Να υπάρξει πρωτόκολλο επιστροφής των ναυτικών στην Ελλάδα

 

Δεν υπάρχουν κανόνες για ν’ αλλάζουν με ασφάλεια τα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι ναυτικοί όταν τελειώνει το μπάρκο τους στις οικογένειές τους, μετά την πρόσφατη πανδημία και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί.

Την ανάγκη αυτή επισημαίνει στον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, με επιστολή του ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζητώντας την ύπαρξη και εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου μιας και η Άνδρος έχει ακετούς ναυτικούς που δυσκολεύονται να επιστρέψουν στο νησί. Επισημαίνει μάλιστα πως ένα τέτοιο πρωτόκολλο έχει ζητηθεί και από τους διεθνείς σχετικούς Οργανισμούς.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Εξοχότατε,

Δεν χρειάζεται ν’ ανατρέξει κανείς σε στατιστικά, για ν’ αποδώσει γλαφυρά την σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο· ούτε πρέπει να κατάγεται από νησιά ή ενάλιες περιοχές με ιστορία αιώνων στην ναυτοσύνη, για να καταλάβει την πολυεπίπεδη αξία του ανωτέρω αιτήματος.

Ως νησιώτης, όμως, και μάλιστα από πρωτοπόρο, ναυτικό νησί, βιώνω σε πρώτο χρόνο τον προβληματισμό των ανθρώπων του κλάδου και των οικογενειών τους.

Σας μεταφέρω, λοιπόν, την ανησυχία των Ανδριωτών, των συμπολιτών μου από τις Κυκλάδες και υποβάλλω έκκληση για τάχιστες δράσεις, προκειμένου να εφαρμοσθεί Πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς πληρωμάτων και να επιστρέψει ο Έλληνας ναυτικός ασφαλής και γρήγορα στο σπίτι του.

Προσβλέποντας στην θετική σας ανταπόκριση επί του αιτήματος, 

Με εκτίμηση και ευχές για καλή δύναμη στο έργο σας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet