Παρατείνονται οι προθεσμίες για επιδόματα και χορηγήσεις

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Προς τους Δικαιούχους από το Κέντρο Κοινότητας

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού, δεν χρειάζεται να προσέρχεσθε στο Κέντρο Κοινότητας, καθώς από 11 Μαρτίου 2020 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπενθυμίζουμε ότι:

1) Παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.

2) Παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.

3) Η προθεσμία των τριών (3) μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης, αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.

4) Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των Υγειονομικών Επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ’ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

 

Για τυχόν ερωτήσεις & διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε είτε τηλεφωνικά στο 2282360216 (ΔΕ-ΠΑ, 09.00-15.00) είτε μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

«ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ»
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet