ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: Επιτροπές φαντάσματα, συγκαλύψεις και αποκαλύψεις, για πραγματικά προβλήματα!

 

Πως θα σταματήσουν οι ανεμογεννήτριες που ήδη ήρθαν; Πως θα ξηλώσουν αυτές που ξεκίνησαν; Παρουσιάσαμε το πρόβλημα και κάποιοι ανόητοι είπαν τα ψέματα της Ζωής τους. Σπεκουλάρουν. Όμως τα ψέματα τους δεν απαντούν στο πρόβλημα της Άνδρου. Το συγκαλύπτουν. Χρόνια τώρα οι κραυγές και ψίθυροι τους δεν βοήθησαν και δεν δεν βοηθάνε το νησί...  

Περί φαντασμάτων

Διαβάσαμε κείμενο του Γ. Δαρδανού στο facebook κατά του δημάρχου Άνδρου που τον περιλούζει από πάνω έως κάτω  με γενικότητες και αοριστίες. Τον κατηγορεί και για τις ανεμογεννήτριες που έρχονται και για την επιτροπή φάντασμα που δημιούργησε. Αποφεύγει όμως να πει πως η διαδρομή των ανεμογεννητριών που έρχονται ξεκινά πριν από 15 χρόνια. Δεν την δημιούργησε ο σημερινός δήμαρχος αλλά η "πράσινη ανάπτυξη" στην Ευρώπη, της οποίας δηλώνει αντίθετος και οι Δήμοι Υδρουσας και Κορθίου, που τις ψήφισαν πριν πολλά χρόνια. Αποφεύγει ακόμα να πει και πως όλοι στο σημερινό ΔΣ (ακόμα και οι πολιτικοί φίλοι του) έχουν αποδεχτεί όσες ψηφίστηκαν κάποτε (κι είναι αυτές που ήδη ξεκίνησαν). Το κατηγορητήριο του κ. Δαρδανού κατά του δημάρχου πιο πολύ συγκαλύπτει παρά αποκαλύπτει.

Όμως, στο τέλος ο κ. Δαρδανός επισημαίνει ένα πραγματικό πρόβλημα: την εξαφανισμένη επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες που συστάθηκε πριν τρεις μήνες με πρόταση του κ. Λοτσάρη υπό την προεδρία του κ. Γιαννίση. Και εδώ όπως "ξεχνά" πως στην εξαφανισμένη επιτροπή συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις (ομάδα Σουσούδη, ομάδα Καπάκη), οικολόγοι (Μαβής), τεχνοκράτες (Γούλας), Τοπικά (Αντωνέλλος) και οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του κ. Δαρδανού. Ο κ. Δαρδανός βλέπει την εξαφάνιση της επιτροπής και την χρεώνει στη διοίκηση. Σωστό. Όμως δεν βλέπει και την εξαφάνιση όλων των μελών της διαπαραταξιακής επιτροπής. 

Τι λέει στην κατάληξη του κειμένου ο κ. Δαρδανός σε υψηλούς τόνους ως παντεπόπτης  - όπως συνηθίζει - όταν μιλά στα παιδιά ενός κατώτερου θεού;

Το πολύ σωστό:

  • «Που είναι αυτή η επιτροπή φάντασμα για τις ανεμογεννήτριες;»

Παρά τις αισθητικές, πολιτικές, τεχνικές, νομικές και προσωπικές διαφωνίες μας με τον κ. Δαρδανό και το αμετροεπές κείμενο του αναγνωρίζουνε το δίκαιον του ερωτήματος του. Και το προσυπογράφουμε ερωτώντας κι εμείς:

  • Μπορεί ο κ. Γιαννίσης που προΐσταται – όπως και σε άλλες επιτροπές - να πει τι έχει γίνει με την επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες; Γιατί δεν συγκλήθηκε ποτέ;

Κάποια στιγμή τον ρωτήσαμε - πριν δύο μήνες - και είπε πως όσοι την απαρτίζουν δεν μπορούν να βρεθούν γιατί «έχουν δουλειές στην Αθήνα»! Επίσης, ο δήμαρχος όταν ρωτήσαμε είπε πως: «το θέμα το έχει αναλάβει ο κ. Γιαννίσης».

