ΚΟΡΘΙ: Τα φαινόμενα απατούν...

Το παρκάκι έργο χορηγού

Αγαπητό «Εν Άνδρω»,

Απευθυνθήκαμε σε εσάς μην έχοντας άλλον τρόπο να εκθέσουμε τις ανησυχίες, την αγανάκτηση και τις απορίες που μας κυριεύουν ζώντας σε μια τόσο μικρή κοινωνία όπως είναι η ενότητα Κορθίου.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Δήμου, που εδώ και 5 χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί. Πλακοστρώσεις – παρκάκια – τοιχία κ.α., έργα όμως που παρουσιάζονται ως δημοτικά στους κατοίκους, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

Πραγματικά λυπόμαστε, όταν στην προσπάθειά τους να καλύψουν την ΑΠΡΑΓΙΑ και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους, δε δειλιάζουν να επισκιάσουν ακόμα και τις ευγενείς χορηγίες κατοίκων της περιοχής που χρηματοδότησαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τα έργα αυτά, κρατώντας τους εσκεμμένα στην ανωνυμία.

Παραθέτουμε κάποια από αυτά και με φωτογραφικό υλικό:

Πλακόστρωση. έργο χορηγού

Έργα δήθεν του δήμου αλλά που πληρώθηκαν από ιδιώτες. Ο ίδιος κάτοικος χρηματοδότησε τις επισκευές του παραλιακού πεζόδρομου και του τοιχίου που είχαν υποστεί φθορές από την κακοκαιρία.

Φθορές στον παραλιακό. Ανακαινίσθηκαν από χορηγό.

Με χορηγία άλλου κατοίκου καθαρίστηκε ο δρόμος στον Άγιο Ταξιάρχη και τοποθετήθηκαν σιδερένιες κατασκευές με πλέγμα για την εναπόθεση και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών, που με τον αέρα κατέληγαν στα γύρω χωράφια.

Με οικονομική ενίσχυση έγινε η τσιμεντόστρωση του δρόμου στο Ρωγό.

Με χορηγία έγινε το γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο του Όρμου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ;

Μήπως έργα θεωρούν την ύδρευση, την περισυλλογή των σκουπιδιών και το φωτισμό; Πληρώνουμε και φορολογούμαστε για αυτά!

Μήπως να αναφερθούμε στα σχολεία της περιοχής; Εκεί οι Σύλλογοι Γονέων έχουν γίνει συνεργάτες του Δήμου, αφού συγκεντρώνοντας χρήματα με διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν, βάφουν – αγοράζουν υλικά – κάνουν τσιμεντένια δάπεδα και άλλα πολλά… παρ’ όλα αυτά οι σοφάδες πέφτουν και οι αίθουσες λιμνάζουν.

Μήπως να πούμε για τα πολιτιστικά δρώμενα; Χωρίς τη συμμετοχή των Συλλόγων και κάποιων ενεργών πολιτών τίποτα δε θα γίνονταν στην περιοχή μας.

Το δρόμο από το σημείο του Βουραζέρη/supermarket μέχρι τον Άγιο Ταξιάρχη τον έχουν δει οι αρμόδιοι του Δήμου;

Επικίνδυνες καθιζήσεις χωρίς επισκευές

Λόγω καθίζησης των σημείων που πέρασαν οι σωλήνες του αποχετευτικού, έχουν γίνει ατυχήματα. Θα βρουν χορηγούς και γι’ αυτά τα τσιμέντα;

Για το δρόμο και τις πινακίδες προς της Γριάς το Πήδημα (ο πλέον τουριστικός προορισμός στο Κόρθι) θα κάνουν κάτι ή εκεί δεν έχει ψηφοφόρους και δεν τους νοιάζει;

Σε αρκετές επικίνδυνες στροφές έχουν σπάσει οι καθρέφτες. Θα αντικατασταθούν ή τους ενδιαφέρει μόνο να τοποθετηθούν (και μάλιστα γρήγορα-γρήγορα) οι κολόνες φωτισμού προς την Αγία Αικατερίνη;

Κάδοι στις παραλίες και στον παραλιακό θα τοποθετηθούν;

Επίσης θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πού πήγαν τα 1.000€ που έδωσε στο Δήμο η τράπεζα Eurobank, ανταποδοτικά για το μηχάνημα που τοποθέτησε σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Όρμου Κορθίου και ποτέ δεν κατέληξαν στη σχολική μονάδα, όπως είχε συμφωνηθεί με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής μας.

Πραγματικά λυπόμαστε που φτάνουμε στο σημείο να κάμουμε αναφορά σε όλα τα παραπάνω και ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε ανήκουμε σε κάποια παράταξη ούτε πρόκειται να πολιτευτούμε. Ζούμε και αγαπάμε τον τόπο μας. Ας σταματήσουν τις μικροπολιτικές, τις ίντριγκες και τα ψέματα. Με αυτόν τον τρόπο μόνο διχάζουν τον κόσμο και αποτελούν κακό πρότυπο για τα νέα παιδιά. Πρέπει να εξελιχθούμε πλέον ως άνθρωποι και ως τόπος.

Με λύπη

Κάτοικοι Κορθίου

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ Αγία Αικατερίνη: Στην μικροπολιτική δεν ενδιαφέρει ο χορηγός. Ενδιαφέρει ποιοι έγραψαν το κείμενο για να τους προγκάρουν. Αυτή η λογική έστειλε την Άνδρο πίσω δεκαετίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί αναρωτιέστε ποιοι είναι οι άγνωστοι Χ, και δεν αναρωτιέστε ποιος είναι ο χορηγός....!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι μου θυμίζει......αυτή την υπογραφή: ¨ΚΑΤΟΙΚΟΙ Χ ¨όπου Χ: Χώρα, Μεσαριά, Μπατσί κλπ, την βλέπουμε καμμιά δεκαετία με αρκετούς κοινούς και γνωστούς πρωταγωνιστές. Βαρετό, επαναλαμβανόμενο, προβλέψιμο και αναξιόπιστο το κόλπο, καλόπαιδα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως ειναι εργα Βουραζερη και αυτα, και μας λετε ψεμματα???? Χαχαχαχαχχα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιοι είναι οι επώνυμοι της διαμαρτυρίας;;;;;;γιατί δεν τους λέτε;;ενώ ζητάτε από τους άλλους να γράψουν επωνύμως αλλιώς τους σβήνετε το σχόλιο τους,..
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολη γλώσσα για εσάς. Για δοκιμάστε τα αγγλικά μήπως τα καταφέρετε καλύτερα.
Γράφουμε:
"Προφανώς επώνυμα , όπως επώνυμοι είναι αυτοί που πήραν τηλέφωνο και έστειλαν στο Εν Ανδρω την διαμαρτυρία τους."
ΔΗΛΑΔΗ: ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ και όχι σε εσάς. Μπορείτε κι εσείς λοιπόν να στείλετε ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ και όχι σε όλους τους άλλους.
ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
Το ότι σβήνουμε τις ύβρεις το ξέρετε. Μην το ξαναλέμε. Όπως σβήσαμε σε εσάς τις κραυγές σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαστε οι πλειοψηφία των κατοίκων του Όρμου Κορθίου και απαιτούμε να κατεβάσετε άμεσα αυτό το άρθρο.
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφτηκε λόγω φρασεολογίας και ανώνυμων ολοκληρωτικών αντιλήψεων περί λογοκρισίας - Εν Άνδρω)
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον μάθετε να μην βρίζετε όσους διαμαρτύρονται για κάτι. Και να μην δείχνετε φασιστική νοοτροπία "απαιτώντας" να κατέβει ένα site κείμενο αναγνωστών που φιλοξενεί το site μας.
Δεύτερον η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα να γράψετε κι εσείς τις απόψεις σας και να τις στείλετε στο Εν Άνδρω και να πείτε τα δικά σας. Προφανώς επώνυμα , όπως επώνυμοι είναι αυ τοί που πήραν τηλέφωνο και έστειλαν στο Εν Ανδρω την διαμαρτυρία τους.
Τρίτον, πως ξέρετε πως είστε πλειοψηφία; Μετρηθήκατε; Πάντως ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε ποτέ καμία "πλειοψηφία"!
Καλημέρα σας.
ΥΓ Περιμένουμε με ενδιαφέρον να στείλετε τις δικές σας απόψεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro