Μια ακόμα έκπληξη στο λιμάνι του Γαυρίου

Μπροστά στο ωραίο εστιατόριο του Γαυρίου έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του χώρου επιβατών της νότιας προβλήτας

Φτάνοντας στο Γαύριο ο επιβάτης ξαφνιάζεται βλέποντας στη νότια προβλήτα τον χώρο επιβατών τυλιγμένο όλο με ένα μεγάλο πράσινο πανί οικοδομικών επισκευών. Απροσδόκητο θέαμα. Κάτι τέτοιο στο λιμάνι δεν είχε δει κανείς ποτέ. 

Από καιρό όλοι έβλεπαν πως ο επιμελής, εργατικός και οργανωτικός Γιώργος Μαντζώρος είχε ανακαινίσει και βάψει όλο το λιμάνι (περίβολο, γραμμές πάρκινγκ, φωτιστικά, χώρο επιβατών βόρειας προβλήτας, πόρτες κλπ), αλλά είχε αφήσει τον χώρο επιβατών της νότιας προβλήτας. Και ξαφνικά η έκπληξη. Ο χώρος επιβατών τυλιγμένος προσεκτικά με οικοδομικά πανιά και σκαλωσιές. Συνεργάτης μας που είδε το θέαμα δεν το πίστευε. Πήρε μια σειρά φωτογραφίες έξω και μέσα από το πανί και τις σκαλωσιές και τις έστειλε λέγοντας: "έχουμε θέμα"...

Οργανωμένη δουλειά με οικοδομικά πανιά ζωσμένο το υπό εκτέλεση έργο ώστε οι εργασίες να μην ενοχλούν το λιμάνι και τα παρακείμενα καταστήματα.

Και μιας και "υπήρχε θέμα" πήραμε τηλέφωνο τον υπεύθυνο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Μαντζώρο, ο οποίος μας εξέπληξε  λέγοντας: "έχουμε ξεκινήσει έρευνα για την στατική κατάσταση του χώρου επιβατών της νότιας προβλήτας που δεν είχε συντηρηθεί μάλλον από τότε που φτιάχτηκε. Το Λιμενικό Ταμείο χρηματοδοτεί την ανακατασκευή του με την διαδικασία του επείγοντος. Ξεκινήσαμε από την διαπίστωση της στατικής του κατάστασης. Αν το κτίριο αντέχει θα γίνει γενική επισκευή. Αν όμως έχει πειραχτεί ο σκελετός θα γκρεμιστεί και θα φτιαχτεί από την αρχή!"

Ξαφνιαστήκαμε για μια ακόμα φορά. Το Λιμενικό Ταμείο για το οποίο τόσα είχε πει ο πρώην δήμαρχος και τίποτα δεν έκανε στην 5ετία του ξαφνικά πήρε εμπρός και το λιμάνι του Γαυρίου, η πύλη της Άνδρου στον κόσμο, ανακαινίστηκε, επισκευάστηκε, βάφτηκε και τώρα έφτασε και η ώρα  της ξεχασμένης νότιας προβλήτας. 

Ο χώρος επιβατών της νότιας προβλήτας πλήρως εγκαταλειμμένος από χρόνια

Βρέθηκε ένας σοβαρός άνθρωπος - η καλύτερη επιλογή εξ όλων των συνεργατών της σημερινής δημοτικής διοίκησης - γνώστης του δημοσίου, της νομοθεσίας, ο οποίος είχε μεράκι, μέθοδο και προγραμματισμό. Και μέσα σε μερικούς μόνο μήνες χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φανφάρες κι επικοινωνιακά τερτίπια πέτυχε να συμμαζέψει ένα πλήρως εγκαταλειμμένο από την προηγούμενη διοίκηση λιμάνι, να δρομολογήσει επισκευές και να συνεργαστεί στενά με το Λιμενικό Ταμείο στην Τήνο δρομολογώντας μια νέα κατάσταση εκεί που η πρώην διοίκηση είχε αποτύχει και βαλτώσει εντελώς.

