ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Δήμος Άνδρου σχετικά με την ανακύκλωση...

 

Το απορριμματοφόρο που ήταν για την ανακύκλωση μαζεύει επί δημαρχίας Σουσούδη γενικά οικιακά απορρίμματα (σύμμεικτα). Η ανακύκλωση πήγε επί 5ετία στα σκουπίδια... 

(Περάσαμε 5 χρόνια όπου η διοίκηση Σουσούδη κατάφερε το ακατόρθωτο. Εξάρθρωσε μια περιορισμένη, αλλά υπαρκτή ανακύκλωση, που είχαν καταφέρει οι προηγούμενοι. Και μιλώντας επί τέσσερα χρόνια για την "ακριβή ανακύκλωση" των προηγουμένων "πέτυχαν" να ξοδεύουν τα ίδια χρήματα και ουσιαστικά να μην ξέρει κανείς ποιος ανακυκλώνει, τι ανακυκλώνει και πόσο ανακυκλώνει. Τα δημοσιεύματα στο  site μας δεκάδες. Και η κατάσταση γύρω μας χωρίς προηγούμενο. Περιμένουμε, λοιπόν, μετά και την σημερινή ανακοίνωση να δούμε πότε και πως θα ξαναμπεί σε ορθολογική λειτουργία η ανακύκλωση από την σημερινή διοίκηση - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το αυτοκίνητο του Life στην μάχη της ανακύκλωσης συνδράμει επί Σουσούδη... ιδιώτη εργολάβο!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 06/02/2020

Αγαπητοί Δημότες,

Λόγω των δικαιολογημένων ερωτημάτων σας, σχετικά με το ζήτημα της ανακύκλωσης σας ενημερώνουμε τα εξής:

Οι συμβάσεις με τους εργολάβους ανακύκλωσης  του 2019 έληξαν στις 30 Νοεμβρίου 2019. Οι αναθέσεις οι οποίες είχαν γίνει εντός του 2019 είχαν εξαντλήσει το όριο της απευθείας ανάθεσης – που είναι 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α ανά Δημοτική Ενότητα,  Άνδρου - Υδρούσας – Κορθίου, όποτε ΔΕΝ μπορούσε ο Δήμος να προχωρήσει σε εκ νέου αναθέσεις εντός του 2019.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ΔΕΝ υπήρχαν  διαθέσιμα χρήματα στον τομέα των τακτικών-ανταποδοτικών υπηρεσιών. Τα όποια υπόλοιπα χρήματα που υπήρχαν, χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη άμεσων και υποχρεωτικών δαπανών όπως η εξόφληση οφειλών από δικαστικές αποφάσεις.

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα,  προχωρούμε άμεσα στις πρώτες συμβάσεις με τους εργολάβους, ώστε να αρχίσει ξανά η ανακύκλωση. Αργότερα, με την δημιουργία Πράσινων Σημείων και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θα επανασχεδιαστεί η ανακύκλωση στην Άνδρο, με κύριο στόχο την μεγιστοποίησή της και την προσέγγιση των εθνικών στόχων, όπως είναι υποχρέωσή μας.

Για εμάς η ανακύκλωση αποτελεί την σημαντικότερη διαδικασία για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί το νησί μας.

Αγαπητοί Δημότες,

καταβάλουμε καθημερινά και συντονισμένα τις προσπάθειές μας, ώστε άμεσα να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στον τομέα της ανακύκλωσης.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κύριος Δημαρχος με τον Αντιδημαρχο πολιτιμού καλό θα ήταν να επισπεύσουν και τα 4 σπιτάκια της ανακύκλωσης που διαφημίστηκαν αρκετά το περασμένο φθινόπωρο. Καλές οι φωτογραφήσεις και τα βίντεο από την αρχική παρουσίαση στην Αθήνα, αλλά να γίνεται και έργο. Ναι μεν ο Δήμος κινείται ξανά προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μετά από τρεις περίπου μήνες δεν τα έχουμε δει στο νησί. Με σχεδία να έρχονταν από τον Πειραιά, θα είχαν φθάσει τόσο καιρό. Κύριοι υλοποιήστε σύντομα ένα τέτοιο απλό σχετικά έργο και διαφοροποιηθείτε από την προηγούμενη διοίκηση του νησιού που έμενε κυρίως στα λόγια το τελευταίο διάστημα θητείας της. Αυτό δεν εξαγγείλατε άλλωστε? Εργα και μάλιστα άμεσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Katestrepse tin anakuklwsi o Sousoudis!!! Vrike mia domi pou olo kai ginotan kaluteri, kai tin dielise