Πανελλήνιο θέμα η πλημμύρα της Άνδρου. Κανάλια, υπουργός και πρόεδρος Δημοκρατίας ζήτησαν ενημέρωση...

ΣΤΕΝΙΕΣ: ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στενιές σήμερα το πρωί.

Πανελλήνιο θέμα η πλημμύρα της Άνδρου. Από το πρωί σήμερα Τρίτη (8/10) όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας έπαιζαν την στα πρώτα θέματα την θεομηνία που χτύπησε την Άνδρο από τον Νειμποριό μέχρι τα Άχλα. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ, το site Της Άνδρου είχε σε συνεχή ροή χθες βράδυ όλα τα γεγονότα και έδωσε και όλες τις οδηγίες που έδιναν οι αρχές με τις οποίες ήταν σε ανοικτή γραμμή από την πρώτη στιγμή. Την πρώτη ειδοποίηση την λάβαμε από εκπρόσωπο της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και στη συνέχεια και η Πυροσβεστική - που είχε εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο και συντόνιζε την όλη επιχείρηση. Αργότερα επικοινωνήσαμε με τον Έπαρχο που ήταν στην πρώτη γραμμή με τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες στους οποίους και ανήκει. Τέλος και ο Δήμος Άνδρου με τον δήμαρχο και την Πολιτική Προστασία ήρθαν σε επαφή όταν τους καλέσαμε. Η συνεχής παρουσία μας πληροφόρησε κατοίκους, παραθεριστές. Και συνάμα έστρεψε το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ στην Άνδρο.  

Δρόμος στις Στενιές

Από τις 8 μέχρι τις 10:30 το πρωί ο διαχειριστής του Εν Άνδρω μίλησε sε δύο κανάλια (Sky & Alpha) και έδωσε πληροφορίες σε άλλα δύο (Open & Antena). Την ίδια στιγμή η τεχνική υπηρεσία και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είχε βγάλει μηχανήματα και ανθρώπους στους δρόμους να δουν πως ξημέρωσε η επόμενη μέρα. 

Ρέμα στις Στενιές

Μέχρι τις 12:00 με τον δήμαρχο Άνδρου είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και είχαν εκφράσει την συμπαράσταση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στην Άνδρο. Ενώ ο δήμαρχος είχε δώσει μια εικόνα της κατάστασης σε κανάλια και ραδιόφωνα που επικοινώνησαν μαζί του. Όπως εξήγησε αργότερα στο εν Άνδρω ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης, ήταν τέτοια η σφοδρότητα της καταιγίδας που έπεσαν στις πληγείσες περιοχές εκατό χιλιοστά νερού μέσα σε τρεις ώρες, όταν σε όλη τη χρονιά έχουν πέσει τριακόσια.

ΑΠΟΙΚΙΑ - ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ

Η εικόνα μπροστά στην Αγία Ειρήνη στα Αποίκια.

Μερικά στοιχεία από την κινητοποίηση: δύο μηχανήματα για λογαριασμό του Δήμου Άνδρου δουλεύουν σήμερα στις Στενιές. Ένα στο δρόμο για τα Άχλα. Και ένα στην Αγία Ειρήνη στα Αποίκια. Από τα Άχλα έφυγαν οι αποκλεισμένοι με σκάφος γιατί ο δρόμος έχει καταστραφεί και είναι εκεί σήμερα το μηχάνημα του Δήμου και τον φτιάχνει.

 ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ

 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ

Η κ. Μαρία Καλόγνωμου είναι η γυναίκα που έσωσαν οι πυροσβέστες χτες βράδυ και ανάρτησε στο facebook τις ευχαριστίες της. Τις αναρτούμε κι εμείς για εκείνους που δούλεψαν χτες βράδυ σκληρά κι έκαναν ότι μπορούσαν - Εν Άνδρω 

Maria Kalognomou
12 ώρες ·
 
Καλημέρα! Ένα από τα «θύματα» της απίστευτης θεομηνίας που έπληξε το νησί μας χθες βράδυ -μεταξύ άλλων ζημιών και καταστροφών- ήμουν και εγώ. Εγκλωβίστηκα με το αυτοκίνητό μου στην περιοχή του Κόλυμπου στην Παλαιόπολη, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε έναν τεράστιο «χείμαρρο», που παρέσερνε τα πάντα στο πέρασμά του. Θέλω ,λοιπόν, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ μέσα από την καρδιά μου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ που με βοήθησαν και απεγκλώβισαν, με αποτέλεσμα η «περιπέτειά μου» να λάβει αίσιο τέλος. Να σας έχει ο Θεός καλά!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

τα περι μητσοτακη δυσειδαιμονιες σχολια δεν εχουν θεση εδω
να προσπαθησουμε να αποκαταστησουνε τις ζημιες και γρηγορα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΧΑΛΑΖΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΜΑς ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗ.
ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