Πρώτη φορά Δημοτικό Συμβούλιο εκτός Χώρας - Ονοματοδοσία του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου «Γιάννης Γλυνός»

 

Η διαμορφωθείσα αίθουσα για το δημοτικό συμβούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου

Η Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Κόρθι και μια ιδιαίτερη μέρα για την Άνδρο. Στις 15:00 θα συγκληθεί στο Κόρθι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της ενιαίας διοικητικά Άνδρου εκτός Χώρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Συνάμα θα γίνει και η επίσημη ονοματοδοσία του Πολιτιστικού Κέντρου που πλέον θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Κορθίου και Άνδρου Γιάννη Γλυνού.

Αρκετές φορές είχε λεχθεί στο παρελθόν πως θα πρέπει να γίνονται δημοτικά συμβούλια Άνδρου και στις άλλες δημοτικές ενότητες σηματοδοτώντας έτσι την ενότητα της Άνδρου. Όμως τα λόγια ξεχάστηκαν και όλα τα δημοτικά συμβούλια έγιναν στην έδρα του Δήμου Άνδρου, στη Χώρα. Η σημερινή δημοτική αρχή κοντά τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της κατάφερε χάρη στις προσπάθειες δύο αντιδημάρχων της, του Δημήτρη Τηνιακού και του Δημήτρη Γιαννίση, να διοργανώσει το πρώτο συμβούλιο έξω από την Χώρα με ένα από τα πρώτα θέματα την ονοματοδοσία του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου.

Το τραπέζι με όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές για το συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Τηνιακός διαμόρφωσε την αίθουσα στο Κόρθι και ο Δημήτρης Γιαννίσης επιμελήθηκε τα ηλεκτρονικά και την οργάνωση του συμβουλίου, ενώ θα κάνει και προσπάθεια για την πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του συμβουλίου μέσω facebook σε όλη την Άνδρο. Η δημοτική αρχή προσπαθεί από την αρχή με τα εκτός έδρας συμβούλια που ξεκινά αυτή την Κυριακή να συμβάλει στην αντίληψη της ενότητας, καθώς και σε μια νέα εικόνα στα δημοτικά πράγματα. Όπως λέχθηκε μετά το Κόρθι - σε επόμενη φάση - θα ακολουθήσει σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου και στο Γαύριο.

Το πρώτο θέμα του συμβουλίου στο Κόρθι θα είναι η ονοματοδοσία του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου στο ποίο θα δοθεί το όνομα του Γιάννη Γλυνού. Του ανθρώπου που το οραματίστηκε και το ξεκίνησε εξασφαλίζοντας το οικόπεδο, τις άδειες, την χρηματοδότηση. Επί των ημερών του Γλυνού ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο. 

Όμως όπως όλα τα δημόσια έργα έτσι κι αυτό χρειάστηκε παραπάνω χρόνο και είχε και παραπάνω ατυχίες (πέθανε ο εργολάβος και σταμάτησε). Έτσι ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Θεοδόση Σουσούδη. Με την ολοκλήρωση του "έφυγε" ο Γ. Γλυνός. Ο Θεοδόσης Σουσούδης αποδέχτηκε - μετά τον θάνατο του Γλυνού - την πρόταση της αντιπολίτευσης και εξέφρασε δημόσια την θέση να πάρει το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου το όνομα του Γιάννη Γλυνού, ο οποίος υπήρξε επί 12 χρόνια δήμαρχος Κορθίου και για 4 χρόνια δήμαρχος Άνδρου (1998-2014).

Έτσι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου – στο πρώτο εκτός Χώρας δημοτικό συμβούλιο – θα ψηφιστεί και επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου και η ονοματοδοσία του νέου δημοτικού κέντρου. Από αυτή την άποψη η συνεδρίαση της μέρας αυτής έχει – όπως είπαμε στην αρχή – μια διπλή σημασία και για το Κόρθι και για την Άνδρο. Μια σημασία που και στις δύο περιπτώσεις συμβολίζει την γεωγραφική και πολιτική ενότητα, αλλά και την πολιτική συνέχεια της Άνδρου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί αρνητικά σχόλια ρε πατριώτες;;;το Κόρθι, οι κάτοικοι του και μάλιστα χειμώνα, δεν αξίζουν να ενημερωθούν παρακολουθώντας το Δ.Σ;;;;τι είναι τούτο;;άρνηση και πάλι άρνηση.Μακάρι να γίνει ξανά είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως βλέπουν και τι αποφασίζουν οι Δημοτικοί άρχοντες για διάφορα θέματα του Δήμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό είναι δημοτικό συμβούλιο για πρώτη φορά Κυριακή και με 40 θέματα. Μετά από τόσα έκτακτα καιρός για μια κυριακάτικη εκδρομούλα στο Κόρθι. Εδω υπάρχει δουλειά, τα ΣΚ τέλειωσαν. Φυσικά όταν δεν φεύγουν για Αθήνα οι Δημητράκηδες υπάρχουν και οι Κυριακές. Δουλειά δεν έχουμε και κάθε μέρα είναι Κυριακή για κάποιους. Και δώστου έκτακτα και δώστου Κυριακές. Έχετε χάσει τη μπάλα με το αλαλούμ των συνεδρίων. Ονοματοδοσία, δίκτυο Δάφνη, έχει ο Θεός. Όσοι θα φύγουν ΣΚ δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν όσοι δουλεύουν Αθήνα δεν προλαβαίνουν να φύγουν για την εργασία τους. Βέβαια όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο.
Καραγκιοζηλίκια και μέσα στον κακό χαμό επιστρέφει η αμαρτωλή ΔΑΦΝΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Πάλι χάσαμε το μέτρο.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στους διοικούντες. Μπράβο τους το νησί είναι ένα.
Μια ανάσα και στο Κορθι που μαραζώνει από ερημιά. Μπράβο κύριε Γιαννιση ότι έχεις υποσχεθεί το υλοποιείς.