Πολιτικά παραλειπόμενα από την γιορτή της Θεοσκεπάστου

 

Ενδιαφέροντα τα πολιτικά και τα παραπολιτικά της σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο Άνδρου μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεοσκεπάστου. Αποκαλυπτικές παρασιωπήσεις ή υπεκφυγές για ορισμένα μεγάλα θέματα, ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από την διοίκηση, αμηχανία λόγω πολιτικής μεταβατικότητας και ενόψει ανασχηματισμού του υπουργού και των βουλευτών.

Όλα τα παραπάνω με σχετική καθυστέρηση - λόγω πληθώρας ύλης και πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας (5.000-8.000 μοναδικοί επισκέπτες ημερησίως) των ημερών - από τη σύσκεψη που έγινε μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων στο δημαρχείο Άνδρου και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, δύο βουλευτές Κυκλάδων, η σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού, ο δήμαρχος Άνδρου, ο έπαρχος Άνδρου και τρεις αντιδήμαρχοι Άνδρου. Και ακόμα και ο αντιδήμαρχος Βούλας Αττικής.

 

Στη συζήτηση ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του έθεσαν στο τραπέζι μερικά από τα τρέχοντα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα του νησιού. Από τον δήμαρχο τέθηκαν τα θέματα (α) στελέχωσης του Δήμου είτε με εποχιακούς είτε με μεταθέσεις κάποιων υπαλλήλων των ΚΕΠ στη διοίκηση, (β) την δημιουργία χωροταξικού σχεδίου για τις ανεμογεννήτριες, (γ) της δημιουργίας ναυτικής σχολής στην Άνδρο. Ακολούθως ο έπαρχος στάθηκε κι αυτός στο θέμα του χωροταξικού των ανεμογεννητριών και της ναυτικής σχολής στο Μουστάκειο. 

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Δ. Γιαννίσης, λόγω ιδιότητας, έθεσε επί τάπητος το μέγα θέμα στελέχωσης και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας. Επισήμανε την 5ετή αβελτηρία και τόνισε πως πρέπει επιπλέον να αναζητηθεί νέο κτήριο που να πληρεί τις προϋποθέσεις. Επίσης ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Τηνιακός έθεσε το θέμα του ΧΥΤΥ και της ενίσχυσης του στόλου των απορριμματοφόρων. Ζήτησε βοήθεια για την περιοχή του Στρόφιλα που πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να αναδειχθεί και στάθηκε στον χωρίς όρους και όρια πόλεμο που δέχεται στα θέματα του από την ενιαία αντιπολίτευση Καπάκη-Σουσούδη.

Ο υπουργός Εργασίας άκουσε τα αιτήματα και περιορίστηκε σε επεξηγήσεις. Δεν δεσμεύτηκε για πολλά. Τόνισε την συνεισφορά του υπουργείου του σε κάποια από αυτά (εποχιακούς και κοινωνικό τουρισμό) και δήλωσε γενικά αρωγός στα μεγάλα θέματα. Μάλλον έκανε το "καθήκον" του στα πρώτα που τον αφορούσαν και δεν δεσμεύτηκε στα δεύτερα που αφορούσαν το νησί.

Ακολούθησε ο εκ Μυκόνου βουλευτής Κυκλάδων που εστίασε περισσότερο στα δεδομένα προβλήματα. Για το Κέντρο Υγείας είπε πως πολλά Κέντρα Υγείας στο Νομό έχουν πρόβλημα και "πως δεν πάει άλλο". Και για τη Ναυτική Ακαδημία είπε πως "πρέπει να συνδράμομε να γίνει"! Περισσότερο ευχές παρά ουσία. Μετά τον λόγο έλαβε ο εκ Τήνου βουλευτής Κυκλάδων που δήλωσε πως "πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο ΧΥΤΥ" και "χάρηκε που ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση διοίκησης στο Κέντρο Υγείας"! Παρέλειψε όμως να πει για την μεγάλη καθυστέρηση του ορισμού της από την κυβέρνηση.

Για τις ανεμογεννήτριες να πούμε πως ο εκ Τήνου βουλευτής κ. Φόρτωμας είπε πως για όσες ανεμογεννήτριες έχει δοθεί άδεια έχει τελειώσει η υπόθεση και δεν υπάρχει τρόπος ανάκλησης. Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμας και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιο είχαν υποβάλει μάλιστα κοινή τροπολογία για το χωροταξικό των ανεμογεννητριών στη Βουλή. Μόνο που ήταν εκπρόθεσμη!!! Η κ. Μονογιού στην ομιλία της θυμήθηκε το εκπρόθεσμο του κ. Συρμαλένιου, αλλά ξέχασε του κ. Φόρτωμα!

Τα δύο παραπάνω στοιχεία για να καταλάβει η Άνδρος πως στο θέμα της χωροθέτησης όπου υπάρχουν αδειοδοτήσεις το θέμα έχει τελειώσει πολιτικά και νομικά. Αλλά και ότι στην πράξη παλεύει μόνη της γενικώς και αορίστως κατά των Α/Γ μιας και οι βουλευτές και των δυο κομμάτων - πέρα από ότι λέγεται - έχουν ήδη πάρει θέση υπέρ τους. Άρα το μόνο που μένει στην Άνδρο είναι η σωστά επεξεργασμένη δική της πρόταση που θα αποδέχεται τις Α/Γ στα ερημικά άκρα του νησιού και θα τις αποκλείει κοντά ή πάνω από τους μεγάλους οικισμούς.  

Στη συνέχεια μίλησε η σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού (πολιτευτής Κυκλάδων) καθηγήτρια κ. Πρίνια που έθεσε ζητήματα τουρισμού χαμηλής έντασης: θεματικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός κλπ. Ενδιαφέροντα ζητήματα για την Άνδρο, που για να είμαστε ειλικρινείς δεν λύνουν το βασικό ζήτημα τουριστικής παρουσίας της Άνδρου.

Τέλος το πολιτικό ενδιαφέρον από την πλευρά Τύπου είναι πως για πρώτη φορά κλήθηκαν από την σημερινή διοίκηση και τα δύο υπάρχοντα και δραστήρια ΜΜΕ στο νησί μας. Κάτι τέτοιο δεν θυμόμαστε κατά το παρελθόν. Αυτό μετά το επίσημο γεύμα που επίσης είχαν κληθεί. Περισσότερη πληροφόρηση για τους πολίτες και μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της εξουσίας. Κάτι που αποδεικνύεται και από την απευθείας τηλεοπτική κάλυψη και δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των δημοτικών συμβουλίων. Όλα αυτά σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο των δοξαστικών δελτίων τύπου του κ. Σουσούδη, αλλά και της επιχείρησης απόκρυψης από τον Τύπο και της πρώτης και της δεύτερης επιτροπής ανεμογεννητριών από τον "δημοκράτη" και "αριστερό" κ. Καπάκη και τους φίλους του. Προφανώς με την παρουσία και δημοσιοποίηση της συζήτησης και από τα δύο ΜΜΕ της Άνδρου g;inetai εμφανές πως κάτι έχει αλλάξει  στην πολιτική συμπεριφορά των διοικούντων αιρετών το νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι στους τζαμπατζήδες που ορέγονται δωρεάν ταξιδάκια με διαμονες σε ξενοδοχεία και τσαμπε φαγητό! Τόσα χρόνια το έξοδο ήταν του Δήμου, δηλαδή δικό μας. Λεφτά έχουν οι off shore σύλλογοι. Δεν είναι ο Δήμος φιλανθρωπικό Ίδρυμα απόρων! Και η λέξη Πρόσκληση έχει χρόνια τώρα μεταλλαχθεί από τους εν λόγω συλλόγους σε ευγενικη χορηγία παρουσίας!!! Έλεος!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρατηρώ ότι είχαν κρατήσει και αποστάσεις μεταξύ τους......τι να λέμε Υπουργοί , Βουλευτάδες..... χα χα χα οι πολιτικοί και οι δημοτικοί άρχοντες της Ελλάδας........

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Μπασαντη θέλω να κανεται ρεπορτάζ και να ενημερώσετε γιατί στο κέντρο υγείας αφού έχουν δώθει δωρεά τόσα κουτιά με μάσκες, το κέντρο υγείας δεν παρέχει μασκα σε όποιον ασθενη τυχαίνει και δεν έχει. Όλες αυτές οι δωρεές τι έγιναν?
Και παρακληση σε μερικούς μόνιμους υπαλληλους που υποδέχονται τον κόσμο στη είσοδο να έχουν λίγο πιο πολύ σεβασμό στους ασθενείς και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Μην ξεχνούν ότι και εκείνη κάποια στιγμή θα φτάσουν στην ηλικία τους και τότε θα δουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επί Σουσουδη κανένας πρόεδρος ή αντιδημαρχοςδεν είχε καλεστεί. Πρόσκληση είχαν η φίλοι του που συνεργάζονταν μαζί του στις δουλειές.
Το γέλιο είναι ότι, οσα καταγγείλει στην σημερινή διοίκηση, είναι τα ίδια που έκανε αυτός τότε.
Για πόσο αφελείς περνάει τους Ανδριωτες δεν μπορώ να καταλάβω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κακότητα και ο παραγοντισμός προέδρου συλλόγου των Αθηνών βοήθησαν να πληροφορηθούμε κι εμείς πως στην ετήσια δεξίωση της Θεοσκεπάστου δεν είχαν προσκληθεί μερικοί πρόεδροι συλλόγων ανδριωτών εκτός Άνδρου (συνήθως σύλλογοι από την Χωρα) που συνήθως εκαλούντο προηγούμενα χρόνια ως μνήμη παλαιών αναφορών.
Ρωτήσαμε τον αρμόδιο για τις προσκλήσεις αυτής της χρονιάς (τον αντιδήμαρχο Χώρας) που μας εξήγησε πως το Ίδρυμα Κυδωνιέως που πλήρωσε έθεσε πλαφόν στις προσκλήσεις. Πλαφόν έθετε και η πανδημία.
Επελέγη λοιπόν να προσκληθούν όλοι οι αιρετοί πρόεδροι των κοινοτήτων της Άνδρου και όλα τα στελέχη του Δήμου Άνδρου, που συνήθως δεν καλούντο ώστε όλοι αυτοί που είναι αιρετοί στο νησί ή που δουλεύουν στο νησί να νοιώσουν μια αίσθηση κοινότητας σε ένα νησί που συνηθως διαιρείτο σε Πατρίκιους και Πληβείους.
Η βίαιη αντίδραση του προέδρου Ανδρίων, αλλά και η ανώνυμη και εντελώς εν αδίκω επιθετική αντίδραση του ανωνυμιογράφου Γουλιμή στο Εν Ανδρω έδειξε πως η πανανδριακή εορτή έτεινε να γίνει πανανδριακή συνάντηση μερικών εκτός Άνδρου προέδρων συλλόγων και εξαιρούσε τους εδώ κατοικούντες.
Καιρός την επόμενη χρονιά να συμπεριληφθούν με έξοδα του Ιδρύματος Κυδωνιέως (που έχει ως εκ του καταστατικού του την χρηματική ευθύνη της εορτής) μεγαλύτερος αριθμός ώστε να προσέλθουν και οι συνήθως καλούμενοι για ιστορικούς λόγους. Ώστε να νοιώσει καλά και ο πρόεδρος Ανδρίων που εφέτος που δεν εκλήθη. Και έβγαλε σειρά ανακοινώσεων.
Την πρόταση την κάνει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ που αν και προσκλήθηκε εφέτος δεν πήγε. Κάτι που ο πρόεδρος των Ανδρίων δεν μπορεί να διανοηθεί ως στάση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΙΠΕ΄. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Υδρουσα δεν εχει αντιδημάρχους???
Τους έχει ο Δήμαρχος για την λάντζα???
Κυρίε Μουστακα που είσασταν??? κυρία Μακρή που είσασταν??
Καλό είναι να μας απαντήσουν οι αντιδήμαρχοι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΔΡΩ. ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ , ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΨΥΧΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ...ΕΝΑΝΔΡΩ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΘ'ΥΜΩΝ.....ΕΝΑΝΔΡΩ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μιχάλη Κ. μην μεγαλοπιάνεσαι δεν είσαι ο Χαρίλαος Τρικούπης. Εμάς μας ξέρουν όλες οι Κυκλάδες. Κάθε εικόνα ή ρεπορτάζ μας ταξιδεύει σε πάρα πολλές χιλιάδες αναγνώστες. Εσένα σε ξέρουν κάποιοι Γουλιμήδες. "Καψαλισμένος" λοιπόν από τη μη πρόσκληση σου και για να εκφράσεις την "ψυχρή αδιαφορία" σου κάθισες κι έγραψες έναν ολόθερμο λίβελο εναντίον μας! Κατανοητό...
Πάντως σε ένδειξη συμπαράστασης στην μεγαλειότητα της μετριότητας σου αγνοήσαμε την πρόσκληση και δεν πήγαμε ούτε εμείς! Πως και δεν στο είπαν; Πήγε όμως το άλλο μέσο και έτσι υπήρξαν πρώτη φορά φωτογραφίες στον Τύπο. Κρίμα που έλειπες. Αυτό ιδιαίτερα ήταν που σε άφησε "ψυχρά αδιάφορο"! Κατανοητό. Κοιτα μην καταψυχθείς....
ΥΓ Όσο για το Εν Άνδρω το ξέρεις φυσικά πως το ψηφίζουν καθημερινά από 3.000 μέχρι 8.000 αναγνώστες. Αυτό μάλλον δεν μπορείς - όσο παγερά κι αν σκέφτεσαι - να το χωνέψεις ε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η γενεαλογία της πολιτικής είναι συνεχής και γνησία κατά τους προγόνους.Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτικε την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα πάντοτε η αυτή.Τότε δια της βίας, τώρα δια του δόλου και δια της βίας. Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίογγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δε ούτω τους λεγομένοπυς πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο εκ Μυκόνου βουλευτής Κυκλάδων;;;;το ονοματάκι του παρακαλώ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;