Υδατοδρόμιο στην Άνδρο στις αρχές του 2022!

 

Το όνειρο της Άνδρου να αποκτήσει υδατοδρόμιο - που θα ωφελήσει το νησί τουριστικά, οικονομικά, κοινωνικά και εμπορικά και θα ανοίξει διάπλατα νέους δρόμους εξέλιξης - γίνεται πραγματικότητα! Προχώρησαν χθες σε συμφωνία για την δημιουργία 20 υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η Περιφέρεια και οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Eλληνικά Yδατοδρόμια.

Tο χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων είναι 18 μήνες. Tα σχετικά έγγραφα, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Τάσος Γκόβας. 

Αντικείμενο της σύμβασης ύψους 480.200 ευρώ, είναι η ανάδειξη αναδόχου για την αδειοδότηση υδατοδρομίων, ο οποίος αναλαμβάνει την διαδικασία του τεχνικού φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και ειδικότερα στα εξής νησιά: 

Ρόδος (2 υδατοδρόμια),

Χάλκη,

Σύμη,

Τήλος,

Κάρπαθος,

Καστελλόριζο,

Αγαθονήσι,

Νίσυρος,

Αστυπάλαια,

Κάσος

Άνδρος

Μύκονος,

Σαντορίνη,

Κύθνος,

Κέα,

Σίκινος,

Σέριφος,

Δονούσα,

Ανάφη.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ενώπιον των οποίων υπεγράφη η σύμβαση, εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την εξέλιξη αυτή, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπενθύμισε ότι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο πρώτος μεγάλος και φιλόδοξος στόχος που ο ίδιος έθεσε ήδη από το ξεκίνημα της πρώτης του θητείας, τον σεπτέμβριο του 2014.

«Τότε ήμουν μόνος μου.» είπε. «Δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κλίμα το 2014. Στην πορεία, το κλίμα αντιστράφηκε τελείως και εκείνοι που με κατηγορούσαν ως αιθεροβάμονα, άρχισαν να ρωτούν γιατί τα υδατοδρόμια καθυστερούν. άλλη μια μεγάλη ιστορία ενός project που δείχνει γιατί αυτή η χώρα βρέθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μια αισιόδοξη μέρα η σημερινή, πρωτίστως για μας τους νησιώτες, αλλά και για όλη τη χώρα. μια μέρα που στέλνει το μήνυμα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα εάν με καθαρό μυαλό, πίστη και επιμονή υπηρετήσεις όλους τους στόχους. Χρειάστηκε να δουλέψουμε χρόνια, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε απίθανα εμπόδια. κάποια ήταν αναμενόμενα, κάποια ήταν εντελώς παράλογα. δεν το βάλαμε κάτω ποτέ. Τα υδροπλάνα που πετούσαν κάποτε στα νησιά μας, τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, ξένων αεροπορικών εταιρειών τότε, θα πετάξουν ξανά στο νότιο Αιγαίο.

Το δίκτυο των υδατοδρομίων που ονειρευτήκαμε θα υλοποιηθεί και μέσα σε αυτή τη θητεία θα μπορέσουμε και εμείς και οι νησιώτες και η χώρα ολόκληρη να απολαύσει μια νέα προοπτική, που για μας, στα μεγάλα νησιά, μπορεί να αποτελεί μια πρόσθετη δυνατότητα μετακίνησης, αλλά για ορισμένα νησιά είναι κάτι που θα ανατρέψει τα δεδομένα τους. Δεν θα επιτρέψω με τίποτα αυτή η ευκαιρία να χαθεί. τα υδροπλάνα θα πετάξουν στα νησιά μας το συντομότερο δυνατόν. Εύχομαι όλοι να ζήσουν την ικανοποίηση αυτού που τήρησε την υπόσχεση του, αυτή που εγώ αισθάνομαι σήμερα».

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή γιατί κοροιδεύετε την κατασκευή αεροδρομίου στην Άνδρο;;;δεν ξέρω και δεν με νοιάζει και στο κάτω -κάτω αν είχε μιλήσει ο Σουσούδης γι αυτό μου κάνει όμως εντύπωση.Το θεωρείται ανέφικτο να γίνει;;δεν νομίζω να θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται;;;
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με βάση το νόμο κατασκευής του Ελευθέριος Βενιζέλος εχει αποκλειστεί. Είναι μέσα στη ζώνη προσέγγισης του διεθνούς αερολιμένα της Αθήνας. Αυτά μας είπαν από την ΥΠΑ. Άρα πως θα γίνει. Κάποιοι μας λένε ψέματα. Για ψάξτε το κι εσείς.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πού κάνουμε κρατήσεις εισιτηρίων;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδιά, η όλη συζήτηση μου θυμίζει τη λαϊκή ρήση που λέει «βρακί δεν είχε ο κω...ς μας , κτλ κτλ». Με λίγα λόγια: Ας φτιάξουμε πρώτα λιμάνι, ας φτιάξουμε και μια μαρίνα της προκοπής, ας φτιάξουμε ένα ελικοδρόμιο με προδιαγραφές και μετά ας έρθουν με το καλό και τα υδροπλάνα, και τα αεροπλάνα και τα διαστημόπλοια και ό,τι άλλο θέλουμε. Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όνειρα θερινής νυχτός .....

This comment was minimized by the moderator on the site

να τα φερετε στην χωρα της αμδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Υδατοδρομια μαλιστα πολυ καλη προσπαθεια απο την περιφερεια μενει τωρα απο τον κ Λασκαρη να αποδειξη οτι μπορει να το τρεξει το ολο θεμα. Πρεπει να βαλουμε ομως τα πραματα στην θεση του. ΤΙ σημαινει υδατοδρομιο και τι μπορει να βοηθησει πραγματικα στον τουρισμο του νησιου?Οταν λοιπον μιλαμε για υδατοδρομιο μιλαμε για ενα θαλασσιο σημειο προσγειωσης απογειωσης αεροσκαφων αρκετα μεγαλο το οποιο δεν θα επιρεαζει ουτε θα επιρεαζετε απο την ναυσιπλοια των θαλασσιων σκαφων αλιευτικων και τουριστικων (αρα συμαινει δεσμευση περιοχων) και παρακαλω οχι μονο μιασ αλλα και τησ δευτερης ενναλακτικης .Σημαινει εγκαταστασεις στεριασ για την επιβηβαση και αποβιβαση επιβατων αρα δεσμευση παραλιων η μολων αναλογα με την μελετη.Σημαινει επισησ και διαφορεσ αλλεσ εγκαταστασεισ οπωσ πχ καυσιμα κτλ οπωσ προβλεποντε απο τουσ διεθνησ κανονισμουσ.ΠΑΜΕ τωρα στο κομματι που που λεγετε ουσιαστικη προσφορα η οχι .ΑΥΤΟ βεβαια εξαρτατε απο το μεγεθος του υδροπλανου και βεβαια την βαση του στο κεντρο.π.χ εαν ειναι στην ελευσινα προβλεπω να πηγανοερχοντε αδεια αλλα εαν ειναι καπου πιο κεντρικα ισωσ βοηθησει και τωρα μην πει καπιοσ σε περιπτωση αποκλεισμου απο απεργιεσ κτλ γιατι δεν κανεισ μια τετοια επενδυση γιαυτο το λογο .Ισως θα μπορουσαν να βοηθησουν εαν το μεγεθος τουσ ειναι τισ ταξεωσ των 50 ατομων που σημαινει μεγαλα υδροπλανα αρα και αντιμετωπιση των καιρικων συνθηκων πιο ευκολη εαν μιλαμε για κατι σαν και αυτο αλλαζει το πραμα(ΠΟΛσπανια σκαφη και πανακριβα) .ΤΕΛΟΣ θα ηθελα να ευχηθω καλη επυτιχια στο ολο ενχειριμα τοσο στους επενδητες που τραβανε τα πανδηνα οσο και στον κΛΑΣΚΑΡΗ που εβαλε τον πηχη ψηλα

This comment was minimized by the moderator on the site

Μακάρι να είχε η Άνδρος αεροδρόμιο ,αεροπλάνα μπορούν να έρχονται κατ ευθεία από το εξωτερικό.Επί εποχής Ωνάση κάτι ψιθυρίζονταν .Τώρα στην ανεβροχιά καλό και το χαλάζι έστω υδροπλάνα.....μακάρι ......αλήθεια αυτά πετούν και προσθαλασσώνονται με ''χοντρό'' καιρό;;;;;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για αεροπλάνα και αεροδρόμια έλεγε ο Ψητός πριν 20 χρόνια και όχι ο Σουσουδης κάποιο λάθος κάνεις ως συνήθως κ Μασαντη .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς κάνετε λάθος. Στη σύσκεψη που έκανε ο έπαρχος Άνδρου για το χωροταξικό στις 24/11/15 ο Θ. Σουσούδης και μίλησε για αεροδρόμιο κι όλοι έμειναν έκπληκτοι και μετά και πίεσε να μπει αεροδρόμιο στο χωροταξικό!!! Και τότε είχαμε γράψει λέγοντας πως αυτό δεν γίνεται και ο Σουσούδης επέμεινε.
Το είχε μάλιστα συμπεριλάβει στις προτάσεις του και ο ναύαρχος Κρυονερίτης που με μια εταιρεία συμβούλων θα έφτιαχνε το 5ετές και την μαρίνα Μπατσίου. Όμως τελικά δεν έγινε ως συνήθως τίποτα....
Τίποτα άλλες λεπτομέρειες θέλετε ή σας φτάνουν αυτές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν έλεγε ο Σουσουδης για υδατοδρόμιο στην Άνδρο εσυ τον κορόιδευες.....τώρα τι έγινε και το διαφημίζεις σαν να είναι το γεγονός της χρονιάς ? Σιγά την πρωτοτυπία .....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υδροπλάνων και αεροπλάνων. Για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια γράψαμε πρώτοι εμείς. Για τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο πρώτος ο Σουσούδης.
Άμα σας πειράζει η αλήθεια να παίρνετε δραμαμίνη. ΠΟΤΕ λοιπόν δεν γράψαμε τέτοιο ψέμα. Κοροιδεύαμε ναι για το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και τα αεροπλάνα που έλεγε.
Περαστικά σας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro