ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου-Ραφήνας και απόφαση για τέλη καταστημάτων

(Δύο τα επείγοντα και σοβαρά θέματα του χτεσινού Δια Περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρώτο θέμα, το ψήφισμα. εγκρίθηκε ομόφωνα (21 ψήφους). Στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στηρίζουν την Άνδρο και απέστειλαν επιστολές στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στον πρωθυπουργό τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Το ρεπορτάζ λέει πως θα υπάρξει σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό στο αμέσως προσεχές διάστημα μιας και ο κ. Πλακιωτάκης δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι μέχρι σήμερα. Το δεύτερο θέμα, η απαλλαγή πληρωμής τελών κοινόχρηστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας των καταστημάτων για όσο διάστημα συνεχίζονται οι απαγορεύσεις, ψηφίστηκε και αυτό ομόφωνα (21 ψήφοι) - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

(α) Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου - Ραφήνας 

Την 31η Μαρτίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη Δια Περιφοράς Συνεδρίαση. Κατόπιν της συναίνεσης όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου συζήτησε και αποφάσισε ομοφώνως τα κάτωθι:

"Η Άνδρος είναι ένα νησί η σύνδεση του οποίου με την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ακτοπλοϊκές γραμμές μέσω του λιμανιού της Ραφήνας, δεδομένης της έλλειψης αεροδρομίου στο νησί.

Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων, η ακτοπλοϊκή εταιρία FAST FERRIES μείωσε τα δρομολόγια της μέχρι νεοτέρας και η ακτοπλοϊκή GOLDEN STAR FERRIES διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια της μετακινώντας μάλιστα το πλοίο της στο Πειραιά.

Είναι αυτονόητο τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους του νησιού μας όσο αφορά το αίσθημα ασφάλειας τους, την ομαλή προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων, τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων και ασθενών, εκτάκτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών. Επιπλέον, δυσχεραίνεται η μετάβαση ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους στο νησί για την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ καθίσταται επικίνδυνη η μετακίνηση ασθενών προς την ηπειρωτική χώρα, καθώς το νησί δεν διαθέτει ούτε ΜΕΘ, ούτε Νοσοκομείο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά

Αναγνωρίζουμε τις έκτακτες και ειδικές συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα μας, με την σοβαρότατη Πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον Πλανήτη. Αναγνωρίζουμε τις άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες οδήγησαν την Χώρα μας να είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου πέρα από ιδεολογίες, απόψεις και κόμματα. Αναγνωρίζουμε τέλος και τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεδομένης της ελάχιστης επιβατικής κίνησης.

Ευελπιστώντας στην ευαισθησία της Κυβέρνησης και εν γένει του Πολιτικού κόσμου της Χώρας μας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε άμεσα ώστε να λυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα.

Κάνουμε δραματική έκκληση, τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στις Ναυτιλιακές Εταιρείες, να αποδείξουν έμπρακτα της Κοινωνική τους Ευθύνη απέναντι στους οκτώ χιλιάδες αποκλεισμένους Ανδριώτες, πριν βρεθούμε σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Ζητάμε να αναγνωρίσετε εν μέσω της σοβαρότατης Πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ανδριώτες, τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από και προς Ραφήνα καθημερινά για να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη χώρα.

Ζητάμε την άμεση επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα προκειμένου να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού, να γίνεται ομαλά η προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων, και η μεταφορά ευπαθών προϊόντων και ασθενών, εκτάκτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών.

Ζητάμε την άμεση επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Άνδρου διότι, δυσχεραίνεται η μετάβαση ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους στο νησί για την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ καθίσταται επικίνδυνη η μετακίνηση ασθενών προς την ηπειρωτική χώρα, καθώς το νησί δεν διαθέτει ούτε ΜΕΘ, ούτε Νοσοκομείο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βαριά περιστατικά."

(β) Απαλλαγή τελών καταστημάτων

Και η απαλλαγή πληρωμής τελών κοινόχρηστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας των καταστημάτων για όσο διάστημα συνεχίζονται οι απαγορεύσεις ψηφίστηκε ομόφωνα (21 ψήφοι). 

(γ) Επιστολή Γ. Χατζημάρκου και Α. Καμπουράκη προς τον Πρωθυπουργό

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εκείνος ο ανύπαρκτος ο Ηλιόπουλος που δεν θα άφηνε το νησί χωρίς καράβι που είναι ;Της κονόμας μάλλον κι' αυτός αλά Στεφάνου !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένει κανείς ευαισθησία από...τυχάρπαστους?

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο Μ. Ηλιόπουλο αν προτίθεται να καλύψει το κενό των δρομολογίων;
Έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι δεν θα αφήσει τη γραμμή χωρίς πλοίο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να απαγορευτούν τελείως τα δρομολόγια αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος ούτε απολύμανση στα φορτηγά και στους οδηγούς που έρχονται από την Αθήνα λαχαναγορά Αποθήκες που φορτώνουν αλλοδαποί χωρίς έλεγχο.οι συσκευασίες απολυμενονται? Καθολική απαγόρευση έως ότου λήξει η πανδημία όπως έκαναν και στις εκκλησίες και στα καταστηματα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚΛΕΓΜΝΕΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ :

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΟΤΙ ! !

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΑ , ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ! !
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ! !
Η ΦΛΕΒΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡ, ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ! !
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ '' Η ΦΛΕΒΑ - ΤΟ ΠΛΟΙΟ'', ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΦΛΕΒΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ! !
ΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΕΧΕΙ ΑΛΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΙΑ ΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ! !
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ :
Η ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ( Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚAI ΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ )ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΝΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ! !
ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ '' ANDROS FAST FERRIES'' KAI ΤΟ '' ΘΕΟΛΟΓΟΣ'' ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ !!

ΕΜΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ Η ΦΛΕΒΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΙ
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ '' ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ '' ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ! !

ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ, ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ, ΟΥΤΕ '' ΣΤΕΦΑΝΟΥ'', ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ '' ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ'', ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΜΟΝΟΝ , ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ...''.ΚΟΝΟΜΑ''.... ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ !!!!