Και δεν είναι μόνο ο χώρος των επιβατών της νότιας προβλήτας που θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Όπως εξήγησε ο Γ. Μαντζώρος τις επόμενες μέρες υπογράφεται προγραμματική σύμβαση 450.000 ευρώ για την πλήρη αναμόρφωση του λιμανιού (ασφαλτοστρώσεις, επιπλέον επισκευές κλπ) με βάση την ξεχασμένη μελέτη της Μήλιου. Τέλος η εκβάθυνση του λιμανιού που ο Γ. Μαντζώρος έχει τρέξει από την φάση της αναγγελίας της μέχρι της εγκατάστασης εργολάβου θα μπει μπροστά σε ένα μήνα. Η μικρή καθυστέρηση οφείλεται στην πανδημία, καθώς το ειδικό σκάφος είναι στο ναυπηγείο για συντήρηση. Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό το δύσκολο καλοκαίρι η Άνδρος θα καταφέρει με τα τρία επόμενα έργα να αναβαθμίσει το λιμάνι της και η επόμενη χρονιά θα την βρει έτοιμη να ξεκινήσει με ένα διαφορετικό λιμάνι.

Ειδικό συνεργείο έσπασε το τοίχωμα και πήρε δείγματα του μπετού για να δει την στατική επάρκεια.

Κι όλα αυτά τα καταφέρνει η Άνδρος χωρίς να έχει αλλάξει Λιμενικό Ταμείο, χωρίς καταγγελίες για την Τήνο και χωρίς κορώνες και δικαιολογίες. Άρκεσε μόνο ένας αποτελεσματικός άνθρωπος, ο Γ. Μαντζώρος, και κινήθηκε όλος ο μηχανισμός του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου. Βρέθηκαν οι έγιναν μελέτες. βρέθηκαν τα χρήματα και επετεύχθη πλήρης συνεργασία και συντονισμός με το γειτονικό νησί. Και κάτι που δεν έγινε επί μια 5ετία έγινε κατορθωτό μέσα σε 9 μήνες! 

Και όλα αυτά έγιναν ενώ ο Γ. Μαντζώρος γνώρισε από την αρχή και σε κάθε βήμα του την συνεχή αντίδραση των συμβούλων Βασίλη Αδάμη και Τασούλας Μαμάη, που έκαναν ότι μπορούσαν για να  μπλοκάρουν τα πάντα, καταψηφίζοντας ότι γίνεται και προκαλώντας τον με απίστευτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ενώ ζητούσαν φαραωνικούς σχεδιασμούς ενός εκτός τόπου και χρόνου πλάνου... 20ετίας!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ορκωτούς λογιστές θέλει να μπει στον δήμο να ξεκαθαρίσουν όλα. Αλλά ποιος έχει τα κότσια και την πολιτική ευθύνη...
(διαγράφεται μια φράση που έχει νομικές ευθύνες - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η περίοδος αυτή όπου κυβέρνησε ο Σουσουδης εκτός το οτι δεν έχει να απόδειξη τίποτα δανεικά και καταστροφικός. ΠΑΡΑ ΤΙΣ προσπάθειες των συμβούλων του το αποτέλεσμα ήταν να τους διώξει όλους δωρεές πήρε και από τον σύλλογο των αμερικανών κριμα

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεος πια τόσος κόσμος στοιβάζετε εκεί και κανένας δεν έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του κόσμου? Τα ριμαξε όλα ο Σουσουδης. Δυστυχώς ο ποιο ανεύθυνος που πέρασε ποτέ. Τα ίδια χαλια και στο κεντρο υγειας οπου πηγαινει καταστρεφει και φευγει. Εργο μηδέν μόνο για σόου, Kai fb,

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά μετά την πλήρη εγκατάλειψη του κτηρίου και πρώην επισκοπιου στην χωρα από πλευράςδιοίκησης Σουσουδη έρχεται η σειρά στο Γαυριο. Δυστυχώς πέρασε μια πενταετία κατασπαταλωντας όλα τα χρήματα χωρίς να γίνει κανένα έργο. Όσο αφορά ότι είμασταν από τους καλύτερους δήμους να βγει ο βουραζερης επειδή είναι τιμιος και να ενημερώσει ότι αυτό δεν ισχύει διότι όλοι ξέρουμε ότι υπολογίστηκαν τα έσοδα και όχι τα έξοδα και αυτό είναι ένα κόλπο για στάχτη στα μάτια των πολιτών.