Δήμαρχος Άνδρου: υπευθυνότητα, ψυχραιμία, απομόνωση, όχι φημολογίες, προσοχή και συνεχή ενημέρωση.

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας η χώρα μας μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της εξάπλωσης του ιού, που πλήττει τις χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τα μέτρα έγιναν πιο αυστηρά και αναμένεται να γίνουν αυστηρότερα. Όσον αφορά την πρόσβαση στα νησιά η μετάβαση θα επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους.

Καλούμαστε να προσπαθήσουμε όλοι να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για να περιορίσουμε την εξάπλωση. Το ισχυρότερο μας όπλο είναι η ατομική μας ευθύνη, η έμπρακτη απόδειξη ότι νοιαζόμαστε για την οικογένεια μας, τον συγχωριανό μας, τον γείτονα μας, το νησί μας, τη χώρα μας…

ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια μάχη με έναν «αόρατο εχθρό» που ετοιμάζεται να χτυπήσει την πόρτα μας, την πόρτα του γείτονα.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους νεοαφιχθέντες και τις οικογένειες τους να τηρήσουν πιστά το μέτρο της απομόνωσης των 14 ημερών.

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας στο άκουσμα οποιασδήποτε φημολογίας περί υπόπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος που ενδέχεται κυκλοφορήσει στο νησί να μην πανικοβληθούν, να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που συνεχώς αναδημοσιεύουμε.

Να μην τρέξουμε να επιρρίψουμε ευθύνες στο γείτονα, που ήρθε προχθές ή στο γείτονα που ακούσαμε ότι κάποιος τον άκουσε να βήχει! Η διασπορά του ιού δεν εντοπίζεται εύκολα μπορεί κι εμείς οι ίδιοι να ευθυνόμαστε.

Δεν πρέπει κανείς συμπολίτης μας με το φόβο του στιγματισμού να αποκρύψει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τυχόν μεταβολή στην υγεία του και να στερηθεί ιατρικής συμβουλής.

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και τα νέα συχνά μεταφέρονται γρήγορα και ακόμα συχνότερα παραποιούνται.

Να έχετε την υπομονή να ακούσετε μαζί με εμάς την επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. (Κυβέρνηση, Υ.Υ., ΕΟΔΥ)

Να δώσετε το χρόνο που χρειάζεται στους ιατρούς, να εξετάσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα συνάνθρωπο μας. Οι ιατροί μας, οι νοσηλευτές μας , το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι πρώτη γραμμή, φερθείτε τους με σεβασμό.

Σε μια μικρή κοινωνία αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ο φίλος μας, ο αδερφός μας, ο γονιός μας, εμείς. Αντί να ρωτήσουμε ποιος είναι ας ευχηθούμε καλή ανάρρωση και ας προσέξουμε ακόμη περισσότερο.

Ο Δήμος Άνδρου και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης θα σταθεί στο πλευρό του κάθε κατοίκου της Άνδρου νοσούντα ή μη.

Μαζί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο
ΑΓΑΝΤΑ όπως λένε οι ναυτικοί μας

Η Επιτροπή Διαχείρισης κρίσης μέχρι την έως τώρα επίσημη ενημέρωση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας

Υπενθυμίζουμε τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-o…/

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ποιος είναι εμπαθής κάτοικε Ανδρου φαίνεται από τα γραφόμενα σου.
Παρτάκια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Επισκέπτης"
Με αυτά που γράφεις αποδεικνύεται περίτρανα ποιός είναι βλάκας. Η δική σου η βλακεία και η μη αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων, ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτά και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Γράψε ότι θες στη συνέχεια εμπαθή Επισκέπτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει το στενό μυαλό σου θα είναι παντοτινό!
Τίποτα άλλο κάτοικε Ανδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Περαστικός"
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν αναφέρομαι στον τουρισμό, αλλά σε όσους βρίσκονται εδώ ουσιαστικά παρανόμως. Η κυβερνητική εντολή είναι σαφής. Μόνο μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά
Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι περιττά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Κου Κου"
Τα παράπονα σου να τα υποβάλλεις στην ελληνική Κυβέρνηση που απαγορεύει στους μη μόνιμους κατοίκους να μεταβούν στα νησιά. Εγώ απλά υποστηρίζω ότι όσοι είστε παράνομα εδώ πρέπει να εκδιωχθείτε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Επισκέπτης".
Εγώ μπορεί να είμαι βλάκας. Δεν μου λες ισχύει το ίδιο και για τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, καθώς και Υπουργούς της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, που σας απαγόρεψαν τις μετακινήσεις προς τα νησιά; Εξυπνακια επισκέπτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς κάτοικο Ανδρου
Είσαι τεράστιος βλακας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κατοικε Άνδρου από κάτι τύπους σαν εσένα έχετε καταστρέψει ένα από τα ομορφότερα νησιά γιατί έτσι σκέφτεστε κ με εμάς που κάναμε διακοπές στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα κάνετε τους αμόλυντους σε νεκρή περίοδο, θα ήθελα όμως να ξέρω πάρα πολύ αν θα λέτε τα ίδια όταν θα έρθει η σεζόν με κάθε λογής τουρίστα που θα έρχεται από όλες τις μεριές του Κόσμου γεμάτο στον ιό αλλά θα είναι καλοκαίρι με ντάλα ήλιο , γεμάτες καφετέριες , γεμάτες τσέπες και κοντή μνήμη .
Θα τα ξαναπούμε το Οκτώβριο με έξαρση ξανά του φαινομένου.
Όσο δικαίωμα έχετε εσείς να πηγαίνετε στην Αθήνα για να σας σώσει κάθε φορά όταν έχετε ανάγκη άλλο τόσο έχει και ο Αθηναίος να πάει στο σπίτι του στο νησί που έχτισε ή ανακαίνισε , ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες όλα αυτά τα χρόνια ....
Τώρα γράψτε ότι θέλετε ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Επισκέπτης".
Να σηκωθείτε και να φύγετε από εδώ. Δεν σας θέλουμε. Ελπίζω ο Κος Λοτσαρης να σας διώξει.
Και αυτήν την άποψη την έχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι.

Περισσότερα