Παραπολιτικά και άλλα…

 

Οι εκλογές πέρασαν. Είχαμε υποσχεθεί ορισμένα παραπολιτικά. Μικρά και αποκαλυπτικά μιας κατάστασης πραγμάτων που διάρκεσε μια ολόκληρη 5ετία. Το πρώτο δείγμα αυτής της κατάστασης το ζήσαμε στις 21 Νοεμβρίου 2014 στο περιθώριο. Το τελευταίο είναι η περίπτωση Τρανάκου στις 30 Μαΐου 2019. Μεταξύ αυτών των δύο περιστατικών εκτυλίχτηκαν πολλά και διάφορα που έχουμε περιγράψει όλα αυτά τα χρόνια. Αναφέρουμε εδώ μερικά. Σαν μικρές σκηνές από ένα έργο που παίχτηκε και κι αποτύπωσε με τον τρόπο τους την ιστορία της περιόδου. Αυτά και τέλος...

ΣΚΗΝΗ 1 - Δήμαρχος γίνεσαι όταν...

Βράδυ Κυριακής 2 Ιουνίου 2019. Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Κατηφόριζα μόνος βιαστικά στην αγορά της Χώρας για να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Πίσω σε απόσταση ερχόταν η παρέα του Λοτσάρη, του Γιαννίση, των συμβούλων και των φίλων τους. Κατέβαιναν να χαιρετίσουν τον κόσμο. Τους περίμενε και ο Λάσκαρης, ο νεοεκλεγείς έπαρχος Άνδρου.

Ξαφνικά πέφτω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σουσούδη. Με το που με βλέπει για πρώτη φορά χαμογελά αδιόρατα και λέει: «συγχαρητήρια κύριε Μπασαντή». Αυθόρμητα απάντησα: «ευχαριστώ πολύ παιδί μου». Και συνεχίσαμε στις διαφορετικές πορείες μας…

Την ίδια στιγμή αναλογιζόμουν: "τι τα θες; Και το 2014 είχαμε στηρίξει κάποιους άλλους νικητές! Κι είδαμε την εξέλιξη.  Άρα, μετά από κάθε νίκη κράτα και μικρό καλάθι μέχρι να έρθει η ώρα του ταμείου. Ή, όπως είπε σοφά ένας παλιός αυτοδιοικητικός: δήμαρχος δεν γίνεσαι όταν εκλέγεσαι. Δήμαρχος γίνεσαι όταν φεύγεις κι αφήνεις πίσω σου έργο που το θυμούνται οι πολίτες»…

Τι θα θυμούνται οι πολίτες της Άνδρου από το έργο του Σουσούδη; Και τι θα θυμούνται - μετά από σε 4 χρόνια - από το έργο αυτών που νίκησαν προχτές;

ΣΚΗΝΗ 2 - Χιούμορ και αποτίμηση...

Από τα χιλιάδες σχόλια των ημερών στο Εν Άνδρω επιλέξαμε δύο:

Κάποιος έγραψε:

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΒΓΑΛΑΜΕ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΩΡΑΙΤΗ ΒΓΑΛΑΜΕ 
ΕΕΕΕ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΟΥΣΣΑΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

Κι ένας άλλος αποτίμησε:

Ο κ. Σουσούδης το 2014 έλαβε 3989 ψήφους ενώ 5 χρόνια αργότερα 2006. Μείωση 50% κατά 1983 ψήφους. Αυτή η μείωση έγκειται στα αυτονόητα: Μη καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών, ανυπαρξία έργων, υποδομές που έπρεπε να είχαν γίνει, εκκρεμούν ακόμα σε μελέτες και χρηματοδοτήσεις. Αντ' αυτών βλέπουμε υπερέκθεση σε φωτογραφήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις που το μόνο αποτέλεσμα είχαν την αντίδραση η οποία φάνηκε στην κάλπη. Είναι κάτι ανάλογο με τον Τσίπρα τον "σκαφάτο"!!!

ΣΚΗΝΗ 3 - Περί παραπληροφόρησης

Ο Θεοδόσης Σουσούδης έγραψε κι αυτός ένα σχόλιο προεκλογικά στο Εν Άνδρω. Μάς κατηγορούσε για «παραπληροφόρηση! Το δημοσιεύσαμε, αλλά δεν απαντήσαμε. Περιμέναμε να περάσει ο πυρετός των εκλογών. Και απαντάμε σήμερα με στοιχεία.

Ξεκινάμε με το σχόλιο:

Theodosis Sousoudis

αριθμός σχολίου #59313

 «Φαίνεται, ότι αποτελεί παράδοση πλέον στην Άνδρο, οι εκλεγέντες Έπαρχοι, ακόμα πριν κάτσουν στην καρέκλα των νέων τους καθηκόντων να «ροκανίζουν» τη θέση του Δημάρχου. Από την πλευρά μας, όπως πράξαμε και με τον απερχόμενο Έπαρχο κ. Λοτσάρη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συνεργασίας, που ο θεσμικός μας ρόλος επιβάλλει για το καλό του νησιού. Το ίδιο θα πράξουμε και με τον Δημήτρη Λάσκαρη.

Τα υπόλοιπα περί στήριξης ή μη του Περιφερειάρχη, αποτελούν κακοήθειες και ανυπόστατα κουτσομπολιά, που δεν αγγίζουν κανένα, γιατί είναι σκόπιμα και άνευ αξίας. Καλό θα ήταν να σταματήσει όλη αυτή η διχαστική παραπληροφόρηση γιατί, την Κυριακή που ο Ανδριώτικος λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό μας, το μέλλον θα τους διαψεύσει πανηγυρικά.»

Η απάντηση μας

1. Το ποιους «διέψευσε πανηγυρικά» ο ανδριώτικος λαός το είδαμε την Κυριακή το βράδυ. Όπως μας είπαν εκείνη την βραδιά το «ανδριώτικο» site του Σουσούδη μετέδιδε εξ Αθηνών (!) τα αποτελέσματα γράφοντας πως: προηγείται ο κ. Σουσούδης! Εμείς στην Άνδρο λαμβάναμε τις πληροφορίες χωριό - χωριό, τμήμα –τμήμα. Η άθροιση κάθε μισή ώρα έδειχνε πως προηγείτο ο Λοτσάρης! Το site μας κρασάρισε στο τέλος λόγω των χιλιάδων επισκεπτών! Την στιγμή που κράσαρε το Εν Άνδρω γράφαμε πως προηγείτο με 218 ψήφους ο Λοτσάρης κι έμεναν μόνο 4 τμήματα. Άρα, ΔΕΝ παραπληροφορούσαμε, όπως έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή η παράταξη του απερχομένου δημάρχου.

2. Ο κ. Σουσούδης καταγγέλλει χρόνια το Εν Άνδρω για παραπληροφόρηση! Ήταν η «καραμέλα» της 5ετίας του. Έλεγε συνεχώς ο ίδιος ψέματα. Και κατηγορούσε για παραπληροφόρηση εμάς! Στο σχόλιο του μιλά για παραπληροφόρηση σχετικά με όσα γράψαμε για την προσωπική κόντρα και κακή πολιτική σχέση του με τον περιφερειάρχη Χατζημάρκο. Κάτι που είχε σημαντικές συνέπειες για την Άνδρο.Το ποιος παραπληροφορούσε αποκαλύφθηκε την επομένη όταν ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στήριξε δημόσια τον Δ. Λοτσάρη! Ήταν η κατάληξη μιας υποβόσκουσας σύγκρουσης που είχε ξεκινήσει πριν χρόνια από την μεριά του δημάρχου.

3. Η σύγκρουση Χατζημάρκου - Σουσούδη είχε αποκαλυφθεί δημόσια δύο μήνες προ των εκλογών στη Λέσχη Ανδρίων. Όσοι ήταν εκείνη την ημέρα στη Λέσχη είδαν τον Χατζημάρκο να κατηγορεί ανοικτά τουν Σουσούδη λέγοντας πως: δεν είχε στείλει ούτε ένα έργο για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια επί 5ετία! Και παραπληροφορούσε την Άνδρο όταν μιλούσε για «απουσία της Περιφέρειας» στην Άνδρο! Όλα αυτά μόνο και μόνο για «να κόψει τα πόδια του Λοτσάρη»! Στο τέλος ο Χατζημάρκος τον μέμφθηκε και για την στήριξη του στον Μ. Γλυνό (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ).

Ποιος λοιπόν παραπληροφορεί την κοινωνία της Άνδρου;

Για την ιστορία

Η πρώτη φορά που μάς κατηγόρησε ο απερχόμενος δήμαρχος για παραπληροφόρηση ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2014! Εκείνο το βράδυ στο περιθώριο ενός ΔΣ ηγετικό στέλεχος της παράταξης του βγήκε θρασύτατα στο μπαλκόνι του δημαρχείου εξύβρισε και επιχείρησε να χειροδικήσει κατά του Νίκου Θεολόγου! Είμαστε τρεις άνθρωποι και ο Θεολόγου. Οι δύο μπήκαμε στη μέση και τον συγκρατήσαμε. Το ίδιο βράδυ γράψαμε πολύ προσεκτικά για «ανεπίτρεπτες καταστάσεις που πρέπει να αποφεύγονται» χωρίς ονόματα ή κάτι περισσότερο. Ο δήμαρχος απάντησε στο facebook μιλώντας για «παραπληροφόρηση»!

Ήταν η αρχή του κατήφορου του απερχομένου  δημάρχου...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τι δηλούν όλα τα ανωτέρω; Πως από το 2014 ο απερχόμενος δήμαρχος όσο και το περιβάλλον του απέκτησαν μια «καθεστωτική αντίληψη»: Όσοι δεν μας υποστηρίζουν και δεν λένε ότι θέλουμε είναι "εχθροί" μας.Και τους λασπώνουμε...

Είμαστε οι πρώτοι που επιτέθηκαν λυσσαλέα. Δεν απάντησαν ποτέ με επιχειρήματα στα επιχειρήματα μας. Αλλά με προσωπική λάσπη. Και συνεχίζουν μέχρι σήμερα την ίδια τακτική μέχρι σήμερα: προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις. Το παράδειγμα Τρανάκου κλασικό. Συνοψίζει μια εποχή επιθέσεων, ψέματος και πρόγκας...

Μας υποτίμησαν. Και μαζί με εμάς υποτίμησαν και την Άνδρο. Που όπως είδαμε και καταλάβαινε. Και έβλεπε. Και στο τέλος έκρινε. Αποδείχθηκε πως με τέτοιες πρακτικές δεν πάει κανείς μακριά. Νόμισαν πως με λόγια, φωτογραφίες, απαξιώσεις, θα κέρδιζαν και τον επόμενο γύρο. Δεν τον κέρδισαν όμως...

Κλείνοντας ένα πράγμα τους λέμε: το έργο και η συμπεριφορά του καθενός αποτυπώνουν το ίχνος μας στο νησί. Να δούμε λοιπόν στο τέλος τι αποτύπωμα θα απομείνει στην Άνδρο από το πέρασμα του Θεοδόση και της παρέας του…

 Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις 21/11/2014,οταν επιχειρησε... να χειροδικησει κατα του αειμνηστου Ν. Θεολογου, καταλαβα τη συνεχεια της διακυβερνησης Σουσουδη, που αντι να τον πιασει απο το αυτι και να τον καθησει στην καρεκλα του, απλα σιωπησε.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο περικόπηκε. Το θέμα δεν αναφέρθηκε εδώ ως προσωπικό, αλλά ως πολιτικό παράδειγμα. Δεν θα θέλαμε να σταθούμε στα ονόματα. Στεκόμαστε στην πολιτική συμπεριφορά του απερχομένου δημάρχου που όχι μόνο δεν σιώπησε όπως λέτε, αλλά μίλησε στο facebook για "παραπληροφόρηση"!!
Σε ένα γεγονός που ήταν μπροστα 3 άνθρωποι από την Χώρα - στο μπαλκόνι του δημαρχείου - και Θεολόγου 4 και 2 ακόμα στον προθάλαμο από το Γαύριο.
Όλους αυτούς ο δήμαρχος τότε του 60% επιχείρησε με ανακοίνωση του να μας διαψευσει. Ήταν η αρχή της μεγάλης παραπληροφόρησης που ξεκίνησε ο ίδιος στην Άνδρο επί 5ετία. Τίποτα άλλο..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα αναφερθω στο διδυμο Σουσουδη Βουραζερη, τη συμπεριφορα τους, τους σχεδιασμους τους, το βιο και την πολιτεια του, λεγοντας τουτο : ο κοσμος δεν ειναι χαζος και οταν ερχεται η ωρα, στελνει τον καθενα μας εκει που του πρεπει. Ο σοφος Ανδριωτης εστειλε για τεσσερα χρονια αυτους τους δυο στο περιθωριο, εκει που νομιζω οτι πρεπει να τους ξαναστειλει και την επομενη φορα. Ας μην υποτιμαμε τον απλο κοσμακη οταν τον βλεπουμε να σιωπα, αλλοι απο φοβο, αλλοι απο ευγενεια, ξερει ομως ποτε του λενε την αληθεια και ποτε το ψεμα, ζηταει δε το πιο απλο, να μην του λενε ψεματα και να μην του κουνανε το δακτυλο. Απεδειξε την ωριμοτητα του, τους δυο πιο επικινδυνους συμπολιτες μας, τους εβαλε στο περιθωριο, εκει που ανηκουν. Ευχαριστω

This comment was minimized by the moderator on the site

Ηρθε το πληρωμα του χρονου για το περισσο υφος για το ανυπαρκτο ηθος για την επαρση για τις επιθεσεις για τη κοροιδια την απαξιωση και την υπερμετρη εγωπαθη συμπεριφορα.
Οσο πιο ψηλα ανεβαινει η μαιμου τοσο πιο πολυ φαινεται ο πωπος της!
Ανθρωπο με αξιες δεν σε κανει η καρεκλα η το εχεις η δεν το αποκτας ποτε.
Δυστηχως για τον απερχομενο και την ομαδα του η σιγουρια και η επαρση τους εφαγε!!
Σας το ειχαμε πει μη μας θεωρειται ζαβαντριωτες καποιοι δεν τον τιμουμε τον τιτλο ελπιζω να τον απαρνηθουν και αλλοι .
οχι οι αυλικοι κολακες που σας περιτριγυριζουν αυτοι δεν εχουν ελπιδα καμια!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καποιοι πεινασμενοι παντα υπαρχουν παντα βρισκουν τροπο να χωνονται να τρωνε και να πινουν τσαμπα και να ειναι με τον νικητη...ξεμουχτι το λεμε εννιοτε. Το γλυψιμο καποιοι το εχουν καθημερινη συνηθεια!!!!
Νομιζουν οτι ειναι εξυπνοι και οι υπολοιποι χαζοι και τους πιστευουν....κουνια που τους κουναγε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι κόσμος ήταν αυτός τη Δευτέρα, την επόμενη των εκλογών.... στην ταβέρνα του Λοτσαρη.... Οι μισοί να τον είχαν ψηφίσει, θα είχε βγει από τη πρώτη Κυριακή!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

αυτό που δεν μπορεί κανείς να σου στερήσει...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αφού δεν το μπορείς γιατί με διαβάζεις. Διάβασε κάτι χαλαρό. Τι το βασανίζεις καημένε; Ή, και κατακαμένε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro