ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ!!!

Η εξαιρετικά κακή κατάσταση στα ταβάνια του σχολείου της Χώρας. Φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο Εν Άνδρω. 

Σήμερα 12 Μαρτίου και ώρα 14.13 λάβαμε κάτω από άσχετο άρθρο το παρακάτω αγωνιώδες σημείωμα πατέρα μαθητή του δημοτικού σχολείου Χώρας που ζητά να μάθει τι θα γίνει μιας και το σχολείο έχει κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω πτώσης κατά την διάρκεια της νύχτας σοβάδων του ταβανιού πάνω στα θρανία.

Εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση από την πλήρη έλλειψη συντήρησης στο σχολείο της Χώρας όπως φαίνεται στην φωτογραφία αναγνώστη μας. Κι όμως έχουν διατεθεί 340.000 ευρώ όπως μάθαμε από την Περιφέρεια για συντηρήσεις στην 4ετία!  

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κύριε Μπασαντή,

Είμαι ένας μισθωτός εργαζόμενος και μένω στην Χώρα. Έχω ένα παιδί που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο της Χώρας. Δεν έχω την δυνατότητα να στέλνω το παιδί μου σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα.

Το Σχολείο εδώ και αρκετές ημέρες είναι κλειστό. Κανείς δεν μιλά γι αυτό. Κανείς δεν αγανακτεί. Ο Δήμος αντί να κάνει το καλοκαίρι ως όφειλε τις αναγκαίες συντηρήσεις  εξαναγκάστηκε να τις κάνει τώρα που το πράγμα πήγε στο απροχώρητο και που  θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν παιδιά.

Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση πανελλαδικά. Τέτοια ανευθυνότητα δύσκολα συναντά κανείς. Δήμος που δεν φροντίζει τα νέα παιδιά, τα παιδιά του τους Ανδριωτες του αύριο δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Καλώ τον Δήμαρχο να πάρει θέση και να μας ενημερώσει υπεύθυνα και εγγράφως για την ασφάλεια των παιδιών μας. Η πολεοδομία της Άνδρου να κάνει αυτοψία και να μας ενημερώσει. Οι δημοτικές παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να πάρουν θέση και να πιέσουν τον Δήμαρχο να κάνει το αυτονόητο.

Σας ευχαριστώ κ. Μπασαντη για την φιλοξενία.

Οι επισκευές μετά το κλείσιμο του σχολείου ξεκίνησαν όπως βλέπουμε στην φωτογραφία αναγνώστη μας.

Γράψαμε ήδη για το πρόβλημα πριν σχεδόν μια εβδομάδα. Περιμέναμε κάποια επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου. Όμως πέρα από μια τυπική ανακοίνωση - προ ημερών - στο site του Δήμου δεν υπήρξε τίποτα άλλο.

Το σχολεία ήδη ξεκίνησαν. Και οι αναγνώστες μας γράφουν και πάλι και επισημαίνουν την πανελλήνια πρωτοτυπία να έχουμε σχολείο κλειστό για απροσδιόριστο διάστημα. Καταθέτουμε τα παρακάτω ζητήματα προς τον δήμαρχο Άνδρου:

  • Δεν ξέρουμε αν το κλείσιμο του σχολείου γίνεται με άδεια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Σύρο ή όχι..
  • Πληροφορηθήκαμε πως για την επισκευή του σχολείου είχε γίνει σχετική μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε με την μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην 5ετία του νυν δημάρχου.
  • Πληροφορηθήκαμε πως είχαν εγγραφεί χρήματα στον προϋπολογισμό του Δήμου για κάποια επισκευή που θα γίνει εφέτος. Τι έγινε με αυτά τα χρήματα;
  • Υπάρχει άραγε κανείς να πληροφορήσει τους γονείς και να στείλει κάποια απάντηση στο Εν Άνδρω που λαμβάνει και τηλεφωνήματα εκτός από το σημείωμα του αναγνώστη για το τι γίνεται ή τι θα γίνει και πότε θα ξαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο Χώρας Άνδρου;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

έλα βρε παιδιά, όλα οκ τα βρήκε ο κύρος!!!!!
ανοίγουμε κανονικά αύριο...μέχρι την επόμενη ζημιά!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να δουμε τωρα που ηρθε ο περιφεριαρχεις τι θα μας πει...ειναι οκ το σχολειο μας??? Για να δουμε!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

