Προχειρότητα που μπορεί να στοιχίσει στην υποψηφιότητα Μ. Γλυνού στο Νότιο Αιγαίο

Απίστευτη προχειρότητα που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την υποψηφιότητα του εικονιζόμενου Μ. Γλυνού (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) και του συνδυασμού του!!! 

Μεγάλη έκπληξη  περίμενε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνου που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακήρυξη των συνδυασμών στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο. Δύο ιστοσελίδες, των "Νέων" και του NAXOS/Press και ένας ιστότοπος το Grafida.net αναδημοσιεύουν ταυτόχρονα την είδηση, την σχολιάζουν και αναφέρουν πιθανές συνέπειες για τις προσεχείς εκλογές, αλλά και πιθανόν και μετά από αυτές γιατί μπορεί κάποιος να προσφύγει στο εκλογοδικείο με επίσης άγνωστες συνέπειες. Πέρα από τη νομική διάσταση του θέματος, που όπως γράφουν οι εφημερίδες είναι σοβαρή, ταυτόχρονα είναι ένα κορυφαίο δείγμα προχειρότητας του συνδυασμού που συγκροτήθηκε μάλλον βιαστικά από τα δύο συνεργαζόμενα κόμματα στο Νότιο Αιγαίο.

Για το θέμα αυτό προέκυψε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην Ρόδο. Μεταφέρουμε αυτούσια την σύγκρουση μεταξύ υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Μ. Γλυνού της "Συμμαχίας για το Νότιο Αιγαίο" με την παράταξη το "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" του υποψηφίου Γ. Χατζημάρκου - Εν Άνδρω.

Αναλυστικά: 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»: Λάθος η δήλωση υποψηφιότητας του Μανώλη Γλυνού!!

Στον Μικροπολιτικό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύθηκε σήμερα το ακόλουθο σχόλιο:

Λάθος δήλωση

Μια έκπληξη περίμενε το Πρωτοδικείο Σύρου με την επίσημη κατάθεση του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλύνου – στηριζόμενου από Κίνημα Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η υπεύθυνη δήλωση γίνεται με βάση το άρθρο 14 του Νόμου 3852/2010, που αφορά όμως τους συνδυασμούς για τους… δήμους και όχι τις περιφέρειες!

Η κατάθεση των συνδυασμών για τις περιφέρειες γίνεται με βάση το άρθρο 117 του Νόμου 3852/2010 και όπως ισχύει σήμερα. Θα έλεγα πως δεν είναι απλά ένα τυπικό λάθος που θα μπορούσε ασφαλώς να ακυρώσει τη συμμετοχή του συνδυασμού, αν δηλαδή ένας δικαστικός λειτουργός αποφάσιζε με την αυστηρότητα του γράμματος του νόμου. Πέρα από τη νομική διάσταση που είναι σοβαρή, είναι ταυτόχρονα δείγμα προχειρότητας.

ΠΗΓΗ: e-Leros 11/05/2019

ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ NAXOS/PRESS: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Λάθος η δήλωση υποψηφιότητας Γλυνού (!!!)

Μπορεί ένα τυπικό λάθος να αλλάξει τα δεδομένα των εκλογών; Θα δούμε... Αναφερόμαστε στην αποκάλυψη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, όπου στην στήλη "Μικροπολιτικός" δημοσιεύθηκε σήμερα το ακόλουθο σχόλιο:

Λάθος δήλωση

Μια έκπληξη περίμενε το Πρωτοδικείο Σύρου με την επίσημη κατάθεση του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλύνου – στηριζόμενου από Κίνημα Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η υπεύθυνη δήλωση γίνεται με βάση το άρθρο 14 του Νόμου 3852/2010, που αφορά όμως τους συνδυασμούς για τους… δήμους και όχι τις περιφέρειες!

Η κατάθεση των συνδυασμών για τις περιφέρειες γίνεται με βάση το άρθρο 117 του Νόμου 3852/2010 και όπως ισχύει σήμερα. Θα έλεγα πως δεν είναι απλά ένα τυπικό λάθος που θα μπορούσε ασφαλώς να ακυρώσει τη συμμετοχή του συνδυασμού, αν δηλαδή ένας δικαστικός λειτουργός αποφάσιζε με την αυστηρότητα του γράμματος του νόμου. Πέρα από τη νομική διάσταση που είναι σοβαρή, είναι ταυτόχρονα δείγμα προχειρότητας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατική" 

Ιστότοπος: Grafida.net
ΣΧΟΛΙΟ

Ακυρωτέος ο συνδυασμός του Μ. Γλυνού!!!
Ούτε νόμιμη υποβολή συνδυασμού δεν κατάφερε να κάνει η“συμμαχία” των ασχέτων, που εξακολουθεί να γράφει ιστορία!!! Γκάφα ολκής που δείχνει ασχετοσύνη και προχειρότητα, αποκάλυψε σήμερα η στήλη “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα Τα Νέα.
Ο συνδυασμός του Μανώλη Γλυνού κατατέθηκε με βάση λάθος άρθρο του Νόμου 3852/2010, που αφορά τις δημοτικές και όχι τις περιφερειακές εκλογές!!!
Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο συνδυασμός είναι ακυρωτέος, οποτεδήποτε και αν προσβληθεί, ακόμα και από ένα απλό εκλογέα. Όσο για τους ατυχείς υποψηφίους, μάλλον τρέχουν αδίκως για την εκλογή τους, αφού ο συνδυασμός τους μπορεί ανά πάσα στιγμή να ακυρωθεί.
Τέτοια γκάφα δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της αυτοδιοίκησης και σίγουρα λέει πολλά για τη “σοβαρότητα” αυτών που φιλοδοξούν να διοικήσουν το Νότιο Αιγαίο.

Χθες στις 2:21 μ.μ.

 

Απάντηση της Ελλης Βελιάδη στον κ. Μ. Γλυνό , υποψηφίας με την παράταξη  «Μπροστά για το Νότιο Αιγαίο»

Χθές έκανε τον γύρο του διαδικτύου η υπεύθυνη δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Εμμανουήλ Γλυνού.

Η υπεύθυνη αυτή δήλωση δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα τα ΝΕΑ και όπως ήταν φυσικό αναπαρήχθη στο διαδίκτυο τόσο από τοπικές εφημερίδες αλλά και από κόσμο που έμεινε εμβρόντητος από το περιεχόμενό της.

Στην δήλωση αυτή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης φαίνεται να δηλώνει επί λέξει πως:

« α) δεν έχω στερηθεί κανένα πολιτικό μου δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών στις ….(τίθεται η συγκεκριμένη ημερομηνία) ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής (τίθεται η συγκεκριμένη ημερομηνία)

β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό μου τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/2010.»

Από την ως άνω δήλωση δεν προκύπτει με σαφήνεια αν ο συντάκτης της έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, αν έχει λήξει σε κάποια ημερομηνία η αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή αν αυτή θα λήξει την ημέρα της εκλογής ή κάποια άλλη μέρα. Στην δήλωση αυτή βλέπουμε επίσης να δηλώνεται πως δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του συντάκτη της τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/2010. Το άρθρο 14 αφορά τις δημοτικές εκλογές και αναφέρει τελείως διαφορετικά κωλύματα από αυτά που αναφέρει το άρθρο 117 του ίδιου νόμου που αφορά τις περιφερειακές. Το ως άνω περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης έχει ως αποτέλεσμα η δήλωση αυτή να μην έχει το απαιτούμενο από τον νόμο περιεχόμενο για την θέση υποψηφιότητας σε Περιφερειακές εκλογές.

Μετά τα ως άνω δημοσιεύματα ήρθαν και τα δημοσιεύματα μελών της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου τα οποία ανέφεραν πως είναι απαράδεκτο να γίνονται προσωπικές επιθέσεις.

Κανείς όμως δεν μας είπε ότι δεν ήταν αυτή η υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού.

Πώς δηλαδή η δημοσιοποίηση μιας δήλωσης που εσύ ο ίδιος έκανες αποτελεί προσωπική επίθεση;

Και γιατί είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται η δήλωση αυτή αλλά δεν είναι απαράδεκτο να μην ξέρεις τι δηλώνεις και να μην ξέρεις τι υπογράφεις; Γιατί δεν είναι απαράδεκτο να δηλώνεις ή το ένα ή το άλλο ή το παράλλο χωρίς να προκύπτει τι δηλώνεις;

Γιατί δεν είναι απαράδεκτο να μη ξέρεις αν έχεις στερηθεί τα πολιτικά σου δικαιώματα ή αν έχεις πρόσκαιρη αποστέρηση αυτών που θα λήξει κάποτε, να μην ξέρεις αν θέτεις υποψηφιότητα για τον Δήμο ή την περιφέρεια;

Το θέμα της ακυρότητας του συνδυασμού είναι κάτι εκ του νόμου δυστυχώς κρίνεται μετά την ανακήρυξή του. Η προχειρότητα όμως με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα από την Συμμαχία είναι κάτι που εύκολα κρίνεται όχι μόνο από την ως άνω υπεύθυνη δήλωση αλλά και από λοιπές δηλώσεις του Συνδυασμού πως θα τα φτιάξει όλα την επόμενη μέρα. To Νότιο Αιγαίο χρειάζεται ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης γνωρίζουν και τι γράφουν και τι υπογράφουν.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου ασχολειστε με τα κοινα, θα επρπε να ξερετε πως η ακυροτητα του συνδιασμου κρίνεται μετα απο την ανακύρηξή του. Με ενσταση που μπορει να καταθεσει οποιοςδηποτε απλος πολιτης, ακομα και μετα τη διεξαγωγη των εκλογων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο συνδυασμός ειναι μια προχειροτητα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣιριζοΚινάλ!! Αυτο τα λεει ολα. Δεν ειναι ικανοι ουτε την υπευθυνη δηλωση του συνδιασμου τους να κανουν. Κι εδω τάζουν στους συγχωριανους μας οτι θα φτιαξουν νοσοκομεια. Χαχαχαχαχαχ Γελάμε μαζι τους,εχουν πλακα

This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρά τώρα, το πιστεύετε ότι είναι αλήθεια; δηλαδή στο πρωτοδικείο υπάρχει περίπτωση να δέχθηκαν λάθος έντυπο και να έδωσαν έγκριση στον συνδυασμό; επειδή σας θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και έμπειρο δημοσιογράφο, πιστεύω ότι απλά το κάνατε για να βοηθήσετε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφηκε η συκοφαντία σας. Το να συκοφαντείτε είναι εύκολο. Το να διαβάζετε πως ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ μια μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, και δύο ιστότοπους και να δημοσιεύουμε την φωτογραφία της δήλωσης που κατατέθηκε από τον συνδυασμό Γλυνού και όλη την αντιπαράθεση που εχει ξεσπάσει στην Ρόδο, σας είναι μάλλον δύσκολο. Εύκολα γράφεις μα πως να διαβάσεις άμα σε κουράζει το διάβασμα...
Δεν πάτε μια βόλτα με ένα κότερο αν είστε κουρασμένος. Ή, αν δεν είστε βρείτε τα στοιχεία που διαψεύδουν την είδηση και όλα τα παραπάνω που ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ και θα τα αναρτήσουμε αμέσως...
Καλησπέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro