ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποκατάσταση ζημιών και βλαβών από συνεργεία του Δήμου.

 

Αποκατάσταση ζημιών ταβέρνας Μπαρμπαρόλα Στενιές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - 10/10/19

Για τρίτο 24ωρο ασταμάτητα συνεχίζει το προσωπικό του Δήμου Άνδρου να επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές από την Κακοκαιρία της Δευτέρας, προκειμένου να αποκαταστήσει το δυνατόν γρηγορότερα τα σημεία, τα οποία είχαν υποστεί τις σημαντικότερες ζημιές. Ήδη σήμερα το πρωί, στις Στενιές, στην περιοχή του Λέοντος, ιδιωτικό συνεργείο με οκτώ εργάτες αποκαθιστά παραδοσιακές αναβαθμίδες, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος διέλευσης για μηχάνημα τύπου Bobcat προς το φρεάτιο, ώστε ν’ αποφραχθεί απομακρύνοντας από τα παρασυρμένα οχήματα Ι.Χ.

Στις προσπάθειες συμπράττει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Επαρχείο Άνδρου), το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και Εθελοντές του Συλλόγου Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.).

Στο μεταξύ με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου, έχει προγραμματισθεί αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. να καθαρίσουν το Νειμποριό και την πεζογέφυρα.

Αποκατάσταση ζημιών ταβέρνας Μπαρμπαρόλα Στενιές

Το χρονικό

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου.

Με το ξέσπασμα της καταιγίδας, ο μηχανισμός του Δήμου Άνδρου τέθηκε άμεσα σε λειτουργία. Στο εστιατόριο «Barbarola» στις Στενιές έσπευσε άμεσα   μηχάνημα και απομάκρυνε λάσπη και φερτά υλικά, που παρασύρθηκαν από τον όγκο του νερού.

Το ίδιο μηχάνημα ανέβηκε στον πάνω Σταθμό και καθάρισε φρεάτια του δρόμου απομακρύνοντας παρασυρμένα από τον χείμαρρο οχήματα Ι.Χ.

 

Αποκατάσταση ζημιών ταβέρνας Μπάλλα Στενιές

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου.

Το πρωί, στο προληπτικά κλειστό για την κυκλοφορία τμήμα Σταυροπέδα- Παλαιόπολη του κεντρικού οδικού άξονα Χώρας-Γαυρίου, χειριστής με μηχάνημα τύπου Bobcat και εργάτες του Δήμου απομάκρυναν φερτά υλικά, προκειμένου το δίκτυο να καταστεί και πάλι προσβάσιμο και ασφαλές.

Κατόπιν, οι ίδιες δυνάμεις μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Στενιών, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις αποκατάστασης, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη. Στην περιοχή Άχλα, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ επιχειρούσαν, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει την παραλία με τον κεντρικό οδικό άξονα.

 

Αποκατάσταση ταβέρνας Μπάλλα Στενιές

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου.

Το σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Άνδρου και από τις τρεις περιφερειακές Ενότητες (Υδρούσας, Κορθίου, Άνδρου) συνέδραμε στις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στην περιοχή του Νειμποριού και των Στενιών. Με το φορτηγό του Δήμου και ένα μηχάνημα τύπου Bobcat συνεχίστηκε ο καθαρισμός και η αποκομιδή φερτών υλικών από το εστιατόριο «Barbarola» στις Στενιές.

Ταυτόχρονα, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ του Δήμου  επιχειρούσαν για την αποκατάσταση τμήματος του οδικού δικτύου Βουρκωτή- Άχλα. 

 

Αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου.

Από το πρωί στις Στενιές, στην περιοχή του Λέοντος, ιδιωτικό συνεργείο με οκτώ εργάτες αποκαθιστά παραδοσιακές αναβαθμίδες, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος διέλευσης για μηχάνημα τύπου Bobcat προς το φρεάτιο, ώστε να το αποφράξει απομακρύνοντας από τα παρασυρμένα οχήματα Ι.Χ.

Ταυτόχρονα, ένα φορτηγό του Δήμου με μηχάνημα τύπου Bobcat και τρεις  εργάτες συνέχισαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης φερτών υλικών από το εστιατόριο «Barbarola», οι οποίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι. Με την λήξη των εργασιών, τέσσερις εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. με δυο οχήματα ανέλαβαν τον καθαρισμό της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, δυο εκσκαφείς και ένα μηχάνημα τύπου γκρέιντερ του Δήμου  επιχειρούσαν για την διαμόρφωση της οδοποιίας σε κατεστραμμένο τμήμα του οδικού δικτύου Βουρκωτή- Άχλα.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου, έχει προγραμματισθεί αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α. να καθαρίσουν το Νειμποριό και την πεζογέφυρα.

Στο μεταξύ, ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση για τις Υπηρεσίες που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και στα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν  οι δημότες, προκειμένου ν’ αναφέρουν το συντομότερο  τυχόν ζημιές. Ειδικότερα,

  • Για βλάβες σε οικίες, αγροτεμάχια, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο (ΕΛ.Γ.Α), καλούνται να υποβάλουν το συντομότερο, γραπτή αίτηση στον Δήμο Άνδρου (Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, Χώρα).
  • Για βλάβες σε εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνικές ή βιομηχανικές μονάδες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, επιχειρήσεις και φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, καλούνται να υποβάλουν το συντομότερο, γραπτή αίτηση στο Επαρχείο Άνδρου (τηλ. 2282023700, κτίριο Ε.Ο.Χ.Α., Χώρα).
  • Για βλάβες σε υποδομές δημόσιας ωφελείας ή οδικό δίκτυο καλούνται να ενημερώσουν το συντομότερο, τηλεφωνικά τον Δήμο Άνδρου (2282360243, 2282360244, 2282360200 και 2282360235).
  • Για βλάβες σε περιπτώσεις αποκλειστικά που επιχείρησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου ή/και ο Σ.Ε.Δ.Α., καλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου στο 2282042199.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει δίκιο ο Κύριος Μιχάλης. Αν δεν ανοίξουν τα ρέματα θα ξαναγίνει ζημιά. Και δρόμοι δεν υπάρχουν. Πως θα ξεμπαζωθούν αυτά τα πράγματα? Που θα πάνε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή θα ήθελα να παραθέσω κάποια γεγονότα όπως τα έζησα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις Στενιές. Η διάνοιξη της ρεματιάς στο σημείο που εγκλωβίστηκε το όχημα έξω από την Πεντάβρυση γίνεται από συνεργείο δύο ατόμων η δε μετακίνηση του οχήματος ώστε να απελευθερωθεί εν μέρη η κοίτη της ρεματιάς έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία. Επίσης τμήμα του δρόμου επίσης διανοίχτηκε κατόπιν ιδιωτικής παρέμβασης (και φυσικά πληρωμής των εργατών). Αυτά τα σημειώνω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κινητικότητα από πλευράς Δήμου, πλην όμως αυτή γίνεται σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση μηχανημάτων έργου και τα οποία δεν είναι κρίσιμης σημασίας όπως η ρεματιά έξω από την Πεντάβρυση. Το σημείο εκείνο είναι το πρώτο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί γιατί μια ενδεχόμενη βροχή (και δεν μιλάμε για νέα νεροποντή αλλά για μια φθινοπωρινή κανονική βροχή) θα περάσει όλα τα νερά και πάλι από τους δρόμους και τα πληγέντα σπίτια καθώς δεν υπάρχει διέξοδος. Όσο για Bobcat δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει ιδιαίτερα λόγω ιδιαιτερότητας της περιοχής και των στενών περασμάτων στους δρόμους.
Εν κατακλείδι ο Δήμος πρέπει να στείλει κάθε διαθέσιμο ανθρώπινο πόρο, να ανοίξουν τη διέλευση του νερού και στη συνέχεια καθαρίζουν και τα μαγαζιά των πληγέντων.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

This comment was minimized by the moderator on the site

η υλοποίηση των υποχρεώσεων της πολιτείας προς τους πληγέντες πολίτες!!!!!!!!!!!
Αυτά που δεν έγιναν, όμως, τεχνιέντως αποσιωπούνται.

This comment was minimized by the moderator on the site

!!!!