ΠΙΤΑ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ: Πολιτικά και άλλα μηνύματα...

Η πίτα του επαρχείου είχε κι αυτή πολιτικά και άλλα μηνύματα. Ας ξεκινήσουμε από τα άλλα πριν πάμε στην πολιτική. Πρώτα από όλα δεν ήταν μια, αλλά πολλές. Κι αυτό γιατί ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης περίμενε πολλούς. Και δεύτερον ήταν πολύ γευστικές. Γιατί ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Λάσκαρης είχε βάλει όλη την τέχνη του μιας και ήταν η πρώτη χρονιά του ως έπαρχος κι ήθελε να γλυκάνει όσους θα πήγαιναν στην πίτα του επαρχείου που προΐσταται. Όπως έλεγε το φιλμ "πρώτη φορά νονός" εδώ είχαμε "πρώτη φορά έπαρχος"! 

Στην πίτα "χοροστάτησε" ο Γέροντας Ευδόκιμος. Στην πίτα του Δημαρχείου - που διοικεί την Άνδρο - ήρθε ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ, στην πίτα του επαρχείου - που βάζει κι αυτό ένα χεράκι στην διοίκηση - κατέβηκε ο κοσμαγάπητος Ευδόκιμος. Αυτά τα περί της διάκρισης της διοίκησης τα γράφουμε γιατί προεκλογικά (Καπάκης, Σουσούδης και κάποιοι περί αυτών) δεν ήξεραν πως ο έπαρχος δεν διοικεί το νησί. Και ότι το διοικεί ο δήμαρχος. Ελπίζουμε μέχρι το 2023 να έχουν τον χρόνο να μάθουν αυτή την λεπτομέρεια. Στοιχειώδης διάκριση, αλλά υποχρεωτική. Όμως, ατυχώς αυτά συμβαίνουν σε ένα νησί όπου πολλοί αιρετοί έχουν περιορισμένη πολιτική παιδεία ή μεγάλη διάθεση για πολιτική σπέκουλα...

Πάμε τώρα στα της πίτας. Δίπλα στον Ευδόκιμο βρέθηκαν 6-7 παπάδες της περιοχής. Ήταν προφανές πως νέος έπαρχος έχει καλές σχέσεις με το ιερατείο. Κυρίως της περιοχής του πρώην Δήμου Άνδρου. Και βεβαίως - ως ακόμα εργένης - έκοψε την πίτα υπό το βλέμμα της μητέρας του. Να 'ναι καλά η γυναίκα με τόσα που άκουσε προεκλογικά στο μαγαζί της. Τουλάχιστον να 'χει και μερικές ευχάριστες στιγμές να θυμάται από την πολιτική διαδρομή του γιου της. 

 Φυσικά στην πίτα του επαρχείου παρέστησαν οι εργαζόμενοι του επαρχείου ποζάροντας πίσω από τον έπαρχο και μπροστά από τις πίτες του επάρχου. Στιγμές ανέφελες. Γιατί η διοίκηση - ακόμα κι αυτή που έχει περιορισμένες αρμοδιότητες - έχει και σύννεφα. Και μια σημείωση για το "περιορισμένες": Φίλος βγαίνει ο φίλος έξω από το σπίτι του στο Γαύριο και διαπιστώνει μια νέα και ωραία διαγράμμιση του δρόμου. Η διαγράμμιση ξεκινά από τον Αμμόλοχο και φτάνει μέχρι τον οικισμό του Γαυρίου. Ρωτά ο άνθρωπος τα σχετικά με το έργο και γιατί δεν συνεχίζει η γραμμή και του λένε: "το έργο ξεκίνησε επί Λοτσάρη. Και προχωρά τώρα. Σταματά εδώ γιατί το επαρχείο είναι αρμόδιο μόνο για τον επαρχιακό δρόμο. Μέσα στον οικισμό θα συνεχίσει ο Δήμος." Αυτά τα ωραία για τον διαχωρισμό των ευθυνών που λέγαμε.  

 Στην πίτα παρέστησαν περί τα 100 και πλέον άτομα! Πλήθος και συνωστισμός στις αίθουσες και στη σκάλα. Κάποιοι περί τον κ. Σουσούδη, που ξιφούλκησαν μετωπικά κατά του Λάσκαρη προεκλογικά θα διαπίστωσαν πλέον πως οι ακρότητες τους δεν είχαν αντίκτυπο σε μια κοινωνία που όπως φαίνεται έχει άλλη άποψη από αυτούς ή ακόμα και από τον κ. Σουσούδη.  

 Στην πίτα εκπροσωπήθηκαν και τα τρία "πολιτικά δόγματα" του νησιού. Τρισυπόστατη η Άνδρος κι ελάχιστα συνεργάσιμα τα δόγματα της. Το δογματικό πρόβλημα του νησιού πήρε διαστάσεις στην μέση της 5ετίας Σουσούδη - μετά τον Ν. Θεολόγου - όταν οι Καπάκης - Αθανασίου που συνεργάστηκαν στενά μεταξύ τους δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας με την διοίκηση σε οτιδήποτε. Ατυχώς σήμερα ο δογματικός διαχωρισμός έχει  κορυφωθεί προς ζημία της Άνδρου. Και τα τρία δόγματα παρέστησαν στην πίτα του επαρχείου δι' αντιπροσώπων. Απόν την διοίκηση ήταν η Μ. Βενετική και ο Ν. Μουστάκας. Ο δήμαρχος είχε πολιτικές συναντήσεις στην Αθήνα (ΚΑΣ κλπ). Από την ομάδα Σουσούδη ο Ν. Βιδάλης, ο Δ. Θεοδωράκης και ο Γ. Τρανάκος. Και - η έκπληξη - η Τασούλα Μαμάη της ομάδας Καπάκη! Να θεωρήσουμε πως ήταν το πρώτο πολιτικό άνοιγμα της περίκλειστης ομάδας Καπάκη στο νέο έπαρχο; Γράφουμε "περίκλειστη" γιατί η ομάδα είναι σε "εμπόλεμη" κατάσταση με το δημαρχείο ώστε αγνόησε ακόμα και τον Δωρόθεο ΙΙ στην πίτα του δημάρχου!...

 Από τους συνυποψηφίους του Δ. Λάσκαρη για το επαρχείο παρέστη ο κ. Ίσαρης σηματοδοτώντας μια άλλη πολιτική στάση για ένα νησί μεγάλων προσωπικών αντιθέσεων... 

Παρών και ο μονίμως εκπροσωπών σε όλα την ομάδα Σουσούδη Ν. Βιδάλης... 

Παρούσες η πρόεδρος Μπατσίου Α. Βολίκα με την Μ. Μαμάη 

 Και τέλος η έκπληξη: παρών και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τρανάκου! Ο Γ. Τρανάκος - μάθαμε - δίσταζε να πάει στην πίτα αναλογιζόμενος το ακραίο προεκλογικό κείμενο του κατά του Δ, Λάσκαρη (το οποίο έχει κατεβάσει προ πολλού αναγνωρίζοντας σιωπηλώς το άτοπο της ενέργειας του). Τελικά πήγε. Κάπως διστακτικά. Πήρε το τελευταίο κομμάτι. Κι ήταν αυτός που κέρδισε το φλουρί! Το δώρο: ένα ρόδι για γούρι κι ένα βιβλίο του ανδριώτη λογοτέχνη Γιάννη Ζιώτη. Η απονομή από τον χαμογελαστό Δ. Λάσκαρη προς τον αμήχανο Γ. Τρανάκο έδειξε το άτοπο της μετατροπής των πολιτικών διαφορών σε μετωπικές προσωπικές συγκρούσεις. Αλλά και το άτοπο της δογματικής περιχαράκωσης και των ακραίων χαρακτηρισμών τα οποία η κοινωνία της Άνδρου δεν ακολουθεί. Ελπίζουμε η όλη διαδικασία - από το προεκλογικό κείμενο μέχρι την πίτα του επαρχείου - να έκανε σοφότερο τον μάλλον άπειρο περί τα πολιτικά Γ. Τρανάκο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γιώργος Τρανάκος ήρθε τελευταίος και καθυστερημένος όπως και τα λοιπά μέλη του Λιμενικού Ταμείου που είχαν
σύσκεψη και πήρε από το πανέρι το τελευταίο και τυχερό κομμάτι της πίττας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνούμε κ. Μπασαντη και επειδή τα πράγματα τα γνωρίζω εκ των έσω, η ζημιά και η μη αναπτυξη και υποβάθμιση του νησιου γίνεται απο ορισμενους υπάλληλους είτε του Δήμου ή του επαρχειου που έχουν δικτυωθει με το αζημίωτο. Αν ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί θα εκπλαγείτε με βάση το μισθό που λαμβάνουν..

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει ο κάθε ένας που εκλέγεται έπαρχος να συνειδητοποιεί τον υπεύθυνο ρόλο που έχει αναλάβει. Έως σήμερα στην Άνδρο δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και 50Χρόνια που ζω. Ευκαιρία είναι ένας νέος άνθρωπος που εκλέχτηκε να αλλάξει την Άνδρο αλλιώς και ο Λάσκαρης θα μπει στο κάδρο των αποτυχημένων. Έργο δεν είναι ο καθαρισμός στα χαντάκια του δρόμου και να επιβαρύνουν τον Δήμο οι εργολάβοι με τις τσαπες σε συνεργασία των υπαλλήλων. Τα χαντάκια τα καθαρίζει και ο παππούς μου δεν νοείται έργο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για το μήνυμα του Μπακέλα δεν βλέπουμε να λέτε κάτι...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Καλύτερα όμως να ρωτήσετε τον κ. Μπακέλα που δεν το έστειλε στο Εν Άνδρω. Προφανώς έτσι σκέφθηκε ή έτσι τον συμβούλεψαν όσοι τον συμβουλεύουν.
Θα το σχολιάσουμε όμως σε πρώτη ευκαιρία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως τον τίμησαν τον Λασκαρη οι Ανδριωτες πρέπει και αυτός να τους τιμήσει προσφέροντας έργο το οποίο το επισήμανε και ο γεροντας Ευδοκημος την καθημερινοτητα. Καθαριότητα, δρόμοι, φωτισμός να ευπρεπιστει η είσοδος της πόλης που έρχεται ο επισκέπτης και να επεκταθεί και το σχέδιο δόμησης της χωρας για να ανοίξουν οι δουλειές. Αυτά είναι τα σημαντικά κα και όχι πόσος κόσμος πήγε και αν ήταν ωραία η πίτα και ποιος κέρδισε το φλουρί.