Μια καταγγελία του «Μαζί για την Άνδρο» και μια ένσταση του «Εν Άνδρω»  

 

Λάβαμε από τον συνδυασμό «Μαζί για την Άνδρο» του Δημήτρη Λοτσάρη καταγγελία που αναφέρεται σε πρακτική άλλου site του νησιού, το οποίο είχε αδρανήσει κάποια χρόνια και δραστηριοποιήθηκε ενόψει εκλογών. Και συμμετέχοντας στην προεκλογική δραστηριότητα άρχισε να ζητά χρήματα για να δημοσιεύσει ανακοινώσεις υποψηφίων δημάρχων!

Είναι μια παλιά πρακτική μικρών site που δραστηριοποιούνται ευκαιριακά ενόψει εκλογών και οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές τους περιμένουν να κερδίσουν μέσω των υποψηφίων των εκλογών. Πρόκειται για μια πτυχή της περιφερειακής/τοπικής δημοσιογραφίας με την οποία διαφωνούμε εντελώς. Προερχόμαστε από εντελώς άλλη δημοσιογραφική και πολιτική σχολή - την αγγλοσαξωνική - που λέει: δεν μπλέκουμε το επάγγελμα με το λειτούργημα. Απλά πράγματα...

Η πολιτική δημοσιογραφία μας για εμάς είναι προσφορά και λειτούργημα. Είναι μεράκι για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το ότι κάποιοι αδοκίμαστοι νεοσσοί ή κάποια έντυπα δημοσίων σχέσεων με λαθρόβιες πολιτικές απολήξεις με το πολιτικό χρήμα «κάνουν παιχνίδια» με την εξουσία ή με τα χρήματα της εξουσίας απλώς δείχνει την κατάντια κάποιων σήμερα.

Μέχρι εδώ η καταγγελία του κ. Λοτσάρη έχει νόημα γιατί δείχνει την λάθος αντίληψη και στάση μιας κοπέλας που μπερδεύει λόγω άγνοιας, επιπολαιότητας και ερασιτεχνισμού την διαφήμιση με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Είναι άλλο να βάζει ένα site μια διαφήμιση πολιτική ή εμπορική σε προκαθορισμένο χώρο και άλλο να δημοσιεύει στοιχεία του πολιτικού ρεπορτάζ ως διαφήμιση. Δυστυχώς η παντελώς ερασιτέχνης Α. Μπόθου τα έχει μπερδέψει πλήρως ή αν δεν τα έχει μπερδέψει τότε έχει εκχωρήσει το site της στον «χρυσό κανόνα»: follow the money!

Από την άλλη θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως ο Δ. Λοτσάρης - που δέχτηκε την πίεση να πληρώσει για να του βάζουν τις ανακοινώσεις - ορθώς αντέδρασε. Μόνο που η ανακοίνωση του – κατά την γνώμη μας – θα έπρεπε περιέχει λίγες και καλοζυγισμένες λέξεις που να επισημαίνουν απλώς στην Α. Μπόθου την επιπολαιότητα, την θρασύτητα και τον πολιτικό χρηματισμό που συνιστά η στάση της. Και να μείνει εκεί.

Το να εμπλέκει τις παροτρύνσεις και την όποια στήριξη άλλου υποψηφίου προς την Α. Μπόθου και μετά να αναλώνεται σε επεξηγήσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τον οδηγεί σε άλλους δρόμους και χάνει τον στόχο. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι οι όποιες επεξηγήσεις της στάσης άλλου υποψηφίου. Ούτε η δια μακρών ανάλυση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που σε δύο σημεία είναι και λάθος. Αρκούσε η επισήμανση της χρήσης/κατάχρησης του πολιτικού ρεπορτάζ ως πληρωμένης διαφήμισης υπέρ κάποιων και ο αποκλεισμός κάποιων άλλων. Όλα τα άλλα είναι λόγια και οι αναφορές που μάλλον θολώνουν την συζήτηση παρά την ξεκαθαρίζουν. 

Αυτά για το «προεκλογικό site» της κ. Μπόθου, αλλά και τις «συνολικές απαντήσεις» του κ. Λοτσάρη. Τουλάχιστον αυτός - όπως έχει φανεί - νέος είναι, διάθεση, εργατικότητα και καλές προθέσεις έχει: θα μάθει… 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"

Η Αυτοδιοίκηση είναι μεράκι δεν είναι επιχείρηση - Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Στις 07/02 ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Δ. Γιαννίσης, ζήτησε μέσω FB να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψηφίων. Αυτό προκάλεσε μία οργισμένη απάντηση από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Λ. Μπάλλα. Ακολούθησε μια ανοιχτή επιστολή από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λοτσάρη με την οποία τοποθετήθηκε επί του θέματος του ντιμπέιτ. Και τα δύο κείμενα δημοσιεύτηκαν από διάφορα site, ομάδες και μεμονωμένα προφίλ στο FB.

Η κα Αντριάνα Μπόθου που έχει το «Andros portal», μετά την παραλαβή της «ανοιχτής επιστολής» του Δημήτρη Λοτσάρη, του έστειλε μήνυμα στο οποίο παραπονιέται γιατί έλαβε την ανοιχτή επιστολή μία ώρα μετά από το «Εν Άνδρω»  και του δηλώνει ότι θα το αναρτήσει μεν, αλλά στο μέλλον δεν θα ανεβάζει κανένα προεκλογικού περιεχομένου κείμενο που αφορά κάποιο συνδυασμό, αν ο συνδυασμός αυτός δεν της έχει κλείσει και προεκλογική διαφήμιση.

Ο κ. Δ. Λοτσάρης της απαντά επίσης με μήνυμα γράφοντάς της μεταξύ άλλων, ότι επειδή τα οικονομικά του συνδυασμού είναι περιορισμένα δεν δίνει λεφτά ούτε στο «Εν Άνδρω» ούτε σε κανένα άλλο μέσο.

Της επισημαίνει ότι η ευκολία να δίνεις συνδέεται με την προσμονή να πάρεις όταν είσαι υποψήφιος και ότι αυτός εγκαταταλείπει το Μουστάκειο ίδρυμα με τα 700.000 ευρώ προυπολογισμό (το οποίο άλλοι γλυκοκυτάζουν) για να πάει να ασχοληθεί με τον Δήμο με τα χίλια προβλήματα.

Η Άνδρος για αυτόν είναι πάνω από όλα και όλους και ότι η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι και όχι επιχείρηση. Τέλος την παρακαλεί μέχρι τις εκλογές να μην ανεβάσει τίποτε σχετικό με την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» για να μην διαταραχτούν οι σχέσεις της με τους πελάτες της, γιατί δεν μπορεί με τα οικονομικά που διαθέτει να ακολουθήσει και γιατί είναι διαφορετικός από τους άλλους. Κλείνει δε ευχόμενος καλή δύναμη στην Άνδρο μας.

Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι στα πρώτα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του κ. Δ. Γιαννίση στις 07/02 περί ντιμπέιτ υπάρχει το ακόλουθο του κ. Βουραζέρη.

Χρήστος Βουραζέρης Καλή η πρόταση Δημήτρη και σίγουρα θα έχει θετικό αποτέλεσμα για το Νησί μας....
Σωστό και δίκαιο όμως θα ήταν, στους συντονιστές της συζήτησης να συμπεριλαμβάνεται και το άλλο ενημερωτικό site του Νησιού μας το andros portal εκπροσοπούμενο από την δημοσιογράφο κ. Αντριάνα Μπόθου.
Είμαι σίγουρος ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόταση σου...

Μπορεί ο κάθε αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα του από όλα αυτά, εμείς όμως κάναμε τις δικές μας σκέψεις και σας τις καταθέτουμε:

  1. Ο κ. Γιαννίσης κάνει μια προσπάθεια για να κουνήσει τα λιμνάζοντα νερά γύρω από την υποψηφιότητα του και να γνωστοποιήσει την παρουσία του ξανά στο νησί, μήπως και φανεί στα μάτια των Ανδριωτών σαν παράγοντας.
  2. Το άμεσο ενδιαφέρον του κ. Βουραζέρη να στηρίξει και να δώσει ρόλο στην κα Μπόθου, χειραγωγώντας ουσιαστικά τον κ. Γιαννίση, προκαλεί απορία ειδικά αν συνδυαστεί με την επαναδραστηριοποίηση του «Andros portal» της κ. Μπόθου ενόψει των εκλογών.
  3. Δεν πληρώνονται όλα τα site που ενημερώνουν τους Ανδριώτες. Ποτέ δεν πληρώθηκε από τον Δ. Λοτσάρη το «Εν Άνδρω» ούτε το «Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης  Άνδρου» αλλά και κανένα άλλο ιντερνετικό μέσο που έβαλε ανακοίνωση ή πρόβαλε εκδήλωση του συνδυασμού.
  4. Φυσικό είναι βέβαια κάποια ενημερωτικά site να πληρώνονται για να συντηρούνται βάζοντας διαφημίσεις, αλλά η πληρωμένη διαφήμιση να είναι προϋπόθεση για να βάζουν ανακοινώσεις των υποψηφίων, μας ακούγεται απαράδεκτο.
  5. Είναι ίσως λογικό κάποια ΜΜΕ να στηρίζουν λίγο περισσότερο κάποιους υποψηφίους επειδή εισπράττουν χρήματα από αυτούς, αλλά να θάβουν και να καταδικάζουν στην αφάνεια τους υπόλοιπους αγνοώντας τους τελείως, δεν είναι μέσα στην δεοντολογία που θα πρέπει να διέπει την σωστή χρήση της όποιας δύναμης τους και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αυτό ενημέρωση. Μάλλον σε χειραγώγηση παραπέμπει.
  6. Μετά από αυτές τις δηλώσεις (για να μην πούμε αυτόν τον εκβιασμό), ότι βλέπουμε στο συγκεκριμένο site θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι λόγω πληρωμένης διαφήμισης, άρα εκεί θα εμφανίζονται μόνο όσοι έχουν χρήματα για διαφήμιση. Έτσι όμως δεν θα είναι ενημερωτικό αλλά διαφημιστικό site. Προτείνουμε στην κ. Μπόθου να αναθεωρήσει δημόσια την θέση της και να δηλώσει ότι θα δημοσιεύει ότι αφορά τα πολιτικά δρώμενα του νησιού, άσχετα με το αν διαφημίζεται ο πολιτικός ή ο συνδυασμός στο site της.

Όσο για την γενικότερη διαπλοκή που προκύπτει από όλα αυτά σχηματίστε την δική σας γνώμη.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ασχολεισται με αηδιες δεν βλεπετε οτι ο επαρχος πηρε μαζι του τους 3 ανεξαρτητους της Υδρουσας Μαμαη Βολικα Βοσο;θα ειναι ο επομενος δημαρχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Το 4σέλιδο του συνδυασμού ΄΄ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ΄΄ είναι ένα αξιοπρεπές και καλαίσθητο έντυπο, που κράτησε ισορροπίες, δεν έθιξε κανέναν και έχει θέσεις απόψεις και προτάσεις, αντί να ασχολείστε με ανοησίες δείτε την ουσία. Μακάρι και άλλοι συνδυασμοί να μας μοιράσουν αντίστοιχα έντυπα να δούμε τις θέσεις τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή μπορείτε να ενημερώσετε...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κυρία ενημέρωση το Εν Άνδρω δεν ενημερώνει υποψηφίους και δεν μεταφέρει λόγια σε υποψηφίους. Ότι θέλετε μπορείτε να το μεταφέρετε ή να το ενημερώσετε μόνη σας. Κοτζάμ κοπέλα μεγαλοκοπέλα της παντρειάς κάντε και κάτι μόνη σας...
Καληνύχτα και καλή ενημέρωση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη μπορειτε να μεταβιβασετε...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κυρία Ιωαννα το Εν Άνδρω δεν μεταβιβάζει σε κανέναν τίποτα. Ούτε τα άθλια υπονοούμενα σας εναντίον όσων γράφετε. Ούτε τις ύβρεις που ασυστολα γράφετε...
Καληνύχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τις διάφορες κατινιές μεταξύ των υποψηφίων και γελωκλαίω με τα χάλια τους και χάλια μας. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι οι καλύτεροι για να διοικήσουν το δήμο μας, είναι θεμιτό. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι αυτό που κάνεις εσύ Εν Άνδρω και παίρνεις το μέρος ενός μόνο υποψηφίου χάνοντας έτσι την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα σου. Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς κάθε μέρα...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε Λουσίδη επειδή το Εν Άνδρω αναρτά όλους του υποψηφίους και όλα όσα δημοσιεύουν δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε κουράζεστε μαζί μας. Ούτε να μας βρίζετε όπως κάνετε στο υπόλοιπο σχόλιο σας. Κάντε μια βόλτα στα άλλα site που προφανώς δεν σας κουραζουν. Απλώς αγοράζουν...
Καληνύχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΟΥ 4ΣΕΛΙΔΟΥ ΤΟΥ ΛΟΤΣΑΡΗ ! !
ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΡΕΛΛΗ...ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ....
ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ...
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Offset ψηφιακές εκτυπώσεις
Τυπώνουμε σε ανταγωνιστικές τιμές: αφίσες, φυλλάδια, επαγγελματικές κάρτες, προσκλητήρια, περιοδικά και πολυσέλιδους εμπορικους καταλόγους.
Εκτυπώνουμε άριστες ποιοτικά ψηφιακές εκτυπώσεις σε επίπεδα επαγγελματικά ψηφιακά πιεστήρια διαστάσεων φύλλου 305mm x 457mm έως και 340mm x 490mm.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακαλούνται οι επαγγελματίες που θέλουν να διαφημιστούν για τις εκτυπώσεις του να βρουν το ανάλογο Site στο νησί. Εδώ δεν δεχόμαστε διαφημίσεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

καλα πότε πρόλαβε και σας έστειλε ο κύριος Μπασαντής το σχόλιο μας...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κανένα σχόλιο δεν έστειλε το Εν Άνδρω. Υπάρχει σχετικό σχόλιο κύριοι μαυροπρόβατοι πιο κάτω. Σε αυτό απάντησε προφανώς ο επιμελήτής. Εμείς δεν μπλεκόμαστε με τα μεταξύ σας σχόλια. Εκτός από σχόλιο υβριστικά σαν το δικό σας που περικόπτονται ή διαγράφονται...
ΣΧΟΛΙΟ
ΟΠΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΥΦΛΟΣ....
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΣΑΡΗ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ...ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΙ '' ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ'' ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΕΤΟΙΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν με 400 ευρω βγαίνει illustration 4σέλιδο για κυκλοφορία σε ολόκληρη την Άνδρο να το κάνω κι εγώ για διαφημιστικό της δουλεάς μου. Θα μπορούσαμε λοιπόν να έχουμε ΟΝΟΜΑΤΑ αντί των περιγραφών περί επιμελητών κλπ;
Σας ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο ερώτημα σας πόσο κοσττίζει το 4σέλιδο η ακριβής απάντηση (εκτύπωσης και χαρτιού) είναι 400 ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από δύο μέλη του συνδυασμού (200 έκαστος). Η επιμέλεια έγινε από τον συμμετέχοντα στον συνδυασμό δωρεάν. Τα κείμενα τα έγραψαν άνθρωποι του συνδυασμού.
Σκοπεύουμε να βγάλουμε αρκετά μέχρι τις εκλογές (όλα ρεφενέ) για να ενημερώσουμε τους πολίτες της Άνδρου. Αν είσαι σωστός δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, έξυπνος και δημιουργικός τρόπος διαχείρισης των λίγων χρημάτων που βάζουμε χρειάζεται...

Περισσότερα