Ίντερνετ SOS από Βουνί, Ρέματα, Στιβάρι, Υψηλού...

 

Οι γραμμές πέρασαν εδώ και ένα χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί! Απίστευτα κι όμως ελληνικά όσα μας γράφει ο κ. Αντώνης Μαμάης από το Βουνί...

Μέχρι στιγμής αρκετοί αναγνώστες μάς έχουν γράψει για το γρήγορο ίντερνετ που κατάντησε ακίνητο ίντερνετ στην Άνδρο. Ο Άγγελος Σφακιανάκης και ο παπα-Μιχάλης Καλαμπούκης πολλές φορές. Και εδώ και τρεις μήνες και ο Αντώνης Μαμάης. Έχουμε γράψει και ξαναγράψει. Έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννιση. Μας έχει εξηγήσει πως έχουν μπλέξει πάροχοι με κατασκευαστή. 

Ο Αντώνης Μαμάης από το Βουνί είναι ένας από όλους που έδωσε την μάχη με την γραφειοκρατία και την αδιαφορία. Κι έχασε. Ή, μάλλον δεν δέχεται πως έχασε. Και συνεχίζει να δίνει την μάχη κόντρα σε όλους τους παρόχους και τους αναδόχους. Έχει στείλει στο Εν Άνδρω σειρά επιστολών και ενημερώσεων μιας και είμαστε οι μόνοι που έχουμε σηκώσει το θέμα που έκαιγε και σήμερα καίει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Άνδρο.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις του για να δείτε τι εστί γραφειοκρατία και αδιαφορία ελπίζοντας ο αντιδήμαρχος Δ. Γιαννίσης που έτρεξε το θέμα και ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης που έχει στείλει και επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για να συνεχίσουν τις ενέργειες μπας και καταλάβουν οι αρμόδιοι πως το ίντερνετ μέσα στην απομόνωση είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

(α) Επιστολή Α. ΜΑΜΑΗ στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ - Ιανουάριος 2020

Κύριε Μπασαντή,

Θα σάς παρακαλούσα να αναδείξετε το θέμα της λειτουργίας των νέων υπερσύγχρονων ανασκευασθέντων δικτύων οπτικής ίνας σε οικισμούς της Άνδρου. Το είχατε θίξει το καλοκαίρι και σας είχαν πληροφορήσει για λειτουργίας τους τον Σεπτεμβρη του 2019. Δεν έχουμε καμία απάντηση από τον κύριο πάροχο, τον ΟΤΕ και τους άλλους παροχους, σε ερωτήματα μας.

Εχω υποβάλει ερώτημα στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, γιατι ειναι ενας εκ των τριών συνιδιοκτητων του εργου, (έργο ΣΔΙΤ, Ελληνικό δημόσιο, ΕΕ και Intracat). Η απάντηση της Intracat ήταν άμεση αλλά ακατανόητη, της ΕΕ την αναμένω και αν θέλετε να σας την κοινοποιήσω. Είναι απορίας άξιον η αδιαφορία των συνιδιοκτητων γιατη μη λειτουργία τους και κυκλοφορούν φήμες για κακή διαχείριση τν κονδυλίων, σας ξαναλέω, φήμες, ως την αιτία της μη λειτουργίας. Δεν μπορώ να φανταστώ τους εταίρους (ΕΕ, Δημόσιο κλπ), να μην ειχαν διασφαλίσει την υποχρέωση των παρόχων τηλεφωνίας και ιντερνετ, για λειτουργία του έργου, σίγουρα στις συμβάσεις θα έχει προβλεφθεί. Εδω να πούμε ότι δε αφορά μόνο το νησί μας, αλλά πολλές προβληματικες περιοχές της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ…

 

(β) Επιστολή Α. ΜΑΜΑΗ προς ΕΝ ΑΝΔΡΩ και προς αντιδήμαρχο Δ. Γιαννίση - Μάρτιος 2020 

Κύριε Μπασαντή,

Σας προωθώ το mail που έστειλα στον αρμόδιο αντιδημαρχο ψηφιακής πολιτικής του Δημου Άνδρου με την επιστολή του κατασκευαστή.Φαινεται πλεον καθαρά η ολιγωρία των παρόχων, που κατά την άποψή μου δεν ειναι τυχαία και την επίσης ολιγωρία της Δημοτικής αρχής να πιέζει απο μηνων για τη λειτουργία των δικτύων και οχι τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι απο την πανδημία. Εχω επιδοθεί σε αλληλογραφια απο τις αρχές του χειμώνα και τώρα έφτασα στην απάντηση, αλληλογραφία με την Ε. Ενωση-κλιμακιο στην Ελλάδα (συνχρηματοδοτης του εργου), Intrakat, ΕΕΤΤ, Κ της Πληροφορίας κλπ. Δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν δεσμεύονται απο συμβάσεις πι παροχοι, για εκμετάλλευση του έργου, γιατι τοτε εχουμε εκατομμύρια ευρώ θαμμένα κατω απο το οδόστρωμα, απλά για να ενθυλακωσουν οι επιχειρήσεις του Κόκκαλη(RURAL, INTRAKAT) και να μελετηθουν απο τον ανασκαφεα αρχαιολογο του μελλοντος. Ευχαριστώ πολύ 

Καλησπέρα Δημήτρη,

Κατάφερα επιτέλους να εχω μια ολοκληρωμένη απάντηση απο τον κατασκευαστή και διαχειριστή του έργου των δικτύων οπτικών ινών. Στην στελνω και κανε αυτό που πρέπει σαν αρμόδιος για το αντικείμενο Αντιδημαρχος. Θα δεις οτι και οι ιδιοι αναρωτιουνται γιατι στις Κυκλαδες δεν εχουν ζητήσει τη χρηση οι 4 παροχοι.

Ευχαριστώ,

Καλο βραδυ

 

(γ) Απάντηση της RURAL CONNECTION στον Α. ΜΑΜΑΗ - 24 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ.: ΙΦΣ/RR/Σ.Π./290

Από:                «RURAL CONNECT» ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

19ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ.ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θέμα:

Ερώτημα Καταναλωτή σχετικά με παροχή υπηρεσιών στην Άνδρο

 

 Κύριοι,

Σε συνέχεια της σχετ. επιστολής σας, με την οποία μας ζητούνται οι απόψεις μας, παρακαλώ βρείτε ακολούθως την σχετική απάντηση μας:

Στα πλαίσια των παραπάνω, και της αναφερόμενης ερώτησης του καταναλωτή για τον οικισμό «Μέσα Βουνίον,το» του Δήμου ΚΟΡΘΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΝΔΡΟΥ, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Ο εν λόγω οικισμός με κωδικό οικισμού 5901020504, περιλαμβάνεται και έχει καλυφθεί από το έργο, που εκτέλεσε και παρέδωσε η RURAL CONNECT σύμφωνα με τις παραπάνω παραγράφους 2 και 3 της επιστολής μας.

Τεχνικά η κάλυψη γίνεται με τεχνολογία Ευρυζωνικής Πρόσβασης Bitstream VDSL.

Για την διαθεσιμότητα υπηρεσιών ισχύουν τα αναφερόμενα στις παραπάνω παραγράφους 4 έως 6 της επιστολής μας. Στα πλαίσια αυτών των παραγράφων, ο εκάστοτε τελικός καταναλωτής θα πρέπει να απευθυνθεί σε αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους λιανικής από τους οποίους θα μπορεί να προμηθευτεί τις εν λόγω τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με βάση την εκάστοτε εμπορική πολιτική τους.

Σημειώνουμε συμπληρωματικά, όπως εξ΄ άλλου συνάγεται από την παραπάνω παράγραφο 3 της επιστολής μας και επεξεργασία των παρεχόμενων στοιχείων, ότι στο νησί της ΑΝΔΡΟΥ καλύπτονται από την εταιρία μας 33 συνολικά οικισμοί με 3.702 κατοίκους.

Επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της εταιρίας μας, στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του Έργου, παραμένουμε στην διάθεση σας και θεωρούμε κρίσιμη την παρέμβαση σας ως ΕΕΤΤ, προκειμένου να αξιοποιηθεί η διάθεση των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας μας στις περιοχές εφαρμογής, του Έργου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων τους.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οπουδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Για την RURAL CONNECT ΑΕΕΣ

Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος

Χ. Καλλής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αγαπητέ " rural και παροχοι," , μπορουμε να κατανοήσουμε το περιεχόμενο της επιστολης της Rural.... και σε εξουσιοδοτω, χρησιμοποιωντας και το ονομα μου, σου δινω και το τηλέφωνο μου (με μηνυμα), να τηλεφωνήσεις και στους τέσσερεις παροχους. Παντως σ ευχαριστουμε για τα.... φωτα..... σου

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω η απάντηση της Rural είναι σαφέστατη: "...ο εκάστοτε τελικός καταναλωτής θα πρέπει να απευθυνθεί σε αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους λιανικής...". Όπερ σημαίνει ότι εσείς σαν καταναλωτής πρέπει να αιτηθείτε σε κάποιο πάροχο (ΟΤΕ, Vodafone κλπ) για να αγοράσετε "...τις εν λόγω τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες...". Η Rural δεν πουλά προϊόντα λιανικής, επομένως μετά από αίτημά σας μέσω κάποιου παρόχου θα σας χορηγήσει την ευρυζωνική σύνδεση που διατίθεται στην περιοχή σας. Απλά! (Ο ΟΤΕ για παράδειγμα σε Κόρθι Στενιές Μπατσί (κέντρο) και Λιβάδια-Πευκάκια που διαθέτει δικό του δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης έχει ήδη δώσει τις αντίστοιχες υψηλές ταχύτητες σε πελάτες του)