο είτε τις επόμενες κινήσεις…

Ίδωμεν…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε δεν πάτε καλά εσείς στο Γαύριο που λέτε για Ασπροπύργους και πράσινα άλογα. Πως θα γίνει η Χαλυβουργική χωρίς τρένο; Και χωρίς λιμάνια; Λέτε να φέρουν την βαριά βιομηχανία από το Θριάσιο στο σπίτι της Τασούλας και του Βόσσου; Όλα αυτά γιατί ο Βαλμάς έκανε δύο σιλό; Αλήθεια ρε Γαυριώτη εσύ που αγοράζεις τσιμέντο για το σπίτι σου; Από την Αττική; Ή, από την Σταυροπέδα που είναι στην Χώρα; Ρε δεν πάτε καλά εσείς στο Γαύριο με τους Καπάκηδες και τους άλλους αστείους τύπους, που νομίζουν πως τους πυροβολούν ενώ κάνει θόρυβο η τρύπια εξάτμιση του αυτοκινήτου τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πολύ πολύ να τραβάνε τα μαλλιά τους με τη πτωση της κίνησης όταν θα γίνουμε Ασπρόπυργος. Μετά θα καταλάβουν τι βλακία κάνανε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλο το νησί έχει τα καλά του. Μόνο που η περιοχή ΥΔΡΟΥΣΑΣ έχει τη μεγαλύτερη κίνηση χειμώνα καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδιανόητο να μεταμορφωθεί σε «ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ» και να είναι τετοια η εικόνα του νησιού στην είσοδο του. Θέλετε δε θέλετε να το παραδεχτείτε οι κάτοικοι μακρυά του Γαυρίου έτσι είναι. Και το θέμα δεν είναι τοπικιστικό. Το θέμα είναι ζήτημα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, μορφωθείτε και όταν εκφράζετε άποψη να έχετε ΨΑΞΕΙ πρώτα!!!!!!!!!!! Όχι ότι λεει ο δίπλα το παπαγαλίζουμε και νομίζουμε ότι έχουμε κ άποψη !!!!!!! Και επίσης είναι αδιανόητο να δημιουργούνται τέτοιες εγκαταστάσεις σε κάμπο με κατοικίες. Μα καλά! Δε σκέφτονται ότι θα υπάρξει αντίδραση; Και μπραβο σε όςους Γαυριώτες αντέδρασαν, έστω και τελευταία στιγμή, για το δίκαιο! Μακάρι να δικαιωθούν.. γιατί δυστυχώς ΛΙΓΟΙ έχουν τα κότσια να αντιδράσουν και....ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ έχουν σέβας στον εαυτό τους να ΜΗΝ τα ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ για να μη μιλήσουν. Και αυτοί που τα τσεπώνουν πόσο εγωιστές μπορεί να είναι που να μη σκέφτονται καν το μέλλον των ίδιων τους των παιδιών και τον τόπο τους;!; Τέλος δε χρειάζεται καν να μιλήσουμε για την πολεοδομία και κυρίως στο δήμο όπου προς το παρόν Κρύβονται μέσα στο καβούκι τους. Αχ να δω πως θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα !!!!!!
Απορώ απορώ!!

This comment was minimized by the moderator on the site

διόδια στα όρια της υδρουσας βλάκα
αυτά δεν τα λογοκρίνει το sait

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι έχουμε το λιμάνι τις ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ και τις ομορφότερες παραλίες από όλο το νησί.
Έχεις πρόβλημα;
Εσυ georgie περίμενε τον Σουσούδη στην άλλη ζωή σου να φτιάξει τα 4 λιμάνια και το 1 εμπορικό στο Κόρθι που έλεγε το 2015, ο άχρηστος, ααα μη ξεχάσω και αεροδρόμιο έλεγε.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΑΥΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΤΕ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντή προφανώς τώρα εσείς βρήκατε τον στόχο σας ! !
Απαντάτε στην κυρία Πρόεδρο του Συλλόγου Γαυρίου αναφέροντας : ‘’’’ο διάλογος θα έπρεπε να στραφεί στην κριτική της αδειοδότησης από τον Δήμο και την Διεύθυνση Βιομηχανίας Περιφέρειας και στο ότι όλοι μέχρι σήμερα επέτρεψαν να να μην υπάρχουν ζώνες στην Άνδρο με αποτέλεσμα να ορίζονται παντού όλες οι χρήσεις γης ‘’’’
Επιτέλους λοιπόν, σε αυτούς τους δύο ( Περιφέρεια και Δήμο Ανδρου), πρέπει να μεταφερθεί όλο το βάρος των πολιτών και του Συλλόγου- αν και απο την πρώτη καταγγελία του, ορθά ο Σύλλογος απευθύνεται σε αυτούς – ωστε να σταματήσουν να κωφεύουν και να πάρουν επίσημη θέση.
Να πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους, που είναι στον αέρα, αποφάσεις που δημιούργησαν το όλο ζήτημα εν αγνοία κατοίκων αλλά και του επιχειρηματία, ο οποίος τώρα μπλέκει σε μιά διαδικασία που έχει μέλλον σαν εξέλιξη.
Ο Δήμος Ανδρου και η Περιφέρια Νοτίου Αιγαίου ν αεξηγήσουν στους πολίτες πώς έδωσαν τέτοια έγκριση, αποσιωπώντας και παραπλανώντας κατοίκους κια επιχειρηματία .
ΟΧΙ κύριε Σουσούδη, ΟΧΙ κύριε Χατζημάρκο και Λοτσάρη, ΔΕΝ θα γλυτώσετε απο την απαίτηση της αναστολής και ακύρωσης των αποφάσεων που πήρατε.
ΟΧΙ στο όνομα των όποιων, προεκλογικών και άλλων σκοπιμοτήτων, νομίζετε ότι θα απαλαγείτε των τεράστιων ευθύνων σας.

GIANNIS ENGINEER POLYT. ANDROS 19/11/18

ΣΧΟΛΙΟ/ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μήπως προσθέσατε μια λέξη στην φράση που γράψαμε εμείς;
Εσείς λέτε πως γράψαμε:
’’’ο διάλογος θα έπρεπε να στραφεί στην κριτική της αδειοδότησης από τον Δήμο και την Διεύθυνση Βιομηχανίας Περιφέρειας και στο ότι όλοι μέχρι σήμερα επέτρεψαν να να μην υπάρχουν ζώνες στην Άνδρο με αποτέλεσμα να ορίζονται παντού όλες οι χρήσεις γης ‘’’’
Όμως εμείς γράφουμε:
"ο διάλογος θα έπρεπε να στραφεί στην κριτική της αδειοδότησης από τον Δήμο και την Διεύθυνση Βιομηχανίας και στο ότι όλοι μέχρι σήμερα επέτρεψαν να να μην υπάρχουν ζώνες στην Άνδρο με αποτέλεσμα να ορίζονται παντού όλες οι χρήσεις γης".
Συνεπώς δεν αναφέρουμε την Περιφέρεια γιατί δεν ξέρουμε αν ήρθαν οι αρμόδιοι από την Σύρο ή την Αθήνα. Εσείς όμως κάνατε μια λαθροχειρία σας στο ήδη δημοσιευμένο κείμενο. Αν ξέρατε από ήρθαν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Βιομηχανίας ας το γράφατε ως πληροφορία. Δεν μπορείτε όμως να παραποιείτε αυτά που έχουμε γράψει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ...ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ! ! !
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ...ΧΑΒΟΥΖΑ Η ΥΔΡΟΥΣΣΑ ΚΑΙ ... ΔΗ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ! !

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ==== ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ === ΤΟ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ '' , ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ !
ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟ ΙΟ ΧΩΡΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ, ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ....ΕΛΑΦΤΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ! !
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΕΞΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΟΜΑ ΣΙΛΟ ! !
ΕΕΕΕ...ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑ ...ΦΑΟΥΛ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ! !
ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχετε απόλυτο δίκιο μερικοί στο Γαύριο. Στέλνετε τα σκουπίδια σας 40 χρόνια στη Χώρα, όλα τα σιλό για Μπετόν είναι στην περιοχή της Χώρας, χτίζετε σπίτια με μπετόν από την Χώρα, μεταφέρονται αμοχάλικα από το Γαύριο στην Χώρα για να γίνει μπετόν και να ξανάρθει στο Γαύριο περνόντας από όλα τα χωριά δεκάδες φορτηγά την μερα, και όλα αυτά δεν τα βλεπέτε παρα γράφετε αηδίες και ότι σας κατέβει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα τυχαία πιά σε αυτό το νησί και όλα τα δεινά στην Υδρούσα! ΧΥΤΥ, Ανεμογεννήτριες, Βιομηχανίες και ποιος ξέρει τι άλλο! Στη Χώρα τίποτα. Ναι οι Χωραίτες με τη σιωπηρή συμφωνία των Κορθιανών, αποφάσισαν να διαμορφώσουν την Υδρούσα ως χωματερή του νησιού. Είναι τόσες οι χοντράδες που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται που είναι πλέον ολοφάνερο τι συμβαίνει. Κρύβονται πίσω από νόμους που δεν υπάρχουν και δεν κοιτάνε αν είναι σωστό αυτό που πάει να γίνει. Τα συμφέροντα πολλά για αυτούς τους κάποιους που πιέζουν.
Φαντάσου ρε Γιάννη να έλθει κάποιος και να σου βάλει ένα-δυό Σιλό για μπετό δίπλα από την τουριστική σου επιχείρηση. Τι θα έκανες? Όλο το νησί βιομηχανική ζώνη θα σου έλεγαν και θα έλεγες, μα δεν είναι σωστό …
Αυτή τη φορά οι Υδρουσαίοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι και να είστε σίγουροι δεν πρόκειται να γίνει το οτιδήποτε που θα υποβαθμίσει την περιοχή μας.
Η δραστηριότητα του δημοσιογράφου αν είναι αντικειμενική, τότε θα πρέπει να είναι διερευνητική και όχι υποστηρικτική!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα αν διαβάσατε και το πρώτο σχόλιο μου αυτό που λέτε είπαμε. Και το χτεσινό άρθρο μας έθεσε το ζήτημα του αλαλούμ που επιτρέπει τα πάντα παντού και ζητήσαμε να δούμε τι μπορεί να γίνει να διορθωθεί μια κατάσταση που φέρουν ευθύνη όλοι.
Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα