Δημοτικό Συμβούλιο 14/5: Στα σύνορα της αποχής!...

 

Η απλή αναλογική χρειάζεται ωριμότητα και υπευθυνότητα. Κάτι που δεν φαίνεται να υπάρχει από μερικούς που η απλή αναλογική τους πριμοδότησε με συμβούλους, αλλά όχι με πολιτική περίσκεψη και ωριμότητα. Φωτογραφία αρχείου της εποχής που τα συμβούλια γίνονταν στην αίθουσα κι όχι στο διαδίκτυο...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

1. Από τους 21 συμβούλους που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 στο δημοτικό συμβούλιο (που θα πρότεινε κάποια πράγματα για να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες του νησιού που επλήγησαν από την πανδημία) παρόντες ήταν μόνο 9!

2. Από τους 21 συμβούλους που εξέλεξαν οι ανδριώτες και ανέλαβαν πριν 8 μήνες στο δημοτικό συμβούλιο (που ο μελετητής θα ενημέρωνε για τους βιολογικούς Μπατσίου και Γαυρίου και την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης) παρόντες ήταν μόνο 9!

3. Από τους 21 συμβούλους που αντιπροσωπεύουν την Άνδρο στο ΔΣ εδώ και 8 μήνες παρόντες ήταν μόνο οι 8 της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης! Παρόντες ήταν οι Αθηνά Μακρή, Τασία Μπιθικώτση. Δημήτρης Γιαννίσης, Δημήτρης Τηνιακός, Νίκος Στεφάνου, Μαρία Βενετίκη, Νίκος Μουστάκας, Γιώργος Ψωμάς και Λευτέρης Μπάλλας! Απόντες 7 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σουσούδη (παρών μόνο ο Γ. Ψωμάς) και οι 4 της παράταξης Καπάκη και ο συνεργαζόμενος μαζί τους Γ. Μπακέλας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως από την ομάδα Καπάκη οι 3+1 δημοτικοί σύμβουλοι Τασούλα Μαμάη, Βασίλης Αδάμης και Σπύρος Τσαούσης συνυπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ και τους άλλους συμβούλου (που έστειλε η άτυπη «επικεφαλής» Τασούλα Μαμάη) επικαλούμενοι διαδικαστικό θέμα (ενημέρωσης) για να μην προσέλθουν στην... ενημέρωση!

Επιστολή αντιστοίχου χαρακτήρα υπέγραψε και ο συνεργαζόμενος με την ομάδα Γ. Μπακέλας. Να σημειώσουμε πως ο Γ. Μπακέλας αναβάθμισε την παρουσία του στην Αριστερά και συμμετέχει πλέον ως εκπρόσωπος της Άνδρου στα αγροτικά στις κομματικές τηλε-συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων!

Όπως φαίνεται οι δύο επιστολές (των 3 συμβούλων του κ. Καπάκη και του συνεργαζόμενου μαζί τους) είχαν κοινό κέντρο αναφοράς: την Τ. Μαμάη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως την επιστολή των 3+1 ΔΕΝ υπέγραφε ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Καπάκης. Να εικάσουμε πως η παράταξη Καπάκη απέκτησε πλέον δύο κέντρα αναφοράς; Κάτι που μάλλον δεν είναι πρωτότυπο ή παράξενο στην Ριζοσπαστική Αριστερά…

Για την ιστορία παρόντες στην τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος της Καππαριάς (αλλά όχι ο δημοτικός σύμβουλος Καπαριάς)! Και οι πρόεδροι της Άρνης και του Μπατσίου…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Για μια ακόμα φορά η απροσδόκητη πλειοψηφούσα αντιπολίτευση προχώρησε σε… αποχή από το δημοτικό συμβούλιο με στόχο την αναβολή του. Ατυχώς το ένα θέμα αφορούσε όλους τους επιχειρηματίες της Άνδρου στην εποχή της πανδημίας. Και το δεύτερο όλη την περιοχή της Υδρούσας. Να σημειώσουμε οως η Υδρούσα βάση της κατευθυνόμενης σταυροδοσίας και της απλής αναλογικής υπερ-εκπροσωπείται στο ΔΣ από την μεριά της αντιπολίτευσης.

Έχουμε δηλαδή εκτός των 3 συμβούλων της ομάδας Σουσούδη και 2 της ομάδας Καπάκη υπάρχουν και άλλοι τρεις σύμβουλοι άλλων περιοχών που ασχολούνται σχδόν αποκλειστικά με τα θέματα της Υδρούσας και δίνουν "μάχες" γι' αυτά. Ήτοι ο Βασίλης Αδάμης της Χώρας που δεν έχει ασχοληθεί με ούτε ένα θέμα της Χώρας και οι Σ. Τσαούσης και Γ. Μπακέλας του Κορθίου που στη σύντομη παρουσία τους στο συμβούλιο όλες οι "μάχες" τους ήταν για να σταματήσουν τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα που περιμένει πλέον ένταξη για χρηματοδότηση.

Ατυχώς για την Υδρούσα, από τους 11 δημοτικούς συμβούλους που απασχολούνται με τα θέματα της στο συμβούλιο, μόνο 4 παραβρέθηκαν στην ενημέρωση για τους βιολογικούς της: οι Αθηνά Μακρή, Τασία Μπιθικώτση, Νίκος Μουστάκας και Γιώργος Ψωμάς. Οι άλλοι 7 που τόσο «κόπτονται» (Τασούλα Μαμάη, Γ. Καπάκης, Β. Αδάμης, Σ. Τσαούσης, Γ. Μπακέλας, Α. Αντώνογλου, Ν. Μαμάη) για μια ακόμα φορά απείχαν σε θέμα υψηλής προτεραιότητας που αφορούσε την περιοχή!

Αλήθεια ποιον έπληξαν οι απόντες σύμβουλοι που υπερ-πλειοδοτούν για την Υδρούσα; Τον δήμαρχο; Το δημοτικό συμβούλιο; Ή, την Υδρούσα για την οποία υποτίθεται πως κόπτονται;

Αυτά για το ρεπορτάζ και τα πολιτικά συμπεράσματα μιας αποχής… χωρίς σύνορα!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να είμαστε αντικειμενικοί στις κρίσεις- επικρισεις-κατακρισεις , θα πρέπει να γνωρίζουμε και τους λόγους απουσίας εκάστου συμβούλου. Πχ ο κ Σουσουδης είναι απολύτως δικαιολογημένος. Οι 3 σύμβουλοι του κ Καπακη που έστειλαν την επιστολή τι λόγους επικαλούνται;; Ας ανακοινωθεί η επιστολή τους. ΥΓ Ερώτηση: Το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών ή όχι;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν τα συμβούλια είναι υποχρεωτικό να αποστέλλονται γραπτώς οι αντίστοιχες εισηγήσεις, έτσι ώστε να είναι ενημερωμένα και προετοιμεσμένα τα μέλη του Δ.Σ. για περαιτέρω διευκρινίσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Η μη τήρηση αυτού θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μόνο εσκεμμένη και σκόπιμη κίνηση από τη δημοτική αρχή. Γιατί είναι τόσο δύσκολο;;; Οπότε ας συμμορφωθούν, ας τους ενημερώνουν έγκαιρα και ας τηρούν επιτέλους τα αυτονόητα κατά το γράμμα του νόμου. Μη ζητάνε και τα ρέστα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο πρόεδρος του συμβουλίου Λ. Μπάλλας ενημέρωσε πως υπήρχαν εισηγήσεις για όλα τα θέματα πλην της συγκρότησης επιτροπής επαγγελματιών που θα γινόταν με ονόματα που θα συζητούντο στο συμβούλιο.
Θεωρούμε πως μετά από αυτό ήταν απλή εκτίμηση πως δεν υπήρχαν εισηγήσεις. Αν εξακολουθούν να θεωρούν το ίδιο πρέπει να μην εμφανιστούν ούτε στο επόμενο συμβούλιο. Ή, και στο μεθεπόμενο με τα ίδια θέματα. Αν εμφανιστούν τότε απλώς έκαναν αποχή με προσχήματα όπως έκαναν και πάλι στο παρελθόν. Οπότε και έχουμε την "δημοκρατία της αποχής" με στόχο την καμένη γη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε τον κύριο Μπακελα για την στήριξη στην Υδρουσα
Να Ειναι σίγουρος ότι θα ανταμειφθει
Όπως και ο κύριος Τσαούσης
Όσο για τον Γιαννιση έχουμε πολλά ληγμένα...
Τον περιμένουμε!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εντυπωσιακό σχόλιο. Δημοκρατικότατο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟΝ ΜΠΑΚΕΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΘΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ?
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα το συμβούλιο ήταν για την ενημέρωση!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro