Η συγκέντρωση για τις Α/Γ στο Κόρθι και μερικά συμπεράσματα...

Οι διοργανωτές αποκάλεσαν σε "Πανκυκλαδική" τη συγκέντρωση στο Κόρθι. Θεωρούσαν πως το Φραγκάκι και οι 5 ανεμογεννήτριες του θα έφερναν κόσμο στον Όρμο Κορθίου. Η συγκέντρωση δεν ήταν πάντως Πανκυκλαδική μιας και δεν υπήρχαν εκπρόσωποι ή κάτοικοι από άλλα νησιά. Μερικώς ήταν Πανανδιακή μιας και ήταν αρκετοί από Γαύριο, Μπατσί και Χώρα. Ήταν κι αρκετοί αιρετοί από όλη την Άνδρο. Το συμπέρασμα ήταν πως προσήλθαν 200-220 άτομα. Μια προσέλευση περιορισμένη. Κάτι που το επισήμανε και στον χαιρετισμό του ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης που είπε: για ένα θέμα τόσο ψηλά στην ατζέντα της Επιτροπής η συγκέντρωση δεν είχε τον ανάλογο κόσμο..."

Άποψη της συγκέντρωσης γύρω στις 12:15

Από τις Κυκλάδες εστάλησαν μηνύματα συμπαράστασης από τα άλλα νησιά. Κυρίως "από συλλογικότητες" (όπως πλέον αποκαλούνται οι διάφορες ομάδες έκφρασης και δράσης). Από τις πιο συγκροτημένες μέχρι τις πιο πρωτότυπες (υπήρχε χαιρετισμός από δημοτικές συλλογικότητες, αλλά και από ελευθεριακές συλλογικότητες). Στη συγκέντρωση (που δεν είχε συλλογικό παλμό, αλλά πολύ προσωπική κουβέντα) οι διοργανωτές εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στα αιολικά.

Η μέρα ήταν λαμπερή, καλοκαιρινή. Οι αποστάσεις τηρούνταν έτσι κι αλλιώς μιας και όλοι ήταν διασκορπισμένοι σε μικρές παρέες συζητώντας. Η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί για τις 11:00. Όμως στις 11:30 ήταν μόνο 100-150 άτομα. Γύρω στις 12:15 με 13:00 περίπου, που ολοκληρώθηκε έφτασε πάνω από 200 άτομα. Στην εκδήλωση υπήρχε και ψήφισμα που υπέγραφαν όσοι ήθελαν και ήσαν κατά των αιολικών. 

Άποψη της συγκέντρωσης γύρω στις 12:15

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν τόσο ο Έπαρχος όσο και ο Δήμαρχος Άνδρου που χαιρέτισαν την εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα. Από τους ομιλητές αυτός που είχε τον κύριο ρόλο ήταν ο Κ. Γιαγιάνης που διάβαζε τα μηνύματα, τα οποία επικέντρωναν στα γνωστά, που χρεώνουν οι ακτιβιστές στις ανεμογεννήτριες (ερημοποίηση, τσιμεντοποίηση, μεγάλο μέγεθος κλπ), ενώ εκφράστηκε και σε αρκετά ψηφίσματα η αντιπαλότητα των ακτιβιστών της Άνδρου με τις διεθνείς οικολογικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, αλλά και με τις εγχώριες οικολογικές οργανώσεις, που συντάσσονται υπέρ των ανεμογεννητριών!!! Κάτι το οποίο ως θέση είναι κοινή σήμερα και σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα κράτη!! Και κατέληξαν: πως και το διεθνές κεφάλαιο επενδύει στις ανεμογεννήτριες!!!

Η περιοχή Φραγκάκι στο Στενό. Την έχει εγκρίνει ως θέση και ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια και φέρει και φαρδιά πλατιά και την υπογραφή του κ. Σουσούδη. Τώρα όμως ακολουθώντας νέα αντιπολιτευτική γραμμή ο κ. Σουσούδης αναιρεί την υπογραφή του ακολουθώντας τον "σύμμαχο" του κ. Καπάκη!!!

Με βάση αυτά που είδαμε δεν θα λέγαμε πως το "κίνημα", που περιγράφουν ενθουσιωδώς κάποιοι της Επιτροπής Αγώνα, είναι τόσο μεγάλο και μαχητικό. Ίσως το περιορισμένο της συμμετοχής να έχει να κάνει πως οι ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι μπορεί να εξιτάρουν τον κ. Α. Μαβή (που είναι εκ των επικεφαλής των ακτιβιστών), όμως στο Κόρθι "έχουν ήδη προεξοφληθεί" αυτές οι 5 Α/Γ προ πολλού. Και η κοινωνία, όπως φάνηκε και από την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Κορθίου Γ. Αντωνέλλου (στο Εν Άνδρω, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο), είναι υπέρ γι' αυτό και δεν δείχνει ενδιαφέρον. Αντίθετα όταν έγινε συγκέντρωση για τις Α/Γ Μυτιληναίου στη Ράχη το φθινόπωρο ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον κι ήταν πολύ περισσότερος και μαχητικότερος.

Ο ομιλητής της Επιτροπής Αγώνα μιλά στο κοινό, ενώ κάποιοι υπογράφουν την διαμαρτυρία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το "όχι σε όλα" των κ. Α.Μαβή, Κ.Γιαγιάνη. Π.Στρατή και των άλλων ακτιβιστών της Άνδρου δεν συγκινεί τόσο. Το "όχι σε συγκεκριμένες Α/Γ και για συγκεκριμένους λόγους" όπως έδειξε η συγκέντρωση για τον Μυτιληναίο μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Πόσο μάλλον το "όχι" στις Α/Γ Κοπελούζου που είναι απλωμένες σε όλη την Κεντρική Άνδρο (πάνω από Γαύριο και Μπατσί). Κάτι που έδειξε και η δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε στο Εν Άνδρω τον Μάρτιο όπου οι Α/Γ Κοπελούζου συγκέντρωσαν ποσοστά άρνησης πάνω από το 84%.!!!

Όμως τόσο οι ακτιβιστές της Επιτροπής Αγώνα όσο και ο κ. Καπάκης και η ομάδα του, που ενορχηστρώνουν τις "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" στην Άνδρο δεν πιστεύουν ούτε στην αιολική ενέργεια, αλλά ούτε και... στις δημοσκοπήσεις!!! Θα πείτε απόψεις είναι αυτές. Απόψεις, μόνο που μερικές είναι εντελώς λάθος. Κάτι που έδειξαν οι δημοσκοπήσεις του Εν Άνδρω, όπου προέβλεψαν την πλήρη αποτυχία στις εκλογές του κ. Καπάκη. Την οποία δεν πίστευε. Και τώρα προβλέπουν την απομόνωση όσων λένε "όχι σε όλα". Από αυτή την άποψη η σημερινή άνευρη και με περιορισμένη συμμετοχή συγκέντρωση στο Κόρθι - με κύρια αιχμή το Φραγκάκι - έστειλε ένα μήνυμα. Όποιος το ανέγνωσε το ανέγνωσε... 

¨ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Νιωσατε προφανως προσωπικα προσβεβλημένος απο το σχολιο μου. Δεν είμαι γέννημα θρέμμα Ανδριώτης, αλλα μενω εδω κ σεβομαι πρωτιστως τον τοπο, και σε δεύτερο λογο τους ανθρωπους που ζουν εδω, ειτε γεννηθηκαν εδω ειτε οχι. Οι ανθρωποι που γεννηθηκαν εδω, λετε αγαπουν τοσο τον τοπο τους? Γιατί εγω επι τριαντα συναπτα ετη, βλεπω πως κυριως αγαπουν το σπιτι τους.
Και για να σας προλαβω, οχι δεν προκειται να παω αλλού και να βρω καλύτερα. Δεν ειμαι επισκεπτης. Είμαι τοσο Ανδριωτης, οσο και εσεις, και καθημερινα δινω τις δικες μου μικρες μαχες, ώστε αυτο το νησί να αποκτησει την εξωστρέφεια και την αξιοπρέπεια που του αρμοζει. Περισσότερο θα επρεπε να θιγεστε απο τον κυριο Βούλγαρη, που μετράει τους ανθρωπους με βαση την καταγωγη τους. Αυτα. Καλο σας βραδυ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Βούλγαρη,παρακαλώ μπορείτε να μας εξηγήσετε πως θα γίνει η ανάπτυξη της Άνδρου μέσω των Α/Γ;;;;για να το λέτε προφανώς μπορείτε να μας ενημερώσετε.........Ευχαριστώ πολύ

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω ότι ο κ. Βούλγαρης και μάλιστα επωνύμως, έγραψε την άποψή του εσείς για πιο λόγο βάλλεστε εναντίον του; Φυσικά και δεν συμφωνούν όλοι ντε και καλά με την άποψη των αντιδρώντων. Δεν γνωρίζω τον κ. Βούλγαρη, έχω άποψη για τις ανεμογεννήτριες, αλλά διαφωνώ με το ύφος σας και νομίζω είστε προσβλητικός. Εάν δεν είστε Ανδριώτης μη θίγεστε και μην προσπαθείτε να προσβάλλετε τους ανθρώπους του τόπου που σας φιλοξενεί. Και ξέρετε κάτι, αν η ζωή τα έφερε έτσι και ο τόπος κατοικίας δεν είναι ο τόπος γέννησης του καθενός, όπως καταλαβαίνω και στην περίπτωσή σας, η αγάπη για αυτόν τον τόπο που μας γέννησε,γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Να σας ενημερώσω ότι προσωπικά είμαι κατά των ανεμογεννητριών. Γενικευμένα να σας αναφέρω, λόγω του ότι δεν είναι ειδικός,θεωρώ ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον του πλανήτη αλλά χρειάζεται πολλή μεγάλη μελέτη για το που και πως θα εγκατασταθούν.Καλό σας απόγευμα,

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Βούλγαρη, οι περισσότεροι Ανδριώτες βρισκονται στο σκοταδι, οσον αφορα τα μηδαμινα οφελη που θα εχουν οταν, απουσια επικαιροποιημενου χωροταξικού ειδικα για τις ΑΠΕ, θα γεμισει ο τοπος ανεμογεννήτριες άτακτα και απο ακρη σε ακρη (ηδη ο κοπελουζος πήρε αδεια παραγωγής για τις κεντρικές βουνοκορφές και συντομα και αδεια εγκατάστασης, αφου η επιτροπή αγωνα κινειται εξαιρετικα αργα, με ευθυνη των αιρετών). Εχε γεια στον τουρισμο, και δη στον εναλλακτικο, που καθε χρόνο σταθερά φαινεται να εχει ανοδικη πορεία. Το ενα μαγαζι θα κλεινει πισω απο το αλλο.
Επισης οσοι επωφελούνται απο ενοικιασεις γης στις ΑΠΕ, ειναι ακομα βαθύτερα νυχτωμενοι. Δεν ξέρουν πως σύντομα τα Χωραφάκια τους θα απαλλοτριωθουν και θα εισπράξουν μια πενιχρή αποζημιωση. Ταυτόχρονα θα εχουν υποβαθμισει την αξια των ακινητων πέριξ, που πολλα μπορει και να τους ανηκουν.
Επισης, διευκρινηστε μας λιγακι..ποσες γενιες Ανδριωτης πρέπει να ειναι κάποιος για να αντιδρα? Να ξέρουμε να ενημερώσουμε τον κοσμο, να μην κατεβαινει αδικα στο λιμανι 3 η ωρα τα ξημερώματα, αν δεν εχει γνησιο αντριωτικο αιμα.
Και κατι αλλο κυριε Βούλγαρη, εσείς εισθε γεννημα θρεμμα Ανδριώτης φανταζομαι.Εισθε και μόνιμος κατοικος?
Οσοι δε, τις θελουν και ταυτόχρονα ειναι και γνήσιοι Ανδριώτες, ας κάνουν και αυτοι βρε αδερφε μια παράσταση διαμαρτυριας, να μιλήσουν για το δικιο που τους πνίγει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι περισσότεροι κατοικοι της Άνδρου είναι υπέρ της ανάπτυξης άρα και των ανεμογεννητριών, όμως δεν τολμούν να μιλήσουν. Προσέξτε επίσης ότι οι πιο ενεργοί εναντιωτές δεν κατάγονται από την Άνδρο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν η πανανδριακη συγκέντρωση για τις Α/Γ Κοπελούζου γίνεται στο Κορθι, το οποίο ουδόλως θίγεται από αυτές, με προφανή στόχο το Φραγκάκι, για το οποίο η τοπική κοινωνία δεν έχει αντιρρήσεις, είναι επόμενο ο κόσμος να αδιαφορεί και η συμμετοχή να είναι πενιχρή.
Δεν εντυπωσιάζει ότι η συγκέντρωση στο Κορθι για το έργο στη Ράχη τον Οκτωβριο ήταν πολύ πιο μαζική και μαχητική? Μήπως τελικά η επιτροπή αγώνα στοχεύει για δικούς της λόγους μόνον το Φραγκάκι και με τον Κοπελούζου έχει ο Θεός?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ! ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή όσοι αντιδρούν είναι " ακτιβιστές "? Δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε λογο για το νησί μας? Τι πάει να πει " ακτιβιστές " ? Μήπως είμαστε " Αριστεροί " η " Συριζαιοι" η " καπακηδες κ δεν ξέρω γω τι άλλο? Πρέπει να υπάρχουν " ταμπέλες " και στερεότυπα σε όλα? ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ είμαστε και δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες να μας υποβαθμίσουν το νησί μας.τελεια κ παύλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!