Τι τρέχει με το εργοστάσιο της ΣΑΡΙΖΑΣ;

Του Βασίλη Πομόνη

Δικηγόρου

Λέμε ότι για να δούμε ευημερία και να αυξηθεί το εισόδημα πρέπει να μεγαλώσει η Πίτα, ώστε να την κόψουμε σε μεγαλύτερα, ή και περισσότερα κομμάτια. Ανάλογα με την κοσμοθεωρία καθενός και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Στην Άνδρο λίγες περί την οικονομία δραστηριότητες  παράγουν προστιθέμενη αξία. Αξία η οποία κατανέμεται σε πολλούς και μεταξύ των άλλων προσπορίζει έσοδα και στο Δήμο Άνδρου. Μια απ’ αυτές (ίσως η κυριότερη), είναι το εργοστάσιο της ΣΑΡΙΖΑΣ.

Είναι αλήθεια ότι έχει περάσει πολλές μέχρι τώρα δοκιμασίες η ως άνω επιχείρηση. Είναι αλήθεια ότι οι δοκιμασίες αυτές μεγαλύτερο (εμφανές τουλάχιστον) κόστος είχαν στους με οποιονδήποτε τρόπο συνδεόμενους με την επιχείρηση, π.χ. προσωπικό εργοστασίου. Εκείνο όμως που φαίνεται ότι αγνοείται, είναι ότι κόστος υπάρχει και για το Δήμο Άνδρου, του οποίου άμεσα έσοδα συνδέονται με την δραστηριότητα και παραγωγή του εργοστασίου στ’ Αποίκια.

Τις τελευταίες  μέρες αντιληφθήκαμε και πληροφορηθήκαμε ότι το εργοστάσιο εμφανώς υπολειτουργεί (αν δεν σταμάτησε εντελώς την παραγωγή). Δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες για τους λοιπούς, αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχουν συνέπειες για τα έσοδα του Δήμου. Εκείνα λοιπόν τα οποία (ως δημότες που έχουμε έννομο συμφέρον προς τούτο) ζητάμε από το Δήμο άμεσα να γίνουν, είναι:

α) Να δημοσιοποιήσει με ανάρτηση στο διαδίκτυο τη σύμβαση που υπάρχει μεταξύ Δήμου Άνδρου και Σάριζας, όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου από τη χρήση του νερού της ως άνω πηγής.

β) Να δημοσιοποιήσει τα έσοδα που υπήρξαν από τη δραστηριότητα του εργοστασίου και περιήλθαν στο Δήμο κατά την τελευταία τριετία.

γ) Να ενημερωθούμε, ως δημότες, για το εάν προέβη σε κάποια ενέργεια, ή εάν όχι τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει.

Ελπίζουμε σε απάντηση για την πίτα της ΣΑΡΙΖΑΣ πριν τελειώσει η παρέλαση των αρμοδίων στην κοπή των άλλων πιτών της εποχής.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρία μου, (μια και η πένα θηλυκού είναι γένους),
Συγγνωστή η προσπάθειά σας να στηρίξετε ακόμη και το σύζυγό σας, αφού μάλιστα αυτό συστήνεται και κατά την ιερή ακολουθία του γάμου, πλην όμως εγώ όλα μου τα χρόνια ακολουθώ απαρεγκλίτως την ακόλουθη τακτική:
1) Δεν απαντώ σε ανωνύμους, καθότι τους θεωρώ αμελητέους και ως ποσότητα και ως ποιότητα.
2) Απαντώ μόνο σε κείμενα που εκφράζουν σοβαρές θέσεις και δεν αποτελούν φληναφήματα.
3) Ασχολούμαι με θέσεις και απαντήσεις που παραθέτουν επιχειρήματα. Τα δε ελληνικά της πιάτσας (π.χ. «καρφώνεστε») δεν είναι του επιπέδου μου. Αν αποφασίσω να κατεβάσω το επίπεδο μπορώ να το πάω σε πολλά υπόγεια και να σας ενημερώσω ότι εγώ είμαι απόφοιτος της Ιωνιδείου (Προτύπου Σχολής) του Πειραιά, όταν ο Πειραιάς είχε ακόμα μάγκες.
4) Ευχαριστώ για την πληροφορία περί ιδιωτικής επιχείρησης, αλλά πριν γράφετε, χωρίς να έχετε προηγουμένως βουτήξει την πένα ή τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, θα πρέπει να ενημερώνεστε, ότι η λειτουργία της ιδιωτικής αυτής επιχείρησης συναρτάται άμεσα με παραχώρηση αγαθού (νερού) που ανήκει στο Δήμο. Ρωτήστε σχετικώς εκεί στα γραφεία που περιφέρεστε και θα σας πληροφορήσουν επ’ αυτού. Εκτός εάν έχει γίνει παραχώρηση επί ή κάτω από το τραπέζι και δεν το ξέρουμε. Αλλά σας εγγυώμαι ότι θα του μάθουμε, είτε θέλετε, είτε όχι.
5) Τέλος καλό θα ήταν πριν ασχοληθείτε με τα δικά μου κείμενα και τις δικές μου πολιτικές θέσεις να ρωτάτε σε ποιον απευθύνεστε. Το μάθημα σήμερα ήταν δωρεάν και για όλους, που θεωρούν ότι το κείμενό σας εμπεριείχε ελάχιστα ψήγματα σοβαρότητας. Από τούδε και στο εξής απαντώ μόνο σε επώνυμα σχόλια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή εμείς εδώ στο Μπατσι δεν μας έρχονται λογαριασμοί νερού και αποχέτευσης ρωτάνε τον πρόεδρο και μας λέει ψηφίστε τον σουσουδη και θα σας στείλει ειδοποιήσεις εάν όμως ψηφίσετε Λοτσαρη θα δείτε τι έχετε να πάθετε. Μπορείτε να το κοιτάξετε το θέμα αυτό με τους λογαριασμούς διότι αυτοί κατηγορούσαν τον Μακαρίτη Γλυνο ότι δεν μάζευε τα έσοδα αυτοί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν είναι μαγαζί τους ???Βάλτε και αυτό στις προτεραιότητες σας και κάντε ένα άρθρο διότι πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι φταίει ο Δήμος για την υπολειτουργία τού εργοστασίου ρε παιδιά; Ιδιωτική είναι η επιχείρηση, όχι δημοτική. Εκτός αν προτίθεται ο Δήμος Άνδρου να την αγοράσει από τον κ. Βουτσινά, μπας κι αρχίσει να λειτουργεί αξιοπρεπώς: να αγοραστούν καινούργια μηχανήματα, να αυξηθεί η παραγωγή, να εργάζονται περισσότεροι άνθρωποι, να έχει περισσότερα έσοδα και ο Δήμος. Μην τα βάζουμε όλα στον προεκλογικό ντορβά...δεν κάνει...καρφώνεστε!