Συνεπώς η ερώτηση – χωρίς τους υψηλούς τόνους και το υψιπετές ύφος του κ. Δαρδανού – προς τον κ. Γιαννίση από την μεριά μας παραμένει:

  • «Τι πρόκειται να κάνει και πότε αυτή η επιτροπή; Γιατί δεν συγκλήθηκε ως τώρα; Ας μας εξηγήσει ο πρόεδρος της, αλλά ας μιλήσουν και τα μέλη της.»

Το ερώτημα αφορά όλους όσους συμμετέχουν. Και που κανείς τους δεν έχει αντιδράσει μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρονται άραγε για μια τεκμηριωμένη απάντηση για τις ανεμογεννήτριες ή όχι; Γιατί όπως είναι σήμερα η κατάσταση απλώς κάποιοι εμπαθείς ή αμαθείς καλλιεργούν κλίμα χωρίς να γίνεται τίποτα. Και ο καιρός περνά με αλληλοηκατηγορίες και ψέματα. Κάτι που δεν βοηθά το νησί.

 

Υπάρχει μια επιτροπή φάντασμα για τις ανεμογεννήτριες. Που την απαρτίζει ένας πρόεδρος, αλλά και αρκετά μέλη όλων των παρατάξεων. Όλοι είναι φαντάσματα αφού ποτέ δεν συνεδρίασαν. Όλοι έχουν ευθύνη (και οι της συμπολίτευσης και οι της αντιπολίτευσης) αφού κανείς δεν μίλησε και δεν είπε κάτι. Φυσικά την κύρια πολιτική ευθύνη έχει η διοίκηση. 

Και περί προβλημάτων

Ως προς τις ανεμογεννήτριες να πληροφορήσουμε τον κ. Λοτσάρη, τον κ. Γιαννίση, τον κ. Δαρδανό και όλες τις άλλες δημοκρατικές και δημοτικές ή αντιδημοτικές δυνάμεις πως στο Εν Άνδρω συνεργάστηκαν και συνεργάζονται αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι με ΓΝΩΣΕΙΣ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ στο πεδίο. Γνώστες των αρνητικών παραμέτρων, αλλά και των νομικών, τεχνικών και οικολογικών παραμέτρων, αλλά και των πολιτικών, που από κοινού προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Αν δεν μπορούν να συγκληθούν τα "φαντάσματα" μπορούν αν θέλουν να καλέσουν κάποιους από την δική μας ομάδα που έχει ήδη γράψει πολλά νηφάλια και ενημερωτικά κείμενα σε αυτόν το ιστότοπο όπου διεξάγεται εδώ και καιρό ένας σοβαρός διάλογος. Εκτός κι αν οι επιτροπές του δημάρχου και του κ. Γιαννίση είναι για το θεαθήναι. Κάτι που αποδέχεται και η αντιπολίτευση του κ. Καπάκη, που πατάει σε δύο βάρκες (άλλοτε ναι κι άλλοτε όχι), αλλά και του κ. Σουσούδη που προτιμά να σιωπά για να μην εκτίθεται.

Με βάση τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε καταγράψει εδώ να πούμε πως μάλλον είναι τεχνικά, νομικά και πολιτικά απίθανο να μην μπουν αυτές οι 51 ανεμογεννήτριες (στον βορρά και στο νότο) που έχουν εγκριθεί από τους δήμους Υδρούσας και Κορθίου. Όμως είναι πολιτικά και νομικά εφικτό να μπει ένα όριο και να μην μπουν άλλες. Να σημειώσουμε και πάλι πως το ίδιο νούμερο έχουν αποδεχτεί στο δημοτικό συμβούλιο και οι κ. Σουσουδης και Καπάκης. Υπάρχει και σχετικό βίντεο όπως μας πληροφορούν ώστε να μην γράφουν τις ανοησίες της Ζωής τους κάποιοι φίλοι του κ. Καπάκη.

Θα μπορούσαμε κι εμείς ως site να χαϊδεύουμε αυτιά, να κάνουμε τους καλούς μπροστά και άλλα να λέμε πίσω, όπως αυτοί της αντιπολίτευσης που δέχτηκαν τις 51 ανεμογεννήτριες και μετά βγαίνουν στις ρούγες και ξιφουλκούν κατά όλων. Αυτή την Άνδρο των ψεμάτων, του άλλα μπρος και άλλα πίσω και του λαϊκισμού εμείς δεν την θέλουμε…

Κρίνουμε αυστηρά και τον κ. Γιαννίση, που έχει την ευθύνη. Αλλά και τον κ. Λοτσάρη και όλα τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής των φαντασμάτων. Η αφάνεια και η σιωπή όλων τους δεν βοηθά τον διάλογο, την κατανόηση και την τεκμηρίωση του προβλήματος. Αντιθέτως επιτείνει την άγνοια και το σπεκουλάρισμα στο facebook. Βοηθά στην δημιουργία κλίματος, αλλά όχι στρατηγικής.

Περιμένουμε, λοιπόν, την σύγκληση της «επιτροπής φάντασμα» σ' ένα νησί που το σαρώνουν οι άνεμοι της υπερβολής, του δογματισμού, των προσωπικών χαρακτηρισμών και του πολιτικού λαϊκισμού. Περιμένουμε να αναδειχθεί το πραγματικό πρόβλημα της Άνδρου, που είναι η ανυπαρξία συνεπούς στρατηγικής στο θέμα των ανεμογεννητριών εδώ και χρόνια. Και που στις μέρες μας είναι αναγκαία ώστε να προκύψει μια όσο το δυνατόν πιο ενιαία στάση. Για μόνο έτσι δεν θα υποστεί ήττα το νησί…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άνδρος, 21 Ιανουαρίου 2020

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε πρόεδρε του ΔΣ,

Η δημοτική παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας»....
ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε Αδάμη
Απορούμε πως μετά όσα άθλια και ψευδλη γραψατε εναντίον μας καταφεύγετε στο site μας για να διαφημίσετε την ξεπερασμένη από την εποχή και τα γεγονότα πολιτική σας πραμμάτεια;
Όσο για τα οσα στην ανακοινωση σας γράφετε είναι με χρονοκαθυστέρηση τριών μηνών. Έχουμε γράψει τρια ρεπορτάζ για τις ανεμογεννλητριες και ένα άρθρο κιριική στην διοίκηση. Και τωρα ξυπνήσατε κι εσείς από την Αθήνα;
Ακομα μια φορά αιφνιδιαστήκατε ακόμα από τις εξελίξεις. Για να σας δούμε στο τακτικό δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου. Τι θα πείτε να διαχωρίσετε ακόμα μια φορά την Χώρα στην οποία εκλεχτήκατε με το Γαύριο στο όποιο σπεκουλαρετε...

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ
Η δημοτική παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας» υπό το φως των εξελίξεων, λαμβάνοντας επίσης, υπόψη την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί μας, καθώς ήδη άρχισαν οι εργασίες εγκατάστασης του πρώτου αιολικού πάρκου στο νησί μας, σε συνδυασμό με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο γειτονικό νησί για τον ίδιο λόγο, ζητάμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία όλων των τοπικών προέδρων, αλλά και όλων των εκπροσώπων των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων του του τόπου μας.

Το ζήτημα είναι ιστορικής σημασίας και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Για την «Άνδρο της Ζωής μας»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γιάννης Καπάκης
Βασίλης Αδάμης
Αναστασία Μαμάη
Σπύρος Τσαούσης

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν θέλεις να αποφύγεις κάτι φτιάχνεις μια επιτροπή. Τα ίδια εκανε και ο γλυνός

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε αυτή τη φορά. Μόνο μια ερώτηση έχω. Αυτά τα μεγάλα συμφέροντα είναι κοινά και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Έχουν ονοματεπώνυμο και θέλουν να επιβάλουν μονοπώλιο στο Αιγαίο. Πως γίνεται και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ ο μόνος ωφελημένος να είναι ο Ηλιόπουλος που ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουμε. Φαίνεται πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, αλλά δεν έχει και κομματική στέγη. Τα βρίσκει και με τον Κουρουπλή και με τον Πλακιωτάκη. Με παραξενεύει πως ο Ηλιόπουλος που ήταν κυρίαρχος με την προηγούμενη κατάσταση είναι και με την τωρινη. Δηλαδη το μόνο εθνικό και τουριστικό κεφάλαιο είναι αυτός και Στεφάνου - Παναγιωτάκης δεν είναι; Κάτι δεν πάει καλά με τον Πλακιωτάκη όπως πήγαινε και με τον Κουρουπλή και η πίτα μοιράζεται σε έναν που είναι ο ίδιος με πριν.