Το σιλό του Γαυρίου: οι "καλοί", οι "κακοί" και οι άσχημοι...

Η συνέλευση των κατοίκων

Συγκλήθηκε η συνέλευση των κατοίκων (ή όσων από αυτούς πήγαν) για το θέμα που απασχόλησε κατά κόρο την προεκλογική περίοδο και απασχολεί και μετεκλογικά αρκετούς στο Γαύριο (αν κρίνουμε από την παρουσία περίπου 100 ανθρώπων στην συγκέντρωση, αλλά και άλλων 200 - από την ευρύτερη περιοχή - που έχουν υπογράψει το κείμενο κατά των σιλό κατασκευής σκυροδέματος της εταιρείας Βαλμά στον Κάμπο Γαυρίου. 

Οι σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Τοπικού Γαυρίου

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Χέλμης που εξέφρασε σε υψηλούς τόνους τις αντιρρήσεις του για την κατασκευή μιλώντας για μεσαίου μεγέθους όχλησης βιομηχανία που παρανόμως πήρε άδεια, για λάθη της διοίκησης (πολεοδομίας), που έδωσε άδεια εγκατάστασης χωρίς να υπάρχει βιομηχανική ζώνη. Και απάντησε και στην ανακοίνωση της εταιρείας Βαλμάς λέγοντας πως η δική του επιχείρηση έχει τις άδειες όπου χρειάζεται και για κάποιες από τις δραστηριότητες του δεν έχει γιατί δεν χρειάζονται άδειες. Και κατέληξε πως βάλλεται και "απειλείται" διαδικτυακά γιατί δίνει αγώνα για το Γαύριο, αφήνοντας υπονοούμενα χωρίς να ξεκαθαρίζει πως και από ποιους απειλείται.

Για τις απειλές που είπε μάλλον μπέρδεψε αυτά που του έγραψε ως απάντηση στην ανακοίνωση του ο Γιάννης Βαλμάς. Τα θεώρησε απειλή. Αντιπαρερχόμαστε κάποια υπονοούμενα που μάλλον αναφέρονταν στο Εν Άνδρω. Εμείς δεν αντιδικούμε με τον κ. Χέλμη. Ο κ. Χέλμης αντιδικεί ως πρόεδρος με τον κ. Βαλμά. Εμείς απλώς παρουσιάζουμε ένα σοβαρό θέμα που άπτεται αδειοδοτήσεων *εγκατάστασης και λειτουργίας" της Βαλμάς Α.Ε., αλλα και όσων άλλων αναφέρθηκαν από τον Γ. Βαλμά στον Κάμπο Γαυρίου. Για το θέμα αυτό υπάρχουν συντεταγμένα όργανα να αποφασίσουν. Κανείς δεν απειλεί και δεν απειλείται όταν λειτουργεί νόμιμα. Και να μην πετάγονται λόγια ή λάσπη στον αέρα. 

Κάτοικος (αριστερά) που εξηγεί τις απόψεις του κατά του σιλό και ο δικηγόρος (δεξιά) όσων προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Στη συνέχεια η συζήτηση ξεκίνησε με ερωτήσεις που ξαστόχησαν κι έγιναν τοποθετήσεις. Και οι τοποθετήσεις ξαστόχησαν κι έγιναν δριμύ πολιτικό κατηγορητήριο κατά του τρόπου αδειοδότησης της επιχείρησης. Το οξύμωρο ήταν πως αν και στους κεντρικούς εισηγητές ήταν ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την προσφυγή των κατοίκων στο συμβούλιο επικρατείας εν τούτοις τους ομιλητές ελάχιστα απασχόλησε η προσφυγή στο ΣτΕ (το οποίο έδειξαν να μην κατανοούν καν τον ρόλο του). Ως προς την εταιρεία Βαλμά ο πρόεδρος του Τοπικού Γαυρίου είπε πως τον πήρε τηλέφωνο - όταν είχαν αρχίσει τα δημοσιεύματα με τις αλληλοκατηγορίες -, αλλά ο κ. Γ. Βαλμάς προφανώς θεώρησε την εκ των υστέρων πρόσκληση - μετά την δημιουργία κλίματος - προσχηματική και δεν προσήλθε. 

Ο δήμαρχος απαντά στον Γ. Δαρδανό

Από τους πρώτους ομιλητές ο Γ. Δαρδανός που σε πολύ υψηλούς τόνους κατήγγειλε τον παραβρισκόμενο δήμαρχο δηλώνοντας πως όπως του έχει ξαναπεί "δεν του έχει εμπιστοσύνη"! Ήταν μια ολομέτωπη πολιτική αποδοκιμασία του κ. Λοτσάρη, που κατέληξε και με συγκαλυμμένους υπαινιγμούς για το Εν Άνδρω. Όπως φαίνεται έχει ενοχληθεί από την πολιτική αποδοκιμασία του κ. Καπάκη στις εκλογές και την χρεώνει σε όλους τους άλλους. Κατανοητή αδυναμία να φταίνε για τις αποτυχίες και τις αστοχίες κάποιων που διοίκησαν (και των φίλων τους) οι "άλλοι" και ο "Τύπος". Μέγας διδάξας ο Αλέξης Τσίπρας...

Η συζήτηση που από την αρχή ήταν στα μιας πολιτικής αποδοκιμασίας των πάντων, της εταιρείας και όλως περιέργως της σημερινής διοίκησης! Αν και το θέμα ανάγεται στην προηγούμενη διοίκηση. Και έγινε πλήρως αντιληπτό μετά την ολομέτωπη προσωπική επίθεση του Γ. Δαρδανού κατά του δημάρχου Άνδρου όταν πήρε χαρακτήρα ανοιχτής πολιτικής κόντρας της ομάδας περί τον Καπάκη στο Γαύριο με τον δήμαρχο Λοτσάρη.

Η απάντηση του δημάρχου Άνδρου αμέσως μετά ήρθε και ήταν πολιτική και διοικητική θέτοντας στο πλάνο τις πολιτικές κόντρες που υποβόσκουν, αλλά και τις νομικές απαντήσεις των υπηρεσιών και την πολιτική ευθύνη της διοίκησης να μην αυθαιρετεί. Δυστυχώς στο σημείο αυτό αποδείχθηκε πως τα σιλό μπορεί να είναι περιβαλλοντικό πρόβλημα για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους είναι πολιτικό πρόσχημα να συνεχίσουν τον προεκλογικό πόλεμο. Κρίμα για το Γαύριο...   

Το επίμαχο σιλό με τηλεφακό

Κάποιοι στη συνέχεια προσπάθησαν να επαναφέρουν την συζήτηση σε πιο "περιβαλλοντικό κλίμα" ώσπου κάποια στιγμή βρέθηκε πάλι να αντιδικεί ο δήμαρχος με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Υδρούσας Α. Βώσσο, ο οποίος σε πολύ υψηλούς τόνους επιχείρησε να μιλήσει για συμπαιγνία του Δ. Λοτσάρη στο θέμα όταν ήταν έπαρχος. Κάτι που είχε κατά κόρο χρησιμοποιήσει ο ίδιος και προεκλογικά. Μόνο που αυτό απέτυχε τότε και ήταν πια εντελώς ξεκάρφωτο σήμερα 5 μήνες μετά τις εκλογές. Είναι απορίας αν στόχος κάποιων είναι απλώς να συνεχίσουν τις προεκλογικές κόντρες και αντιπαραθέσεις ολόκληρη την 4ετία;  

Το επίμαχο σιλό με ζούμ

Το θέμα στη συνέχεια προσπάθησαν να διαχειριστούν η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου που κι αυτή ξέφυγε σε πολιτική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο. Κάποια στιγμή ο Γ. Δαρδανός έφτασε να φωνάζει να πάρει θέση ο δήμαρχος για το σιλό. Ο δήμαρχος τότε δήλωσε πως θέση θα πάρει στο αρμόδιο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συμβούλιο όπως είπε θα γίνει στο Γαύριο και θα κληθεί και η εταιρεία Βαλμά να πει τις απόψεις της. 

Το επίμαχο σιλό με ευρυγώνιο φακό στο μέσον του Κάμπου Γαυρίου

Στο θέμα παρενέβη προς το τέλος και ο Γ. Καπάκης που συνειδητοποιώντας πως κάποιοι του κλίματος του είχαν σηκώσει πολύ τους πολιτικούς τόνους προσπάθησε να είναι πιο μετριοπαθήςΤελευταία ομιλήτρια η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Μαμάη που κατέληξε λέγοντας πως: "δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για μια παρανομία!" Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι αν ισχύει αυτό που είπε τότε γιατί 46 άνθρωποι - μαζί κι αυτή - πλήρωσαν κάπου 20.000 ευρώ για να πάνε στο ΣτΕ; Τι άραγε θα κρίνει το ΣτΕ; Έχει καταλάβει η κ. Μαμάη τι δουλειά κάνει το ΣτΕ ή όχι;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

εεεε......και που είστε παιδιά....την άλλη εβδομάδα με το άναμμα του δένδρου στο Γαύριο, να παρουσιαστείτε ολοι με φωτο και selfie's, να δείξετε
την συμμετοχή σας στα κοινά.....
μόνον όταν είναι να παλέψετε στα δύσκολα ...την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και έχετε και απορίες που τις αναρτάτε και μαλιστα στους προσωπικούς σας λογαριασμούς...οπως για παράδειγμα ένα επιχειρηματίας, που τώρα κι αυτός ..μπήκε στους '' Αθηναίους Ανδριώτες''...έτσι τους χαρακτήριζε πάντοτε, οταν δεν του άρεσε κάτι που εξέφραζαν και τώρα ρωτάει με δήθεν αφέλεια, εαν ενοχλεί περισσότερο, το σιλό ή οι ανεμμογεννήτριες μέσα απο το facebook ...δηλαδή, αν η κόττα έκανε το αυγό ...ή το αυγό την κόττα ? ?
τέτοιος στοχασμός που και μας εδώ μας προβλήμάτισε σφόδρα κια μερικοί μάλιστα έτρεξαν να απαντήσουν στον προβληματισμό του μήπως και καταλάβει τι σημαίνει συμμετοχική για το κοινό συμφε΄ρον του τόπου μας δράση...
anyway ....ζούμε εδώ στον ίδιο τόπο και σε ανάλογες συγκεντρώσεις τους περιμένουμε όλους και όλες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΓΑΥΡΙΟΥ...ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣ ΕΝ ΑΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αλήθεια αν ο τόπος είναι οι άνθρωποι του τότε δείτε πόσες ύβρεις έχετε εκτοξεύσει εδώ μέσα για να καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν ήρθαν. Γιατί οι όμοροι πρόεδροι δεν ήρθαν. Γιατί ο Σουσούδης, ο Λάσκαρης και όλοι οι άλλοι δεν ήρθαν . Ήταν μια καθαρά πολιτική συγκέντρωση του κλίματος Καπακη. Όσοι ήρθαν το ήξεραν Και δυστυχώς το επιβεβαιώσατε.
Το σιλο είναι πρόβλημα. Αλλά και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς μελέτες και άδειες είναι πρόβλημα. Επιλέξατε πολιτικά να δημιουργήσετε πολιτικό κλίμα προεκλογικού χαρακτήρα 6 μήνες μετά τις εκλογές. Κάποιοι απέφυγαν να έρθουν σε αυτό το σκηνικό.
Σκεφτείτε ίσως μια συνάντηση με καθαρά περιβαλλοντικό πρόσημο για το Γαύριο. Τότε ίσως έρθουν και οι άλλοι...
Ας σας βοηθήσει η Παναγιά να δείτε πως η επιθετικότητα και η πολιτική εκμετάλλευση δεν μαζεύει κόσμο πια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''DRONE '' ? ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πράγματι είναι απάντηση. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να εξηγήσετε το γιατί και όχι να βρίζετε. Ύβρεις, χαρακτηρισμοί και υπαινιγμοί τέλος εδώ. Επιχειρήματα ναι.
Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κύριε Μπασαντή για μιά ακόμη φορα...
είσαστε παρών και δεν αναφέρατε για τα μελοδραματικού τύπου ..παιδ΄λακια που έψηνε και προφανώς ψήνει ο νέος μας Δήμαρχος...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δώσαμε απάντηση ήδη. Το να γράφετε τα ίδια με άλλο ψευδώνυμο δεν βοηθά τον διάλογο. Είπαμε πως ήταν λάθος του δημάρχου να ξεκινήσει με μελοδραματικό ύφος. Αλλά άλλο τόσο λάθος (και δεν το αναφέραμε κι αυτό) ήταν το μελοδραματικό του Δαρδανού για τα τσαρουχάκια που φορούσε μικρός.
Είχαμε δύο μελοδραματισμούς. Εσείς επιλέγετε για πολιτικους λόγους του Λοτσάρη και αποσιωπάτε του Δαρδανού. Εμείς κρίναμε σκόπιμο να μιλήσουμε πολιτικά και να αποφύγουμε τους μελοδραματισμούς και των δύο. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΕΕ....ΦΙΛΤΑΤΟΙ...ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ !!!
Ο ΝΕΟΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ? ? ?
ΚΥΡΙΕ ΛΑΣΚΑΡΗ,
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΛΩΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ? ?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ, Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ? ? ?
ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ? ? ?
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΟΥΛΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΡΩΝ ! ! !
ΕΔΩ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ? ? ?
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ? ? ?
ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΡΧΟΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ρέματα απορροής ομβρίων υδάτων,αν και είναι τα σπθδαιότερα και πέραμ αμφισβήτησης οισαδήποτε αλλαγής της χρήσης τους, θεωρούνται από πολλούς υποβαθμισμένες και περιθωριακές περιοχές, εξαιτίας της συνήθειας που υπάρχει να ρίχνουμε οτιδήποτε άχρηστο σ’ αυτά, αλλά και να τα μπαζώνουμε, είτε για να αποκτηθεί περισσότερη οικοδομήσιμη γη, είτε για να επεκταθούν τα χωράφια μας, είτα να τα χρησιμοποιούν για διέλευση χωρικοί, αλλα επ΄ουδενί για μεγάλα φορτηγά και οχήματα μικτής χρήσης, όπως τώρα γίνεται στον Μεγάλο Κάμπο του Γαυρίου, απο την επιχείρηση του ΒΑΛΜΑ μετα σιλό, που κουβαλάει ολημερίς και ολονυκτίς αμμοχάλικο, το μετατρέπει σε μπετόν και πάνε κι έρχονται οι τεράστιες βαρέλες απ’αυτό, μιά και το αγρόκτημα που νοίκιασε, άκουσον-άκουσον, είναι χωρίς δρόμο, χωρίς πρόσβαση, κάν σε αγροτικό δρόμο και καταπατεί το μεγάλο ρέμμα !
Αν και σήμερα, τα περισσότερα ρέματα και οι χείμαρροι γίνονται εστίες ρύπανσης και μόλυνσης, έχουν ‘’κακοποιηθεί’’ σε μεγάλο βαθμό με τροποποιήσεις στα πρανή και στην κοίτη τους και
αλοίμονο μας εάν έχουμε και στη περιοχή του Γαυρίου Ανω Γαυρίου-Κουμαρίου, φαινόμενα σαν αυτά που έζησαν πολύ πρόσφατα και οι Στενιές !
Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και όλα τα υλικά θα μπαζώσουν το λιμάνι του Γαυρίου, θα συμπαρασύρουν ότι βρούν μπροστά τους και όχι μόνον !
Αλοίμονο μας, να μην έρθει καμμιά τέτοια μπόρα και εδώ...
Η φυσική κατάσταση των ρεμμάτων αυτών, επί χρόων και χρόνων, χωρίς τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και άλλα αίτια, αποτελούν ουσιώδη συστατικά του υδρογραφικού δικτύου κάθε περιοχής.
Και τούτο γιατί συλλέγουν και διοχετεύουν τα νερά της βροχής, με την φυσική πορεία εξόδου τους, μέχρι και τον παράκτιο χώρο στην θάλασσα και έτσι προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή από τις πλημμύρες.
Και όλα αυτα τα χρόνια έτσι ήταν και παρέμεναν.
Σήμερα μία επιχείρηση με την ‘’τυφλή’’ Πολεοδομία Ανδρου, έδωσε άδεια χρήσης γής, σε τυφλό οικόπεδο και κανένας δεν μιλάει !
Ακούστηκε στη συγκέντρωση για την όλη αυτή υπόθεση και θα πρέπει, επιτέλους κάποιοι εκεί στον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ , να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η συνέχεια του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ είναι τώρα απο την νέα δημοτική αρχή και περιμένουμε όλοι μας την άμεση και αποφασιστική της παρέμβαση, χωρίς φόβο και πάθος !
Κύριε Δήμαρχε ακούς ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ .ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΛΟ ?????
ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κε Μπασαντή! Μας το εξήγησες σαφέστατα μέσα από τις φωτογραφίες σου το "ε και τι έγινε, ούτε που φαίνεται το σιλό"! Μόνο από drone δεν ανέβασες καμιά να "διαπιστώσουμε" κι εμείς την ασημαντότητα της εγκατάστασης μπροστά στην απεραντοσύνη του κάμπου!
Τι έγινε αλήθεια, μετά την Πλούσκα έγινες τώρα και υποστηρικτής παρανόμως δραστηριοποιούμενων ιδιωτών; (καλά, για την "άφεση αμαρτιών" που τόσο απλόχερα δίνεις στο Δήμαρχο της καρδιάς σου κάθε που την έχει ανάγκη, δεν το συζητώ πλέον!!)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν έχουμε drone. Έχασες. Όπως έχασες και από τις εξηγήσεις σου. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το να δείξουμε την εικόνα της σημερινής κατάστασης. Το σιλό φαίνεται πόσο μεγάλο είναι δίπλα στο σπίτι της πρώτης φωτογραφίας. Είναι σχεδόν διπλάσιο. Αυτό τα λέει όλα. Από εκεί και μετά υπάρχουν και οι άλλες φωτογραφίες που εξηγούν περαιτέρω την κατάσταση από διάφορες αποστάσεις. Αν δεν αρέσουν δεν φταίμε εμείς. Αυτή είναι η κατάσταση.
Δεν υποστηρίζουμε την εγκατάσταση του Βαλμά. Κατά την γνώμη μας έκανε λάθος να βάλει τα σιλό εκεί. Μπορούσε να πάει σε πιο απόμακρο μέρος.
Δεν υποστηρίζουμε. Απλώς παραθέτουμε τα επιχειρήματα: νομικά (μιας και αυτά απασχολούν λάθος κατά την γνώμη μας), πολιτικά (μιας και αυτά ενδιαφέρουν πολλούς κι αυτό λάθος κατά την γνώμη μας). προσωπικά και τοπικιστικά (αυτά κι αν είναι λάθος κατά την γνώμη μας) και τα περιβαλλοντικά (αυτά είναι τα μόνα καιρια που ενδιαφέρουν κατά την γνώμη μας).
Δυστυχώς η συζήτηση στο Γαύριο ήταν καθαρά πολιτική με νομικές αναφορές και προσωπικές μπηχτές. Αυτή δεν είναι συζήτηση. Στα περιβαλλοντικά (π.χ. της μελέτης Βαλμά) πόσοι στάθηκαν; Λίγοι. Το κέντρο βάρους από τους Χέλμη, Δαρδανό, Βώσσο και άλλους ήταν πολιτικό και προσωπικό. Στα περιβαλλοντικά στάθηκε ο πατήρ Καλλίνικος και 2-3 άλλοι.
Και ποιες συμμαχίες αναζητήσατε για τα περιβαλλοντικά. Είναι στάση η επίθεση 2-3 με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ανοίκεια υπονοούμενα κατά παρεβρισκόμενων; Είναι στάση να μιλάτε για "δήμαρχο της καρδιάς μας" κάτι που δεν γράψαμε ΠΟΤΕ και είναι παραποίηση και αποπροσανατολισμός. Αν σας πούμε για τον "Καπάκη της καρδιάς σας" θα σας αρέσει;
Αν θέλετε να εξηγήσετε. Αν θέλετε συμμαχίες στήριξης μην βρίζετε, μην προπηλακίζετε. Και προπάντων μην βρίζετε και μην προπηλακίζεστε και μεταξύ σας. Για διαβάστε τι γράφουν εδώ παραπάνω για τον πρόεδρο του Άνω Γαυρίου, τον Βασίλη Μπατή και τους επαγγελματίες του λιμανιού. Είναι φρασεολογία αυτή;
Όσο για την Πλούσκα το θέμα τελείωσε. Σε 10 μέρες κρίνετε και η τελευταία ένσταση στο ΣτΕ. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

O Βασίλης Μπατής ( αυτός καλέ που χρησιμοποιεί σε παρτάκια κια χορευτικά το σλόγκαν], επαγγελματίες Γαυρίου )έκρινε σκόπιμο να γράψει σχετικά με την συγκέντρωση και να βάλει το μέγα ερώτημα περι ανεμογεννητριών και σιλό και ποια είναι μεγαλύτερη υποβάθμιση ?
του απάντησε πολύ εύστοχα ο Παναγιώτης Κατσιώτης υποψήφιος σύμβουλος της σημερινής κοινοτικής αρχής Γαυρίου.
Μάλιστα λέει ( χρησιμοποιώντας πληθυντικό) οτι, ''εχουμε παει σε πολλές συγκεντρώσεις μέχρι στιγμής που δεν είχατε έρθει ποτέ εσεις και οι περισσότεροι που είχαν έρθει χθες !Το ότι δεν μπόρεσαν κάποιοι δεν σημαινει και κάτι !μην τα ισοπεδώνουμε όλα''
Ναι φίλε επαγγελματία του Γαυρίου, σε έχουμε δεί, σε εκδηλώσεις για το άναμμα του δενδρου, για τα πανηγύρια και τα χορευτικά, αυτό είναι αλήθεια...
Σε εχουμε δεί να γράφεις ότι εσύ και καποιοι άλλοι, 365 μέρες τον χρόνο στο βράχο το παλεύετε και απο φέτος, που ζείς και εσύ στην ΑΘήνα, οι 365 μέρες έγιναν προφανώς 186 και μείναμε μόνοι εμείς ςμε τις 365 μέρες εδώ στο βράχο..
Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο και το φιλότιμο σε αυτόν τον τόπο και κάποια στιγμή θα πρέπει να κρύβονται, μερικοί -μερικοί ...
δεν συνεχίζουμε γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε αξία σε τακτικές και μεθοδεύσεις που δεν αξίζουν και δεν βοηθούν τούτη την ώρα το τόπο μας...
ζείστε μερικοί-μερικοί με το μύθο σας και εδώ είμαστε για να τα ξαναπούμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό «Εν Άνδρω» θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω σημεία τα οποία προφανώς σας έχουν διαφύγει.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας ανέβηκε νωρίτερα. Μην το ξαναγράφετε για τρίτη φορά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα