Αντιδράσεις για την αποδρομολόγηση του Άρτεμις...

 

Το πλοίο Άρτεμις που κάνει το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο αποδρομολογείται στις 26 Αυγούστου και πηγαίνει να εξυπηρετήσει την Σαμοθράκη. Στη θέση του θα επιστρέψει το Andros Jet.

Το Andros Jet είχε πάει εκτάκτως να καλύψει το πρόβλημα που είχε προκύψει καλοκαιριάτικα με το ακριτικό νησί που έμεινε χωρίς συγκοινωνία. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μια σειρά τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες των Κυκλάδων προέβησαν σε παρεμβάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «η αποχώρηση του Άρτεμις εντός της τουριστικής περιόδου, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού μας».

Παρεμβάσεις έκαναν οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο νεοκλεγείς δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το γεγονός με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια έχει να κάνει κυρίως στην διασύνδεση ορισμένων νησιών, όπως η Ανδρος και οι νότιες Κυκλάδες με την Σύρο, όπου βρίσκονται οι περισσότερες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δυστυχώς για να μεταβεί κανείς στη Σύρο με το υπάρχον σύστημα τουλαχιστον από την Ανδρο, μπορεί να το κάνει δύο φορές την εβδομάδα, αλλά απαιτείται η διανυκτέρευση στην Ερμούπολη απο τη στιγμή που χρειάζεται η επίσκεψη σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Αυτό διότι υπάρχουν βραδυνα δρομολόγια μόνον κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από το Γαύριο προς Σύρο. Αν επιλέξει κανείς το βραδυνό δρομολόγιο της Παρασκευής, θα μεταβεί απλώς στην Σύρο χωρίς ομως να μπορεί να κάνει καμία συναλλαγή με δημόσια υπηρεσία, λόγω του οτι το Σαββατοκύριακο το δημόσιο δεν λειτουργεί (γνωστό άλλωστε). Ετσι απομένει μόνο το βραδυνό δρομολογιο της Πέμπτης και επιστροφή την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα από το λιμάνι της Σύρου για το Γαύριο. Αν όμως υπάρξει περίπτωση παράστασης σε δικαστήριο, όπου η ημέρα εκδίκασης είνια άλλη πλην της Παρασκευής, τοτε απαιτείται μετάβαση μέσω Τήνου (δύο πλοία δηλαδή) και διανυκτέρευση πάλι στην Ερμούπολη. Αυτό αποτελεί επιπλέον επιβάρυνση από τον εκάστοτε Ανδριώτη και το γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες στη Σύρο ή τα τμήματα της περιφέρειας. Το γνωρίζουν όμως και οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες, που εκτός των επιστολών προς τις αρμόδιες ακτοπλοϊκες εταιρείες και την περιφέρεια, δεν έχουν προβεί εδώ και αρκετά χρόνια σε καμία περαιτέρω ουσιαστική κίνηση αντιστροφής της κατάστασης αυτής. θα πεί κάποιος "και τι να κάνουν?" Οι ίδιοι γνωρίζουν και είναι σε θέση να πράξουν κάποια πράγματα, ο απλό κόσμος όχι πάντως!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άνδρου...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άραγε σε τι βοηθούν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί;
ΥΓ Πάντως φεύγει το ένα καράβι κι έρχεται το άλλο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro