ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Όχι, υπό προϋποθέσεις!!!...

Το πρώτο σοβαρό θέμα ήρθε στο νέο ΔΣ της Άνδρου. Οι ανεμογεννήτριες της εταιρείας Μυτιληναίου. Η διαδρομή τους ξεκινά από το μακρινό 2001!!! Οι αδειοδοτήσεις τους έχουν πλέον φτάσει στο τέλος και έχουν εγκριθεί από την κεντρική διοίκηση. Υπάρχει ένα ΟΧΙ του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου το 2012. Ο λόγος: γιατί φαίνονται στην κορυφή της Ράχης Κορθίου. Βέβαια έχει περιοριστεί έκτοτε ο αριθμός τους και από 15 που ζητούσε η αρχική άδεια τώρα είναι 5.

Το θέμα εκκρεμούσε και δεν συζητήθηκε ποτέ από το 2015. Ούτε όμως έγινε και καμία συζήτηση για το χωροταξικό της Άνδρου, ούτε και για το χωροταξικό των ανεμογεννητριών στο δημοτικό συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα το έφερε τώρα η κοινότητα Κορθίου. Και το νέο ΔΣ μπήκε με την πρώτη στα βαθιά. Για τον λόγο αυτό υπήρχε και σχετική προσέλευση πολιτών... 

Δεν υπήρξε όμως και αντίστοιχη προσέλευση αιρετών! Ιδίως αυτών που πρέπει να παίξουν ρόλους. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν προσήλθαν ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δ. Θεοδωράκης, ο Γραμματέας του ΔΣ Β. Αδάμης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Καπάκης. Και το ΔΣ άργησε να αρχίσει μιας και το Andros έφτασε μέσα σε τρικυμία με σχετική καθυστέρηση από Τήνο στο Γαύριο . Έτσι καθυστέρησε ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλας, που ερχόταν από Σύρο φέρνοντας και την άδεια συγκρότησης του νέου προεδρείου από την Αποκεντρωμένη. Αν όμως ήταν παρών ο αντιπρόεδρος θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση χωρίς πρόβλημα μέχρι να έρθει ο πρόεδρος. Η καθυστέρηση Μπάλα λόγω καιρού ήταν δικαιολογημένη. Η απουσία του αντιπροέδρου όμως... 

Στην ουσία τώρα: ήταν το καλύτερο σε επίπεδο συζήτησης δημοτικό συμβούλιο εδώ και χρόνια! Όλοι ήταν προσεκτικοί. Όλοι ήταν εγκρατείς. Όλοι ήταν κόσμιοι. Και όλη η συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν εξετράπη σε κορώνες ή λαϊκισμούς! Αν θυμηθούμε τι γινόταν σε αντίστοιχα ΔΣ για τις ανεμογεννήτριες ή τον ΧΥΤΥ τα προηγούμενα χρόνια μοιάζει σα να είμαστε σε άλλο νησί! Ο πρόεδρος Λ. Μπάλας άψογος. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Σουσούδης μετρημένος χωρίς κορώνες ή λαϊκισμούς. Προσεκτικός στην τοποθέτηση του. Και ο Δήμαρχος, που έδωσε τον τόνο κλείνοντας τη συζήτηση, μίλησε ανοικτά για τα πράγματα και ένα θέμα "ταμπού" μέχρι σήμερα. Είπε ξεκάθαρα πως κανείς συνδυασμός δεν μίλησε ουσιαστικά προεκλογικά για τις ανεμογεννήτριες. Θυμίζουμε πως το θέμα δεν τέθηκε ούτε στο περίφημο ντιμπέιτ από τους εκτός Άνδρου δημοσιογράφους που κλήθηκαν. Έτσι έμεινε προεκλογικά στη σκιά.

Όμως πλέον δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, τόνισε ο Δ. Λοτσάρης. Και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με λογική και σύνεση. "Το ΟΧΙ σε όλα καταντά σε ΝΑΙ σε όλα" κατέληξε. Και τόνισε: "Όταν δεν έχεις σχέδιο εσύ τότε σου φτιάχνουν ένα οι άλλοι για σένα! Είτε, λοοπόν, θα αποφασίσουμε εμείς με σχέδιο που πρέπει να μπουν ανεμογεννήτριες είτε θα βάλλουν οι εταιρείες και η κυβέρνηση όπου αυτοί αποφασίσουν".  Πρότεινε λοιπόν μια 5μελή επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα να δει σφαιρικά τις υπάρχουσες προτάσεις (όσες ήδη έχουν εγκριθεί) και να αποφανθεί εκ μέρους της Άνδρου ποιες θα αποδεχτεί. Όσες δεν έχουν εγκριθεί και υπάρχουν προσφυγές του Δήμου από το 2012 στο Συμβούλιο Επικρατείας δεν θα τις αποδεχτεί το συμβούλιο...

