Η Άνδρος στον υπουργό Ναυτιλίας για λιμάνι, λιμενικό ταμείο, ναυτική σχολή

Φωτογραφία από την συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας

Σημαντική συνάντηση είχε αντιπροσωπεία της Άνδρου με επικεφαλής τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου για τρία ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που απασχολούν το νησί. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ΓΓ του υπουργείου Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπακέλας, ο πρόεδρος της Πίσω Μεριάς και εκπρόσωπος του Μουστακείου Γ. Αντωνέλλος, ο ειδικός σύμβουλος για το Λιμενικό Ταμείο Γ. Μαντζώρος, ο εκπρόσωπος του Andros Maritime Association Γ. Σίμπουρας και ο πρώην διευθυντής ναυτικής εκπαίδευσης του υπουργείου Ναυτιλίας ναύαρχος Σ. Μπέλλας.

Πρώτο θέμα ήταν η διάσπαση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου η οποία εκκρεμεί για υπογραφή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός το θέμα έχει παγώσει γιατί αναμένεται στους αμέσως επόμενους μήνες να ανακοινωθεί η συνολική πολιτική της κυβέρνησης για τα Λιμενικά Ταμεία. Ως εκ τούτου όλες οι αποφάσεις αναβάλλονται ώστε να ευθυγραμμιστούν στο τέλος με την συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

Δεύτερο ήταν η εκβάθυνση του λιμένα Γαυρίου. Όπως ανακοινώθηκε το θέμα έχει ολοκληρωθεί από την μεριά του υπουργείου Υποδομών και έχει πάει στο Ναυτιλίας προς έγκριση. Μόλις εγκριθεί θα βγει η εργολαβία. Ήδη έχει παρθεί δείγμα από τον βυθό του λιμανιού και πλέον ξέρουν τι εργασίες πρέπει να γίνουν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αν όλα πάνε καλά τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει το έργο που είναι αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Τρίτο θέμα ήταν η ίδρυση ναυτικής σχολής στην Άνδρο. Ο δήμαρχος, ο εκπρόσωπος του Μουστακείου και ο εκπρόσωπος του ΑΜΑ τόνισαν στον υπουργό την εκπεφρασμένη θέληση του νησιού και της κοινωνίας του να στηρίξουν την ίδρυση μιας ναυτικής σχολής στο νησί. Ο λόγος για μια σχολή μηχανικών του εμπορικού ναυτικού που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό είχε υπάρξει από το καλοκαίρι συνάντηση του του Δ. Λοτσάρη με τον Γ. Πλακιωτάκη και είχε συζητηθεί η διάθεση του κτιρίου του Μουστακείου γι' αυτό τον σκοπό. Το θέμα ξανατέθηκε στο τραπέζι τώρα προσθέτοντας στην προσφορά και επιπλέον το κτίριο της ΔΕΗ στο Νειμποριό που αναμένεται τους επόμενους μήνες ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης να το αποδεσμεύσει. Στην πρόταση για τη ναυτική σχολή συμπεριελήφθη και η εκπεφρασμένη πλέον διάθεση τόσο του Μουστακείου όσο και του ναυτιλιακού κόσμου της Άνδρου να συμβάλουν οικονομικά στην ίδρυση της σχολής προσφέροντας τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό της.

Ο υπουργός συμφώνησε - κατ' αρχήν - υπό την αίρεση να γίνει μια οικονομικοτεχνική μελέτη που θα δείξει την βιωσιμότητα του εγχειρήματος μιας και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της - όπως είπε - θα βαρύνει το υπουργείο. Αναμένονται πλέον τα επόμενα βήματα: της μελέτης και της σχετικής απόφασης του υπουργείου. Αλλά αναμένεται και η περαιτέρω κινητοποίηση του Δήμου και του ναυτικού κόσμου της Άνδρου προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς όλοι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν ώστε μια χρόνια ευχή του νησιού να λάβει σάρκα και οστά.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα η πρακτική που ακολουθεί η διοικούσα αρχή από την πρώτη μέρα είναι αυτή της οικειοποίησης του έργου των άλλων, ο μηδενισμός κάθε αντιπάλου-εχθρού (αφού οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας) και το ψέμα…πολύ ψέμα όμως….
Ο βαρώνος Μινχάουζεν και τούτη η παρέα…έχουν ήδη μπερδέψει την αλήθεια με τα ψέματα τους που τείνουν να τα πιστέψουν και οι ίδιοι.
Έχει το καθήκον, η αντιπολίτευση να αποκαλύπτει την αλήθεια σε κάθε ψέμα τους

This comment was minimized by the moderator on the site

δημαρχε τρέξε τις διαδικασίες και φτιάξε σχολή εμποροπλοιάρχων , κάτι που θα δώσει πνοή και ζωή στο νησί όπου και αν ιδρυθεί. Υστερα να ξέρεις θα σε βλέπουν όλοι σαν Θεό.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

(Πολύ σωστά τα λέτε αρχικά. Αλλά γιατί μετά συκοφαντείτε το σάιτ με χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους; Η συκοφαντία δεν είναι μέρος της δημοκρατίας. Διαγράφετε λοιπόν μια φράση - Εν Άνδρω)

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

(Περίεργη αντίληψη περί δημοκρατίας. Όσοι λένε καλά λόγια για τον δήμαρχο να γράφουν με το όνομα τους και την διεύθυνση τους. Κι όσοι βρίζουν αλήτικα να μπαίνουν με ψευδώνυμο!!! Μιλάμε για την τρέλα. Αλήθεια, πως κι είστε έξω; - Εν Άνδρω)

ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΜΝΟΥΣ Ή ΣΑΧΛΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑ.

(Μιλάμε για το απίθανο. Όσοι λένε καλά λόγια δεν έχουν κότσια να πουν το όνομα τους! Αλλά όσοι βρίζουν με ψευδώνυμο έχουν κότσια. Αλήθεια είστε σίγουρος πως δεν μένετε στο Δρομοκαΐτειο - Εν Ανδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

οχι αλλαη ...παραπληροφορηση ...
απο κανενα και για τιποτα ...
τελικα ..διασπάτε το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ή οχι ?
αφηστε τα μισόλογα...ποιος το ζήτησε..που έφτασε ..και αν θα γίνει ?
ολοι θελουμε να μαθουμε τι τελικως θα απογίνει..
δεν μας ενδιαφερει για τις δημοτικες παραταξεις ..
αυτες τωρα ειναι διοίκηση και αυριο στην αντιπολιτευση και το ανάποδο κυριοι...
μας ενδιαφερει το νησι μας ..που μαραζωνει ακόμη και σε λιμενικες υποδομές ..εν ετει 2020..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε και ανάρτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Βασίλης Αδαμης, ένα ολόκληρο κείμενο, όπου με στοιχεία από ότι διαβάζουμε, εξηγεί πράγματα και ημερομηνίες, που δεν αναφέρονται στο πιο άρθρο σας κύριε ΜΠΑΣΑΝΤΗ.
Ποια είναι η αλήθεια τελικά?
Απλά επισκέφθηκαν, τελικά, τον Υπουργό, για να βγάλουν φωτογραφίες ή τελικά, κάπου στην μέση είναι η αλήθεια?
Οχι, λοιπόν κύριοι, άλλη.... εκδουλευση σε αυτές τις εποχές που ζούμε.....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν γνωρίζω τι ανάρτησε ο κ. Αδάμης και δεν έχει και νόημα. Κάναμε μια ενημέρωση για τρια θέματα που όπως γράψαμε πάνε πίσω στον χρόνο. Η σημερινή διοίκηση πήγε μια ώρα και με ολόκληρη αντιπροσωπεία από την Άνδρο και μίλησε με τον υπουργό να τα προωθήσει. Αυτά γράψαμε. Η φωτογραφία ήταν τυπική. Απλώς μερικοί του Καπάκη - όπως ο κ. Αδάμης - δεν μπορούν να χωνέψουν πως ήρθαν τελευταίοι στις εκλογές. Περίμεναν δεύτεροι και συνδιοίκηση. Και κάνουν μια προσπάθεια γενικευμένης αντιπολίτευσης με βάση τις εμμονές τους και συνάμα κατεδάφισης της διοίκησης πριν ακόμα δούμε τι μπορεί να κάνει. Δεν μας εκπλήττει. Ούτε κανέναν άλλο πλέον πέρα από τον κύκλο τους....
ΥΓ Ενοχλεί και η μεγάλη απήχηση της δημοσίευσης που καταρρίπτει τα ψευδεπίγραφα τους και τα αφηγήματα τους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλα κανανε και πηγανε και ενημερωθηκαν σχετικα με τα θεματα του νησιου επρεπε ομωσ να εκφρασουν τις αντιρησεις τους σχετικα με το θεμα του λιμενικου ταμειου και την συνενωση του κατι που κατα το παρελθον ειχε πληρη αποτυχια ΕΚΤΟς εαν συνφωνει και η διοικηση του δημου σε κατι σαν και αυτο.Εαν οι φορεις και οι εκπροσωποι του λιμενικου ταμειου τηνου ανδρου και μιλαω για τους δικουσ μασ δουλευαν σωστα οπωσ κανουν στην τηνο αλλα και σε αλλα νησια τοτε θα ειχαμε προτυπο λιμενικο ταμειο (βλεπε συρο).ΤΩΡΑ ας δωσουμε λιγο εμφαση στο βασικοτερο θεμα που ειναι η ιδρυση ναυτικης ακαδημιας μηχανικων.1.Νομιζω οτι πρεπει να το τρεξουμε γιατι ειδη η καλυμνος μετα την πλοιαρχων ετοιμαζετε να διεκδικηση και μηχανικους (η σχολη πλοιαρχων τησ καλυμνου εγινε περσι και ειδη φοιτουν 1 και 2 ετοσ 160 παιδεια) 2.ΠΙΟΙ θα ειναι αυτοι που θα κανουν την μελετη βιωσιμοτητας φανταζομε εξιδικευμενα ατομα εαν και αυτο που πιστευω ειναι η πολιτικη βουληση .3 Η σχολη δεν χρειαζετε αμφιθεατρο αρκουν απλες αιθουσες καλο βεβαια που υπαρχει ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΛΕΙ που να ειναι προσομοιωτες μηχανοστασιων τορνοι κτλ 3.Η ΑΕΝ χρειαζετε επισης διοικητη και διευθυντη γραμματιακη υποστηριξη καθηγητες και ενα σορω αλλα θεματα αλλα κυριωσ δεν μπορει να βγαινει να λεει ο υπουργος οτι εχουμε τεραστιο προβλημα και οτι θελουμε αλλους 16000 ναυτικουσ επιπλεον αξιωματικουσ (και αυτο μεχρι το 2023) μιλαω μονο και απο την αλλη να λενε για μελετη βιωσιμοτητας.Και κατι τελευταιο ολοι οι ευπατριδες εφοπλιστες μας για ανδριωτες μιλαω ας μπουνε στην λογικη των αντισταθμηστικων οφελων για το νησι τουσ και ας πουν ξεκαθαρα στο υπουργειο οτι εμεισ σου γυρναμε καπια βαπορια στην ελληνικη σημαια και εσυ μασ κανεισ την σχολη στην ανδρο ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ και χωρισ να ειναι απειλη.Υ.Γ.οι δηλωσεις αυτεσ του υπουργου δεν εχουν κλεισει μηνα φαινετε οτι το πραμα παει προσ την ιδιωτικη εκπαιδευση γιαυτο και οι κομπασμοι σχετικα με την δημοσια σχολη στην ανδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτος ο Δημαρχος τουλαχιστον προσπαθεί

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι διαφωνείτε να ενημερώνεστε μέσω του "Εν Άνδρω" επιτέλους ας σταματήσετε να το διαβάζετε. Όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε, έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε τα σαχλά και κάποιες φορές άθλια σχόλιά σας!!!! Τόση κακεντρέχεια???? Προσπαθήστε να λειτουργήσετε με θετικό πρόσημο, με αισιοδοξία, με κατανόηση και αγάπη για αυτό τον τόπο μας "ρε γαμώτο"!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ...
ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ...
ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ..
ΕΠΟΧΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...
ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...
ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΑ ...
ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ..
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΟ...
ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν καταλάβαμε καλά ενοχλεί που φωτογραφιστηκαν χαμογελαστοί. Τους θέλατε μάλλον μουρτζούφληδες, σκυθρωπούς, στεναχωρημένους. Είναι κι αυτή μια άποψη. Όχι όμως τόσο συνηθισμένη.
ΥΓ Πολύ σωστά σε ένα χρόνο τα λέμε. Αλήθεια ποιος είστε να ξέρουμε που θα σας βρούμε για να τα πούμε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα