Περί νομίμου και ηθικού ή προίκα στον επόμενο, παλαιοκομματική στήριξη στον αποπεμφθέντα

 

Σκίτσο Αρκάς...

Η ιστορία γράφει για όσους εγγράφουν υποθήκες, αλλά και για όσους την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Ή, "καιρός του σπείρειν, καιρός του θερίζειν" όπως έγραψε ο Σεφέρης...

Η δημόσια διοίκηση έχει αποτελεσματικούς και μη αποτελεσματικούς διαχειριστές της. Έχει και συνέχεια. Οι αποτελεσματικοί αφήνουν έργα να ολοκληρώσει ο επόμενος. Οι μη αποτελεσματικοί αφήνουν «χρέη και απάθεια» (αντιστροφή του αγγλικού «τσάι και συμπάθεια). Η δημόσια διοίκηση ασκεί εξουσία μέσα από τους νόμους που έχει. Η πολιτική ασκεί εξουσία μέσα από τους ηθικούς κώδικες που διέπουν την κοινωνία.

Η προηγούμενη διοίκηση Γλυνού άφησε στην Άνδρο μερικά σημαντικά έργα, που ολοκλήρωσε ο κ. Σουσούδης. Και επαίρεται. Ο ίδιος αφήνει μάλλον υποσχέσεις έργων, αν σκεφθούμε πως σε κανένα από τα εξαγγελθέντα δεν κατάφερε να εγκρίνει την χρηματοδότηση και σε μερικά δεν έστειλε ούτε μελέτες προς έγκριση. Και σε μερικά υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά δεν υπάρχουν μελέτες. Τέλειωσε μόνο την έγκριση της μελέτης του ΧΥΤΥ Άνδρου. Αλλά εδώ και ένα χρόνο δεν έχει μπορέσει να την εντάξει κάπου. 

Το έργο, η συνέχεια της δημόσιας διοίκησης 

Μέχρι τον φθινόπωρο του 2018 οι καθαρισμοί των ρεμάτων, των παράπλευρων τάφρων και των αποστραγγιστικών έργων των οδών ήταν στην δικαιοδοσία του Δήμου. Και παρά τα χρήματα που ξοδεύονταν δεν έκανε τίποτα ως γνωστό. Μετά τα έργα αυτά τα ανέλαβε η Περιφέρεια. Και κατάφερε και έγινε από το επαρχείο μετά από χρόνια ο πρώτος μεγάλος καθαρισμός ρεμάτων.

Οι φίλοι του κ. Καπάκη (είχε ήδη πάρει θέση στην αφετηρία για τις δημοτικές μετά την αποπομπή το από την κυβέρνηση για την καταστροφή στο Μάτι) τα χλεύασαν. Βγήκαν κάτι Μαρικαίτες και άλλοι ψευδώνυμοι στο προφίλ του και τα κορόιδευαν. Αυτό ήξεραν να κάνουν 5 χρόνια που απουσίαζε ο εκλεκτός "της ζωής τους". Να κατεδαφίζουν τους άλλους. Τα είπαν "έργα βιτρίνας", έργα προθήκης, έργα λούστρου. Τα είπαν... και τι δεν τα είπαν. Όμως καμιά δεκαριά ρέματα από τον Άγιο Πέτρο μέχρι τις Στενιές καθαρίστηκαν. Αυτή ήταν η πραγματικότητα.

Μετά η κ. Ευλαλία (η μόνη μηχανικός του Επαρχείου) στρώθηκε να μελετήσει ένα μεγάλο έργο για την ολοκλήρωση των καθαρισμών και την περαιτέρω επισκευή του επαρχιακού δικτύου, που παρά τις βελτιώσεις των περίπου 800.000 ευρώ που έπεσαν εφέτος από την Περιφέρεια είχε μεγάλα προβλήματα.

Να σημειώσουμε εδώ πως είναι αλήθεια πως και το επαρχείο είχε μείνει πίσω (με μια μηχανικό στην υπηρεσία δύσκολο να τρέξει) και τα κενά από τα χρόνια που δεν υπήρχε επαρχείο ήταν πολλά. Και οι δυσκολίες οργάνωσης και συνεννόησης με τις διάφορες υπηρεσίες δεδομένες. Και οι όποιες αβλεψίες και υστερήσεις. Όλα αυτά σε πολιτικό επίπεδο - θέλει δεν θέλει - τα χρεώνεται ο Έπαρχος. Όπως κάθε καλό χρεώνεται στους πολιτικούς προϊσταμένους έτσι και κάποιος πρέπει να χρεώνεται τις ατέλειες ακόμα και των δημοσιών υπηρεσιών όταν προΐσταται αυτών. Αυτή είναι η πραγματικότητα της πολιτικής... 

Σήμερα όμως η μοναδική μηχανικός και οι προσπάθειες επάρχου στην περιφέρεια έφεραν μια ακόμα ολοκληρωμένη μελέτη αξίας 1.850.000 ευρώ προς έγκριση για όλο το επαρχιακό δίκτυο προς έγκριση και χρηματοδότηση στην Περιφέρεια. Το έργο θα εγκριθεί το καλοκαίρι και θα προχωρήσει σε δημοπρατήσεις από το φθινόπωρο. Θα ξεκινήσει – με τους ρυθμούς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης – να εκτελείται σε 10 μήνες περίπου. Το έργο θα το εκτελέσει ο επόμενος έπαρχος. Όμως όπως δείξαμε προετοιμάστηκε από τον σημερινό. Έτσι δουλεύει η δημόσια διοίκηση στα δημόσια έργα: δουλεύεις σήμερα για να ολοκληρώσεις αύριο. Ο επόμενος έπαρχος θα βρει μια «προίκα» που οφείλει να την ολοκληρώσει επωφελώς και να προετοιμάσει τη δική του «προίκα» για τον επόμενο. 

Ολοκλήρωσε κάτι από τα προηγούμενα, αλλά τι αφήνει αυτός; 

Το τι θα αφήσει «προίκα» ο κ. Σουσούδης στον επόμενο 10 μέρες προ των εκλογών δεν το έχει ξεκαθαρίσει. Είχε πει πως θα έβγαζε λίστα με έργα που προχώρα ο ίδιος. Δεν την έχουμε δει. Ούτε έχουμε δει ένα δημοσίευμα - από το γραφείο Τύπου του - με κάτι αντίστοιχο. Και μάλλον δεν θα το δούμε δέκα μέρες προς των εκλογών. Ίσως γιατί δεν υπάρχει καμία «κληρονομιά» για τον επόμενο.

Η "κληρονομιά" Καπάκη και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε δει όμως την «κληρονομιά» και το έργο του έτερου της παρέας που στοχεύει στην συν-διοίκηση, του κ. Καπάκη. Επαιρόταν στην Βουλή των Ελλήνων τον Ιούνιο του 2018 ως ΓΓΠΠ του ΥΠΕΣ πως αυτός και οι υπηρεσίες του ήταν προετοιμασμένος καλύτερα από κάθε άλλη φορά για την θερινή περίοδο 2018 απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ. Ενάμιση μήνα αργότερα τα χαμόγελα αυτού και του φίλου του υπουργού Ν. Τόσκα πάγωναν στα χείλη τους. Ενώ αυτοί κοίταγαν προς την Κινέτα κάηκε ολοκληρωτικά το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς και μέρος της Ραφήνας και μαζί τους και 102 άνθρωποι, χιλιάδες σπίτια, χιλιάδες αυτοκίνητα.

Στον "συντονιστικό" της επιχείρησης... "ολοκαύτωμα στο Μάτι"... (φωτ. "Ντοκιμαντέρ" Παπαχελά)

Ο κ. Καπάκης αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση για το «έργο» του! Και ήλθε στην Άνδρο να το ολοκληρώσει... θέτοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος Άνδρου! Πολλοί απόρησαν. Όμως στο τέλος αρκετοί συνοδοιπόρησαν μαζί του. Καθένας και το «έργο» του. Καθένας και η άποψη του περί ηθικής και πολιτικής ευθύνης. Αυτοί που κατηγορούσαν τον έπαρχο για «έργα βιτρίνας» συντάχθηκαν με τον κ. Καπάκη που είχε να επιδείξει μόνο «έργα καταστροφής» για τα οποία πλέον είναι και υπόδικος.

Έτσι είναι η ζωή. Για κάποιους τους φταίνε οι καθαρισμοί ρεμάτων χτες, χαρακτηρίζουν όπως γουστάρουν τα έργα 1.850.000 ευρώ για καθαρισμούς και το επαρχιακό δίκτυο που αφήνει κληρονομιά στον επόμενο ο σημερινός έπαρχος. Αλλά δεν "βλέπουν" το έργο καταστροφής που αφήνει κληρονομιά στους επόμενους ο κ. Καπάκης. Και δεν "βλέπουν" καμία πολιτική και ηθική ευθύνη για την καταστροφή στο Μάτι. Ούτε τις παραπομπές σε δίκη του κ. Καπάκη και των άλλων υπευθύνων.

Ας φανταστούμε μόνο για μια στιγμή τι θα έλεγαν άνθρωποι που στηρίζουν σήμερα ολόψυχα τον κ. Καπάκη αν ήταν στην δεινή θέση του ο σημερινός έπαρχος! Αδυνατούμε και να το περιγράψουμε. Θα είχαν "βγει στα κεραμίδια"! Κι όμως άνθρωποι σαν τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Βόσσο, την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Τασούλα Μαμάη, τον σύμβουλο και πάλι υποψήφιο σύμβουλο Φρατζέσκο Αθανασίου, την Λένα Πολίτου, στέλεχος του κ. Σουσούδη που πολιτεύεται τώρα με τον κ. Καπάκη (!!!), είναι όλοι «αλληλέγγυοι» με τον αρχηγό τους!!!

Και γιατί να μην είναι άλλωστε. Εδώ κοτζάμ ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά την χώρα με την στήριξη αριστερών, νεοπασόκων, παλαιοπασόκων, ακροδεξιών και χουντικών δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανακοινώνει μόλις χτες πως στηρίζει τον κ. Καπάκη ως υποψήφιο δήμαρχο Άνδρου!!!

Αφού το κυβερνητικό κόμμα δίνει το «καλό παράδειγμα» στηρίζοντας τον γιατλι να έχουν αυτοί! Το νόμιμο είναι και ηθικό. Έτσι προφανώς λένε. Ξεχνούν πως το νόμιμο αφορά την δημόσια διοίκηση, το ηθικό την πολιτική ζωή. Βεβαίως και εδώ αδυνατούμε να φανταστούμε τι θα έλεγε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (που στηρίζει σειρά υπόδικων πολιτικών για το Μάτι) αν τα πράγματα ήταν αντίθετα και τους στήριζαν π.χ. η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ή το ΚΚΕ!!! 

Δεν απασχολεί κανένα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στους φίλους του κ. Καπάκη στην Άνδρο τα ερωτήματα περί νόμιμου και ηθικού στην πολιτική. Όλοι αυτοί με την στάση τους απαντούν: το νόμιμο στη διοίκηση είναι και ηθικό στην κοινωνία!!!

Φυσικά κανείς τους δεν έχει διαβάσει κάτι από την κληρονομιά των αρχαίων τραγικών στην ανθρωπότητα. Λένε ότι είναι έλληνες, αλλά δεν έχουν διαβάσει την παγκόσμια κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων. Δεν έχουν ακούσει ποτέ κάτι για την Αντιγόνη. Το  διαχρονικό σύμβολο της ηθικής ανωτερότητας στην πολιτική. Μην περιμένουμε και πολλά από ανθρώπους που δεν έχουν ουσιαστική ουμανιστική παιδεία, αλλά αγνοούν και την ηθική που δίδαξε ο ελληνικός λαός και άφησε παρακαταθήκη στα απομνημονεύματα του το σύμβολο της ηθικής των Ελλήνων, ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Δυστυχώς, τόσα ξέρουν, τόσα μπορούν, τόσα κάνουν.  Ή όπως είπε κι ένας φίλος ναυτικός: «κατά τα εργατά τους, αλληλούια»...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως καταλάβαμε απ την απάντησή σας η "μελέτη" αυτή είναι αντιγραφή μιας έκθεσης ιδεών από άλλα νησιά, αλλάζοντας απλώς το έτος 2020, προφανώς σε συνέχεια προηγουμένων ετών..... Είναι δυστυχώς ένας "νόμιμος" τρόπος (διαγράφεται μια χωρίς στοιχεία συκοφαντία - Εν Άνδρω)... εις βάρος της Άνδρου, προσφέροντας αέρα κοπανιστό....
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη δημοσίευση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι συμπερασματα διαβαζουμε;
Τσιπα...αν ειχαν τσιπα;
Ξερετε πολλους που η μονη τους εννοια ειναι οι δημοσιες σχεσεις, η αυτοπροβολη, ο ναρκισισμος τους στο επακρο ,συμβουλος τους η επαρση κ ο αλλοτε υπερμετρος εγωισμος τους με μονιμη δικαιολογια " για ολα φταινε οι αλλοι" να εχουν τσιπα;;
Δεν εχουν ιδεα τι σημαινει η λεξη τσιπα ...κ δεν θα μαθουν ποτε....γιατι τους εμποδιζει το αρρωστημενο τους εγω κ το παπικο στυλακι
( εχουν το αλαθητο) , να ασχοληθουν με την αυτοβελτιωση κ την αυτοκριτικη τους!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς κα Αρετή Γκιωνάκη

Ονειρεύεστε δεύτερο γύρο στις εκλογές με Καπακη η πιτογυρο στη χόβολη?

Με τιμή,
Παναρετη Κωνσταντάρα
Με βίλα στον Κάμπο που δεν βλέπει Σιλό!

This comment was minimized by the moderator on the site

1ον) Η μελέτη των 1.850.000€ που αναφέρετε τι ακριβώς αφορά? Μήπως νέο οδικό δίκτυο? Μήπως ολοκλήρωση των μισοεγκαταλειμένων λιμανιών ; Έχει σχέδια ; Έχει εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις ; Τίποτα απ τα ερωτήματα αυτά δεν έχει. Μήπως είναι μια τεχνική έκθεση ιδεών για καθαρισμούς που την έχετε βαφτίσει μελέτη μόνο και μόνο για προεκλογικούς σκοπούς ; Και στο Δήμο μπορεί να υπάρχουν "τέτοιες μελέτες" ακόμη και για αεροδρόμιο 50.000.000€. Και λοιπόν ;
2ον) Στο επαρχείο υπάρχει απ την αρχή της θητείας του Επάρχου και άλλος μηχανικός ο κ. Κατσιγιάννης στη Τεχνική Υπηρεσία.
Παρακαλώ πολύ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου. Σας ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: "Συντήρηση Οδικού Δικτύου και Καθαρισμός Ρεμάτων ν. Άνδρου 2020 " ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.850.000,00 ΕΥΡΩ (ΜΕ Φ.Π.Α )
Η παρούσα μελέτη αναφέρεται σε εργασίες που απαιτούνται για την συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου της νήσου Άνδρου, όπως αυτό καθορίστηκε βάσει της με αρ. πρωτ.24194/15731/22-11-2010 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επίσης αναφέρεται στο καθαρισμό των Ρεμάτων της ν. Άνδρου, αρμοδιότητα που περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν. 4555/19-7-2018 περί Μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρόγραμμα "Κλεισθένης I").
Οι εργασίες αφορούν σε εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και τεχνικών έργων απορροής από φερτά υλικά, απορρίμματα, προσχώσεις, αυτοφυή βλάστηση και υδροχαρή βλάστηση (καλάμια) που εντοπίζονται εντός της κοίτης καθώς και της παρόχθιας βλάστησης όπου μειώνουν την παροχετευτικότητα τους με αποτέλεσμα οι υδάτινοι όγκοι να εκτρέπονται σε παρακείμενες ιδιοκτησίες και εκτός της διατομής του ρέματος.
Οι απαιτούμενες εργασίες θα γίνουν με ήπιες παρεμβάσεις και μόνον στα σημεία που κρίνεται αναγκαία η επέμβαση για την καλή απορροή των ομβρίων και την διαφύλαξη από πιθανές μελλοντικές πλημμύρες. Οι εργασίες θα γίνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων με μηχανήματα και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης θα γίνουν χειρωνακτικά.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν με την παρούσα μελέτη αφορούν τα εξής:
α) Καθαρισμούς και μόρφωση τάφρων καθώς και επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα C16/20.
β) Καθαρισμούς τεχνικών καθώς και άρσεις καταπτώσεων.
γ) Κόψιμο- εκρίζωση θάμνων και δέντρων τα οποία βρίσκονται εντός της τάφρου απορροής όμβριων ή εντός του ερείσματος καθώς και κλάδεμα δέντρων. όπου παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη ορατότητα και κυκλοφορία των οχημάτων.
δ) Καθαρισμοί κοιτών ποταμών,ρεμάτων και τεχνικών έργων απορροής από φερτά υλικά, απορρίμματα, προσχώσεις, αυτοφυή βλάστηση και υδροχαρή βλάστηση (καλάμια) που εντοπίζονται εντός της κοίτης καθώς και της παρόχθιας βλάστησης τόσο με μηχανήματα όσο χειρωνακτικά σε περίπτωση που είναι αδύνατη η πρόσβαση στα μηχανήματα.
ε) Κατασκευή Λίθινων τοιχακίων ύψους 0,70 m και πλάτους 0,50m, στις θέσεις του επαρχιακού δικτύου που προϋπήρχαν λίθινα τοιχάκια και τα οποία είτε έχουν σπάσει είτε δεν υπάρχουν πλέον. Στα εν λόγω τοιχάκια για λόγους μεγαλύτερης σταθερότητας τους θα κατασκευαστεί καπάκι από σκυρόδεμα
στ) Κατασκευή λιθόδμητων τοίχων για την ανακοπή καταπτώσεων.
ζ) Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, των οποίων η τυπική διατομή θα κατασκευαστεί βάσει των προτύπων τοιχείων αντιστήριξης της Μελετητικής Εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ»
η) Στις θέσεις όπου έχει προκληθεί κατάπτωση των πρανών της οδού αλλά είναι αδύνατον να γίνει θεμελίωση τοιχείου λόγω μεγάλου βάθους, αντί κατασκευής τοιχείου, προκειμένου για την συγκράτηση εδάφους και υποστήριξη της οδού, εφαρμόζεται λιθορριπή με αργούς λίθους λατομείου ή συλλεκτούς, βάρους 100 έως 300 kg. Γίνεται χρήση μηχανικών μέσων για την προσέγγιση και τακτοποίηση των λίθων.
θ) Κατασκευή εδαφοπασσάλων στις θέσεις της Επαρχιακής οδού όπου το έδαφος έχει διαρρεύσει.
Ι) επισκευή των γεφυρών επί της Επαρχιακής οδού που έχουν υποστεί φθορές λόγω ενανθράκωσης του οπλισμού τους ή και σημαντικότερες λόγω παλαιότητας.
κ) Ασφαλτοστρώσεις μήκους περίπου 4,5 χιλιομέτρων καθώς και απόξεση του ασφαλτικού οδοστρώματος (φρεζάρισμα) όπου απαιτηθεί.
λ) επισκευή λακκούβων με ασφαλτόμιγμα
μ) Τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων και ρυθμιστικές.
ν) Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας.
ξ)Τοποθέτηση πληροφορικών πινακίδων.
ο) Διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.
π)τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών, ανακλαστικών οριολωρίδων επί στηθαίων και μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων οδοστρώματος .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είπες κ. Μπασαντη ?????????? Τι δεν δημοσιεύεις??????? ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑΤΑ??????? Αααα στο καλό με έκανες και γέλασα ?????????????????????

This comment was minimized by the moderator on the site

Στα τόσα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ που οδηγούν τον Καπακη στον πάτο της κάλπης, με την κομματική στήριξη προστίθεται και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ.
Άντε να δεις χαιρι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έγινε ω ρε παιδιά;;; Αποχώρησαν από το DEBATE o Λοτσάρης και Γιαννίσης γιατί δεν ήθελαν τη συντονίστρια κ. Βαρλάμη; Τώρα τι άλλαξε και επανέρχονται;;; Μπορείς να μας πει κανείς;;; Πάλι φταίει ο Γιάννης Καπάκης!!!

(Διαγράφονται προσωπικές συκοφαντίες - Εν Άνδρω).

Αφού δεν κατάφεραν να τον βγάλουν από τη μέση με την καπηλεία μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής, τώρα σκαρφίστηκαν κάτι άλλο.
Τα βρήκαν λένε ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ με τον ΚΑΠΑΚΗ.
Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής. Μα όλα αυτά τα χρόνια ποιος έβαζε πλάτη στο ΣΟΥΣΟΥΔΗ; Ποιος παρέμβαινε εξωθεσμικά στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, πιέζοντας για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ;
Μα ο κ. Λοτσάρης που για να μη ξεχνιόμαστε έτρεχε πρώτος να δημοσιοποιήσει τα εξωθεσμικά κατορθώματα του, για να προλάβει τον Σουσούδη μπας και αρπάξει κανένα ψήφο από τη Χώρα.
Το ίδιο δεν έκανε και με το ΣΙΛΟ στον κάμπο του Γαυρίου;
Τώρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο τι μας λέει;

(Διαγράφεται ένα ψέμα - Εν Άνδρω).

Για να μη πούμε τι έκανε για το λιμάνι μαζί με το Σουσούδη; ΤΙΠΟΤΑ.
Το μόνο κοινό έργο που μπορούν να επιδείξουν είναι η κοινή ψήφιση μαζί με το συνδυασμό του Σουσούδη που δεν είχε την πλειοψηφία σχεδόν όλων των προτάσεων του Δημάρχου, από νυν δημοτικούς συμβούλους που είναι εκ νέου υποψήφιοι τώρα με την παράταξη του, αν δεν ήταν επιδεικτικά απόντες και θυμήθηκαν τους Ανδριώτες ξανά στις εκλογές.
Πάντως το δικό του έργο ως έπαρχος το γνωρίζουμε. Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ, αφήνοντας πίσω του ένα κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, το χειρότερο επαρχιακό δίκτυο των τελευταίων δεκαετιών και ένα λιμάνι Γαυρίου στην πιο δεινή κατάσταση.
Τώρα έχουμε και καινούργιο ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

(Διαγράφεται μια ψεματούκλα - Εν Άνδρω).

Ο κόσμος όμως τους πήρε χαμπάρι. Και τον κ. Λοτσάρη, αλλά και το καινούργιο συνεταιράκι του τον Δ. Γιαννίση που αποχώρησε και επανήλθε από το DEBATE σε πλήρη ταύτιση μαζί του.

(Διαγράφεται άλλο ψέμα - Εν Άνδρω)

Και με την ευκαιρία; Να μας πούνε και οι δύο τώρα;
Θα μας στηρίξουν στο δεύτερο γύρο η θα στηρίξουν τον Σουσούδη;
ΑΡΕΤΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ξέρουμε αν είστε υπαρκτό πρόσωπο ή όχι. Να ξέρετε πως δεν δημοσιεύουμε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ. Γιατι μας απειλείτε; Άκου αν τολμάς!! Αν τολμάμε τι; Να δημοσιεύσουμε τις χυδαίες συκοφαντίες σας εναντίον μας; Ή, τα γελοία ψέματα σας περί Χαλκολιμιώνα; Που τα είδατε αυτά γραμμένα σε κάποιον υποψήφιο; Αν εσείς λέτε ψέματα, συκοφαντίες και τρέλες εμείς μια χαρά είμαστε. Και δεν δημοσιεύουμε ψέματα, συκοφαντίες και τρέλες...
Πολλούς Χαιρετισμούς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει υποψήφιους πολλούς να σταυρωσετε γιαυτό υπάρχει το ψηφοδέλτιο

This comment was minimized by the moderator on the site

Φτάνει. Φτάνει να ασχολούμαστε με τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης οικογένειας στο Γαυριο. Σε κάθε εκλογές υπάρχει και ένας υποψήφιος από αυτή την οικογένεια. Μπαίνει για τα συμφέροντα της οικογένειας και μόνο

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Τασούλα Μαμαη το 2000 εγκατέλειψε τον Δήμο και σηκώθηκε και έφυγε. Εγκατέλειψε την περιοχή, έκανε την ζωή της για 20 χρόνια και τώρα που πήρε την σύνταξη της και δεν έχει δουλειά να κάνει ήρθε να μας σώσει. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

Περισσότερα