Ο Δ. Λοτσάρης στη Χώρα: μια νέα ηγεσία με νέους ανθρώπους και πρόγραμμα για να γυρίσει σελίδα...

 Από την παρουσίαση των υποψηφίων στην Χώρα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Μιλώντας ο κ. Λοτσάρης στην προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Καΐρη της Χώρας παρουσία 250-260 ατόμων ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξης του για την Άνδρο και για την Χώρα. Το αξιοσημείωτο - όπως επισήμανε ο Δημήτρης Μαμάης - ήταν πως περίπου το 85% όσων παρακολούθησαν την ομιλία ήταν από την περιοχή της Χώρας. Στο τέλος της 40λέπτης ομιλίας του ο Δ. Λοτσάρης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του. Τον προλόγισε ο Γιάννης Ξανθός στενός συνεργάτης από το Μουστάκειο Κληροδότημα.

Στην ομιλία του άσκησε σοβαρή κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο για τις παραλείψεις του, για την απουσία του, για το έργο που δεν παρήγαγε. Αλλά κριτική άσκησε και στον κ. Καπάκη που ως αντιπολίτευση υπήρξε εντελώς αρνητικός σε ολόκληρη την τετραετία υπονομεύοντας κάθε έργο στο νησί. Και παρόλα αυτά κατέληξε σήμερα συνδιοικούν. Κάτι που αποτυπώνεται στην παρουσία της βασικής διοικητικής υπεύθυνης του κ. Σουσούδη στον συνδυασμό του κ. Καπάκη! Και ζήτησε την παραίτηση της υποψήφιας Λένας Πολίτου από την Διοίκηση Σουσούδη γιατί όπως είπε είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ανδριωτών.

 Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε πως η επιλογή της καθόδου του για την δημαρχία με μια νέα και δυναμική ομάδα κατέστη αναγκαία όταν είδε πως ο δήμαρχος δεν μπορούσε να κάνει τα στοιχειώδη με χρήματα που του διέθεσαν ως Περιφέρεια και ανέφερε τα παραδείγματα:

-   270.000 ευρώ και 90.000 ευρώ για τα σχολεία που ακόμα περιμένουν την μελέτη του Δήμου. Η πλήρης αδιαφορία του κ. Σουσούδη επί πέντε τελευταία οδήγησε στα ταβάνια των σχολείων να πέφτουν. Και δεσμεύτηκε για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών ώστε η Χώρα στο τέλος της θητείας του να έχει νέα νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό σχολείο.

-   Το Δημοτικό Στάδιο Χώρας εγκαταλείφθηκε εντελώς. Τελικά πήρε την πρωτοβουλία το Επαρχείο έκανε μελέτη και έτσι υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο - που έχει την ευθύνη - αξίας 60.000 ευρώ.

-    Έδειξε την κακή κατάσταση του κτιρίου του επισκοπίου - που ανήκει στο Δήμο Άνδρου - και είπε πως έχει διασφαλιστεί από την Περιφέρεια χρηματοδότηση 100.000 ευρώ από την περιφέρεια εδώ και καιρό. Ως δήμαρχος θα αποκαταστήσει πλήρως το κτίριο.

 Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δ. Λοτσάρη στην Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια ανάμεσα σε άλλα έδειξε τα προβλήματα που αφήνει πίσω σε εκκρεμότητα η σημερινή δημοτική αρχή τονίζοντας την κακή κατάσταση του Βιολογικού στο Κόρθι και δεσμεύτηκε ως δήμαρχος για την διενέργεια διαγωνισμού, μέσω του οποίου θα προκύψει εταιρεία που θα συντηρεί και θα λειτουργεί τους δύο Βιολογικούς σε Χώρα και Κόρθι. Μόνο έτσι το καθημερινό φαινόμενο της υπερχείλισης των λυμάτων, ως αποτέλεσμα της έλλειψης συντήρησης θα σταματήσει να υφίσταται.

Στην ύδρευση μίλησε για επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης και την δημιουργίας Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ένω εξήγγειλε την άμεση αποτύπωση των δικτύων και αξιοποίηση της τηλεπαρακολούθησης για τον έλεγχο και την μείωση της κατανάλωσης. Και την σταδιακή αντικατάσταση των δικτύων. 

 Στιγμιότυπο από την πλατεία χτες το βράδυ (φωτ. Εν Άνδρω).

Στα λιμάνια είπε πως θα προχωρήσει στην αποπεράτωση Αλιευτικού Καταφυγίου Κορθίου και του λιμανιού της Χώρας. Ένω για το Γαύριο είπε για άμεση διενέργεια διαγωνισμού για μελέτη ώστε ο λιμενοβραχίονας θα γίνει μόλος και για την κατασκευή του Περιφερειακού Γαυρίου - αποσυμφόρηση του λιμένα. Ακόμα είπε για το Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσί και μίλησε για αποπεράτωση της μελέτης για την αντιμετώπιση της καταστροφής της παραλίας. Τέλος είπε πως στόχος η προσέγγιση μία φορά την εβδομάδα του πλοίου που εκτελεί ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο στο λιμάνι της Χώρας.

Για την κρουαζιέρα μίλησε για δέστρες και καλή οργάνωση της Τοπικής Κοινωνίας με άμεση πρόσληψη ειδικού συμβούλου για την οργάνωση υποδοχής των επισκεπτών της κρουαζιέρας της τοπικής κοινωνίας – οικονομίας. Τα Μοναστήρια και οι Διεθνείς Εκθέσεις των Μουσείων και τα Μνημεία είναι αυτά που μας κάνουν προορισμό στο κορεσμένο σε προορισμούς  προϊόν της κρουαζιέρας.

 Εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα της επόμενης μέρας (φωτ. Εν Άνδρω)

Μίλησε για αξιοποίηση του Μουσικού Συλλόγου σε όλο το νησί. Για αξιοποίηση των Ναυτικών Ομίλων και στήριξη Ομάδας Στίβου, Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ και για την πρωτοβουλία ο Δήμος να αναλάβει την μεταφορά αθλητών αναλαμβάνοντας το κόστος.

Στόχος επίσης η συνεργασία με Λέσχη Ανδριών, CTN, ΚΟΙΝΣΕΠ, Συνεταιρισμούς Γυναικών, Πολιτιστικούς Συλλόγους και στήριξη του προγράμματος life, που τώρα έχει την αδιαφορία του Δήμου γιατί δίνει μια ευκαιρία για προστασία και ανάπτυξη και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος προσδίδοντας στο νησί μια πράσινη ταυτότητα. 

Μίλησε για στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, με το οποίο σήμερα ο Δήμος ελάχιστα συνεργάζεται. Και στήριξη του Μουσικού και Χορευτικού Φεστιβάλ. Τόνισε την ανάδειξη του Στρόφιλα, της Αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης - που προσδίδει στο νησί μας χαρακτηριστικά μοναδικού προορισμού καθώς ο αρχαιολογικός χώρος της Ζαγοράς, της Παλαιόπολης και της Υψηλής παρουσιάζονται ως τα σημαντικότερα πολιτισμικά στοιχειά του νησιού και είπε για μια πολιτιστική διαδρομή μεταξύ τους. Ανέφερε ως προτεραιότητες την διάσωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου και της Μονής Παντοκράτορα στις Γίδες καθώς και της Φάμπρικας και του Πύργου Μπίστη στις Στενιές Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Κόρθι, και το Κάστρο Κοχύλου. 

 Στιγμιότυπο με τον κόσμο που παρακολουθεί την ομιλία (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στάθηκε ιδιαίτερα στην άθλια διαχείριση των απορριμμάτων που έχει φέρει την Άνδρο σε πενταετές αδιέξοδο. Μίλησε για μια νέα οργάνωση με έμφαση στην ανακύκλωση που ο σημερινός δήμαρχος απαξίωσε τελείως με απευθείας αναθέσεις σε όποιον ήθελε, όπως ήθελε, χωρίς κριτήρια. Μίλησε για άμεση εκκίνηση νέου ρογράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με όλους και για μεταφορά του δεματοποιητή τον πρώτο χρόνο της θητείας του ώστε να απελευθερωθεί και να αξιοποιηθεί ο Στρόφιλας και να απελευθερωθεί και η πυκνοκατοικημένη περιοχή της Χώρας από τις βλαβερές για την υγεία επιπτώσεις της σημερινής ανεξέλεγκτης χωματερής με την οποία γειτνιάζει.

Ακόμα τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του Ναυτικού Μουσείου και την δημιουργία Ναυτικών Διαδρομών με βάση την πλούσια Ναυτική μας Ιστορία. Και δεσμεύτηκε για ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας με πρότυπο αυτή που πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Κάλυμνο με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 

 Μια νότα νεότητας και δροσιάς στο φορτισμένο κλίμα των εκλογών. Οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Ειρήνη Πανταζή στη Χώρα, Τασία Μπιθικώτση στο Μπατσί, Άννα Φράγκου στο Κόρθι, Έφη Καπετάν-Θεολόγου στη Χώρα. Χτες μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Καΐρη (φωτ. Εν Άνδρω)

Τέλος ειδικά για την Χώρα μίλησε για ωρίμανση της μελέτης για τον Περιφερειακό της Χώρας και εκπόνηση μελέτης για ανάπλαση στο σύνολο του παραλιακού στο Νειμποριό με μακροχρόνια προοπτική την πεζοδρόμησή του. Δημιουργία γηπέδου «beach volley» δίπλα από το παλιό ελικοδρόμιο και γαλάζιες σημαίες στις δύο παραλίες της Χώρας Νειμποριό και Παραπόρτι. Ακόμα για ανασχεδιασμό του φωτισμού της Χώρας ώστε να μην δείχνει έρημη και εγκαταλειμμένη. Συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο επανασχεδιασμός του μοντέλου καθαριότητας της πόλης και ειδικά στα εγκαταλειμμένα σοκάκια. 

Επίσης εκπόνηση μελέτης για την κυκλική πεζοπορική σύνδεση της παραλία Παραπορτίου με τα Λειβάδια μέσω του ποταμού. Για δημιουργία νέων χώρων πάρκιν σε Νειμποριό και ΕΠΑΛ. Και για ανάπλαση της Πλακούρας όπως και των διαδρομών που την συνδέουν από τον κεντρικό πεζόδρομο. Ενοποίηση Πλακούρας – Αφανή Ναύτη – Αγοράς και ανάδειξη ως τουριστική βόλτα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάδειξη της Χώρας. Και στην άμεση παρέμβαση στο δημοτικό δίκτυο στη είσοδο της πόλης και στην διαδρομή Μικρά Αγγλία - Νειμποριό.

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Τραϊανό μπράβο σας. Μπράβο για το έργο σας και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζεστε αυτό το επίτευγμα. Οι υπόλοιποι επιβεβαιωνουν την ευτελεια τους. Μακάρι να ειχε ο τόπος περισσότερους σαν εσάς. Καλή επιτυχία .
...για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ψηφίζω σουσουδη.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Πλησιάζοντας πλέον προς το νήμα της κούρσας της Αυτοδιοικητικής προεκλογικής περιόδου, και με αφορμή την συγκέντρωση υποψηφίων για την Τοπική Κοινότητα Κορθίου όπου αρχικά δεν συναίνεσα στην χρήση του αμφιθεάτρου των νέων εκπαιδευτηρίων για την προεκλογική παρουσία τους, αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγήσω στους συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους αλλά και σε όλη την Τοπική κοινωνία του Κορθίου την στάση μου γενικώτερα ως αιρετός Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου σε σχέση με το Κληροδότημα '' ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ''.
Το Κληροδότημα δεν μου ανήκει, δεν είναι δικό μου και φυσικά δεν το θεωρώ ούτε ιδιοκτησία μου, αλλά ούτε και ιδιοκτησία άλλων φυσικών προσώπων.
Ως Πρόεδρος του Κληροδοτήματος
΄΄ Π. Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΄΄ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δεν διανοήθηκα να χρησιμοποίησω το Κληροδότημα ούτε για ίδιον όφελος, ούτε δε και προς όφελος της Δημοτικής Αρχής, αλλά μόνο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας Κορθίου και ιδιαίτερα αυτής των παιδιών και των νέων.
Αυτό είναι πασιφανές και από τα συγκεκριμένα κοινοφελή έργα που εκτέλεσε το Κληροδότημα στην περιοχή μας (τρεις παιδικές χαρές, ανανέωση γηπέδου μπάσκετ Μουστακείου Σχολείου, συντήρηση Αγ. Ιωάννη Θεολόγου), με αποκλειστικές αποφάσεις της διαχειριστικής επιτροπής.
Ιδιαίτερη επίσης αναφορά θα κάνω στον Δημαρχο μας Θεοδόση Σουσούδη του οποίου η στάση με τιμά. Ο ίδιος σε όλο αυτό το διάστημα ποτέ δεν αναφέρθηκε και δεν ζήτησε από εμένα τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας το παραμικρό από το Κληροδότημα προς όφελος της Δημοτικής Αρχής.
Αντίθετα, κατά το παρελθόν, η παρουσία του Δήμου στην περιοχή μας είχε υποκατασταθεί πλήρως από τις δράσεις του Κληροδοτήματος.
Ορκίστηκα δε στον εαυτό μου ότι, δεν θα μου επιτρέψω να χρησιμοποιήσω τις δράσεις μου σε αυτό, για κανένα προεκλογικό σκοπό, καθώς θεωρώ ότι το Κληροδότημα πρέπει να είναι υπεράνω πολιτικών και ιδιοτελών επιδιώξεων τουλάχιστον όπως συμβαίνει σε άλλα αξιοπρεπή κληροδοτήματα και ιδρύματα ανά την Χώρα μας.
Τα ανωτέρω φρονώ ότι τήρησα στο μέγιστο καθώς, πουθενά μα πουθενά μέχρι και παρεξηγήσεως από τους συμπολιτευόμενους μου, δεν έχω αναφέρει το παραμικρό για αυτό προς προσωπικό μου όφελος.
Η ίδια αυτή στάση μου και αρχή δυστυχώς για το Κληροδότημα, δεν υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της τωρινής διαχειριστικής επιτροπής του, γεγονός που προσδοκώ να μην επαναληφθεί στο μέλλον.-

Γιώργος Τρανάκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου
Πρόεδρος Τ.Κ. Κορθίου
Πρόεδρος Κληροδοτήματος '' Π.Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ''

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτι θα αρπάξεις και εσυ από το ΑΝΤΙ ΣΟΥΣΟΥΔΙΚΟ πνεύμα που κηρηευει την Άνδρο τελευταία..!
Θα χαρώ στην Χώρα να πειράζεις δεύτερος πίσω από τον Γιαννίση, γιατί ο Σουσουδης δεν υπάρχει εκτος από τους υποψήφιους τους! μερικά ψηφαλακια 2-3 στον αριθμό που έχει ο κάθε σύμβουλος..! Με εξαίρεση τον Θεοδωράκης και τον Βάμβουκα.
Το ποσοστό του στην Χώρα θα είναι κάτω από 30%!!!!
Και τα τοπικά θα είναι όλα χαμένα!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς, δηλαδή μας φεύγει ο Ονειροπαρμένος Α΄και μας έρχεται ο Ονειροπαρμένος Β΄
Θα διαλυθεί τελείως το νησί από τους εγωμανείς

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γιαννισης ανεβαίνει. Ο Λοτσάρης πάει πολύ καλά. Για αυτό και τα κορίτσια που γράφουν εδώ μέσα με ψευδώνυμο εχουν αγχωθεί και μετράνε ανάποδα τις φωτογραφίες στις πλατείες. Εντάξει καλόπαιδα 30, 40, 50 πόσους θέλετε να είχε ο Λοτσάρης; Τι σας αγχώνει αφού δεν είχε 250; Είχε τόσους όσους θέλετ. Εσείς είστε περισσότεροι όπως λέτε. Τι ασχολείστε με μικρούς εσείς οι μεγάλοι καπακοσουσούδηδες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Να φαινόμαστε καμιά πενηνταρεα

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλώς ήρθε το παραγοντιλίκι , καλώς ήρθε το δήθεν, καλώς ήρθε το "είμαστε κάποιοι" γενικότερα καλώς ήρθε
(Διαγράφονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί και υπονοούμενα. Δεν μπορείτε να γράψετε κάτι πολιτικό. Μόνο να βρίζετε ονομαστικά ανθρώπους που δεν ξέρετε; - Εν Ανδρω).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίες φωτογραφίες διάσπαρτες στο διαδίκτυο για την ΤΡΟΜΕΡΗ συγκέντρωση Λοτσάρη!
Πληθος συνεργατών ( Αθηνά Μακρή. Κατίνα Δρετα, Μουστάκας, και το Κόρθι) πληθος φωτογραφιών έλειπε φωτογραφία με την Μαρία που σε έβριζε επί 2 χρόνια. Τη Μαρία την αδελφή σου...!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνηθίζεται η εν ενεργεία Επαρχοι όπως ο Λοτσάρης όταν πάει για υποψήφιος δήμαρχος προεκλογικά να μας εκθέτουν τα έργα που υλοποίησαν.
Περιοχή Υδρούσας 1 ένα.
Τα σιλό και σε λίγο το χυτυ
Και πολύ κακώς βρήκε συμβούλους απο την Υδρούσα.
Να δω τι θα πουν και πως θα μας δικαιολογηθουν οι ΔΡΕΤΑ-ΜΑΚΡΗ-ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΤΟΥΝΤΑΣ και λοιποι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (διαγράφεται ένας υπαινιγμός - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα