Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Θα ονομαστεί «Γιάννης Γλυνός». Μερικά συμπεράσματα από την εκδήλωση….

 

 Από την προηγούμενη εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον ολοκληρωμένο πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Εγκαινιάσθηκε και επισήμως από τον δήμαρχο Άνδρου την Κυριακή το βράδυ 6/1/19 το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου στον Όρμο παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής και δεκάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Άνδρο. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Άνδρου εξέφρασε την επιθυμία το Κέντρο να φέρει το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού που απεβίωσε προσφάτως.

Για την ιστορία

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου είχε μια πολύ δύσκολη πορεία. Μελετήθηκε για πολιτιστικός πολυχώρος μεταξύ 2002 και 2006 επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού. Στόχος να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός πολυχώρος σε μια περιοχή στερημένη από κάθε αίθουσα εκδηλώσεων. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση το 2007. Ο διαγωνισμός έγινε το 2008.

Από προηγούμενη εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον Οκτώβριο 2018 στον ολοκληρωμένο πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Η σύμβαση κατασκευής και οι πρώτες εργασίες έγιναν μεταξύ 2009-2010. Οι εργασίες σταμάτησαν το 2011 μέχρι το 2013 λόγω θανάτου του εργολάβου. Ξανάρχισαν το 2013 με άλλον εργολάβο μέχρι το 2014 όπου έληξε η χρηματοδότηση. Το έργο ξανάρχισε το 2016. Κατάφερε και ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του το 2018. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο δεύτερος όροφος.

Ο ημιτελής πάνω όροφος του Πολιτιστικού Κέντρου που αναμένει την ολοκλήρωση του (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα σωστά και τα λάθος...

Δύο επισημάνσεις για την χθεσινή εκδήλωση και την σχετική ομιλία του κ. Σουσούδη:

  • Η πρώτη αναφέρεται στην σωστή παρατήρηση του απερχομένου δημάρχου πως οι δημαρχίες – όπως και το κράτος - έχουν συνέχεια. Χαιρόμαστε, αν και το κατάλαβε στον πέμπτο χρόνο της θητείας του. Μια μικρή μόνο διόρθωση στα λεγόμενα του κ. Σουσούδη. Το Πολιτιστικό Κέντρο δεν ολοκληρώθηκε. Εκκρεμεί ο δεύτερος όροφος (υπαίθριο κινηματοθέατρο στην ταράτσα), το οποίο δεν έχει προχωρήσει. Θα το τελειώσει μάλλον η επόμενη δημοτική αρχή – όποια κι αν είναι - που θα έχει την ευχαρίστηση… να τελέσει εκ νέου εγκαίνια και του πάνω ορόφου!

Άλλη μια φωτογραφία και των δύο ορόφων του κτηρίου (φωτ. Εν Άνδρω).

  • Η δεύτερη παρατήρηση αναφέρεται και πάλι στην σωστή πρόθεση του κ. Σουσούδη να «βαφτίσει» όπως είπε το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Γλυνός». Αν ο δήμαρχος σταμάταγε την ομιλία του σε αυτό το σημείο θα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Όμως δυστυχώς προσέθεσε μια μικρή φράση που έδειξε την αυτοκαταστροφική μνησικακία του και έχασε τις εντυπώσεις…

Πολιτικές απρέπειες και απουσία πολιτικού πολιτισμού

Ήταν απίστευτο λάθος του κ. Σουσούδη να πει πως την πρόθεση του για ονομασία του πολιτιστικού κέντρου στο όνομα του πρώην δημάρχου θα την είχε αναφέρει στην εξόδιο ακολουθία αν του είχε επιτρέψει η οικογένεια να μιλήσει!

Αρχικά η αναφορά/επίθεση στην οικογένεια του αποβιώσαντος δείχνει ακόμα και αυτή την ιδιαίτερη στιγμή την μικροψυχία και την μνησικακία «αρετές» από τις οποίες χαρακτηρίστηκε η πενταετής δημαρχιακή του πορεία. "Ξεχνά" ο απερχόμενος δήμαρχος τα πόσα δικαστήρια είχε πάει επί δημαρχίας του με άδικες κατηγορίες ο εκλιπών πρώην δήμαρχος. Δυστυχώς, αυτή την «λεπτομέρεια» δεν θέλησε να την «ξεχάσει» η οικογένεια.

Το δυστυχέστερο είναι πως ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος του νησιού μετέτρεψε μια προσωπική άρνηση της οικογένειας του εκλιπόντος σε πολιτική αντιδικία. Γιατί – αν δεν το κατάλαβε - αυτός μιλούσε ως δήμαρχος κι όχι ως Σουσούδης. Κι έπρεπε να είναι ενωτικός. Κρίμα…

Στο σημείο αυτό και για να είμαστε δίκαιοι να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε πως η μικροψυχία είναι από τα «χαρίσματα» του μικρού αυτού τόπου. Και η προηγούμενη δημαρχία δεν είχε καλέσει στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Άνδρου προηγούμενο δήμαρχο, ο οποίος είχε μεριμνήσει να το αποκτήσει! Κρίμα...

Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Σουσούδη είναι όμως πολύ μεγαλύτερο γιατί με αυτή την μικρόψυχη "μπηχτή" έφτασε την προσωπική στενοχώρια της οικογένειας στα όρια της δημόσιας πολιτικής  μνησικακίας. Και δεν ήταν μόνο αυτή η αναφορά/επίθεση στον λόγο του για την οικογένεια του εκλιπόντος. Ήταν και το γεγονός πως δεν προσκάλεσε την χήρα του εκλιπόντος στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου και δεν έκανε και τον κόπο να την πληροφορήσει για την πρόθεση του. Κερασάκι δηλαδή στο τελός η δημόσια «μπηχτή» εναντίον της οικογένειας του Γιάννη Γλυνού. Εδώ δύο φορές κρίμα…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην έχοντας χτεσινές φωτογραφίες από την εκδήλωση δημοσιεύουμε προηγούμενες φωτογραφίες από το αρχείο του Εν Άνδρω.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί αναγνώστες και σχολιαστες του 'εν Ανδρω' συμπατριώτες-ώτισες,
η ιστορία πάντα γράφεται από τις επόμενες γενιές και όχι από τούς πρωταγωνιστές της, της εκάστοτε εποχής. Λένε ότι την ιστορία την γράφει ο εκάστοτε νικητής. Για τον λόγο αυτό ποτέ η ιστορία δεν αφορά ταυτόχρονα το δίκαιο όλων των λαών. Για κάποιους ένα ιστορικό γεγονός είναι αντικειμενικό όπως καταγράφεται , για κάποιους άλλους(αντιπάλους/αντιθέτους) απόλυτα υποκειμενικό.
Ετσι και με τα γεγονότα-συμβάντα κάποιου τόπου εξαρτάται από ποιά πλευρά τα εξετάζει κάποιος, σε ποιά εποχή τα εξετάζει(κοντά ή μακριά από την τέλεσή τους), τι συμφέροντα ενδέχεται να υπάρχουν πίσω απ'αυτόν που τα εξετάζει/σχολιάζει. Γι'αυτό και διεθνώς γεγονότα που στιγμάτισαν ένα λαό ή ένα έθνος,αντικειμενικά κατά το δυνατόν καταγεγραμμένα και εξεταζόμενα, δεν έρχονται στη δημοσιότητα παρά μετά από πολλά χρόνια (πχ φάκελλος Κύπρου) ώστε να έχει κατακαθίση η σκόνη της ιστορίας και να βλέπουν οι επόμενες γενιές μέσα από κάποιο ποιό αντικειμενικό και λιγότερο θολό πρίσμα, χωρίς την συναισθηματική φόρτιση των ανθρώπων που ζουν την εποχή.
Για το συγκεκριμένο έργο(Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου) φαντάζομαι όταν δεν θα υπάρχουν οι πρωταγωνιστές του και όλοι εμείς που σχολιάζουμε σήμερα καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα σε 20 ή 30 χρόνια, αυτό που θα ξέρουν οι επόμενοί μας θα είναι ότι ο Γάννης Γλυνός οραματίστηκε και έβαλε στα σκαρία το μεγαλόπνοο όραμά του και επί δημαρχίας Σουσούδη ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε, και τίποτα πέραν αυτών.
Οπως και με τον πολύπαθο ΧΥΤΥ κανείς δεν θα θυμάται όσα εμείς οι υπάρχοντες(οποιασδήποτε πλευράς) ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά η ιστορία του τόπου θα καταγράφει ότι επί Δημαρχίας Σουσούδη έλαβε την έγκριση το έργο αλλά ίσως κάποιος άλλος Δήμαρχος να το εγκαινιάζει.

ΥΓ:Εν κατακλείδι,είναι ωραίο και συνάμα δημοκρατικό να μας δίνουν βήμα σχολιασμού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.
ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ (ΑΠΟΠΑΤΟ), ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ…

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ήθος που οφείλουν να έχουν οι πολιτικοί άρχοντες φαίνεται στις δυσκολίες και στα θέματα που απαιτείται διακριτικός χειρισμός. Απαράδεκτος ο χειρισμός του θανάτου του Γιάννη Γλυνού από τον κ.Σουσουδη στην εκδήλωση.. Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Γλυνού που είχαν το θάρρος να φωνάξουν βουβά με τον τρόπο τους ότι κάποιος ήταν ανεπιθυμητος. Αν αυτός δεν μπορεί να καταλάβει ούτε και αυτό,πρόβλημα του.....και ένδειξη του επιπέδου του.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς ο συνεχιστης του έργου επόμενος δήμαρχος ο Επαρχος μας θα κάνει σωστά εγκαίνια στο δεύτερο όροφο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή του Είναι απαίσιος!!Κήρυξαν οι ξυπνήστε δεν έχει καμμία θέση αυτός στο Κορθι !

This comment was minimized by the moderator on the site

τα αληθινα συμπερασματα απο την εκδηλωση χωρισ καπέλλα είναι ότι, σήμερα,εδώ που βρεθήκαμε, μερικοί-μερικοί, το παιζουν Γληνικοί...λές και ο αποβιώσας Δήμαρχος, έχει μοιράσει, τίποτα χαρτάκια..περί ....συνεχιστών του έργου του.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σίγουρα δεν είχε αφήσει χαρτάκια. Άφησε όμως μια οικογένεια. Πως και δεν το ξέρετε; Και λέτε πως είστε και από το Κόρθι.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφονται οι ψιψινισμοί στα υπόλοιπα κυρία μου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στην μικρόψυχη αγνόηση του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Γιαννίση, στην τελετή εγκαινίων του κτιρίου Βούλγαρη ως νέου Δημαρχείου, γιατί θα ταράξουμε αιώνιους ύπνους...........................................................................
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αναφερθηκαμε ήδη εμείς πιο πάνω. Πως και δεν το είδατε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro