Ανακοινώθηκαν οι Κ. Ίσαρης & Χ. Βουραζέρης από τον συνδυασμό Μ. Γλυνού. Πρώτη αποτίμηση των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί.

Ο συνδυασμός του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ανακοίνωσε τους πρώτους 21 υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους του. Ανάμεσα τους  δύο από την Άνδρο: ο Κώστας Ίσαρης και ο Χρήστος Βουραζέρης. Θα διεκδικήσουν μαζί με τον Δημήτρη Λάσκαρη - που έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» - την θέση του επάρχου Άνδρου.

Μέχρι στιγμής έχουμε αυτά τα τρία ονόματα που θα διεκδικήσουν το επαρχείο. Όποιος υποψήφιος πάρει τις περισσότερες ψήφους – ανεξαρτήτως συνδυασμού – θα εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος και συνεπώς έπαρχος Άνδρου. Οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν μόνο ένα υποψήφιο. Λογικό είναι πως ο υποψήφιος που θα μετέχει στον πρώτο εκλογικά συνδυασμό θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβει την θέση του επάρχου Άνδρου.

Πρώτη αποτίμηση των υποψηφίων

Ο Κώστας Ίσαρης έχει μια πολιτική εμπειρία στον θεσμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης έχοντας προϋπάρξει περιφερειακός σύμβουλος την περίοδο 2011-2014 με τον συνδυασμό του Γ. Μαχαιρίδη. Ήταν μια περίοδος κατά την οποία ο «Καλλικράτης» υποβάθμισε ουσιαστικά τα επαρχεία. Κάτι που δεν βοήθησε τον Κ. Ισάρη. Όμως και αυτός δεν έδειξε την απαραίτητη παρουσία. Έτσι το επαρχείο ουσιαστικά πέρασε στην ανυπαρξία, παρά την ύπαρξη μερικών υπηρεσιών σε αυτό.

Ο Κ. Ισαρής συμμετείχε και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 όπου ήλθε πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό Γ. Μαχαιρίδη, αλλά δεν εκλέχτηκε, καθώς ο συνδυασμός Γ. Χατζημάρκου εξέλεξε τον Δημήτρη Λοτσάρη, που ανέλαβε να ανασυστήσει το επαρχείο. Συνοψίζοντας μπορεί κανείς να πει πως ο Κ. Ίσαρης έχει μια πολιτική εμπειρία και είναι άνθρωπος ήπιων τόνων.

Ο Χρήστος Βουραζέρης υπήρξε επί 3,5 χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών με την παράταξη Σουσούδη στον Δήμο Άνδρου. Μια περίοδος που χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες συγκρούσεις περί τα οικονομικά και από το «κυνήγι μαγισσών» και την σκανδαλολογία κατά της προηγούμενης διοίκησης. Στον Δήμο υπήρξαν έρευνες για δικαστικές διώξεις, οι οποίες δεν κατέληξαν πρακτικά πουθενά. Σπαταλώντας ενέργεια και χρόνο σε αυτή την κατεύθυνση οι δημοτικοί προϋπολογισμοί καθυστερούσαν κάθε χρονιά πολύ στην έγκριση τους.

Στο τέλος του 2017 ο Χ, Βουραζέρης αποχώρησε από τον συνδυασμό Σουσούδη και ανεξαρτητοποιήθηκε. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του που δημοσιεύθηκε τότε και στο Εν Άνδρω δήλωνε πως σε λίγες μέρες θα εξέθετε δημόσια τους λόγους της αποχώρησης του από τον συνδυασμό του δημάρχου. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Σήμερα - αφού πέρασε πέρσι από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ - πολιτεύεται με τον συνδυασμό του Μανώλη Γλυνού που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Ο Δημήτρης Λάσκαρης υπήρξε αντιδήμαρχος καθαριότητας επί 2,5 χρόνια στον Δήμο Άνδρου με την παράταξη Σουσούδη.  Άπειρος βρέθηκε κατ’ ευθείαν στα βαθιά. Ξεκίνησε με φόρα, όμως βρέθηκε σε αδιέξοδο, καθώς τα σκουπίδια δεν είχαν χώρο εναπόθεσης. Η Σταυροπέδα είχε τελειώσει. Η χωματερή μπήκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης και δεν δεχόταν άλλα.

Έτσι τα σκουπίδια πολλές φορές βρέθηκαν στους δρόμους και χρεώθηκε το πολιτικό κόστος της ανοργανωσιάς της παράταξης του, αλλά και της δικής του απειρίας, καθώς δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης και πρακτικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Προς το τέλος της θητείας του ως αντιδήμαρχος καθαριότητας πήρε την πρωτοβουλία πιέζοντας ώστε να οργανωθεί εκ νέου η ανακύκλωση που είχε καταρρεύσει από τις εσωτερικές συγκρούσεις της παράταξης του. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλά.

Στα επόμενα 2,5 χρόνια ανέλαβε υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στον Δήμο Άνδρου. Πέτυχε να συντονίσει και να συνεργαστεί αρμονικά με Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και με τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες - στους οποίους είναι και μέλος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΕΕΕΕ........ΚΑΛΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ.....
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ...ΟΛΟ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ...
ΚΩΣΤΑΣ ΙΣΣΑΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...
ΚΑΙ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ...ΤΕΛΟΣ ...ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ....(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΥΣ)....
Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ....
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Καθαρος και τίμιος ο λάσκαρης
Απο δουλειά και παραγωγη εργου ομως τιποτα
Δεν νομίζω να εχει τις ικανοτες να προσφέρει στον τόπο μας. Καλό θα ηταν να αποσυρθεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

αληθεια ο κυριοσ ΙΣΑΡΗΣ είναι με το ΚΙΝΑΛ και ο κύριος Βουραζέρης είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ? ? ?
λίγο πολύ το είχαμε ακούσεις εδώ στην ΑΝΔΡΟ,αλλα΄κύριε Μπασανή, καλό είναι να βάζετε και δίπλα απο τα ονόματα τον πολιτικό χώρο που τους πρότεινε, ώστε να ξέρουμε ποιόν ή ποιους ψηφίζουμε ή μαυρίζουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

πολύ δηλητήριο στάζουν οι σχολιάζοντες και ειδικά για τον κ.Λάσκαρη.
Θα συμφωνούσα σε ότι θέλουν να γράψουν(δημοκρατία έχομεν άλλωστε) με μία προυπόθεση .
Το κείμενο να έχει ονοματεπώνυμο και το θάρρος της τεκμηριωμένης άποψης και ας είναι και υβριστικό(με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον υβριστή). Αλλιώς δεν διαφέρουν οι υβριστές από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων και τους μπαχαλάκηδες των συλλαλητηρίων που δεν διαμαρτύρονται(γιατί θα το έκαναν και χωρίς κουκούλα) αλλά σκοπό έχουν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις και να παραπλανήσουν αυτούς που παρακολουθούν από μακριά.Είναι οι παρακρατικοί κάποιας άλλης εποχής(για όσους έζησαν και θυμούνται λίγο παλιότερα).
Και επειδή θέλω να είμαι εντάξει πρώτα με μένα.Και εγώ υπογράφω με ψευδώνυμα αλλά δεν ολισθαίνω σε ύβρεις.Και κάτι τελευταίο: δεν είμαι οπαδός και ψηφοφόρος του κ.Λάσκαρη και ελάχιστα τον γνωρίζω προσωπικά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΝΤΟ ΤΟΥΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Dikio exete. Sigoura den tha vriskei sunergates. Oute o Kapakis vriskei. Opos leei kai o Lotsaris..kathiste na ftiaxei sundiasmo, kai na na paei sto protodikio o Glunos. Pragma pou den to vlepw.. kalinixta andros

This comment was minimized by the moderator on the site

εξω τα ....
(διαγράφεται μια ύβρις - Εν Άνδρω).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξερω τι συμφέροντα εχετε εσεις αλλα Λασκαρης=Ηθος. Δεν βρισκετε κατι να του προσαψετε, και τον κατηγορείτε επειδη είναι καθαρος. Είναι εξαιρετικός επιχειρηματίας, μα πανω απ ολα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ειμαστε κοντα του. δεν πρόδωσε την παροδια του Σουσουδη αλλα ουτε και εμας ποτε

This comment was minimized by the moderator on the site

Ολο το βαθυ ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ν.Αιγαιο. ας γελασουμε

Περισσότερα