Επαρχείο Άνδρου: Ξεκίνησαν τα έργα για τους δρόμους και τα ρέματα

Καθαρισμός πρανών δρόμου Άρνης-Βουρκωτής

Από την τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου Άνδρου λάβαμε και δημοσιεύουμε στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο, από τα δρομολογημένα έργα, που έχουν ήδη ξεκινήσει στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Καθαρισμός πρανών δρόμου Βουρκωτής - Άρνης

Όπως διαπιστώσαμε από τα στοιχεία έχουν ήδη ξεκινήσει η μεγάλη εργολαβία των 670.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει προ μηνός ο έπαρχος. Έχουν ήδη καθαριστεί 30 τεχνικά έργα σε όλο το δίκτυο από αυτή την εργολαβία.

 

Βίντεο από το ρέμα Αγίου Πέτρου: πριν και μετά τον καθαρισμό

Επίσης έχουν ήδη καθαριστεί σε δύο άξονες τα πρανή των δρόμων στο επαρχιακό δίκτυο. Συγκεκριμένα καθαρίστηκαν ο άξονας Αποίκια-Βουρκωτή-Άρνη και ο άξονας Ζαγανιάρη-Άγιο Γιώργη Φαράλη-Καπαριά-Αϊπάτια.

 Τα πρανή στο χωριό της Βουρκωτής

Θα ακολουθήσουν σε 10 μέρες έργα για διαγραμμίσεις στα ορεινά τμήματα των επαρχιακών δρόμων. Μετά θα γίνει τσιμεντόστρωση των πρανών και των πλαϊνών οχετών ώστε να μην διαβρώνονται οι δρόμοι.

Στο δρόμο για τ' Αποίκια

Στη συνέχεια θα φτιαχτούν στηθαία ασφαλείας. Τέλος θα πέσει ειδική άσφαλτος κλειστού τύπου σε πολλά σημεία των δρόμων που είναι ανάγκη. Η εργολαβία των 670.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Το ρέμα στις Στενιές/Γιάλια

Το ρέμα στον Άγιο Πέτρο

Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για καθαρισμούς, που έχουν σχέση με τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται όταν τα ρέματα είναι ακαθάριστα. Ήδη καθαρίστηκαν ρέματα στον Άγιο Πέτρο και στις Στενιές/Γιάλια. Η χρηματοδότηση του έργου που ήδη εκτελείται είναι της τάξεως των 20.000 ευρώ και ξεκίνησε μόλις πέρασε η αρμοδιότητα αυτών των ρεμάτων στο Επαρχείο.

Ρέμα Αγίου Πέτρου - πριν τον καθαρισμό

Στην περίπτωση αυτή οι τεχνικές εκθέσεις του επαρχείου πήραν θεώρηση από την υπηρεσία δασών και γνωστοποιήθηκαν και στην υπηρεσία υδάτων, ώστε οι εργασίες να είναι σύννομες.

Ρέμα Αγίου Πέτρου - μετά τον καθαρισμό

Τα ρέματα από το 2011 μέχρι το Αύγουστο του 2018 ήταν ευθύνη του Δήμου και ήδη το Επαρχείο είχε δώσει 40.000 ευρώ το 2015-16 στον Δήμο με πενιχρά αποτελέσματα. Τώρα πήρε την ευθύνη και ξεκίνησε αυτό. Σύμφωνα με την μηχανικό ορισμένα ρέματα είχαν χρόνια να καθαριστούν.

 

 Τα πρανή στον Άγιο Γεώργιο Φαράλη

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με το σημείωμα που έστειλαν στο Εν Άνδρω, δύο ακόμα εργολαβίες των 74.400 η κάθε μια (πριν από την έκπτωση) που θα γίνουν νέα συμπληρωματικά έργα διαγραμμίσεων, οδικών πινακίδων, καθρέφτες δρόμων, νέα στηθαία ασφαλείας, καθαρισμοί τεχνικών έργων, έργα συντήρησης δικτύου κλπ.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές για να βλέπουμε τα αυτονόητα από τους διοικωντες αυτό το τόπο. Τώρα θα περιμένουν και συγχαρητήρια μετά ψήφου για τα φοβερά αυτά έργα τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι υποδομές έχουν ανάγκη από συνεχή συντήρηση. Η μόνη λύση είναι να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο .

This comment was minimized by the moderator on the site

"Καθαρίστηκαν" μαζί και μερικά καλώδια που ξεθάφτηκαν και κόπηκαν από τη μπουλντόζα (Άρνη), αλλά αυτά είναι ...παράπλευρες απώλειες!