Ορθή επανάληψη... δημοτικού συμβουλίου! Τραπεζάκια πάλι έξω, αλλά και τοιχαλάκια κάτω!

Στο συμβούλιο παραβρέθηκαν 17 τακτικοί σύμβουλοι από τους 21 του απερχομένου συμβουλίου. Δεν παρέστησαν 4, ο ένας εκ των οποίων έχει να εμφανιστεί σχεδόν από την αρχή του χρόνου, αν και ήταν λίαν δραστήριος στις εκλογές. Επίσης παραβρέθηκαν και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι του Δ. Λοτσάρη.

Τελικά το είδαμε κι αυτό πριν ολοκληρωθεί ο βίος της απερχόμενης διοίκησης: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ για ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο!!! Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το οποίο παρουσιάσαμε στο Εν Άνδρω με τίτλο "τραπεζάκια έξω..."... ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!

Μάλιστα ακυρώθησε γιατί σύμφωνα με το νόμο τα συμβούλια μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής πρέπει να χαρακτηρίζονται ΕΚΤΑΚΤΑ και να έρχονται προς ψήφιση μόνο έκτατα θέματα. Τα υπόλοιπα τακτικά παραπέμπονται στην επόμενη δημοτική αρχή που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου. 

Όμως ο προεδρεύων Μανώλης Βάμβουκας και ο απερχόμενος δήμαρχος δεν άκουσαν τις διαδικαστικές και ουσιαστικές προειδοποιήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης Μαρίας Βασιλοπούλου και Γιάννη Τηνιακού και προχώρησαν ("άντε να προχωράμε" όπως έλεγε ο προεδρεύων Μ. Βάμβουκας) και όλο το δημοτικό συμβούλιο (και τα 24 θέματα του) ακυρώθηκε. 

Ανέλαβε λοιπόν ο τακτικός πρόεδρος του συμβουλίου Λευτέρης Μπάλλας, που επέστρεψε πάλι στη θέση του (μια απουσία έκανε), να βάλει με τις νομικές γνώσεις του τα πράγματα στη θέση του και για τα 24 θέματα που εν τω μεταξύ είχαν γίνει 33 ζωή να' χουνε... Ευτυχώς δηλαδή γιατί με το άντε να τελειώνουμε του Βάμβουκα και την επιμονή του Σουσούδη να τον στηρίζει χρειάστηκαν δύο συμβούλια για να περάσουν δύο φορές τα ίδια θέματα με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στο δεύτερο και την αναγραφή μετά από ψηφοφορία στο καθένα σαν έκτακτο!

Ιδού και το ξύλινο διαχωριστικό τοιχείο σε νυχτερινή λήψη, που μας έστειλαν. Εμφανής η προσπάθεια αποκλεισμού του ενός καταστήματος. 

Κατά τα άλλα το συμβούλιο σκόνταψε πάλι στα "τραπεζάκια έξω" στο Μπατσί, που πλέον προστέθηκε τα τοιχαλάκια έξω με πρωτοβουλία του μπαρ ΜΠΟΥΚΑ που περιέφραξε τον "δικό" του χωρο με ξύλινο τοίχο!!! Σε σημείο που να περικλείει/αποκλείει το άλλο κατάστημα, ο υπεύθυνος του οποίου ήταν και πάλι στο συμβούλιο. Αυτή τη φορά να διαμαρτύρεται για την αυθαίρετη κατασκευή.

Ευτυχώς αυτή τη φορά προήδρευε ο Μπάλλας που στάθηκε στο νομικό μέρος επισημαίνοντας αμέσως την παρανομία (1,85 ύψος ξύλινου τοίχου σε δημόσιο χώρο, χωρίς αίτηση αδείας, χωρίς έγκριση κλπ.) και ζήτησε χωρις πολλά λόγια το άμεσο ξύλωμα του διευκρινίζοντας πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμία κατασκευή (ούτε 80 πόντων) χωρίς προηγούμενη άδεια. Κάτι που ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Απλή λόγική ήταν όλα τα θέματα. Απλή λογική ήταν η επισήμανση όσων ήταν έκτακτα. Απλή λογική είναι τα τραπεζάκια έξω, αλλά και τα τοιχαλάκια κάτω στο Μπατσί. Το πρόβλημα είναι πως η "απλή λογική" έχει πολλά χρόνια να επισκεφθεί την Άνδρο!...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το θέμα "τοιχαλάκια κάτω" λάβαμε τις προηγούμενες μέρες στο Εν Άνδρω μια ακόμα επιστολή από τον πληγέντα με αυτές τις πρακτικές καταστηματάρχη την οποία δημοσιεύουμε (τα ίδια είπε και χθες στο συμβούλιο):

"Αγαπητό εν Άνδρω ακόμα το τείχος βρίσκεται εδώ στο Μπούκα σαν ένας άλλος Donald Trump που έφτιαξε το τείχος ανάμεσα στην Αμερική και στο Μεξικό. Αυτές οι τακτικές θα λάβουν τέλος. Περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου και αναμένουμε το ταχύτερο δυνατό από τον υπεύθυνο τεχνικής υπηρεσίας Μιχάλη Γρηγόρα να κατεβάσει τον αυθαίρετο τοίχο. Οποιαδήποτε άλλη μέρα περάσει με τον τοίχο εκεί πλέον θα μιλάμε για δόλο!!!.... Ο κάθε ένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ο υπεύθυνος για όλο αυτό θα πρέπει να αναλάβει τις δικές του!!!... Αποστέλλω και νέες φωτογραφίες. - Γιάννης Ζήσης"

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το μαγαζί αυτού που διαμαρτύρεται (Ζήσης) έχει αυθαίρετη πολεοδομική παράβαση. Μήπως θα έπρεπε να έχει ήδη ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του από το Δήμο? Μήπως όποιος φωνάζει τελικά δεν έχει πάντα δίκιο?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχει έρθει ο άνθρωπος σε δύο συμβούλια. Ποτέ δεν αναφέρθηκε - ούτε από τον δικηγόρο των αντιδίκων - αυτό που γράφετε. Όλοι μιλάνε και δείχνουν τον παράνομο ξύλινο τοίχο.
Αν έχετε κάποια στοιχεία, που δεν τα έχουν οι αντίδικοι, δεν τα έχουν οι δικηγόροι, δεν τα έχει ο Δήμος - παρά μόνο εσείς - μήπως ευκαιρείτε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι να τα καταθέσετε στον Δήμο Άνδρου;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

χΩΡΙΣ ΜΠΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΣ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ .ΤΟΥ !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλώ θα ήταν χρήσιμο να διερευνήσετε τις άδειες για τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο του Μπατσίου. Πρέπει να αφήνουν χώρο και για τους πεζούς ή όχι;; Γιατί όπως είναι τα τραπεζακια το απόγευμα-βραδυ οι πεζοί πρέπει να κατεβαίνουν στον δρόμο στον οποίο κινούνται και πολλά αυτοκίνητα και τα περισσότερα εξ αυτών με μεγάλη ταχύτητα. Αναφέρομαι στο χρονικό διάστημα πριν την διακοπή της κυκλοφορίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Που είναι ο Γιάννης της ΖΩΗΣ μας πάλι απών από το Συμβούλιο?? Άφησε τον Θεοδόση μόνο του ?Αχ Γιάννη Αχ Γιάννη. Τι είχα Γιάννη τι είχες πάντα ........