Θ. Σουσούδης: «Σπάσαμε αυγά!!!…»

 

Από την χτεσινή ομιλία του κ. Σουσούδη στο President

Με την απροσδόκητη φράση «σπάσαμε αυγά…» ξεκίνησε καθυστερημένα την μακρόσυρτη και αντιφατική ομιλία του ο απερχόμενος δήμαρχος της Άνδρου Θ. Σουσούδης το βράδυ της Δευτέρας 20/5 στο ξενοδοχείο President παρουσία περίπου 250 ακροατών. Να θυμίσουμε πως στην ίδια αίθουσα το 2014 παραβρέθηκαν περισσότερα από 600 άτομα...

Στεκόμαστε στην θέση πως ο κ. Σουσούδης... «έσπασε αυγά»! Προφανώς αφού τα έσπασε τα έκανε… ομελέτα! Τώρα βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως τα έκανε... "ρώσικη σαλάτα"! Αλλά ας δούμε τι είδους και ομελέτα έφτιαξε και σέρβιρε επί 5ετία στην Άνδρο ο απερχόμενος δήμαρχος.

Μέσα σε ένα ελαφρά αμήχανο, ευγενικό και ουδέτερο κλίμα και με καθυστέρηση πλέον της μιας ώρας (περίμεναν προφανώς να καταφθάσει κόσμος) ξεκίνησε την ομιλία του ο Θ. Σουσούδης, η οποία διάρκεσε… μιάμιση ώρα!!!  

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους και καμιά 15νταριά υποψήφιοι σύμβουλοι τους οποίους παρουσίασε στο τέλος. Επίσης παρόντες ήταν και 6-7 πλοιοκτήτες των Στενιών. Η καθυστέρηση στην έναρξη, αλλά και το μήκος της ομιλίας κούρασε μερικούς έτσι καμιά 30νταριά έφυγαν στη μέση της ομιλίας!!!

Από την παρουσίαση των περίπου 15 υποψηφίων συμβούλων του κ. Σουσούδη

Η ομιλία του απερχομένου δημάρχου ξεκίνησε γύρω στις 20:35. Από την ομιλία θα μεταφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, απαντώντας συνάμα στα σημεία που έκανε την τιμή να μας σχολιάσει. Ή, ακόμα και να απαντήσει σε κάποια από τα συνεχή καίρια ερωτήματα μας. Κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Δεν είναι και λίγο ο Θ. Σουσούδης να αναγνωρίζει ακομα μια φορά δημοσίως τον ιδιαίτερο ρόλο μας στην ζωή της Άνδρου.

Αναλυτικά:

  • Αποκάλεσε το Εν Άνδρω «φυλλάδα» και τον διαχειριστή του «ο γνωστός δημοσιογράφος». Το ότι παραδέχεται πως ο διαχειριστής του Εν Άνδρω είναι γνωστός δημοσιογράφος είναι τιμή. Επίσης να του πούμε πως φυλλάδες έλεγαν ιστορικά τις εφημερίδες κατά τον 19ο αιώνα οι λαϊκοί άνθρωποι. Και να του θυμίσουμε – ως γνωστό ο Θ. Σουσούδης δεν έχει καλή μνήμη - πως συνεργάστηκε και το 2010 – που δεν εξελέγη – και το 2014 – που εξελέγη – με τον «γνωστό δημοσιογράφο» και τις εκάστοτε φυλλάδες της Άνδρου στις οποίες αυτός έγραφε. Τότε ήταν καλός! Έγινε κακός όταν άσκησε κριτική στον τρόπο διοίκησης του που οδήγησε στα σπασμένα αυγά και στην ομελέτα της σήμερον. Αυτά για την ιστορία που μονίμως «ξεχνά» ο κ. Σουσούδης...
  • Μια ιστορία που «ξέχασε» και στην περίπτωση του κ. Γιαννίση όταν είπε πως «αγόρασε το δημαρχείο της Άνδρου το 2002 με αδιαφανείς διαδικασίες»!!! Έχει «ξεχάσει» πως με αυτή την λασπούλα εναντίον του κ. Γιαννίση κέρδισε τις εκλογές του 2002 ο κ. Μ. Βάμβουκας, ο οποίος σήμερα κοσμεί το ψηφοδέλτιο του!!! Ακόμα έχει «ξεχάσει» επίσης πως μετά την εκλογή του κ. Βάμβουκα μπήκαν ορκωτοί λογιστές και έκαναν «φύλλο και φτερό» τα πεπραγμένα του κ. Γιαννίση. Και σε 6 μήνες αποφάνθηκαν: «όλα έγιναν άψογα»!!!
  • Αλήθεια πως και δεν το ξέρει αυτό; Και πως κατήλθε στις εκλογές του 2006 υπό τον «αδιαφανή» κ. Γιαννίση; Και πως «θυμήθηκε» ξαφνικά την λασπούλα το 2019; Μήπως γιατί η υποψηφιότητα του ως χωραΐτη δέχεται πλήγμα από την υποψηφιότητα του κ. Γιαννίση επίσης ως χωραΐτη; Με τέτοια προεκλογική λάσπη πως και με ποιους θα συνεργαστεί μετεκλογικά;
  • Ο μόνος που υπάρχει για να συνεργαστεί μετεκλογικά με έναν τόσο «συνεργατικό» δήμαρχο είναι ο κ. Καπάκης που ήδη συνεργάζεται και προεκλογικά μαζί του όπως φαίνεται από το γεγονός πως η επί 5ετία στενή συνεργάτης του δημάρχου κ. Λ. Πολίτου (υπεύθυνη Τεχνικής Υπηρεσίας, υπεύθυνη Τουρισμού, υπεύθυνη του Life, υπεύθυνη της Αναπτυξιακής κλπ) πολιτεύεται με τον... κ. Καπάκη! Χωρίς να έχει παραιτηθεί από τις θέσεις της υπό τον κ. Σουσούδη!!!~! Προφανώς έχει "δύο αφεντάδες", οι οποίοι "δείχνουν κατανόηση"!!!

Ο κ. Σουσούδης μιλά στο ακροατήριο 

  • Κατά τα άλλα θεωρούμε σημαντικό πως επιτέλους απάντησε στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μας για την κραυγαλέα παρανομία του δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Την χαρακτήρισε όμως «μικρή παρανομία»!!! Είναι όμως άραγε «μικρή παρανομία» τα σκουπίδια της παράνομης και ανεξέλεγκτης χωματερής που φούντωσαν και έπνιξαν προχτές την Χώρα στην κάπνα και στις διοξίνες; Είναι «μικρή παρανομία» το ότι η χωματερή καίει από τις 4 Νοεμβρίου 2018 μέχρι σήμερα σκορπίζοντας κάπνα και διοξίνες; Και πως αλήθεια αυτή την «μικρή» (ή μάλλον κραυγαλέα) παρανομία δεν την έχει προσέξει ο κ. Καπάκης επί 5ετία; Πως δεν έχει πει λέξη ο κ. Καπάκης για το θέμα; Αυτός που κατηγορούσε τον δήμαρχο ακόμα και για... 20 κιλά μπογιάς;
  • Και πως γίνεται και οι δύο από κοινού να επιτίθενται του Δ. Λοτσάρη ρωτώντας: «που θα πάει τον δεματοποιητή όταν τον βγάλει από την Σταυροπέδα». Και κανείς από τους δύο δεν αναρωτιέται που στην ευχή ξοδέυονται 66.000 ευρώ τον χρόνο «για ενοίκιο χώρου δεματοποιητή». Που πάνε τα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια ανακύκλωση που διέλυσε ο δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια. Που πάνε τα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μιας διαχείρισης απορριμμάτων που συνοψίζεται σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή που καίει μήνες και σε ξέχειλους κάδους σκουπιδιών κάθε καλοκαίρι και ενίοτε και χειμώνα.

(Αυτή λοιπόν είναι η άτυπη συνεργασία, πίσω από την κόντρα για την Πλούσκα, που σήμερα κρατά συσπειρωμένους τους οπαδούς του κ. Καπάκη στην Υδρούσα και τους οπαδούς του κ. Σουσούδη στην Χώρα. Και που τώρα ήρθε η ώρα να συγκλίνουν μπροστά στον κίνδυνο να εκλεγεί ο κ. Λοτσάρης και να βάλει κάποια τάξη στο χάος της «μικρής» μα τόσο κραυγαλέας  περιβαλλοντικής, πολιτικής, οικονομικής και νομικής παρανομίας της Σταυροπέδας, την οποία κρύβουν και βαφτίζουν και οι δύο όπως θέλουν…)

  • Να σταθούμε και σε μερικά σημεία του λόγου του κ. Σουσούδη, που δείχνουν την «συνεργατική» διάθεση του. Κομπορρημόνησε στην ομιλία του πως μόνο αυτός έχει πλήρη συνδυασμό στα τοπικά. Και αποκάλεσε «φερέφωνα» των άλλων παρατάξεων όλους τους ανεξάρτητους συνδυασμούς του νησιού. Όμως αν οι ανεξάρτητοι είναι φερέφωνα των άλλων τότε τα τοπικά του είναι δικά του φερέφωνα... «με την βούλα»!!! Τόσο λίγο σκέφτεται αυτά που λέει ο διχαστικός δήμαρχος! Τόσο λίγο καταλαβαίνει που διχάζει τις μικρές κοινωνίες των χωριών της Άνδρου! Προφανώς γιατί δεν τον νοιάζει…
  • Το χειρότερο: όχι μόνο διχάζει, αλλά διχάζει λέγοντας ψέματα και καπηλευόμενος έργα άλλων! Έτσι επιχείρησε χτες βράδυ να καπηλευτεί το έργο που έγινε από τον έπαρχο και την διοικούσα επιτροπή του Μουστακείου λέγοντας πως έγινε γιατί: «ήταν εκεί ο Γ, Τανάκος που πολιτεύεται μαζί του»!!! Αποσιώπησε όλες τις συμφωνίες και όλες τις ενέργειες για την εξυγίανση, την ανάκαμψη και την διαφάνεια στο Μουστάκειο που έκανε ο έπαρχος με την ομόφωνη γνώμη και βοήθεια των άλλων δύο της διοικούσας: του Γ. Τρανάκου και για του Γ. Ξανθού.
  • Τέλος, κατηγόρησε και τους 4 συνυποψήφιους του πως δεν μένουν μόνιμα στην Άνδρο!!! Αλήθεια πως εξέλεξε, συνεργάστηκε και διοίκησε επί τριάμισι χρόνια με έναν πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου τον κ. Λ. Μπάλλα αφού όπως είπε χτες βράδυ δεν έμενε μόνιμα στην Άνδρο; Και πως ο κ. Μπάλλας έφερε σε πέρας την αποστολή του χωρίς παρατράγουδα αφού δεν μένει μόνιμα στο νησί; Φυσικά δεν έχει νόημα να ρωτήσουμε για το πόσο έλειπε αυτός από την Άνδρο σε διαρκή και συνεχόμενα ταξίδια στην Αθήνα, στην Ελλάδα και στον κόσμο…

Το ακροατήριο της χτεσινής ομιλίας του απερχομένου δημάρχου

Κατά τα άλλα έκανε ακόμα μια φορά απολογισμό του «οικονομικού έργου» του - παρουσία και του στενού συνεργάτη του κ. Βουραζέρη - και μιλησε θριαμβευτικά για τους ισολογισμούς που ολοκλήρωσε και που αισίως χουν φτάσει μέχρι… το 2015! Είπε πως παρέλαβε οικονομικό χάος. Δεν είπε όμως πως οι ορκωτοί που έβαλε απήλθαν χωρίς να βγάλουν πόρισμα για… το χάος! Δεν είπε πως επί των ημερών του μπήκαν οι εισαγγελείς στο Δήμο για να ελέγξουν τους προηγούμενους και δεν βρήκαν ακόμα τίποτα. Παρόλα αυτά επί των ημερών του ξεκίνησαν και δίκες κατά των προηγούμενων με μάρτυρες χωρίς ονόματα!!!

Κατηγόρησε τον έπαρχο πως δεν έκανε έργο στο επαρχείο. Και μετά στάθηκε στο δικό του έργο μιλώντας για τα 80 περίπου ηλιακά φώτα που έφερε στην Άνδρο! Και απάντησε στον κ. Γιαννίση που τον αποκάλεσε διπλοθεσίτη πως δεν παίρνει δύο μισθούς. Έχει επιλέξει, είπε, του γιατρού. Δεν είπε πως είναι διπλάσιος αυτού του δημάρχου!

Τέλος εξήγγειλε ακόμα μια φορά όλα όσα έχει εξαγγείλει κατά καιρούς: κλειστό στο Γαύριο, ολοκλήρωση της μελέτης παραλίας Μπατσίου, βιολογικούς στην Υδρούσα, βελτίωση στο λιμάνι Γαυρίου κλπ. Αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός του Κορθιου!

Αυτά τα λίγα, σχετικά με όσα πολλά και αντιφατικά, είπε ο απερχόμενος δήμαρχος μιλώντας για «τα αυγά που έσπασε» και για την ομελέτα που έφτιαξε και σέρβιρε επί 5ετία…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν γραφουμε επωνυμα αγαπητε κυριε Πολεμη γραφουμε ηλεκτρονικη διευθυνση ή τοπο κατοικιας ή τηλεφωνο .
Ενα σκετο ονοματεπωνυμο απο τα πλεον συνηθισμενα κ πολυπληθη στην Ανδρο δεν αποτελει επωνυμια.
Φιλικη συμβουλη απο εναν εξισου επωνυμο...
Γιωργος Παπαδοπουλος

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί σοβαρά κανείς με τα συνεργαζόμενα οψιμως φιλαράκια Σουσουδη και Καπακη. Πετάξτε τους στον Καιάδα της κάλπης.
Η Άνδρος αξίζει καλλιτερη τύχη.
Ελπίζω Γιαννισης και Λοτσάρης να κόψουν το νήμα την πρώτη Κυριακή. Ο συνδυασμός του Καπακη δεν πρέπει να βγάλει ούτε ένα σύμβουλο, αλλιώς είναι μεγάλη ντροπή για το Νησί μας να βρεθούν άνθρωποι που ψηφίζουν χωρίς την βάσανο του κριτηρίου της ανθρωπιάς και της συμπόνιας.
Η Άνδρος μπορεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες για ανάπτυξη, γι'αυτό χρειάζεται τον Δημήτρη ΓΙΑΝΝΙΣΗ εκλεγμένο Δήμαρχο την ερχόμενη τετραετία .
Ο Γιαννισης μπορεί να δουλέψει με όραμα, πρόγραμμα, ήθος, συνέπεια και επιμονή να ξαναγίνει η Άνδρος πρώτη στις Κυκλάδες και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη για την ευημερία όλων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ξεκινησει ο ποινικος κωδικας να εφαρμοζεται κ να μη παραβιαζεται στις διαδικασιες που ακολουθει ο δημαρχος κ πολυ ευχαριστως εν συνεχεια κ για τους υπολοιπους εδω..αλλωστε το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι δεν λενε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Οποιους τους ποναει η αληθεια να κλεισουν τα ματια τους....οι υπολοιποι θα μενουμε ξυπνιοι γιατι δεν αντεχουμε τα ψεμματα.
Καποιοι δενουμε τα χερια μας με οτι συμβαινει γυρω μας ο καθενας οτι μπορει κ τον εξυπηρετει καλυτερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το site αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να γράφονται σχόλια με ανωνυμία του γράφοντα.
Έτσι πολλοί επωφελούνται της ανωνυμίας που προσφέρεται και γράφουν διάφορα πράγματα,
πλην όμως σε μερικές φορές παραβιάζεται (πιθανώς) ο ποινικός κώδικας, και άλλες φορές ο ηθικός.
Έτσι έχουν γραφτεί ύβρεις σε πράγματα πολύ ευαίσθητα κατά τη γνώμη μου,
και λυπάμαι πραγματικά αν αυτά έχουν γραφτεί από Ανδριώτη.
Θα παρακαλούσα να αρθεί η ανωνυμία, ώστε να ξέρουμε ποιος γράφει τί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κ. Πολίτου οφείλει να μας πει σε τι έχει διαφωνήσει με τον Σουσουδη και δεν κατεβαίνει εκ νέου μαζί του. Εάν συμφωνούσε θα κατέβαινε μαζί του. Εάν διαφωνούσε θα είχε παραιτηθεί. Άρα αφού δεν έχει παραιτηθεί δεν διαφωνεί με τον Σουσουδη. Όχι λάθος. Αφού δεν κατεβαίνει μαζί του σημαίνει ότι διαφωνεί. Ωχ!! Κάπου μπερδεύτηκα. Κάτι δεν καταλαβαίνω

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ? ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Σαλάτα έχει γίνει όλο το νησί. Ομελέτα θα ήταν και το παραδοσιακό μας

This comment was minimized by the moderator on the site

H 'ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ' ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΕΕΕΕΕΕ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ??
Ο ΛΟΤΣΑΡΗΣ? ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΝΑ ΔΕΜΑ!
Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ? ΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΟΒΡΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΧΘΟΦΟΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ..ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΝΤΕ! Ο ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ...! ΞΕΕΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΕΣ!

Περισσότερα