Εν ονόματι της σιωπής…

 Γράφει ο Γιάννης Ζιώτης

 

"Σιωπές αγαπημένες της σελήνης..." (φωτ. Εν Άνδρω).

(Χωρίς να έχει εκδηλώσει δημόσια κάτι για συγκεκριμένο συνδυασμό ο Γ. Ζιώτης και μόνο από την αναφορά μιας πιθανής υποψηφιότητας του με κάποιον υποψήφιο είδε σειρά ανώνυμων ή και επώνυμων επιθετικών πολιτικών σχολίων να αναφέρονται απαξιωτικά σε αυτόν. Χωρίς αυτός να έχει προκαλέσει, χωρίς να προλάβει να πει τίποτα τον πετροβολούσαν και τον… «κατεδάφιζαν»!

Επικοινώνησε και συζητήσαμε το φαινόμενο. Συμπέρασμα: κάποιοι σε μια κοινωνία σε κρίση θέλουν να εξαφανίσουν οποιονδήποτε νέο θα ήθελε να μπει στον χώρο της τοπικής πολιτικής για να προσφέρει. Σκέφτονται:

  • «Που πάει αυτός τώρα; Δεν κάθεται στα αυγά του. Θα πρέπει να τον έχουμε κι αυτόν στα πόδια μας;»

Τέτοια λένε οι ανύπαρκτοι. Γιατί οι ανύπαρκτοι δεν αντέχουν νέους και υπαρκτούς. Δεν αντέχουν εκείνους που έχουν εγγράψει κάποιες επιτυχίες στη ζωή τους. Γιατί αυτοί έχουν εγγράψει μόνο τον λαϊκισμό των κραυγών απαξίωσης χωρίς ίχνος επιχειρήματος.

Προτρέψαμε τον αιφνιδιασμένο Γιάννη να γράψει τις εμπειρίες από αυτή την άδικη επίθεση. Και σήμερα ο Γιάννης στέλνει το τρίτο σύντομο, ελλειπτικό, υπαινικτικό κείμενο καταθέτοντας την θλίψη λίγων λέξεων και την σιωπή ως απάντηση στα αναθέματα και τους προπηλακισμούς που δέχτηκε - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Η σιωπή είναι μια «γλώσσα» αξιοπρέπειας που θεραπεύει. Η πραγματική σιωπή δεν έχει σκοπό να κολακεύει, ούτε νοιάζεται για τα «σημεία στίξης».

Η σημειολογία της γίνεται αμέσως εμφανής. Τα μάτια των ανθρώπων γυρίζουν νωχελικά. Το πρόσωπο αφαιρείται και δεν κάνει συσπάσεις. Ακόμα και τα χείλη συγκρατούν τη λιγοστή «υγρασία». Δεν την αφήνουν να γλιστρήσει και να τα προδώσει.

Στις μέρες μας η «σιωπή» έγινε κι αυτή fake και μεταμορφώνεται απ’ τον καναπέ, ανάλογα με την… ανάρτηση!  Μάλλον βαυκαλίζονται όσοι συμμετέχουν ανώνυμα στην ωμή βία του πληκτρολογίου. Είναι βαρβαρότητα να κατεδαφίζονται προσωπικότητες από ανθρώπους που δεν υπογράφουν το σχόλιό τους!

Για πόσο ακόμα οι άνθρωποι αυτοί θα φορούν τη μάσκα και θα δημαγωγούν κρυφά στις οθόνες, ανάμεσα στις αυταπάτες και τις ψευδείς αντιλήψεις που έχουν για τον εαυτό τους και τον «μύθο» μέσα στον οποίο ζουν; Η πολιτική βέβαια διαθέτει αποθήκες με «αθέατα» όπλα, που ενεργοποιούνται ειδικά στις εκλογές!  

Στο νησί μου τα προβλήματα είναι πολλά. Το χειμώνα η πανέμορφη Άνδρος σέρνεται, αλλά πιθανότατα θα επιβιώσει! Στον τόπο μας τα παραμύθια μοιάζουν απαραίτητα! Αλλά τι θα συμβεί τι στιγμή που θα αποκαλυφθεί στο τέλος ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός»;

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αναρωτιέμαι
Αντί να έχουμε αυτή την χολερή αντιπαράθεση δεν θα ήταν απλούστερο να απαγορεύονται τα ανώνυμα και υβριστικά σχόλια και από κει και πέρα κάθε επώνυμη άποψη να κατατίθεται και να είναι σεβαστή ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί της η όχι ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πολλών....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί γράφετε κ. Θοδωρή της Μαρικαίτης κάτι που ξέρετε πως δεν θα δημοσιευτεί λόγω της ασυναρτησίας και των υπαινιγμών του δεν το καταλαβαίνω...
Την καλησπέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χαχαχαχα γελάω κύριε «ΑΣΕ ΝΑΣ» ..συνεχίζεις κ βγαίνεις πάλι ανώνυμα κ γράφεις τις βλακείες σου! Εισαι τέρμα βλάκας αγόρι μου,το ψωμί σου θα φάει αν κατέβει με τον Γιαννίση;! Απ ότι φαίνεται αυτό φοβάστε εσυ κ οι όμοιοι σου που τόσα χρόνια φάγατε από τα ξένα λεφτά! Ποιους πούλησε ο κύριος Ιωάννης; Γιατί δεν τους ονομάζετε; Α ρε κακομοίρηδες,εικόνα της κατάντιας του τόπου σας είστε! Εγώ δεν μένω πια στον τόπο σας αλλά διαβάζω κ ενημερώνομαι για την τραγική πτώση του νησιού! Δεν πρόκειται να πάει μπροστά αυτός ο τόπος ούτε σε εκατό χρόνια από τώρα με τέτοιο κανιβαλισμό! Κ όσον αφορά τον άλλο αναγνώστη που ανώνυμα κ αυτός γράφει παραμύθια ... χαχαχα μόνο γέλιο μου προκαλεί! Ας αφήσει τους μύθους του Αισωπου για άλλη ώρα δεν είναι της παρούσης!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρός κο Δημήτρη Γιαννίση. Μύθοι του Αισώπου ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ

1. Το γεράκι προξενητής και τα αθώα περιστέρια.
Κάποτε, ένα κουνάβι, είχε ανακαλύψει τις φωλιές μερικών περιστεριών, σκαρφάλωνε κάθε βράδυ σ' ένα δέντρο και από κει άρπαζε κι ένα περιστέρι. Τα καημένα τα περιστέρια, που είναι αθώα πλάσματα και δε σκέφτονται ποτέ πονηρά, είχαν πέσει σε μεγάλη απελπισία. Δεν ήξεραν τι να κάνουν για να σωθούν.
Από το ένα στο άλλο, έμαθαν σε λίγο όλα τα πουλιά και όλα τα ζώα το τρομερό κακό που είχε βρει τα περιστέρια. Κοντά στα άλλα το έμαθε και το γεράκι που, όπως ξέρουμε, είναι ένα από τα πιο πονηρά και επικίνδυνα πουλιά.
«Χμ, είπε με το νου του. Πρέπει να κάνω το φίλο στα περιστέρια για να μ'εμπιστευθούν και να τα φάω εγώ αντί για το κουνάβι».
Μια και δυο αποφάσισε να επισκεφθεί τη φωλιά των περιστεριών.
- Έμαθα ότι σας συμβαίνει κάτι τρομερό, τους είπε.
- Ναι, απάντησε ένα από τα περιστέρια. Ένα κουνάβι έρχεται κάθε βράδυ και αρπάζει και από ένα περιστέρι. Είναι μεγάλη η απελπισία μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να σωθούμε.
- Γι' αυτό ακριβώς ήλθα, τους είπε το γεράκι. Για να σας σώσω.
- Να μας σώσεις;
- Και βέβαια. Σας αγαπώ δυστυχισμένα μου πουλιά και όταν έμαθα τι σας συμβαίνει λυπήθηκα πολύ, κι ήλθα να σας βοηθήσω να σωθείτε.
- Και... με ποιο τρόπο μπορείς να μας σώσεις;
- Δεν καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι πρέπει ν' αλλάξετε φωλιά; Να πάτε κάπου, όπου δε θα σας βρίσκει το κουνάβι.
- Ναι, ναι! έχεις δίκιο, είπαν τα περιστέρια. Αυτό δεν το σκεφτήκαμε. Αλλά, πού να φτιάξουμε τη φωλιά μας;
- Ξέρω εγώ ένα μέρος στο δάσος, όπου δε θα μπορέσει ποτέ να σας ανακαλύψει το κουνάβι. Μόνο που, για να μη σας δει, πρέπει να ερχόσαστε ένα -ένα.
- Ω... σ' ευχαριστούμε πολύ.
- Μα... τι λέτε; Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω. Λοιπόν, είσαστε έτοιμα;
- Ναι, ας αρχίσουμε να φεύγουμε ένα - ένα, είπαν τα περιστέρια.
Αυτό ήθελε και το πονηρό γεράκι. Ένα - ένα περιστέρι που έφθανε στο δάσος, το έτρωγε. Και δε γλύτωσε κανένα...
Τα περιστέρια δεν έπρεπε να εμπιστευθούν το γεράκι, αφού ήξεραν πόσο επικίνδυνο είναι.
Έτσι και οι καλοί άνθρωποι μας διδάσκει ο Αίσωπος δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους κακούς και δώρα φέροντες και προξενεύοντες συνεργάτες.


2.Ζεὺς καὶ Προμηθεὺς καὶ Αθηνά καὶ Μώμος
Ο Δίας δημιούργησε τον ταύρο, ο Προμηθέας τον άνθρωπο, και η Αθηνά το σπίτι. Και βάλανε τον Μώμο κριτή να αξιολογήσει τις δημιουργίεςτους. Ο Μώμος έπιασε και κατέκρινε, οτι ο ταύρος έπρεπε να έχει μάτια στα κέρατά του για να βλέπει πού χτυπάει, οτι ο άνθρωπος έπρεπε να έχει το μυαλό απ'έξω για να φαίνονται οι σκέψειςτου και έτσι να διακρίνονται οι κακόβουλοι, και οτι το σπίτι έπρεπε να έχει τροχούς για να μπορεί να απομακρύνεται ο καθένας απο τους κακούς γείτονες. Ο Δίας θύμωσε με την κριτική του Μώμου και τον πέταξε έξω απο τον Όλυμπο.
Ο Αίσωπος διδάσκει, οτι αφού και των θεών τα έργα κατακρίνονται, τίποτε δέν μπορεί να είναι τόσο ενάρετο που να μήν μπορεί κανείς να το κατακρίνει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφήστε μας ήσυχους κ. Ιωάννη. Ξέρετε δεν ξεχάσαμε τι λέγατε για τον Γιαννίση. Τώρα αξίζει να ασχοληθείτε με αυτόν; ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ κ. Ιωάννη. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που κάνετε (διαγράφετε μια φράση με υπαινιγμούς).... Μη τον πιστεύετε πάντως.Ψέμματα λέει και κοιτάει μόνο την... πάρτη του. Μη κάνετε το λάθος και κατέβετε μαζί του. ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ και θα το αξίζετε αφού πρώτα εσείς πουλήσατε άλλους.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μήνυμα προς τον Ανδριώτη— γράψε κ εσυ 8 βιβλία χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση όπως λες κ έλα μετά να κριτικάρεις τον οποιονδήποτε ρε μάγκα! Κ όσον αφορά την δουλειά του καθενός εσυ τι επαγγέλλεσαι; Κανένας τεμπέλης αργόσχολος θα είσαι γιατί βλέπω έχεις άπλετο χρόνο να βγάζεις την χολή σου!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μακρίδη έχετε απόλυτο δίκιο! Όμως όπως βλέπετε κανένας δεν έχει τα κότσια να βγει με ονοματεπώνυμο ..κ τα έχουν βάλει με αυτόν τον άνθρωπο που μόνο ευεργετεί τους γύρω του από το υστέρημα του,πολλά μπράβο κ στον κύριο Μπασαντη που έχει καταλάβει την αξία του κυρίου Ζιωτη κ τον υπερασπίζεται με τόσο σθένος! Καλό βράδυ σε όλους κ ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που βγάζουν τόση χολή.. Η ζωή κάνει κύκλους,δεν στοιχίζει κάτι να είστε καλοί άνθρωποι κ να αγαπάτε κ να σε σέβεστε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή βαρέθηκα να διαβάζω όλη αυτή την αδικαιολόγητη λάσπη στο πρόσωπο του κυρίου Ζιώτη προκαλώ όλους αυτούς που ανώνυμα γράφουν τόσες χυδαιότητες κ ψευτιές να βγουν με ονοματεπώνυμο κ να τα πουν αυτά αν είναι αλήθειες! Αλλά η οθόνη του κινητού η του ταμπλετ είναι πιο εύκολη στο να κρυφτούμε! Όσον αφορά την δουλειά του κάθε ις νας για βιοποριστικούς λόγους δεν είναι κατακριτέο κ ούτε είναι το όπλο μας στο να πολεμήσουμε δον οποιονδήποτε! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή .. πολύ λυπάμαι αλλά το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είναι ο κύριος που μας έχετε ζαλισει; νέο πουλεν σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ακριβώς. Πως το βρήκες; Περίεργο να μην έχει διαβάσει όλα τα χωρίς λόγο επιθετικά σχόλια που γράφτηκαν εδώ μέσα γιατί κάποιοι ανησύχησαν στην Χώρα. Γνωστό ποιος ανησυχεί κι έχει αγχωθεί στην Χώρα. Τώρα εσύ στο Γαύριο προπονηταρά μου που να πάρεις είδηση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γνωστε αγνωστε, πολύ κρατησε το χυδαιολογιο σου για τον Γιάννη!! Να ξερεις πως αυτο που εκανες θα το βρεις μπροστα σου, και συντομα!! Φιλακια

Περισσότερα