Ξεκινά η εκβάθυνση στο λιμάνι του Γαυρίου

 

 Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από την λάθος προβλήτα και του αέρηδες το Γαύριο λόγω προσχώσεων είχε μικρότερα βάθη και είχαμε και πλοία να βρίσουν ή να κολλάνε στην άμμο του βυθού, όπως έγινε με ταχύπλοο την περασμένη χρονιά. Η παραπάνω φωτογραφία του Εν Άνδρω από εκείνο το περιστατικό.

Ξεκινά η εκβάθυνση του λιμανιού του Γαυρίου. Ένα σημαντικό έργο της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που δρομολογήθηκε από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και ήρθε η ώρα να γίνει. Ήδη΄, το υπουργείο Υποδομών διενήργησε τον διαγωνισμό στις 19/12/19 και έβγαλε αποτελέσματα στις 6/2/20 κατακυρώνοντας με την απόφαση Αριθμ. Πρωτ.: Δ20/οικ.301/Φ.29/Ε.Γαύριο, τον διαγωνισμό στην εταιρεία «ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», που έδωσε έκπτωση 41%, κοστολογώντας το έργο στις 574.177 ευρώ συν ΦΠΑ 24%.

Πρόβλημα με το βάθος του λιμανιού είχαν και μεγαλύτερα πλοία που προσέγγιζαν το λιμάνι και έβρισκαν στην άμμο του βυθού...

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος, ο οποίος θα ξεκινήσει την εκβάθυνση του λιμανιού. Σύμφωνα με πληροφορίες το λιμάνι του Γαυρίου εκτός από τις προσχώσεις του ρέματος προς την μεριά της παραλίας έχει και κάποια άνισα μέρη στο βυθό. Το καλό της ιστορίας είναι πως είναι αμμώδες και έτσι η εκβάθυνση αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα. Το έργο πραγματοποιείται με δαπάνες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Εν Άνδρω μετά την χτεσινή πληροφορία που έλαβε χτες από το υπουργείο Υποδομών (από τον συνάδελφο Γ.Λ.) απεύθυνε σχετικό ερώτημα για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου στο υπεύθυνο του Λιμενικού Ταμείου - για λογαριασμό της Άνδρου - Γιώργο Μαντζώρο ο οποίος εξήγησε πως "έχει ήδη αποστείλει ο σχετικός  φάκελος του έργου, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για την τελική έγκριση και υπογραφή. Αναμένουμε σύντομα και την έκδοση της σχετικής απόφασης, του Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα μηχανήματα του αναδόχου εργολήπτη,  θα ξεκινήσουν τις εργασίες εκβάθυνσης του λιμένα Γαυρίου στα τέλη Μαρτίου!"

Τουλάχιστον κάτι ξεκίνησε για να βελτιωθεί το ανεμοδαρμένο λιμάνι μας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Λοτσαρη. Ενηργησες και ξεπαγωσες ενα πολυ σημαντικο εργο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΟΝΤΙΣΤΟΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ ! !
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΥΣΙΔΑ ΜΕ 2-3- - ΑΓΚΥΡΕΣ, ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΥΣΙΔΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ! !
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ! !
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΟΝΙΜΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΧΑΥΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !
ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΤΑ ΜΕΖΕΩΕΙ ΟΛΑ Η '' ΜΠΙΓΑ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ'' ΚΑΙ Ν ΑΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΙΔΕΡΑ ,ΟΛΩΝ ...ΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΒΥΘΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΙΔΕΡΙΚΑ !!