Το νέο δημοτικό συμβούλιο. Μια έδρα παίζεται μεταξύ Χώρας & Υδρούσας. Πρώτες εκτιμήσεις...

Προεκλογική σκηνή στη Χώρα (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Άνδρος

Μαρία Βενετίκη (Λ)

Θεοδόσης Σουσούδηςν (Σ)

Μανώλης Βάμβουκας (Σ)

Νίκος Βιδάλης (Σ)

Διαμαντής Θεοδωράκης (Σ)

Αθηνά Τσατσομοίρου (Σ) ή Βασίλης Αδάμης (Κ)

Δημήτρης  Γιαννίσης (Γ)

Νίκος Στεφάνου (Γ)

Λευτέρης Μπάλλαςν(Μ)

Υδρούσα

Νίκος Μουστάκας (Λ)

Αθηνά Κοζανίτη (Λ)

Τασία Μπιθικώτση (Λ)

Νίκη Μαμάη (Σ)

Αντώνης Αντώνογλου (Σ)

Γιώργος Ψωμάς (Σ) ή Φρατζέσκος Αθανασίου (Κ)

Γιάννης Καπάκης (Κ)

Τασούλα Μαμάη (Κ)

Κόρθι

Γιάννης Μπακέλας (Λ)

Δημήτρης Τηνιακός (Λ)

Γιώργος Τρανάκος (Σ)

Σπύρος Τσαούσης (Κ)

 

Τελικά η μπίλια δεν ξέρουμε ακριβώς που κάθισε. Υπάρχει μια έδρα που "παίζεται" στα υπόλοιπα των ποσοστών του Σουσούδη και "γυρίζει" μεταξύ Χώρας και Μπατσιού.

Αν πάει στην Χώρα για τον Σουσούδη βγαίνει η Αθηνά Τσατσομοίρου και ο Φρατζέσκος Αθανασίου βγαίνει στο Γαύριο για τον Καπάκη. Αν πάει στην Υδρούσα για τον Σουσούδη δεν βγαίνει η Α. Τσατσομοίρου στη Χώρα και βγαίνει ο Γιώργος Ψωμάς στο Μπατσί. Σε αυτή την περίπτωση δεν βγαίνει ο Φ. Αθανασίου στο Γαύριο.

Ρωτήσαμε 2-3 εκλογολόγους και όλοι συνέστησαν να περιμένουμε την ανακήρυξη των 21 μελών του δημοτικού συμβουλίου από το πρωτοδικείο όπου οι τελικοί υπολογισμοί θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Επειδή ήδη κυκλοφορεί μια λίστα χωρίς επεξηγήσεις και πολλοί αναγνώστες τηλεφωνούν και ρωτάνε δημοσιεύουμε τον ονομαστικό κατάλογο και το που και μεταξύ ποιών παίζεται η έδρα. 

Με ευκαιρία τα ονόματα να κάνουμε και μερικές παρατηρήσεις για τους εκλεγμένους των 5 παρατάξεων.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗ

6 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι ο πιο "νεανικός συνδυασμός" με τρεις συμβούλους στους 6 νέους σε ηλικία και πρωτοεμφανιζόμενους πολιτικά. Οι άλλοι τρεις είναι και μεγαλύτεροι ηλικιακά και παλαιότεροι πολιτικά. Αν σε όλους αυτούς προσθέσει και τον δήμαρχο που είναι 40 ετών και αρκετούς νέους και πρωτοεμφανιζόμενους που πλαισίωναν τον συνδυασμό τότε επιβεβαιώνεται ακόμα πιο πολύ ο χαρακτηρισμός του συνδυασμού που φέρνει μια μεγαλύτερη συνολικά ανανέωση.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

8 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι ο πιο "ηλικιωμένος συνδυασμός" με 5 συμβούλους μεγαλύτερων ηλικιών και 4 εξ αυτών "βετεράνοι" της τοπικής πολιτικής σκηνής με δεκαετίες σε αυτήν. "Πρωταθλητής" ο Μανώλης Βάμβουκας! Όπως φαίνεται, ενώ στα άλλα μέρη της Άνδρου υπάρχει για τον συνδυασμό Σουσούδη μια κοινωνική κινητικότητα (π.χ. Κόρθι & Γαύριο), στο συντηρητικό και ηλικιωμένο ακροατήριο της Χώρας ψηφίζουν μόνο ότι ξέρουν πάνω από 10ετία ή και 15ετία!

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΑΚΗ

4 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά είναι κι αυτός "ηλικιωμένος" συνδυασμός. Υπάρχει όμως ένας νέος σύμβουλος στο Κόρθι, ο Σ. Τσαούσης, που φέρνει το κάτι διαφορετικό.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗ

2 σύμβουλοι

Ηλικιακά και πολιτικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον προηγούμενο συνδυασμό. Όμως έχει μια μεγάλη ιδιοτυπία. Έχει πολλούς νέους ή πρωτοεμφανιζόμενους σε αυτούς που δεν εξελέγησαν και αποτέλεσε τον πιο "γρήγορο" συνδυασμό που σχηματίστηκε χάρη στο απίστευτο πείσμα του Γιαννίση, που αν και "βετεράνος" ο ίδιος "έτρεξε" με νεανικό πάθος τραβώντας σχεδόν μόνος του τον συνδυασμό του κερδίζοντας δύο έδρες και αποτελώντας περισσότερο από κάθε άλοον ρυθμιστικό παράγοντα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΑΛΛΑ.

1 σύμβουλος

Ο συνδυασμός των δύο δικηγόρων. "Βετεράνοι" και οι δύο (Μπάλλας-Πομόνης) αποφάσισαν να τραβήξουν το δρόμο τους. Μοναχικοί καβαλάρηδες μαζί με μερικούς άλλους κέρδισαν μια έδρα με τον "βετεράνο" του είδους Λευτέρη Μπάλλα. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλουμε Αδαμη και τον θέλουμε τώρα!...

This comment was minimized by the moderator on the site

μη χαιρεστε αδικα δεν προλαβαινει ο Αδαμης να ασχοληθει με δημοτικα συμβουλια και τετοια χαζα, πρεπει να μπαινει στα αθλητικα site και μαλιστα τα πιο τελειωμενα και να σχολιαζει κακοπροαιρετα ως συνηθως, τα οσα αφορουν αλλες ομαδες ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να περάσει ευχάριστα η 4ετια!...

This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλουμε Αδαμη μπας και γλιτωσουμε από τους μουγκους και τους κατευθυνομενους εκεί μεαα

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ένα πράγμα πλέον ζούμε και ανασαίνουμε να δούμε Βασίλη Αδάμη στο δημοτικό συμβούλιο.
Μια ανεξάρτητη οντότητα που θα πολεμάει για το καλό του νησιού.
Βασίλη Αδάμη είσαι μια ομάδα μόνος σου είσαι ο μόνος ικανός να κάνεις Ροντέο ένα συμβούλιο.
Γιατί πάνω από όλα έχεις δείξει ότι είσαι υπέρ της συνέναισης και της συνεργασίας και δεν επηρεάζεσαι από τα συμφέροντα.
Ελπίζω τα αδιάθετα να μην μας στερήσουν την παρουσία σου για να καταλάβουν οι Ανδριώτες ποιος πραγματικά είσαι.
Καλή τύχη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί Δημητράκη θες να ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί τρέχει ο (από αυτός σου) πριν την σκέψη σου. Αφού ξέρεις πως δεν απευθύνεσαι μόνο στο κοινό σου. Μου την βιδώνει όταν ακούω και διαβάζω ανυπόστατες αρλούμπες. Δεν είχα σκοπό να αναφέρω τίποτα από αυτά, θα τα άφηνα να τα πούμε μια και καλή, σε κάποιο συμβούλιο, αφού στο εξής θα έχουν συμμετοχή και οι ΔΗΜΟΤΕΣ. Αφού είχατε λοιπόν αρίστη συνεργασία, απάντησε μου γιατί δεν προχώρησε κανένα έργο στα λιμάνια και προ πάντων αυτά που χρονίζουν. Που νομίζω τα γνωρίζεις υποτίθεται; Αν δεν γνωρίζεις από την περιοχή Κορθιου, που έχει καταντήσει της Άρτας το γεφύρι. Αυτό (το γαμ) το αλιευτικό καταφύγιο ξέρεις από ποτέ έχει αρχίσει. Νομίζω πως όχι μάθε λοιπόν πως πάλι πριν το 1998. Πολύ πριν αρχίσω να ενδιαφέρομαι για τα τοπικά? Τι έγινε μέχρι σήμερα για πες μου. Και ενώ το ξέρεις πως η χρηματοδότηση υπάρχει, τι χρειάζεται για να ξεκίνησε κάτι πολλή απλό. Το οποίο καθ ότι γνωρίζω δεν έχει γίνει. Δεν πιστεύω να μην ξέρεις τίποτα και για την εκβάθυνση του λιμανιού του Γουριού. Μήπως θέλεις να σου αναφέρω ένα κατεβατό αρμοδιότητας Έπαρχου και Δήμαρχου: δεν θα το κάνω τώρα θα έρθει η ώρα που θα γίνει και αυτό για να καταγράφει ξέρεις που αφού τώρα ο Δημότης θα έχει συμμετοχή. Για να σταματήσουν κάποτε να μπαίνουν τρικλοποδιές στο Δήμαρχο και να τα ρίχνουμε όλα σε αυτόν αφού δεν υπάρχει συνεργασία. Κάτι θα πρέπει να γίνει. Για πες μας λοιπόν ποια ήταν η αρίστη συνεργασία που είχατε; Με τον Χατζημαρκο. Τι σε έμαθε; Εγώ ξέρω πως ο περιφερειάρχης ήταν εξαφανισμένος, θυμάσαι τότε με τα δρομολόγια των SUPERFFERY τότε που σας ζήτησα να πάω στο Υπουργείο; κοίτα της αναρτήσεις και τα σχόλια μου τότε; Να σου θυμίσω τότε και το πρόσχημα του Αντιπερηφεριαρχη Λεονταριτη με το λιμάνι της Σαντορίνης του Αθηνιου, που έβρισκε πρόσχημα διότι είχε κάποια ζημιά; Και μπλοκάριζε τα δρομολόγια των Superffery; και όταν του είπα πως είναι και ευθύνη της περιφέρειας. Τι μου είπε ξέρεις; Κύριε Λαουδη δεν είστε καλά ενημερωμένος . Όταν όμως του εξήγησα ποια διαδικασία έπρεπε να είχε ακολουθήσει έγινε λαγός. Αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο και αν τα είχες παρακολουθήσει. Είμαι σίγουρος πως δεν θα προέβαινες σε αυτή σου την ασχήμια που σκοπό έχει να φτωχοποίηση πάλι το ΣΟΥΣΟΥΔΗ. Πότε ποια θα έρθει αυτή η στιγμή που ο προ εκλογικός αγώνας θα διεξάγετε πολιτισμένα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι δημοτικοι συμβουλοι ειναι 21 + ο Δημαρχος ?
Δηλαδη 22 συνολικα εκλεγμενοι ?
Ευχαριστω

This comment was minimized by the moderator on the site

Oι δημότες μίλησαν και θα ξαναμιλήσουν σε 4 χρόνια. Αν οι επιλογές τους είναι σωστές αυτό θα φανεί από τα έργα του νέου δημάρχου και επάρχου που θα αφήσουν πίσω τους. Οι 16 δημοτικοί σύμβουλοί ας είναι υπεράνω αρχηγικών δεσμεύσεων αλλά εσαεί δεσμευμένοι στους δημότες που τους ανέδειξαν.Ομοίως και τα τοπικά συμβούλια .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ώπα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ηξερε γιατι σε φοβοταν ο πρωην δημαρχος Γιαννιση ηξερε πολυ καλα γι αυτο και οι κρισεις πανικου γι αυτο και οι κατηγοριες χωρις δευτερη σκεψη!!
Τωρα λογικα θα τρεμει πιο.πολυ γιατι απο Σεπτεμβρη θα μας πεις για τα δικα του οικονομικα νοικοκυρεματα και για ολα τα υπολοιπα....περιμενουμε με αγωνια.
Ο αμεμπτος και τιμιος αγωνας του ( οπως διατιμπανιζει) τωρα δικαιωνεται...ευτυχως που ηθελε πολιτικο πολιτισμο!!