Ανακοίνωση Επάρχου Άνδρου για τις 33 Α/Γ Κοπελούζου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 33 ΝΕΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 Άνδρος, 27 Μαΐου  2020

Αγαπητοί συμπολίτες,

     Στις 25/5/2020 με απόφαση του διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποιήθηκε η Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ) του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΑΣΠΗΕ)» όπου περιλαμβάνει και την έγκριση τοποθέτησης 33 νέων ανεμογεννητριών στην Άνδρο, στις θέσεις Σκουμπι, Γκοράκι και Καφούτσι συνολικά 75,9ΜW. Η συγκεκριμένη μελέτη είχε εγκριθεί αρχικά με την 177360/18.12.2014 ΥΑ ΕΠΟ, και κατόπιν αιτήσεων της εταιρίας τον Φεβρουάριο του 2017 (244/ΑΓ/κα/13.04.2017, 246/ΑΓ/κα/19.05.2017 και 249/ΑΓ/ππ/28.07.2017) ζητήθηκε η σημερινή τροποποίηση της. Η μελέτη τροποποίησης τέθηκε σε διαβούλευση όπου κατατέθηκαν αρνητικές απόψεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους εμπλεκόμενους Δήμους.

     Αυτή η απόφαση έγκρισης με βρίσκει απόλυτα αντίθετο και έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο με αδειοδοτήσεις, ανάγλυφο του νησιού μας. Η άποψη εμού και του Περιφερειακού Συμβουλίου εκφράζεται από την 154/2019 ομόφωνη απόφαση της από 26/11/2019 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οπού αυτολεξεί αναφέρει:

 «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ζητά από την Κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, να ανασταλούν οι αδειοδοτήσεις και εργασίες για τα Αιολικά Πάρκα, μέχρι να γίνει ένα ειδικό χωροταξικό σχέδιο προκειμένου να υπάρχει μια δίκαιη, εύλογη και αποδεκτή, μετά από διαβούλευση, χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων που επιχειρούνται να εγκατασταθούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».

      Πλέον τούτου, έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  μαζί με τους Δήμους Πάρου, Νάξου Τήνου και Άνδρου κατά της αδειοδότησης των 33 Α/Γ όπου το επόμενο διάστημα και θα εκδικαστεί. Τέλος, ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα Άνδρου όπου συστάθηκε από τον Δήμο Άνδρου, έχω προσυπογράψει όλα τα δελτία τύπου και  τις ενέργειες, οι οποίες με βρίσκουν 100% σύμφωνο.

     . Την προκειμένη στιγμή θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αναστολή των νέων αδειοδοτήσεων και εγκαταστάσεων Αιολικών πάρκων, αλλά θα πρέπει παράλληλα να ξεκινήσει ο διάλογος και η διαβούλευση για το ειδικό χωροταξικό όπου με ένα προσεκτικό σχέδιο και υπό ειδικούς όρους θα επιτρέπεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Για τον λόγο, αυτό η Επιτροπή Αγώνα ήδη συνεργάζεται με κάποιους ειδικούς-επιστήμονες, για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

     Ο αγώνας κατά της άναρχης τοποθέτησης ανεμογεννητριών είναι μεγάλος και μας θέλει όλους ενωμένους. Μακριά από μικροπολιτικές τοποθετήσεις, δυσπιστίες και αποπροσανατολισμούς

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Τήνος νίκησε Έλα να περνούμε σειρά κ εμείς...θα είμαστε όπου πρέπει όταν πρέπει....οι ζαβαντριωτες μας τελείωσαν κύριοι....όσο για κάποιες τσέπες που σχεδιάζουν να γεμίσουν.....ας το ξανασκεφτούν... Γκεγκε ;;;το νησί θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές όπως το πήραμε από τους παππούδες μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Εύγε Επαρχε αν και κινδυνεύεις κ συ να σε χαρακτηρίσουν με αυτή την ανακοινωση πολλοί συμπολίτες μας ως" κουλτουριαρη" , δήθεν οικολογο ,ψευτοεπαναστατη κλπ κλπ από τους θιασώτες και λατρεις των ανεμογεννητριων. Ελπίζω αυτή η ενωτική δήλωση να πιάσει τόπο για το καλο του νησιού μας, να μην γίνουμε ένα βιομηχανικό πάρκο απρόσιτο και θλιβερό για την Άνδρο. Καλή συνέχεια Κ.Λασκαρη .αναμένουμε εναγωνίως

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Επαρχε για την τοποθετηση και τις ενεργιες. Η θεση σου δεν ειναι να εισαι στο δρομο. Αλλα με τις καταλληλες διαδικασιες και εγγραφα να προσπαθεις για το καλυτερο. Δουλεψε για εμας, με υπηρεσιες και ειδικους

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δημήτρη βάλε τα πράγματα στη θέση τους και κλείσε μερικά στόματα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τρώμε σανό σαν τα πρόβατα που έχουν απομείνει να τους ακολουθούν και χαβουν τα ψέματα της αντιπολίτευσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού όλες αυτές οι αδειοδοτήσεις είναι υπογεγραμμένες και νομιμοποιημένες από το 2017 με αποδεικτικά στοιχεία, γιατί στο ίντερνετ κατηγορούν τον νέο δημαρχο και Έπαρχο; Που ήταν το 2017 ο πρώην δήμαρχος και αυτοί που τώρα κάνουν όλη αυτή τη φασαρία για επικοινωνιακούς προφανώς λόγους; Μήπως υπάρχει κρυφό ιστορικό και τρώμε δούλεμα εκ των υστέρων; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα γιατί δεν αντέχουμε άλλο τη μικροπολιτικη και τις συκοφαντίες.