.... Όποιος έχει την φωλιά του καθαρή δεν ανατριχιαζει στην ιδέα της δημοσιοποίησης εγγράφων. Τα 15 χρονακια θα δώσουν λεπτομερή εικόνα των υπευθύνων κι αυτό είναι λογικό να ενοχλεί. Τα έγγραφα μπορούν να αναζητηθούν και με λιγότερο ευγενικές κινήσεις κι αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι το σχολείο των παιδιών μας είναι τσιφλίκι του ή χώρος πολιτικών παιχνιδιών είναι γελασμενος. Υπάρχουν ευθύνες πολλών και σε βάθος χρόνου για το αισχος που ζούμε και τώρα είναι η σωστή στιγμή να βγουν όλοι στο φως.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός που προκαλεί γιατί ζητάει μόνο τα τελευταία 15 χρόνια; λίγα είναι. Ας μας πει η Διεύθυνση τι έκανε για το σχολείο τα τελευταία 200 χρόνια και να μας δώσει και τα έγγραφα για να εχουμε μια κάπως καλυτερη εικονα.
Προτείνω επίσης να τον πληροφορήσει κάποιος για την τύχη του οσκ, γιατί είναι περίεργο να ενδιαφέρεται τόσο πολυ για την τύχη του σχολείου τις τελευταίες δεκαετίες (!!) και να μην ξέρει για τον οσκ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην κουραζοσαστε, απλά δεν υπάρχει Δήμαρχος, τόσο απλά. Έβγαλε τώρα τα πονηρά του παπαγαλάκια να,ζητάνε τα έγγραφα της διευθύντριας του σχολείου ώστε να ρίξει τα βαρυτα Σ αυτήν. Αλλά άντε και αυτή δεν έκανε τίποτα. Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ που τα παιδιά του πάνε Σ αυτό το σχολείο και η γυναίκα του είναι στον σύλλογο των γονέων δεν κατάφερε ν ακούσει τίποτα? Αυτό δήμαρχε είναι ακόμα χειρότερο. Ή μας δουλεύεις ή είσαι επικίνδυνος. Διάλεξε και πες μας να ξέρουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

την Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου να δώσει στην δημοσιότητα τα έγγραφα που έχει απευθύνει την τελευταία 15ετία στον Δήμο Άνδρου, στο Επαρχείο Άνδρου, στον ΟΣΚ για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Δημερχε που εισαι???? Ποση αδιαφορια ακομα πιστευεις μπορουμε να αντεξουμε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πολιτικό ύφος της αναίδειας του δημάρχου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ερασιτεχνισμό του στη διοίκηση και την ανευθυνότητα του .
Νομίζει ότι θα μείνει στο απυρόβλητο, όπως παλιότερα που εξέφραζε μπαρούφες; Το ψέμα και η ανικανότητα του, έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κατάσταση επί της προηγούμενης δημαρχίας ήταν όπως την περιγράφω ή και ακόμα χειρότερη. Στα παλιά μου τα παπούτσια ποιος ήταν πρόεδρος σε τι.....ήμουν εκεί γιατί τα παιδιά μου ήταν εκεί και έβλεπα τα χαλιά τα τριτοκοσμικά, τη αδιαφορία όλων στις διαμαρτυρίες των γονέων και την αφασία της διεύθυνσης. Όποιος ενοχλείται από την αλήθεια να πιει ΞΙΔΙ να το ξεπεράσει. Έτσι ήταν και είναι ακόμα τα πράγματα και δεν θα μας πείσετε για το αντίθετο. Το σχολείο κατάντησε έτσι μετά από πολύχρονη αμελή συντήρηση και όχι μόνο 5ετιας, όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να ακούγονται πιο έξω κάτι τέτοια ενοχλητικά και ψηφοκτονα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μερικοί γράφουν για τη διευθύντρια. Σας πληροφορώ λοιπόν οτι σαν μέλος του συλλόγου γονέων, έψαξα και βρήκα όλες τις αναφορές της για την κακή κτιριακή κατάσταση του δημοτικού. Μην γράφετε ο,τι θελετε, δεν φταίει εκείνη αν ο δήμος αδιαφορεί στις εκκλήσεις της τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα