ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Διαμαρτυρία Επιτροπής Κρίσης & Προσφορά Μουστακείου Κληροδοτήματος

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 

30 Μαρτίου 2020

Η Άνδρος είναι ένα νησί η σύνδεση του οποίου με την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ακτοπλοϊκές γραμμές μέσω του λιμανιού της Ραφήνας. Δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση και δεν διαθέτει  αεροδρόμιο το νησί. Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων, η ακτοπλοϊκή εταιρία FAST FERRIES μείωσε τα δρομολόγια της μέχρι νεοτέρας και ακτοπλοϊκή GOLDEN STAR FERRIES διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια της  μετακινώντας μάλιστα το πλοίο της στο Πειραιά.

Το παραπάνω γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε κύριοι, δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για το νησί  και τους κατοίκους του. Διακόπηκε ξαφνικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, η ομαλή  προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων. Είναι θέμα χρόνου να ξεμείνουν τα φαρμακεία και το Κέντρο Υγείας από υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, τα καταστήματα τροφίμων από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κλπ. και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και μάλιστα πριν τη μεγάλη έξαρση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Επιπλέον, δυσχεραίνεται  η μετάβαση ιδιωτών γιατρών στα  ιατρεία τους στο νησί για την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ καθίσταται επικίνδυνη  η μετακίνηση ασθενών προς την ηπειρωτική χώρα, καθώς το νησί δεν διαθέτει ούτε ΜΕΘ, ούτε Νοσοκομείο και  δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά.

Κύριε Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας,

Κύριοι Εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών,

Κύριοι Βουλευτές των Κυκλάδων    

Κάνουμε Δραματική έκκληση, τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στις Ναυτιλιακές Εταιρείες, να αποδείξουν έμπρακτα της Κοινωνική τους Ευθύνη απέναντι στους  οκτώ χιλιάδες  αποκλεισμένους  Ανδριώτες, πριν βρεθούμε σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο Πρόεδρος 

Αριστοτέλης Διαπούλης  

Τα μέλη

Λοτσάρης Δημήτρης

Λάσκαρης Δημήτρης

Σουσούδης Θεοδόσης

Καπάκης Ιωάννης 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ

ΘΕΜΑ: Προσφορά υγειονομικού υλικού στις δημοτικές υπηρεσίες και στο Περιφερειακό Ιατρείο του Κορθίου

30 Μαρτίου 2020

Υγειονομικό υλικό ατομικής προστασίας για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού του Δήμου Άνδρου που απασχολείται στη Δημοτική Ενότητα Κορθίου, καθώς και του Περιφερειακού Ιατρείου του Όρμου Κορθίου προσέφερε το Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα.

Το υγειονομικό υλικό (γάντια και αντισηπτικά), που θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, παραδόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, με προσωπική του ανάρτηση, ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος για την προσφορά της. Να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας (30/3) θα γίνει και η παράδοση των ειδών ατομικής προστασίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Όρμου Κορθίου.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελείται προς τον συνάνθρωπο και το Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα θα συνεχίσει τη δράση του με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Ιωάννης Αντωνέλλος             Δημήτρης Λάσκαρης                  Ιωάννης Ξανθός

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μπορούσαν οι Αφοι Στεφάνου , αν το πρόβλημα είναι το κόστος δρομολογίου , να αντικαταστήσουν το σουπερ φερυ με ένα απο τα μικρά καταμαράν που έχουν και σε συνδιασμό με το Θεολόγο να μην μένει το νησί αποκλεισμένο καμμία ημέρα. Επίσης μπορούν να ταξιδεύουν με ελάχιστη ταχύτητα για περεταίρω μείωση του κόστους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη είναι δυνατόν οι αδερφοί Στεφάνου να αφήσουν την Άνδρο χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση; Αληθεύει ότι το Σουπερφερυ διέκοψε και πήγε στον Πειραιά; Μήπως συμφώνησαν με τη Φαστ Φερις να πραγματοποιούν εναλλάξ ανά εβδομάδα δρομολόγια;