Τη συζήτηση βοήθησε ουσιαστικά η για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική τοποθέτηση του Θ. Σουσούδη. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν είναι δήμαρχος και δεν αρκούν οι αντιπολιτευτικές κορώνες - στις οποίες διέπρεψε και ως αντιπολίτευση (επί 4ετία) και ως συμπολίτευση (επί 5ετία) - παρουσιάστηκε προσεκτικός και με διάθεση να συνεισφέρει. Άλλωστε επί της ουσίας συμφωνεί με τον νυν δήμαρχο. Έτσι, οι όποιες αντιθέσεις (διαδικαστικού χαρακτήρα επί του χωροταξικού της Άνδρου κι όχι επί του χωροταξικού των ανεμογεννητριών) δεν πήραν έκταση, αλλά έμεινα σε καθαρά πολιτικά πλαίσια. Η τοποθέτηση αυτή βοήθησε τους φουριόζους και επιρρεπείς νέους συμβούλους του κ. Σουσούδη, οι οποίοι προφανώς  πήραν το μήνυμα της κοινωνίας: "τέρμα οι κορώνες και οι φανατισμοί"...

Μίλησαν αρχικά οι παρόντες δύο μηχανικοί εκπρόσωποι της εταιρείας Μυτιληναίου Παπαδόπουλος (αριστερά) και Μπεκιάρης (δεξιά) γενικά και εφ' όλης της ύλης. Αν και είχαν φέρει πλήθος φακέλων όπου υπήρχαν και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις σε κανονικό μέγεθος των ανεμογεννητριών ώστε να πάρουν όλοι μια πιο εξειδικευμένη ιδέα για το πως θα φαίνονται από τα σημεία του Κορθίου. Είπαν πως από τα Αηδόνια και το Κόρθι δεν φαίνονται. Και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το τοπίο από το Πάνω Κάστρο από 15 οι ανεμογεννήτριες περιορίστηκαν σε 5. Και έδωσαν απαντήσεις για το ιδιοκτησιακό, τον δρόμο, την θεμελίωση, το ύψος (78 μέτρα) και το άνοιγμα των φτερών (45 μέτρα), καθώς και για την επένδυση των εταιρειών σε υπόγειο καλώδιο και σε νέα διασύνδεση της Άνδρου με την Αττική όπου θα κατασκευάσουν οι ίδιες και σταθμό διανομής στο ηλεκτρικό σύστημα της Ελλάδος. Οι ερωτήσεις πολλές. Οι απορίες αρκετές. Οι αρνητικές απόψεις επίσης πολλές από την μεριά των κατοίκων (μίλησαν 5-6 εκπρόσωποι τους).

 

  

 Το Εν Άνδρω παρουσιάζει από τους φακέλους των δύο μηχανικών της εταιρείας Μυτιληναίου τρεις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις τους για το πως θα φαίνονται οι 5 ανεμογεννήτριες από διάφορα σημεία του Κορθίου ώστε να έχουν όλοι μια εικόνα του τι θα υπάρξει όταν ολοκληρωθεί η επένδυση. Από τον Όρμο. τον Ρογό και το Κοχύλου-Παλαιόκαστρο.

 

Υπήρξε και ένα κάτοικος της περιοχής Κορθίου, ο μηχανικός κ. Γούλας, που μίλησε θετικά για την επένδυση και έθεσε και το ευρύτερο για την Ελλάδα (και την Άνδρο) δίλημμα (με δεδομένο πως οι λιγνιτικές μονάδες σταδιακά θα μειωθούν, ενώ η ανάγκη για ενέργεια θα αυξηθεί: ατομική ενέργεια ή Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο δίλημμα αυτό απάντησαν μόνο οι μηχανικοί της εταιρείας Μυτιληναίου. Όλοι οι άλλοι προβληματίστηκαν. Αλλά δεν πήραν θέση.

Ο βασικός πολέμιος των ανεμεγεννητριών Αλέξανδρος Μαβής ήταν παρών και επιχειρηματολόγησε για πρώτη φορά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και χωρίς παλαιότερες αναφορές, που τον απομόνωσαν. Όπως ομολόγησε οι συνεχείς ημερίδες του ΟΧΙ σε όλα προκαλούν πλέον ελάχιστο ενδιαφέρον. Και όλως περιέργως ήταν αυτός που για πρώτη φορά έθεσε (αντί για το ΟΧΙ σε όλα) το λογικό ερώτημα: "υπάρχει σχέδιο της Άνδρου για το που μπορούν να μπουν ανεμογεννήτριες και που όχι;"

Η απάντηση, "όχι, δεν υπάρχει", οδήγησε τη συζήτηση στην πολύ λογική πρόταση για ένα χωροταξικό των ανεμογεννητριών. Το οποίο αποδέχτηκε ο Θ. Σουσούδης. Και στη συνέχεια ο δήμαρχος πρότεινε 5μελή επιτροπή που θα υποδείξει που θα μπορούν να μπουν και που όχι/ Μια πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το συμβούλιο που ψήφισε κατ΄αρχή ΟΧΙ στην πρόταση Μυτιληναίου. Αλλά μέχρι να αποφανθεί το συμβούλιο και οι ειδικοί που μπορούν να μπουν. Από αυτή την άποψη η τελική ψηφοφορία ήταν ομόφωνη "όχι, υπό προϋποθέσεις". Οι οποίες προϋποθέσει θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από τους ειδικούς και τον Δήμο Άνδρου. Ένα πρόβλημα "ταμπού" άρχισε πλέον να συζητιέται χωρίς λαϊκίστικες κορώνες στην Άνδρο. 

Ανάμεσα σε διάφορους ομιλητές που όλοι είχαν αρνητική στάση στις ανεμογεννήτριες της Ράχης Κορθίου και ο Γ. Ζάνες (αριστερά) εκ μέρους της κοινότητας Όρμου Κορθίου που με προσεκτικό τρόπο έθεσε και προβλήματα για τον χώρο και ερωτήματα για τις ανεμογεννήτριες συμβάλλοντας με τον τρόπο του σε μια εποικοδομητική συζήτηση. Χωρίς εξάρσεις και επικεντρωμένης στο αντικείμενο του χωροταξικού των ανεμογεννητριών. Επισημαίνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν αναπαρήγαγε κλασικά κλισέ.  

Τέλος την πρώτη του εμφάνιση και την πρώτη του τοποθέτηση έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κορθίου Σ. Τσαούσης (ανέλαβε  απόντος του Γ. Καπάκη τον ρόλο της εκπροσώπησης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που είχε 50% παρουσία) ήταν προσεκτικός και ιδιαίτερα αναγνωριστικός στην τοποθέτηση του. Χωρίς να επιδιώξει να δημιουργήσει κόντρες - όπως κλασικά κάνει σε όλες τις περιπτώσεις ο Γ. Καπάκης - ψήφισε αρνητικά στην πρόταση Μυτιληναίου. Όταν κατάλαβε την συμπλήρωση της από τον δήμαρχο παρενέβη διευκρινίζοντας πως την αποδέχεται. Συμπληρώνοντας το κλίμα συναίνεσης της μέρας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της τοποθέτησης ή όχι των ανεμογεννητριών, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που κάθισαν σε αυτό το τραπέζι.
Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο σου με πολιτισμένο διάλογο χωρίς ....κατάρες αφορισμούς και παραπληροφόρηση.
Και πάλι μπράβο στους Ανδριώτες από έναν Κεφαλλονίτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΝΑ ΚΟΡΘΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ....ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ.....ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ Κ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ....ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΚΑΙΜΟΣ ΟΙΚΟΤΑΛΙΜΠΑΝ....ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΚΕΓΚΕ???

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ αριθμοί, μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού RWI Leibniz Institute for Economic Research, “Wind turbines lower real estate prices” Οι ανεμογεννήτριες προκαλούν πτώση στις τιμές των ακίνητων. Δηλαδή, με το που θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι ανεμογεννήτριες, η αξία των περιουσίων στο Κορθι θα μειωθεί τουλάχιστον 30%. Οι Γερμανοί μιλούν για 7%, αλλά στο επτά των Γερμανών πρέπει να προσθέσουμε και την επιθετική αμέλεια για το περιβάλλον και τους κανόνες των ελληνικών επιχειρήσεων.

http://www.windaction.org/posts/49329-wind-turbines-lower-real-estate-prices-report#.XX7GwWlKiUk
http://www.lakeontarioturbines.com/PDF/REValues.pdf
https://www.nytimes.com/2019/09/14/nyregion/hamptons-wind-farm.html?rref=collection%2Ftimestopic%2FWind%20Power&;action=click&contentCollection=energy-environment®ion=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=1&pgtype=collection

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ανεμογεννήτριες της εταιρείας Μυτιληναίου, δεν πρέπει να εγκατασταθούν στο Κορθι, διότι θα δημιουργήσουν τεράστια ζημιά στις περιουσίες των Κορθιανων χωρίς κανένα σημαντικό αντάλλαγμα. Δεν θα δείτε ανεμογεννήτριες στην Μύκονο η στην Σαντορίνη γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία τους. Στην περιοχή Κορθίου, που συνεχώς υποβαθμίζετε, (έχουν φύγει σχεδόν όλες οι υπηρεσίες, σε λίγο, για οικονομικούς λογούς θα φύγουν και αυτές που έχουν μείνει) η κάπως αναδυομένη τουριστική οικονομική ανάπτυξη θα συντριβεί από την χωροταξική υποβάθμισή του Κορθίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε εμάς προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση η απουσία του Επάρχου Λάσκαρη, όπως και του Αντιδημάρχου Γιαννίση. Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να τοποθετούνται δημοσίως, ξεκάθαρα και εγκαίρως στα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον ''Βασίλης''Παρακαλώ μπορείς να μας εξηγήσεις τι προστατεύουν οι περιοχές NATURA;;;Υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο;;Δηλαδή;;;να γίνουν κάποιο δρόμοι;;;χ χα χα Μιλάς Κύριε για μαύρη προπαγάνδα του ΟΧΙ που κρύβει οικονομικά συμφέροντα.Πειράζει που λες ότι θέλεις;;;Εγώ που ανοίγοντας την πόρτα μου και βγαίνοντας στην αυλή μου να βλέπω αυτά τα ''τέρατα ''με τα οποία θα κονομάει κάποιος έχω οικονομικό συμφέρον;;;;και μιλάς για άγνοια και ελλιπή πληροφόρηση .Καταλαβαίνεις τι λες;;;;Αν εσύ είχες την θέα των ''τεράτων''από το σπίτι σου να δω τι θα έλεγες.Το Κόρθι ο Γιαλός εννοώ που προσπαθεί να ορθοποδήσει στον τουρισμό καταλαβαίνεις τι έχει να πάθει με την ''επένδυση''.Πως το ίδιο το κράτος πάει και χαρακτηρίζει ολόκληρη περιοχή ''χορτολειβαδική'';;;για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων....Και βέβαια δέχομαι ότι η αιολική ενέργεια είναι καθαρότερη;;;;αυτό παίζεται ,από το πετρέλαιο.Αλλά υπάρχουν περιοχές στην Άνδρο που δεν θα φαίνονται τα ''τέρατα''από χωριά.Γιατί οι ''επενδυτές'' δεν πάνε εκεί;;;με τρελαίνει η ιδέα ότι καταστρέφουν ολόκληρη περιοχή για την κονόμα κάποιων......Και για όσους άλλους σχολιαστές είναι υπέρ των Ανεμ/ων θα τις ήθελαν στην πόρτα τους;;;;χώρια τις ζημιές που κάνουν σε περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της περιοχής.Και απ ότι άκουσα οι συγκεκριμένες είναι τεράστιες μας κάνουν την χάρη και από 15 πιο μικρές θα βάλουν 5 θηριώδεις. Και κάτι τελευταίο απέναντι τους υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του πάνω Κάστρου,ωραίος συνδυασμός κύριε.... Βασίλη

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαπιστώνω ως αδαής πως έχουμε τόσους πολλούς ειδικούς στις ανεμογεννήτριες. Ευτυχώς λιγότερους από αυτούς για το ΧΥΤΥ. Απ' όσο δεν ξέρω και διαβάζω "οι ανεμογεννήτριες δεν λειτουργούν με δυνατό 'ανεμο" λέει ο ένας ειδικός. Και συμπληρώνει ο άλλος "τότε γιατί της βάζουν σε μέρος με πολύ αέρα όπως οι Κυκλάδες"...
Να πως κι εγώ ως αδαής την πρόταση "γιατί δεν τις βάζουν σε μέρη με λίγο αέρα". Εκεί σίγουρα δεν θα λειτουργούν καθόλου..."
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
Αν δεν αρέσει αυτή πρόταση να επεκτείνουμε το δίκτυο σταθμών πετρελαίου στις Κυκλάδες και στην Άνδρο. Να βάλουμε πάλι μπροστά την ηλεκτρική στη Χώρα (αν βρούμε μηχανήματα). Να φτιάξουμε και μια στον Όρμο Κορθίου και μια στο Γαύριο. Να τις καλύψουμε με φυτά και κυπαρίσσια. Να αγοράσουμε σπάνια φίλτρα που συγκρατούν τον καπνό. Και να παράγουμε ηλεκτρισμο κάθε νησί για την πάρτι του και κάθε οικισμός για τον εαυτό του. Το δε κόστος (δυσθεώρητο) να το πληρώνουμε όλοι μαζί. Τι είναι 200 ευρώ το μήνα ηλεκτρικό; Τίποτα...
Και μετά ξυπνήσαμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαφωνία με όσα γράφουμε σχετικά με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση εξέφρασε γραπτά σε μικρό τοπικό site από το οποίο εκφράζεται αποκλειστικά ο κ. Σουσούδης λέγοντας πως παρερμηνεύτηκε η θέση του από εμάς. Σε εμάς δεν έστειλε τίποτα. Λατρεύει τους μονολόγους και επιπλέον ΞΕΧΝΑ ο πάντα "ξεχασιάρης" Θ. Σουσούδης πως η χθεσινή απόφαση του ΔΣ Άνδρου ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ...
Πως διαφωνεί και ψήφισε τα ίδια με τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη; Είτε η απόφαση ήταν ομόφωνη είτε διαφωνούσε ο Θ. Σουσούδης. Και αφού η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ πως διαφωνούσε ο Σουσούδης και τον παρερμήνευσε το Εν Άνδρω;
Περίεργα πράγματα. Ή, μήπως δεν κατάλαβε τι ψήφιζε ο κ, Σουσούδης; Κατι που είναι ακόμα χειρότερο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι είναι Natura δε σημαίνει ότι απαγορεύονται οι ανεμογεννήτριες. Ίσα ίσα απαιτείται πιο ενδελεχής Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης το επιχείρημα ότι φαίνονται, δεν είναι απαγορευτικό. Είναι καθαρά υποκειμενική άποψη του καθενός. Οι Δήμοι σε όλη την αδειοδοτική διαδικασία του έργου, καλώς ή κακώς δεν έχουν καμία εμπλοκή. Οπότε στο παρά 5 του έργου να έρχεται ο Δήμος και να θέτει όρους όπως που επιτρέπει να μπουν, είναι κάτι εκτός νομοθετικής διαδικασίας. Τέλος, όταν ο επενδυτής περιμένει σχεδόν 20 χρόνια να πραγματοποιήσει την επένδυση, επειδή δεν υπήρχαν ηλεκτρικά δίκτυα, είναι ουτοπικό να περιμένουν κάποιοι να μη γίνει το έργο. Υπάρχουν αντισταθμιστικά έργα πλέον που υλοποιεί ο επενδυτής στην περιοχή και είναι ευκαιρία για τον Δήμο να μελετήσει που θα γίνουν αυτά.
Τα παραπάνω πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους όλες οι Κυκλάδες. Όσες μελέτες εμφανίζετε περί "καταστροφής" του τόπου, να ξέρετε ότι υπάρχουν 10πλάσιες που υπερθεματίζουν των ανεμογεννητριών.
Η μαύρη προπαγάνδα του ΟΧΙ, κρύβει πολλά οικονομικά συμφέροντα απο πίσω που με όπλο την άγνοια και την ελλειπή πληροφόρηση, εκμεταλλεύονται τις τοπικές κοινωνίες και τις ξεσηκώνουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μυτηλιναίος έστειλε τους μηχανικούς του....ο Δήμος ΕΠΙΣΗΜΑ από την πλευρά του ποιους επιστήμονες είχε να ανταπαντήσουν στους απεσταλμένους του ¨επενδυτή¨που θα ήθελαν να τα δείξουν όλα ρόδινα; Με αυτά τα μυαλά θα αλωνίσουν οι κάθε Μυτηλιναίοι.
Σε ένα τέτοιας σοβαρότητας θέμα, η απουσία του Αντιδημάρχου Γιαννίση δείχνει ή την αδιαφορία του γι΄αυτό ή την αναγνώρισή kolotoumbas στο θέμα των ανεμογεννητριών, για τις οποίες δήλωνε κάθετα αντίθετος, στους ψηφοφόρους του.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν η απουσία Γιαννίση σημαίνει όλα τα παραπάνω τρομερά που λέτε τότε τι τρομερότερο σημαίνει η απουσία Καπάκη που κάνει αγώνα κατά όλων των ανεμογεννητριών 5 χρόνια;
Πολύ τρομερά τα λέτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα