Ονοματοδοσία και 41 θέματα επί 6 ώρες! Κι όποιος αντέξει...

 

Ήταν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου που έγινε εκτός Χώρας. Όλοι το χειροκρότησαν. Ακόμα και αυτοί που το είχαν τάξει και δεν το έκαναν. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Προσεχώς στο Γαύριο. Ήταν η πρώτη ονοματοδοσία εδώ και χρόνια. Όλοι την αποδέχτηκαν και την ενέκριναν. Τα θέματα πολλά και πολλές οι παρεμβάσεις. Και αρκετές οι εκπλήξεις. Κατά τα άλλα ήταν άλλο ένα μακρόσυρτο και αργόσυρτο συμβούλιο με πολλά θέματα (τα περισσότερα διαδικαστικά) που είδε κι έπαθε να τελειώσει.

Δεν είχε ιδιαίτερες κόντρες. Είχε ιδιαίτερο κουβεντολόι με δεκάδες ερωτήσεις ακόμα και για λεπτομέρειες διαδικαστικού χαρακτήρα από την αντιπολίτευση. Και πλήθος παρεμβάσεις του κ. Σουσούδη που έκανε ρεκόρ μιλώντας για έργα του που κάποιοι από έψαξαν πολύ και δεν τα βρήκαν. Ο λόγος για το κλειστό Γαυρίου που έψαξε επισταμένα ο κ. Αδάμης και αρκετά ο κ. Γιαννίσης και δεν βρήκαν πολλά πράγματα. Όπως και η τεχνική υπηρεσία που μιλώντας είπε πως κι αυτή δεν ξέρει κάτι ιδιαίτερο για το 1.450.000 ευρώ που γράφτηκαν μεν σε μια ανακοίνωση του υπουργείου το 2018, αλλά δεν βρέθηκαν γιατί δεν υπήρχε και δεν συντάχθηκε μελέτη και στο τέλος καταργήθηκε το πρόγραμμα!

Ίσως γι' αυτό και δεν βρήκαν κάποια χρηματοδότηση οι Αδάμης, Γιαννίσης και η τεχνική υπηρεσία. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κ. Σουσούδη να κουνά επί 40 λεπτά - που διήρκεσε το θέμα - ένα χαρτί λέγοντας: "κι αυτά τα χρήματα που γράφει εδώ τι είναι;" Συγκροτήθηκε στο τέλος μια τετραμελής επιτροπή (με συμμετοχή και του κ. Σουσούδη) να πάει να βρει τι έγιναν τα χρήματα. Μελέτη κατασκευής κλειστού στο Γαύριο - όπως απεδείχθη από τον κ. Αδάμη και συμφώνησε ο κ. Γιαννίσης - δεν υπάρχει. Πρέπει να γίνει τώρα και μετά να δουν τι θα γίνει με την χρηματοδότηση... 

Αλλά 30 λεπτά διήρκεσε η αναζήτηση 86.000 ευρώ που χρωστά ο Δήμος Άνδρου από το 2015 μέχρι το 2019 σε προμηθευτή υδραυλικών και αντλιών. Ο άνθρωπος ήρθε στο συμβούλιο και εξήγησε πως άρχισε συνεργασία το 2015 με τον τότε υπεύθυνο Αντώνη Λάβδα και έφτασε μέχρι τον τελευταίο υπεύθυνο Νίκο Βιδάλη συνεργαζόμενος με τον Δήμο και παρά τις πληρωμές σήμερα έχει άνοιγμα χρεών ο Δήμος απέναντι του τα παραπάνω χρήματα. Σε ερώτημα πως έγινε και ένας βραβευμένος για την οικονομική νοικοκυροσύνη του Δήμος χρωστά τόσα λεφτά σε κάποιον επί 5ετία δεν απαντήθηκε. Και όπως λέχθηκε είναι κι άλλοι σε αυτή την κατάσταση. Ο κ. Σουσούδης αν και μίλησε δια μακρών δεν πέτυχε να αιτιολογήσει επαρκώς την κατάσταση τέτοιων καταστάσεων. Κάπως έτσι με μόνο δύο μόνο θέματα που έφτασαν και ξεπέρασαν την μια-μιάμιση ώρα πέρασε ο χρόνος...  

Κατά τα άλλα δόθηκε επισήμως και ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Συνάμα ονοματοδοτήθηκαν και τρεις δρόμοι: ένας στη Χώρα (Ν. Καΐρη),, ένας στα Λάμυρα (Γ. Μπάλλα), ένας στο Κόρθι (Π. Μουστάκα). Σε μια σεμνή και διακριτική στιγμή στην αρχή της συνεδρίασης όπου μίλησαν κατά σειρά οι Δημήτρης Τηνιακός αντιδήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορθίου Γ. Μπακέλας. Γ. Τρανάκος και Σ. Τσαούσης. Καθώς επίσης και ο δήμαρχος  Δ. Λοτσάρης και οι επικεφαλής των παρατάξεων Θ. Σουσούδης και Γ. Καπάκης. Τις ομιλίες έκλεισε ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας συγκινημένος μιας και τιμήθηκε και ο πατέρας του Γ. Μπάλλας πρώην κοινοτάρχης Λαμύρων. 

Παρόντες στην ονοματοδοσία και αρκετά μέλη της οικογένειας του Γιάννη Γλυνού. Απόντες όμως ορισμένοι παλιοί συνεργάτες του που μετά την αποχώρηση του από τα πολιτικά πράγματα τον ξέχασαν. Έτσι είναι η ζωή. Στις δόξες όλοι συνωθούνται πολλοί γύρω από το νικητή. Στην μοναξιά του όμως ελάχιστοι. Δεν θα υστερούσε και η Άνδρος από αυτόν τον ατυχή κανόνα...

Αρκετή συζήτηση έγινε για την πλήρη εγκατάλειψη όλων των αθλητικών χώρων του νησιού στην 5ετία. Από τα γήπεδα στο Μπατσί και την Αλαμανιά μέχρι το δημοτικό στάδιο στη Χώρα. Γι' αυτό το τελευταίο ανταλλάχθηκαν και τεχνικές λεπτομέρειες. Ιδίως εκ μέρους του κ. Σουσούδη, που έδειξε πως το ξέρει το θέμα. Απορίας άξιο πως ο πρώην δήμαρχος, που είναι λάτρης του αθλητισμού και χτες έλεγε τόσες τεχνικές λεπτομέρειες, στη διάρκεια της θητείας του άφησε όλη την αθλητική υποδομή της Άνδρου να καταρρεύσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση στα θέματα ανακύκλωσης. Ανακοινώθηκαν ήδη οι τρεις πρώτες δράσεις. Γίνεται αίτηση για δημιουργία πράσινων σημείων για τα ογκώδη και τα ανακυκλώσιμα υλικά και για κομποστοποίηση αξίας 1.250.000 ευρώ. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα κατατεθεί η επεξεργασμένη πρόταση. Συνεργασία με εταιρεία για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Και τέλος την προσεχή εβδομάδα η Άνδρος που έχει επιλεγεί στους 5 πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα για μια πρωτοποριακή δράση με αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης θα παραλάβει τέσσερα τέτοια μηχανήματα που θα μπουν στους τέσσερις βασικούς οικισμούς του νησιού: στη Χώρα, στο Κόρθι, στο Μπατσί και στο Γαύριο. 

Στο σημείο αυτό ξεχώρισε για μια ακόμα φορά η κ. Τασούλα Μαμάη που για το Γαύριο διαφώνησε πλήρως και με την πρόταση της εταιρείας που κάνει την προσφορά και με την διοίκηση, αλλά και με το Τοπικό της περιοχής που όλοι μαζί είχαν συμφωνήσει το μηχάνημα να μπει σε εμφανές μέρος της παραλίας ώστε να εκπαιδευτεί ο κόσμος. Αντιπρότεινε έξω από το σχολείο. Ζήτησε γραπτή θέση του Τοπικού του Γαυρίου (ευτυχώς δεν ζήτησε επίσημο έγγραφο με σφραγίδες και πρωτόκολλο) για να πεισθεί. Στις προσπάθειες να πεισθεί με όλους όσους είχαν συμφωνήσει νωρίτερα ήταν κάθετη! Και ζήτησε (κάπως αψήφιστα είναι αλήθεια) να τεθεί το θέμα... σε ψηφοφορία!!!

Η έκπληξη όλων για την "πρόταση" της ήταν εμφανής. Ο δήμαρχος επιχείρησε να την μεταπείσει λέγοντας πως κι αυτός είχε προτείνει τα σχολεία, αλλά η εταιρεία διαφωνούσε. Και συμπλήρωσε πως ακόμα και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων - που συμμετέχει στο πρόγραμμα - είχε πει "όχι στα σχολεία"! Και ω του θαύματος η επίκληση του ονόματος του μητροπολίτη Ιωαννίνων έπεισε την "άπιστη" Τασούλα και απέσυρε την απίστευτη πρόταση. "Ευλόγησον" μονολόγησε ο δήμαρχος ανακουφισμένος που δεν θα ψήφιζαν και γι' αυτό το "ασόβαρο" θέμα! Και το συμβούλιο συνεχίστηκε μετά από τόσο κουβεντολόι!

Να σημειώσουμε και τρεις εκπλήξεις που είχε το χτεσινό συμβούλιο:

Η πρώτη ήταν ο Βασίλης Αδάμης που ήρθε προετοιμασμένος, με φακέλους και με προτάσεις για το Γαύριο με το οποίο - ασχολείται αποκλειστικά αν και δημοτικός σύμβουλος Χώρας! Τα ωραία του εκλογικού νόμου και της κατευθυνόμενης και κάπως έτσι το Γαύριο έχει έναν σύμβουλο παραπάνω και η Χώρα έναν λιγότερο. Όχι πως αυτό αλλάζει πολλά. Έτσι ο πλέον δραστήριος και πλέον και με προτάσεις για το Γαύριο είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χώρας Βασίλης Αδάμης. Χαιρόμαστε που το γράφουμε. Και του ζητήσαμε να στείλει τις προτάσεις του στο Εν Άνδρω ώστε να λάβουν γνώση και πέρα από το συμβούλιο. Το υποσχέθηκε και περιμένουμε.

Η δεύτερη ο Σπύρος Τσαούσης που ορίστηκε από τον δήμαρχο ως εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου στο επανεμφανιζόμενο πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ. Θα περιμένουμε και από αυτόν ενημέρωση για το πρόγραμμα στην πορεία. 

Η τρίτη - μετά την επίσημη ενημέρωση που πολύ ορθά ζήτησε ο κ. Σουσούδης - για το τι θα γίνει με τον δεματοποιητή μετά την οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Όπως είπε η νομική σύμβουλος του Δήμου μετά το καθαρογράψιμο της απόφασης και την κοινοποίηση στον Δήμο Άνδρου η Σταυροπέδα κλείνει οριστικά. Ο δεματοποιητής πρέπει να μεταφερθεί αλλού - όπως εγκαίρως είχαμε γράψει. Το που συμπλήρωσε ο δήμαρχος είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Και κατέληξε λέγοντας: έχω το ιστορικό προνόμιο να είμαι ο πρώτος μειοψηφικός δήμαρχος Άνδρου. Συνεπώς περιμένω τις προτάσεις σας αγαπητοί μου για το που να πάει μέχρι να αποκτήσουμε ΧΥΤΥ"! Όλοι της αντιπολίτευσης κοιτάχτηκαν αμήχανα και ξαφνιασμένοι μεταξύ τους. Και δεν είπαν τίποτα. Ο μόνος που χαμογέλαγε ήταν ο δήμαρχος...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε να μην πάρει τη δουλειά κανένας εργολάβος που στήριξε το δήμαρχο στις εκλογές...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ Ευγένιε πολύ σωστά λες για τον Αδάμη που εξήγησε τι ακριβώς γίνεται με το κλειστό γήπεδο στο Γαύριο,όπως εξήγησε ΓΙΑΤΙ;; να γίνεται απ ευθείας ανάθεση για την επισκευή του επισκοπείου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Αδαμη. Αποδειξες οτι ο Σουσουδης μας δουλευε κανονικα για το κλειστο γυμναστηριο. Αποδειξες οτι δεν εχει γινει απολυτως τιποτα. Μπραβο προχωρα Βασιλη. Σουσουδη εισαι ο ποιο αποτυχημενος Δημαρχος στην Ανδρο. Αδαμη σου αξιζει μεγαλυτερη θεση

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο δεματοποιητης και το χυτυ θα πάνε εκεί που θα πει η επιστήμη ούτε ο δήμαρχος ούτε η αντιπολίτευση
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ πάντως θα το εκτιμούσα πολύ εάν ο Καπακης όριζε σαν αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης το Αδαμη .
Έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μελέτη για το κλειστό Γήπεδο.
Ο Καπακης τόσα χρόνια είχε τον ύπνο του δικαίου νομίζω ότι και στο Συμβούλιο δεν πρέπει να το κατάλαβε.....Μάλλον με απορίες έφυγε την Κυριακή από το Κορθι ..
Στο επόμενο Συμβούλιο θα λέει τα ίδια Όχι βέβαια ότι θίγει τον έτερον ήμισυ τον Σουσουδη της ζωής του ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ είδα στο βίντεο ότι ξεχώρισε ο Αδαμης. Φαίνεται ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την Άνδρο. Αφιερώνει χρόνο και το ψάχνει ...Ο Καπακης όπως πάντα λίγος λέει καμμιά βλακεία για να πει .

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού έμαθε να περνάει τις αποφάσεις "ομόφωνα" με 8 ψήφους, θα επωμισθεί και την απόφαση για τον δεματοποιητή ομοίως ΟΜΟΦΩΝΑ από την παραταξούλα του με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό. Τις γελοιότητες με το ρίξιμο του βάρους της απόφασης στους υπόλοιπους να τις κρατήσει για την παρεούλα του. ΟΛΕΣ είναι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τώρα όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Πολύ καλή ιδέα η ζωντανή μετάδοση του Δ.Σ, να συνεχιστεί. Το ύφος και το ήθος σε κοινή θέα!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευτυχώς που με την άγνοια που έχετε μπερδεύετε την ομοφωνία (που είναι όλοι οι παρόντες σύμβουλοι) με τους 8 (τόσους θέλετε ή μήπως 7 ή μήπως 6 ή ακόμα λιγότερους) της συμπολίτευσης. Ομοφωνία σημαίνει όλοι οι παρόντες. Και απόφαση με 6 ή 8 δεν περνά εκτός αν απέχουν οι άλλοι. Άρα κάνουν πλάτες.
Καλά ξεμπερδέματα στους λογαριασμούς σας και στο δημοτικό συμβούλιο με τον δεματοποιητή.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

'''''.....Παρόντες στην ονοματοδοσία και αρκετά μέλη της οικογένειας του Γιάννη Γλυνού. Απόντες όμως ορισμένοι παλιοί συνεργάτες του που μετά την αποχώρηση του από τα πολιτικά πράγματα τον ξέχασαν. Έτσι είναι η ζωή. Στις δόξες όλοι συνωθούνται πολλοί γύρω από το νικητή. Στην μοναξιά του όμως ελάχιστοι. Δεν θα υστερούσε και η Άνδρος από αυτόν τον ατυχή κανόνα...'''''
σχολιάζετε κύριε Μπασαντή ...αλλά όμως γράφετε την μισή αλήθεια....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Ολόκληρη η αλήθεια είναι η λάσπη κατά της συζύγου που επιχειρείτε εσείς. Η υπόλοιπη αλήθεια είναι πως ο Γλυνός είχε εγκαταλειφθεί ήδη εν ζωή από ορισμένους ¨συνεργάτες". Κάποιοι πήγαν να τον "κρεμάσουν" με ψευδομαρτυρίες, Άλλοι που πήραν θέσεις από αυτόν και οφίκια στην "αριστερή όχθη του ΣΥΡΙΖΑ" δεν τον θυμόντουσαν ούτε εν ζωή.
Αλήθεια εσείς είσαστε "φίλοι" και "συνεργάτες" του Γιάννη Γλυνού ή της Μαρίας; Η σχέση σας με ποιον ήταν; Ποιος τιμήθηκε χτες;
Κρατήστε λοιπόν την συμπόνοια σας για τον επόμενο που έχετε ήδη πλευρίσει...
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενδιαφέροντα της όλης κουβέντας,ο κ Αδάμης προσήλθε ''διαβασμένος''στο θέμα για το Γαύριο και κυρίως στο θέμα της επισκευής του επισκοπείου.....Ενδιαφέρον το θέμα για τα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης. Παραμένουν με απορίες 1]το θέμα που θα πάει ο δεματοποιητής μετά την απόφαση του ΣτΕ για το οριστικό κλείσιμο της Σταυροπέδας, 2] και το πρόγραμμα ''Δάφνη'',έχει σχέση με τις Ανεμ/τριες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Είχε έρθει διαβασμένος για το κλειστό του Γαυρίου.
2. Το που θα πάει ο δεματοποιητής είναι θέμα απόφασης δημοτικού συμβουλίου.
3. Το πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ. Περιμένουμε ενημέρωση από τον κ. Τσαούση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την τοποθέτηση του δεματοποιητη, να την κρατήσει για την παράταξη του ο εξυπνακιας. Να μάθει να παίρνει θέση και να αναλαμβανει την ευθύνη των λόγων και των εργων του ε π ι τ ε λ ο υ ς. Τώρα να τους δω τι θα προτείνουν.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο δεματοποιητής ήταν και είναι θέμα απόφασης δημοτικού συμβουλίου. Άρα αφού με βάση τον πρόσκαιρο εκλογικό νόμο ο Δήμος είναι μειοψηφικός πρέπει να προτείνουν όλοι. Είναι ευλογία το να είσαι μειοψηφικός. Παίρνουν την ευθύνη και οι άλλοι. Αν δεν προτείνουν θα μείνουν τα σκουπίδια στον δρόμο. Κάτι που δεν θα αρέσει και θα το χρεωθεί όποιος δεν προτείνει. Όλοι έχουν πρόβλημα πλέον με την καυτή πατάτα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα