ΠΑΡΟΣ ΑΝΔΡΟΣ 2 0! Ή, όπου υπάρχει θέληση και ΜΕΛΕΤΕΣ βρίσκονται λεφτά και γίνονται έργα!

 

 Από τα εγκαίνια του κλειστού του Δήμου Πάρου το 2017.

Είναι βαρετό να διαβάζουμε αστειότητες για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΛΕΤΗ του κλειστού γυμναστηρίου της Άνδρου. ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ υπήρξε μελέτη σε όλη την 5ετία Σουσούδη. Ότι υπήρξε ήταν ένα γενικό σκίτσο της ΓΓ Αθλητισμού (με την σφραγίδα της) σχετικά με τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του 2013! Και γενικά σχέδια της ΓΓ Αθλητισμού με τους τύπους κλειστών γηπέδων. Και ένα τοπογραφικό του χώρου. Ακόμα στην 5ετία έγινε και ένα εκτενές Τεχνικό Δελτίο (που έγινε δωρεάν προσφορά) για την κατάθεση της αίτησης χρηματοδότησης. Όμως μελέτη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.

Για τον λόγο αυτόν το κλειστό του Γαυρίου πήγε από το ένα χρηματοδοτικο πρόγραμμα στο άλλο μέχρι που ξέμεινε στο ράφι! Χωρίς μελέτη δεν υπάρχει χρηματοδότηση κι άδικα ο κ. Σουσούδης (που μάλλον δεν κατάλαβε ποτέ την σημασία των μελετών) κουνά χαρτιά και ψάχνει για κάτι που δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε πραγματική μελέτη και πραγματική χρηματοδότηση θα την είχαν βρει και ο Γιαννίσης και ο Αδάμης και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. 

Και για να καταλάβετε την διαφορά η Πάρος πάει και για δεύτερο κλειστό. Το πρώτο το έφτιαξε το 2017 και το δεύτερο το ξεκινά το 2019. Γιατί εκεί υπήρξαν ΜΕΛΕΤΕΣ που χρηματοδοτήθηκαν. Εδώ υπήρξαν λόγια, αιτήσεις και ευχολόγια…

Αντιγράφουμε από την παριανή ιστοσελίδα  

(α) ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΟΥ 2017

Από τα εγκαίνια του 2017 στην Πάρο 

28 Σεπτέμβριος 2017

Επιτέλους το όνειρο της Πάρου έγινε πραγματικότητα! Εγκαινιάστηκε στη Μάρπησσα η πρώτη κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο νησί…

Η Πάρος είχε κάθε λόγο να γιορτάσει σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, την υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε σχεδόν πριν από μια εικοσιπενταετία και που σήμερα ευοδώθηκε με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων!

Εγκαινιάστηκε επιτέλους, η περίφημη και πολυ – αναμενόμενη κλειστή Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων η οποία κατασκευάστηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας στη Μάρπησσα της Πάρου και αποτέλεσε για πολλά χρόνια φιλόδοξο όνειρο και καρπό επίπονης και πολυπρόσωπης συλλογικής προσπάθειας.

Η Αίθουσα – κόσμημα η οποία εφεξής θα δώσει νέα ώθηση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό της Πάρου, ως έργο πνοής κυρίως για τις δραστηριότητες της νεολαίας του νησιού, έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες τις υψηλές σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για τη λειτουργία και τη χρήση της. Και ήταν φυσικά κατάμεστη από κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου κατά την επίσημη τέλεση των εγκαινίων της!

(β) ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ 2019

 

Το τυπικό σχεδιάγραμμα (κάτι τέτοιο έδειχνε και ο Σουσούδης) της ΓΓ Αθλητισμού του υπό κατασκευή πλέον νέου κλειστού γυμναστηρίου Παροικιάς που χρηματοδοτήθηκε από τον Φιλόδημο ΙΙ γιατί έγινε ΜΕΛΕΤΗ όπως αναλύεται στο δημοσίευμα...

28 Νοέμβριος 2019

Πάρος: Το νέο κλειστό Γυμναστήριο της Παροικιάς είναι πραγματικότητα!  

Με την με αρ. πρωτ. 83551/22-11-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Τάκη Θεοδωρικάκου, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Παροικιάς» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου και χρηματοδότηση ύψους 600.000,00 €.

Η ιδέα κατασκευής ενός νέου κλειστού Γυμναστηρίου ανακινήθηκε στις 21 Ιουλίου 2016, με την 244/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του, στη θέση «Ζευλάκι» στην Παροικιά. Έκτοτε, μεσολάβησαν άλλες δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, που αφορούσαν το αίτημα του Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για την χρηματοδότηση του έργου και στη συνέχεια την αποδοχή του ποσού των 400.000,00 € από τo αποθεματικό της.

Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο κλειστό Γυμναστήριο και ανέθεσε στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες. Η διαδικασία περιελάμβανε μελέτες, εγκρίσεις και αλληλογραφία μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου και άλλων αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως τη Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το Πολεοδομικό Γραφείο Νάξου, τη Διεύθυνση Δασών Ν. Κυκλάδων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, τη ΔΕΔΔΗΕ κ.α.

Στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας, πολύτιμος αρωγός και συνεργάτης ήταν το μελετητικό γραφείο του κ. Βαζαίου Πετρόπουλου, ο οποίος προσφέρθηκε να συνδράμει στην όλη διαδικασία αφιλοκερδώς. Ενώ, την όλη προσπάθεια πλαισίωσαν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενεπλάκησαν άμεσα στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, τοπικοί παράγοντες, μελετητές και άνθρωποι τοπικών αθλητικών σωματείων, κυρίως του ΑΟΠ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλειστό δεν έγινε αλλά τα χρήματα από τις μελέτες που πήγαν? Κάποιος επιτέλους πρεπε να δώσει απαντήσεις στους Ανδριωτες και λόγο στην δικαιοσύνη.Αλλα ποιος έχει το θάρρος να τα καταγγείλει και να πάρει την ευθύνη, αφου και αυτοί που τα γνωρίζουν έχουν λερωμένη την φωλιά τους Γι'αυτό όλα τα χρόνια οι δήμαρχοι έρχονται ξυπόλυτοι και φεύγουν με ξενοδοχεία σε χωρια ακριβά αυτοκίνητα,σπίτια στην Ρόδο. Κ.λ.π...Όλα τα άλλα είναι απλώς να συζητάμε για εφέ, σουαρε, φιέστες, και προπάντων ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ να δείξουμε ότι κάποιοι είμαστε....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δόθηκε φράγκο για μελέτες γι' αυτό και δεν έγιναν ποτέ. Με λόγια δεν βαφονται αυγά και δεν γίνονται μελέυες

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξ όλων των παραπάνω συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει μία Άνδρος τελικά. Προφανώς κάποιοι Υδρουσαίοι έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας ως προς τη Χώρα και γενικά προς στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Ας γνωρίζουν ότι και η περιφέρεια του Κορθίου, αν και δεν απολαμβάνει κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης, ουδόλως ενοχλείτε με μικρότητες, αντίθετα πάντα με αξιοπρέπεια, προσπαθεί αυτοβούλως και σε συνεργασία παράλληλα να υπάρχει.
Ας αντιληφθούν ότι "εν τη ενώσει η ισχύς". Μπορεί ν ακούγεται ουτοπικό αλλά εδώ είμαστε για να αποδείξουμε το αντίθετο!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είπαμε κουλτούρα νατουρα κατουρα είναι τα τρία μέρη της άνδρου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλειστό στο Γαύριο δηλαδή το κλειστό της Άνδρου οπός θα έπρεπε να λέμε αν η Άνδρος ήταν μια.
Όμως δεν είναι μια.
Υπάρχουν ένα σορό γεγονότα που το αποδεικνύουν η νοτιοανατολική πλευρά θεωρεί ότι Έργο κατασκευαστεί που ανεβάζει την ποιότητα του Νησιού πρέπει να είναι στην χωρά θεωρούν πως η Άνδρος αρχίζει και σταματάει στα όρια της .
Θέατρα –τράπεζες –σχολεία –λιμάνι –δημαρχείο –πολιτιστικά κέντρα – αίθουσες συνεδριάσεων και πολλά αλλά θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της χώρας.
Δίστιχος είναι η πραγματικότητα δεν υπάρχει η Άνδρος άπω την σταυροπέδα και έξω λείπαμε που το λέω είναι ώμος η αλήθεια.
Αυτός είναι ο λόγος που η δυο πρώην δήμαρχοί δεν τολμήσαν να δουλέψουν για το Έργο αυτό ο Γληνός για τη δεν τον άφηνε ομάδα της χώρας .
Ο Σουσουδης έψαχνε να βρει τρόπο χώρο –χρηματοδότη να το κάνει στην χωρά έτσι θα ήταν δικαιολογημένος και θα μας έλεγε πώς ο χρηματοδότης το χρηματοδοτεί μόνο αν γίνει στην χωρά
αφού θα ήταν βεβαία ένας άπω τους εφοπλιστές .
αν το Έργο είχε άπω την αρχή προταθεί να γίνει στην χωρά τώρα θα είχαν κόψη την κορδέλα όλα τα αλλά είναι παραμύθια

This comment was minimized by the moderator on the site

Μορε γιατι φαγοθηκατε για κλειστο; εγω θελω ανοιχτο, υπεθριο για να κανο κανενα τσιγαρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ είναι μόνο να φωτογραφίζεται στο Λαας στο Γαυριο να ανεβοκατεβαίνει τον πεζόδρομο της Χώρας, καμμιά οικογενειακή φωτο να γιορτάζει τα χαρούμενα γενέθλια των τέκνων του μέχρι εκεί όλα καλά μην περιμένετε κάτι περισσότερο.
Οι μελέτες θέλουν σοβαρότητα ,εργατικότητα υπευθυνότητα ..
Μην αναλωνεστε περισσότερο κύριοι κ κυριες με την περίπτωση Σουσουδη δεν υπάρχει θεραπεία....

This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλει η π..α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, πες στα φιλαράκια σου!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δημοσιεύσαμε αυτό το απαράδεκτο σχόλιο για π...... για να δει όλη η Άνδρος τι σχόλια λαμβάνουμε από ορισμένους απαράδεκτους που βλέπουν παντού γύρω τους π......
Και να καταλάβουν πως τώρα εξηγούνται όλα όσα έκαναν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η διαφορά είναι μεγάλη στο εξής: Ο Παριανός δήμαρχος έβαλε πάνω από όλα το κοινό καλό και ήθελε εξ' αρχής να αφήσει έργο. Εδώ τα πράγματα έγιναν διαφορετικά: Έπρεπε σώνει και καλά να αποκτήσουμε τον πολυπόθητο τίτλο του Δημάρχου για όλη την οικογένεια για να βγαίνουμε φωτογραφίες στα διάφορα γκαλά.. Μέχρι εκεί. Αυτό θέλαμε. Όσο για τα έργα, όλα καλά είναι. "Δεν τους λείπει και τίποτα. Τα βασικά λειτουργούν. Ούτως ή άλλως οι δικοί μας τον χειμώνα φεύγουν. Δεν προλαβαίνουν να δουν και πολλά στην τούρλα του καλοκαιριού, και οι ζαβοί που μένουν πίσω να ξεχειμωνιάσουν δεν έχουν αξιώσεις".